Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 49

• 33 143
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Merry, то и мойто така се получи имаше физическа работа, свърших я "на бегом" и след това се почувствах супееер. Ама вкъщи едни мисли смотани... и все седя и чакам да ми дойде музата,а през останалото време спя като труп, щото съм супер изморена, заради сменения режим, ако не спя поне 9 часа абсурд да съм в супер кондиция  Grinning От две седмици вече се каня да тренирам и утре ми се ще да направя нещо основно, клекове, напади, лицеви, това онова, ама знам ли как ще се чувствам. Може би наистина просто трябва да правиш нещо, да натиснеш пък каквото после стане  Grinning

# 691
  • Stavanger,Norway/ Varna
______Freya_______
Скрит текст:
аз много мисля над моите състояния и за себе си установих, че проблема идва от това, че нямам време да си чуя мислите и от лошото време. Понякога планирането на това как да вмъкна тренировка за деня, услията, които полагам да го направя, много ме измарят. Идва момент, в който ми писва и спирам за три, четири дни напълно. Тогава идва и голямото ядене...като ще е гарга да е рошава  ooooh!. Тааа, обикновено, след 3, 4 дни ме хващат лудите, започва да ми се  тренира неистово и се мятам и размазвам както аз си знам и всичко си идва по старо му. Определено липсата на време, ежедневното бързане, имането постоянно да се свърши нещо, липсата на каквото и да е време за самата мен и дъжда и сивотата, са ми препъни камъчето.
И не е лесно да се препланират нещата, просто време няма. Накрая като си легна вечер и преди да заспя си помисля как е минал неусетно месеца и какво освен работа и бягане видях и преживях през този месец и ми става жал за самата мен и се запова с дупките отнАчало.
Не съм намерила начин да контролирам тези състояния, незнам дали е и добре да ги подтискам, още се чудя и търся пътя  Confused

# 692
Значи има общо, но повечето е различно между емоциите ни. Защото при мен това, което се плолучи е плод на стрес, по-скоро страх от мълнии... Случи се три пъти за една нощ в града, в който живея и аз просто много се уплаших от звука, от това, което можеше да се случи,а винаги съм се кефела на тези природни гледки... Просто много странно и изведнъж... От там започнаха и работите със това "какво ми има?",а то главното и единственото явно е - стрес, страх и последствия, защото ходих на лекар и изследванията бяха, като на спортист. Но от там започнаха и въпросите "има ли смисъл?" и тем подобни "умни" чуденки...
Скрит текст:
От време на време усещам,че наистина няма смисъл нищо и се предавам сякаш от себе си  Sad Утре се надявам нещо да свърша, ако ще и да са 30 клека с 30 лицеви и някое друго бърпи, поне да знам че съм пробвала нещо, а и сигурната мускулна от две седмици никакво мърдане ще си каже думата.

# 693
  • Canada
  Хм, като гледам не съм сама с тези състояния. Има една мисъл, май китайска '' Не мисли много и не приемай нещата лично'' да ви кажа помага, също както спортът и усмивката.
Мерида, не можах да преценя по снимката как са гърбът и гърдите ти. моята структура е същата - яки крака, а нагоре слаба. Like Smoke ти е писала, че с йога се постига ефектът който желаеш и аз ще се присъединя.  Peace

Взех си добавка - мака и женшен, та от нея ли от какво глезените ми не отичат толкова тия дни.

Любче, за проблема с редовното ходене по номер 2, бих препоръчала повече вода, супи, плодове (пресни най-вече), кисело мляко, за доматите са ти писали. Глутенът не знам дали има общо с това. Ям и тестени и нишестени Simple Smile и съм като часовник.

# 694
Аз мисля, че Мерида е жестока мадама, и изобщо не и трябва да сваля каквото и да е от краката ! Но това си е мое мнение.. Naughty  , а и тя си знае най-добре.    Да знаете ,че аз съм във филма :  
  "Ходя трудно "-2        Няма да умирам !   /ако питате защо 2, ами защото от 2 дни ходя трудно..... Joy hahaha

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 04:58 от Pinkito

# 695
Фрея, йога и медитация. Или само медитация. Има едно страхотно приложение за iPhone/iPad - Buddhify. Съдържа водени аудио сесии по медитация, приложими в различни условия: при събуждане, при ходене по улицата, в градския транспорт, в парка, в обедната почивка, по време на тренировка, при стрес, преди заспиване...

Люба, по едно зелено смуди за закуска и ще си първа пушка.

Отчитам се с Джо Дилън и вечеря от домати, моцарела, босилек, зехтин и балсамов оцет. За десерт - нектарина.

# 696
  • София
Пинки, я подхвани някоя програма на Руми, вместо да се чудиш какво да тренираш и как. Тя много добре обяснява техниката, което ще ти е от полза, а също и яма да мислиш какво да правиш днес, какво утре.
Ако мислиш, че си съвсем начинаеща, хвани програмата й за начинаещи, а ако смяташ, че може малко повече - вземи следващата по трудност, те са подредени в градация.
Ако питаш мен, най-добре е да си имаш програма в началото, за да можеш по-бързо да имаш и резултати. А иначе за каченото след ваканцията изобщо не се притеснявай, защото е вода. За две седмици не можеш да качиш мазнини толкова. Ти беше дълго време със съвсем ниски нива на инсулин, а знаеш, че като се вдигне се задържа вода. Ще я източиш с връщане към ниските нива и спорт  Hug Дори и да виждаш в огледалото напълняване, да знаеш, че задържаната вода изглежда точно като тлъстини и мазнини  Peace Няма да се плашиш  Hug

Аз снощи имах въглехидратна вакханалия с един шоколад и едни бисквити  Joy Кво ми стана, уж като ще ям сладко ям нещо хубаво, тоя път  ей Twisted Evil този ме посети  Joy
И днес съм решила да се самонакажа сериозно пък да видим, дали няма да се откажа по средата  Laughing По-късно ще се отчитам.

# 697
  • Пловдив
Отчитам завръщане към тренировките с кардиото от Алфата на Т25. Изобщо не ме събори, както очаквах след толкова дни на почивка, много добре ми дойде.  Mr. Green
Относно депресията, аз смятам, че е добре човек от време на време да си дава почивка и да забави темпото. Например вместо да полага свърхсили да следва предвиденото и непременно да тренира, на всяка цена, да отдели време да поспи, да почете книга, да се разходи на спокойствие, да се срещне с приятели...Изобщо забавянето на темпото, разчупването на ежедневието с малките радости изключително помага. А дори и нищо да не се прави, просто да поемем дълбоко дъх, да се насладим на птичките, тревичките, утрото, но с пълно съзнание, че не е нужно всеки ден да тренираме/да се храним/ да бъдем 100% идеални във всичко, което правим, и без вина за това, че този ден няма да е като обичайните ни дни. Планирането също помага за забавяне на темпото. И промяната на навиците. Например откакто въведох с децата сутрин да слушаме музика, докато се оправяме за градина и училище, денят започва много ведро, с усмивки, песни и танци. За целта ставаме само 5 минути по-рано, но пък после имаме време бавно и спокойно да се разходим до градината и училището, да се порадваме на локвите, на катеричката в двора и т.н. А преди все бързахме, все започвахме деня сприхаво и трескаво, обичайно намусени и изнервени. Crazy

# 698
Вив, днес и вчера подробно разгледах сайта на Руми  и ми хареса.. Не съм начинаеща, а омързеливила се ... Embarassed  Ще изкарам 1 седмица с Пилатес ,малко да се поразтегна + фитнесчето до нас, че то само с пилатес...не,че е лошо, но аз   имам доста да работя по тялото си!  После ще мина на Руми, харесах си да започна  с програмата и  " Божествени тела" .   Аз също си мисля, че са задържани течности, ама колко пък ще ги държа в себе си?  А може и да ги държа ,защото с тези луканки и филета си продължих....после и една солена наденица  хапнах през седмицата....ами то си се събира . МОже би трябва да контролирам по сериозно  солта, а аз си обичам соленко....  Ще се заема сериозно !  Много ти Благодаря !  Hug

# 699
  • София
Юлче, страхотно е това, което си написала! Благодаря ти за него   bouquet

Пинки, такава вода може да ти стои много време, много е досадна!!!
Обаче спорта, и то интензивния, от типа на хийтовете разни, много помага. Другото, което съм забелязала (аз редовно имам този проблем с водни задръжки, особено преди да заспортувам ) е, че за източването ми помага един ден на вода и евентуално минимална вечеря, от типа на 1 яйце или някои плод и през целия ден - много вода.

Божествени тела е супер, почвай я  Heart Eyes

В тия луканки и филета има много гад. То месо почти няма всъщност.
Наскоро попаднах дори на пакетирани пилешки бутчета, сурови, в които имаше глюкозо-фруктозен сироп!  ooooh! От какъв дявол трябва да се добави това в тях, не знам, но вече чета етикетите дори на суровото месо  ooooh!

# 700
Здравейте и от мен.
Мерида, и тук да кажа- чудесна си!!!  Hug Но съм съгласна и с това, че самите ние виждаме /и гледаме/ на себе си с различни очи. А най- важното е НИЕ САМИТЕ да се харесаме.  Peace
Описаното от Бобченка състояние преди заспиване до голяма степен се отнася и за мен. Само като се замисля как къде кое да вмъкна в програмата за следващия ден и усещам, как мозъкът ми блокира. Но както писах вече, при мен това е етап, който скоро ще свърши и няма да ми е толкова натоварено и напрегнато.  Praynig
Pinkito, и аз като теб съм от обичащите сол. Много при това  Confused И последната седмица усещам как съм подпухнала именно от нея, но поне зная от какво и съм решила да се контролирам, доколкото мога...
След малко ще се стретчна с Шонката. Все пак отпуската е хубаво да се започне по приятен начин и с гледка, галеща окото  Blush

Скрит текст:
Членовете на клуба на Румяна, получихте ли мейл?

# 701
  • Пловдив
Добро утро!!!
Ей, много сте сладки
Пинки,  уелком, надявам се бързо да влезеш във формата,  която те кефи Hug
Юли, мила, Благодаря за включването, много позитивно и релаксиращо ми действаш,особено на психиката, обикновено трудно им издържам на тез машини тука Hug
Вивооо,  стига с тези неща за месата марии,  във филето няма как да няма месо... Е,  може да има някакъв разтвор, за да тежи, сол по разни причини, основната е, че е консерватория,  а за някакви далечни задгранични бут чета,  които си купила, ами що купуваш такива? Български няма ли? Например на градус охладените нямат много химия, или поне нямаха, когато ги рекламирала като такива без. Ние вкъщи много пилешко не ядем, та скоро не съм  купувала. .. Ама да купуваш някои ганайски меса, няма смисъл.
Аз отчитам гръб и бицепса,  поредната страхотна тренировка на бат Тони. Треперене ми ръчички тебе накрая, а от вчера им мускулна на краката,  кеф. Само нямах време за Аб рипър, но довечера.
Изчезвам, лек ден  bouquet

# 702
Отчитам 2 обиколки в НСА + 10 минути 50/10 крос/спринт + 4 мин табата 20/10 лицеви/суинг, после усетих, че трябва да правя 20 сек суинг, 10 лицеви и смених по средата  Laughing Една мацка ми се стори, че "преподава" на други две, трета носеше една пудовка, та докато правят напади, ги помолих да я ползвам за малко. Много яко  Crazy

# 703
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро Simple Smile. Заведох децата по градини и училища, половинката замина на работа и сега ще спяяя Simple Smile.
По- късно ще ходим в залата с мъжът ми и за дне съм замислила да го въведа в света на пудовките. Той таквоз чудо не е хващал Simple Smile, дано му хареса. Много обичам да си разнообразявам програмата с пудовка Simple Smile.

# 704
Добро утро и от мен! Днес по програма имам Кардио от алфата.
Леле , ВиВ, с това , което каза за пилешките бутчета направо ме отказа и от пилешкото. Колбасите от край време ги избягвам, сега ще спра и пилешкото и минавам само на риба и морски дарове. Хем са и по - полезни.
Чета как ходите да тичате и на мен ми се приисква - много обичам, но за съжаление тук няма къде. Няма подходящ парк , пробвах в едно училище , но то там си е цял сървайвър - деца, топки , майки..., а в стадиона не дават да се влиза. Точно до нашия блок има едно огромно празно пространство( бивша казарма ) , но там е пълно с кучета.
Дайте идеи вие на какви места тичате?
Лек и успешен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт