Русия 1

• 1 134 877
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ако България не беше в ЕС днес щяхме да сме нещо като Украйна или Белорус, че даже и по -зле. За съжаление не се отдалечихме дотатъчно от "големия брат", страните, които го направиха са значително по - напред от нас./ Полша, прибалтийските републики, Чехия, дори Румъния/
А относно референдум за ЕС, никой не се съмнява какви биха били резултатите, не виждам смисъл от такъв. Партията, която защитава Русия в България и е против ЕС взе някакви мизерни проценти.
Наистина е смешно да се вика на черното бяло, т.е. да се твърди, че България ще спечели от някакъв Евразийски съюз.

# 151
  • Русия
mimata67, и на мен ми се струва неправилно физиците да печелят по-малко от обущарите. Като висшист и мен ме дразни да имам по-малка заплата от един работник. Ама какво да се прави, такова е положението. Да бях учила това, което е търсено, а не това, което е престижно.

Относно това, което могат да си позволят тук. В Москва наистина цените по заведенията са високи. Един обяд (тук по обедната почивка често ходиш да ядеш на някое заведение, не навсякъде има собствена кухня и столова) струва от 10 до 25 лева. В цената влизат супа, салата, каша, чай, хляб - горе-долу това е менюто. Ако пък вечер излизаш някъде, може и хилядарка да оставиш, може и десет хиляди. Зависи къде ще отидеш.
Един билет в хубав театър (Съвременик, примерно) или в Болшой - от 150 лева нагоре.
Метрото и автобуса - от лев до два лева билет (зависи за колко пътувания ще е билета).
Техниката - ами не знам, дали е скъпо. Нов смартфон - от 150 лева до безкрайност. Планшет - от 200 лева до безкрайност. За друго не знам.
Мебели - от 100 лева за един диван до безкрайност.
Дрехи и обувки. В България определено са по-евтини. Не си взех летните дрехи и обувки със себе си, купувах ги всички тук. Може да си купиш свободно летни обувки за 15 лева (стават за офиса), може и за 200, може и за 3000. Лятна рокля - от 15 лева. Може да ходиш в някой марков бутик и да изръсиш 50000 лева за дрешка, ако не ти стиска.
Продуктите пак са на различна цена. Литър мляко - от 1,3 до 3 лева. Морска риба (замразена) - от 5 лева до 50 за килограм, зависи каква. Хляб - от 30 стотинки до 2 лева (горе-долу 400 гр). Пиле - от 4 лева килограм. Пилешко бутче - от 5 лева килограм. Майонеза (тук тя е основния сос) от 20 стотинки до 1,5 лева. Газирана вода - от 35 стотинки за литър и половина. Скъпи са плодовете: черешата от 4 лева до 6 лева, кайсиите от 5 до 7 лева, ягодите от 3 лева до 5. Картофите тазгодишните - 3 лева, миналогодишните - 1,7 лева. Морковите - от лев до лев и половина, лука също толкова.
Грейпфрутите, портокалите, лимоните лев килото. Тиквички - лев - лев и половина.
Кашите: кило гречка - от 70 стотинки, кило грах от лев, кило ориз от лев и половина. Друго не купувам, не ги обичам. Знам, че боба е много скъп, но не помня колко.

Трябва да разбирате, че тук магазините са с различна ценова категория. Една и съща храна в различни магазини ще струва различно, понякога и десет пъти е разликата. Богаташите никога няма да купуват от кварталния магазин, държат си на статуса. Такива като мене спокойно ще си ядат за 100 лева на месец, и то пълноценно, но мен пък статусът изобщо не ме бърка.
Същото важи и за дрехите.

# 152
100 лв на месец...в Русия?! Laughing  Whistling

# 153
  • Русия
Сериозно ти казвам. Ама това може да стане само ако мъжът ми купува продуктите и той да готви. Аз съм скарана с икономисването. Първите два месеца така карахме. Сега вече малко се отпуснахме, караме с двеста лева за храна. Simple Smile
Най-големият разход е наемът. Ние плащаме 700 лева за стая. Сега търсим нещо-по-евтино. Най-малката цена, която съм срещала, е 350 лева за стая.

# 154
а теб не те ли дразни, че  по волята на ЕС България от държава - износител на електроенергия, най-едрия на Балканите, е станала държава, която е принудена енергия да внася?
Ако те слушаш тебе, все едно ЕС е решил да помогне на България от голяма добрина.
Не те ли дразни, каква съпротива оказват по въпроса със строежа на Белене?
Не те ли дразни, че в България електроенергията е най-скъпа, когато стига до потребителя?
Не те ли дразни, че когато се появи алтернатива - "Южния поток" (а значи, по-евтин газ, пък и доходи от транзита), ЕС скочи срещу този проект?

Дразни парадирането с незнание изпълнено с руски пропагандни клишета относно целите и значението на горепосочените въпроси !!!
По почти всички въпроси ВЕЧЕ многократно е писано и обяснявано!!! Стига с пеенето на тези проруски мантри. Като латерни сте.  Laughing

При тези условия България е на ЧИСТА ЗАГУБА от проекти като Белене и Ю. поток. Колкото до процесът по закриването на старите ядрени реактори ако прочетеш повече ще видиш, че той е извършен и в други държави поради същите причини.

Направо се разплаквам при мисълта за огромните руски заплати.
От Америката по добре .   superuu   Laughing

Щом като хората в източна Украйна не искат да живеят в тази измислена страна, нека се отделят.
Няма ли да обясниш по кой закон става отделянето на части от територията на Русия за да разберат българските "чукотски мальчики" как това трябва да стане и в Украйна ?   Laughing

# 155
  • Русия
plamenhk, наистина ли? Пропаганда, значи. Щом си толкова знаещ, я светни ме, защо миналата година в България е имало отставка на правителството? Сигурно хората от благодарност за низките сметки са тръгнали да го свалят.
Сигурно не е имало никаква корупция.

Кои са другите държави, закрили атомните си централи от същия тип? Баш държа, всички са от Източна Европа.

Относно заплатите недейте да плачете, просто елате и вижте. Щото много се присмивате на неща, които не сте видели. Не познавам нито един емигрирал в Русия да се завърне вкъщи отвратен. Вие познавате ли такъв лично?
Защо си мислите, че в Русия е толкова зле? Защото ви го твърдят от телевизията. Елате и се убедете със собствените си очи.
Защо омаловажавате Русия? Не е идеална. Но къде е идеалното? Коя голяма държава няма имперски амбиции? Коя голяма държава не води войни? Коя голяма държава не се намесва във вътрешните работи на другите?
Не казвам, че това е правилно, че така трябва да бъде. Но защо си мислите, че само Русия е такава?

# 156
plamenhk, наистина ли? Пропаганда, значи. Щом си толкова знаещ, я светни ме, защо миналата година в България е имало отставка на правителството? Сигурно хората от благодарност за низките сметки са тръгнали да го свалят.
Сигурно не е имало никаква корупция.

Кои са другите държави, закрили атомните си централи от същия тип? Баш държа, всички са от Източна Европа.

В Една прекрасна и велика страна избухна атомна централа и сега в България има бум на раковите заболявания. Сега-всички знаем че съветската радиация е полезна, но все пак по-добре да няма атомни централи които да са играчка в ръцете на корумпирани полуидиоти като нашите куци магарета.
Толкова за АЕЦ БеляНе
Относно Южния пАток-ще кажа само едно: Няма как една бензиноколонка да изнудва половин Свят. Южния пАток ще трябва да бъде според изискванията на Европа иначе просто няма да се случи-пък ще видим кранче ли ще върти Путин или ще си продава газта на цената, която ЕС му определи като добро момче.
А да напомня-сметките за ток не станаха много по-ниски, но за сметка на това България продължава да плаща зАлудо по проекта южен поток и да храни с това населението на мАгучая, което население така ни се присмива по форумите.
Ми за смях сме-лизачите и слагачите никой не ги обича, а само ги подритва.
Но светлината в тунела е, че скоро и този номер ще приключи. Гледам че евразийските поклонници в лицето на Атака и други подобни руски мекерета не взеха и 4%, което ме обнадеждава че реалната промяна в България ще се случи скоро и ще тръгнем по пътя на Полша и на другите нормални източноевропейски държави.

# 157
Герри, а теб не те ли дразни, че по волята на ЕС България от държава - износител на електроенергия, най-едрия на Балканите, е станала държава, която е принудена енергия да внася?
Всеки си гледа интересите и всяка голяма държава потиска по-слабите. Държавите от ЕС не са изключение. България е дребна и слаба държава и най-добрата политика за нея ще е да лавира между големите сили.
Не-не ме дразни. Смятам че икономиката на социализма беше колос на глинени крака който чакаше момента да рухне. Неефективна, изостанала и неекологична.
Всеки си гледа интереса и нашия интерес е там където българина принадлежи по дух и традиции-
Европейското семейство, а не азиатската сатрапия.
А на този, който му харесва в Русия-винаги може да си вземе шапката и да ходи там.
Българите не искат повече Русия да идва тук.

# 158
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Хайде бе. Преди да напишеш нещо първо го обмисли. Хората са казали - "Три пъти мери, един път режи." Кажи го това на хората които се занимават с туризъм и да видим какво ще ти отвърнат. Не говори от името на всички българи.

# 159
Не знам дали хората не искат да идват руснаците, но не съм забелязала някой да отказва да им продаде имоти или каквито и да е стоки и услуги. Едни съседи възрастни руснаци купиха 5-6 апартамента в квартала и продължават. Само в сградата, в която живеят имат три. Идват значи и ще продължават и никой не ги връща и недоволства. Тяхното обяснение е, че тук е евтино, езикът не им е бариера, защото всички ги разбират, климатът е хубав, че даже и близки ни чувствали. На мене в интерес на истината са ми симпатични тези, които срещам. Не съм ги питала дали одобряват Путин или не.

# 160
  • Русия
Герри, атомните централи са най-изгодните. Няма да говорим за Русия. Нека да дадем думата на твоите кумири: Франция, Япония и САЩ не само че не затварят, но и планират да строят още атомни централи. България има шанс да изкарва евтина енергия, и да не го прави само от русофобство е тъпо.
Странно е да се позоваваш на Чернобил. Щото се знаеше от самото начало: аварията е станала от човешка глупост, а не поради остарялост или грешка в проекта или някоя друга техническа грешка.
Ама те разбрах: ти си от зелените и те отвращава мисълта за атомни централи. Тук няма да споря, щото не съм техник да мога да ти докажа изгодата.

Относно бензоколонката. Да, Русия има газ и иска да ни го продава. Ами да не купуваме от нея. Какво ни пречи, а? Сигурно това, че нейният газ е къде по-евтин от норвежкия, например? Какво ни пречи да купуваме газ от Азербайджан или Туркмения? Да си построим газопровод оттам. Ама не, не строим. Не щат нещо партньорите от ЕС таквиз неща.

Теб, Герри, какво те бъркат руските ресурси? Като че ли Русия ни ги натрапва. Като че ли ни заплашва с нещо, ако не ги купим. Ми да не купуваме.
Щом Русия е толкова лоша държава, да я изолираме от нас, белите хора. Да оставим тези руски диваци с ушанките и бойните им мечки да се шматкат по ужасно студената си земя с балалайките си. О, тогава ние ще заживуркаме! Ама веднага ще забогатеем. На другия ден голямата петорка ще ни припълзи на колене да я научим как се правят пари. Ние толкова добре ще използваме западния опит, че всеки един ще има по два-три двореца и пет-шест ферарита. Абе кво казвам, кви ти ферарита. Ние ще си правим собствени луксозни коли. Защото ще си имаме собствена индустрия. Ей така тя ще се появи, от нищото, щото нали нито БСП, нито Атака ще ни пречат да я построим. Само тази гадна Русия да не ни пречи, че досега само и само тя и подгласниците й не ни даваха да се развиваме нормално.

Относно не искалите. Ти не искаш, Герри, пък други искат. Не разбирам, защо толкова омраза бъка от теб.

# 161
Хайде бе. Преди да напишеш нещо първо го обмисли. Хората са казали - "Три пъти мери, един път режи." Кажи го това на хората които се занимават с туризъм и да видим какво ще ти отвърнат. Не говори от името на всички българи.
Симпатяга,
Туристите с танкове и униформи ли идват тука бе пич?
Опс-или руските туристи не са това което са? Идват тук за да ни превземат изнутри-така ли е Емо?
хахаха Горките хора-само ако знаеха какви надежди им възлагате....
Винаги успявате да надскочите себе си.

Туризъмът, Емо е бизнес като всеки друг -не е война. Нека руските туристи идват тук и се чустват като у дома си. Но Руските имперски амбиции не е добре да се чустват тук като у дома си, защото тук е Европа, Емо.

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 17:54 от Герри

# 162
Не си обяснявам как човек може да обича едновременно хем Русия, хем и бандата, пречупила гръбнака й и обитаваща Кремъл от близо век. Тая плесен паразитира върху тялото и духа на един велик народ, осмуква и последните му възможности да се развие. Всъщност значителна част от хората, които напоследък се размърдаха и твърдят, че са русофили, са по-точно съветофили, но най-често не са дори и това, а най-обикновени жертви на пропагандната офанзива. Такива едни твърде особени русофили, които не обичат Бунин, Копелев, Солженицин или Сахаров, но пък душа дават за Дугин, Озеров, Говорухин, Невзоров или Шолохов.

Умните руснаци за това си имат разговорен термин - совок. Совките не са русофили.

`

А де?  ooooh!
Още едно сравнение
как е свършила Цветаева и какво прави сега Мизулина и да не забравяме разбира се къде са децата на втората?

Naili чета те много внимателно още повече, че мога да сравня от преки наблюдения Русия отпреди 27 години, отпреди 6-7 години и отпреди 9 месеца и мога да ти кажа следното.

Има икономически възход и той се дължи единствено и само на високите цени на енергоносителите, същото се е случвало вече веднъж през 70-те, обаче някои знаем какво стана през 80-те, когато американците напълно съзнателно със съюзниците си намалиха цената на барел петрол от 130$ на 13$. Ако нисичкия човек в Кремъл реши да си позволява това-онова наистина сериозно, а не показване на пилешки мускулчета и ботокс, няма да е проблем да му дадат от същото лекарство.

Руснаците сега наистина имат много повече самочувствие, усеща се много, особено в Москва и Питер, но отиването ми в Казан беше като пътуване с машина на времето, директно в началото на 80-те и като обслужване в хотели и ресторанти, и като усещане как хората са пълни с отчаяние, въпросът е, че чрез пропагандата промиването на мозъци е потресаващо.

Единствената разлика между 1987-ма и 2013-та беше точно показната религиозност, това че пият още повече (не мислех, че е възможно) и духа на следване на патриотичната партийна линия, вместо псуването на онези там горе, защото са спряли водката (най-грубата грешка от много на Михал Сергеич)

пп и за да не бъда разбрана погрешно, уточнявам:
презирам американския империализъм точно толкова, колкото и руския, но тук си говорим за Матушка-та

# 163
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Симпатяга,
Туристите с танкове и униформи ли идват тука бе пич?
Опс-или руските туристи не са това което са? Идват тук за да ни превземат изнутри-така ли е Емо?
хахаха Горките хора-само ако знаеха какви надежди им възлагате....
Винаги успявате да надскочите себе си.

Туризъмът, Емо е бизнес като всеки друг -не е война. Нека руските туристи идват тук и се чустват като у дома си. Но Руските имперски амбиции не е добре да се чустват тук като у дома си, защото тук е Европа, Емо.
Ами като гледам картата част от Русия също е в Европа. Защо винаги говориш в множествено число? Ти някъде в България руснак с танк да си виждала скоро? Или руска военна база? Да тук е Европа и Американските Имперски амбиции не е добре да присъстват на който и континент. Е не е добре, ама не си закриват базите в Германия и Италия, нали? Както и в цял свят. Така че не ми говори кой какви имперски амбиций има защото Американските май са по-големи от Руските.

# 164
Ами като гледам картата част от Русия също е в Европа. Защо винаги говориш в множествено число? Ти някъде в България руснак с танк да си виждала скоро?
Добре е Русия също да изповядва европейските ценности. Ама надали ще е скоро.
Руснак с танк не съм виждала тук и силно се надявам да не видя скоро такъв нито тук, нито където и да било другаде.
Което важи и за  танкове, които не са руски. Смятам че 99% от хората у нас са на това мнение.

Общи условия

Активация на акаунт