Русия 1

• 1 135 117
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 165
Аз не съм обективна, щото имам мноу готини руски съседи...
Нема добри властимащи, точно както казва момичето, дето живее в Русия-те се грижат за интересите на олигарси, банкери и останалите робовладелци. Получават филия с черен хайвер, а за нас трохите. Пък вие като си немате работа спорете Путин ли е по готин или Обама.
Обама нали щеше да  ограничава властта на едрия банкерски капитал? Нещо не виждам нещо такова да се случва.
Той засекретил снимките с изтезания на затворници в Абу Гариб, той крие престъпленията на войниците си. Гледали ли сте филмът на Браян де Палма на тази тема? Забравих му името... newsm78
Гледала съм и филм за руската подводница и как Путин не приема помощ и не спасява подводничарите кой знае що, ама има що, нали? Гледах и филм за театъра със заложниците и как не беха докарали линейки за своите граждани. Що така? Ами защото не са важни хората, затва. Twisted Evil
Всички са такива, с изключение на краля на Бутан, де. Grinning  Там нема стрес, банки, гмо, кентъки фрай и олигарси. Peace
Иначе на мен ми е гот некой да натрива носа на САЩ... Sunglasses Wink Grinning

# 166
  • Русия
Герри, питанката беше, дали харесваме политиката на Русия. Разбрахме, че не я харесваш. Не забелязах някой да казва, че я харесва. Всички искаме България да процъфтява и никой не иска нито руски войници, нито руски танкове.
Другият въпрос беше справя ли се Путин. Руснаците смятат, че се справя. Аз също смятам така.

Герри, а не беше ли мултикултурализмът европейска ценност? Що не се придържаш към него тогава? Или ти мислиш, че западна европа е някакъв идеал, към който всички трябва да вървят? Не ти ли наподобява на комунистическата пропаганда това? Щото на мене много.  На запад не грешат ли никога? Нещо нито легализирането на канабиса, нито партията на педофилите не се вписват ми в представата ми за каквато и да било ценност.
България пък откога е придобила този западен манталитет? По време на турското робство ли? Или краткия период от края на 19 век до 1944 година с постоянните преврати и терора е възпитал у българина тез ценности?
Откъде накъде Русия е длъжна да се придържа към тези прословути ценности? Те руснаците сами ще си решат, какво да мислят и в какво да вярват.

Sinn.Sage, ако четеш още по-внимателно, ще видиш, че писах и за нещата, които не ми харесват тук. И дори ме плашат.
Не отричам, че основната заслуга за сегашния подем е цената на ресурсите, които Русия ги има. И какво от това? Ресурсите са основа на всяка една икономика. Било то суровини, било то човешки ресурси, било то технологии. Важното е да се разпореждаш с тях правилно. Не мисли, че Русия само хвърля на вятъра парите, спечелена от газта и нафтата. Тук строят доста заводи, оборудването се модернизира. Навсякъде е строеж. Не говоря само за Москва (тук е обратното, промишленността по малко се премества от Москва в Подмосковието).
Докато пътувахме, видях и затворени заводи. Но пък се отварят нови. Ми то няма как един промишлен обект постоянно да съществува на едно и също място и да процъфтява. Имам роднини из цяла Русия, навсякъде картината е еднаква. Но някъде промените стават по-бавно, някъде по-бързо.
Ти сериозно ли казваш за Казан? Бях там преди два месеца и съм очарована от града. Пък колко интелигентни и приятни хората са там. Те татарите са страхотни наистина. Много съм впечатлена. Не съм забелязала да са посърнали от безизходица. Точно обратното, много се гордеят с града си и с републиката си. Изненадана съм от това, колко много хора там учат арабски език, че и турски. Изобщо са доста религиозни, но не си натрапват религията.

# 167
Мда мюсюлманите не си натрапват религията, знаят си мястото, така да се каже.

Не знам какви хора си виждала и как си ги преценила по улиците,
моите контакти бяха съвсем преки и тотално потресаващи с колежка от уни-то.

пп Какво против имаш легализирането на канабиса или по-точно на конопа?
Това е натурален продукт ползван хилядолетия и криминализиран по скалъпени ПР мотиви. Декларацията за независимостта е написана на конопена хартия от абсолютно същото растение, защото тогава през 18 век производството му е било задължително!

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 21:06 от Sinn.Sage

# 168
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мнението на Българите за Русия се разбра на изборите-русофилистичното ви мекере Волен не взе и 4 процента.
Това би било така, ако на въпросните избори беше гласувал някакъв приличен процент от гореспоменатите. А не е така.

# 169
  • Русия
Sinn.Sage, не по улиците. Общувахме с колегите на мъжа ми и техните семейства. Пратиха го в командировка, та и аз тръгнах с него. Можех ли да пропусна такава възможност? Отдавна исках да видя Татарстан и Казан по-специално. Беше ми интересно, какво мислят за Волжка България и какво знаят за България днешна. Нищо не знаят и не мислят. Sad Мюсюлманите са на вълна арабски свят. Руснаците за себе си мислят предимно.
С какво те потресе колежката?

По принцип не харесвам наркотиците от какъвто и да било вид. Дори и цигарите и алкохола бих забранила. Знам, че от конопа се прави хартия, че и дрехи. Това е хубаво и с това да се ограничат.

# 170
Потресе ме промяната у нея, промиването на всяка рационална мисъл и липсата на каквато и да било критичност към Государя - Императора...  Tired
Категоричният отказ да се видят най-обикновени неща, каквато примерно е прекомерната пропаганда, която буквално тече отвсякъде.

Говориш ми за блогъри, Навални не е единствен, не е изключение има и няколко други, уж опозиционни медии, но всякаква критичност е удавяна в блатото на посредствеността.
Примерите с Дождь и Лента.ру, вече са обеца на ушите на всички. Чудя се как търпят Ехо-то, но вероятно логиката е, че бушоните под контрол са по-малката злина.

Средновековие с интернет, телевизионни сериали, възхваляващи недалечното и за съжаление вече позабравено минало и перални машини - това е Русия.

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 21:06 от Sinn.Sage

# 171
  • Русия
Знаеш ли, аз преди време четох доста опозиционни медии и блогъри. Спрях след Олимпиадата. Какво ли не писаха покрай нея. Направо ме отвратиха. Направих си извода, че и двете страни са бъкани от омраза и лъжа. Затова сега нито гледам  телевизия, нито чета политически новини, по радиото слушам само музика. Вярвам само на очите и на ушите си. И така се чувствам много по-добре. Толкова много интересни неща има по света. И за изкуството, и за науката може да научиш толкова много от мрежата, пък и такива възможности имаш да общуваш с хора, които имат какво хубаво и интересно да кажат, че ми е жал за времето, което си губих да чета за политика.

# 172
Зариването на главата в пясъка не е решение... Да има крайности при опозицията, но те са реакция безумния позитивизъм, който се излива от официозите.

Факт е, че над 90% от заетите в "частния" сектор работят за олигарси, а това е абсурдно изкривяване, дори във времето на крепостничеството не е било толкова зле.

# 173
  • Русия
А ти какво предлагаш? Аз, един отскорошен емигрант, да тръгна да им променям политическата система? Simple Smile
Като ги гледам в Украйна що Майдани са имали, що политици са сменяли - все същото е, просто сменят един олигарх с друг. И така е навсякъде по света.
Щом Путин успява да се оправи с държавата, да управлява. Тук алтернатива няма.

Относно крайностите - то така може да се каже, че безумния позитивизъм е реакция на безумната омраза, която бълват опозиционерите. Мисля, че позитивното е по-добре от безкрайната критика. Русия не е толкова страшна, че да виждаш само лошото в нея. Опозиционерите прекаляват.

# 174
  • София
Мнението на Българите за Русия се разбра на изборите-русофилистичното ви мекере Волен не взе и 4 процента.
Това би било така, ако на въпросните избори беше гласувал някакъв приличен процент от гореспоменатите. А не е така.

Аз съм русофил и одобрявам политиката на Путин, но никога не би ми хрумнало да гласувам за Атака.

# 175
  • София
Вижте, недейте вярва много-много на Форбс и други писаници....
...Братовчед ми работи като обущар, доходът му е 70-100000 лева на месец. Тук, в Москва, хубавите обувки са много ценени: налага се да ходиш пеш много. Затова обущарите печелят като скъсани.
....Брат ми е работник в завода (неквалифициран, минал е обучение на самия завод) печели 7000 лева на месец.

Форбс и други писаници  Joy Joy Joy

Извинявай, че се вглеждам в доходите на близките ти, но щом си решила да споделиш...
Би ли потвърдила още веднъж, че обущарят носи в къщи между 35000 и 50000 евро на месец, а неквалифициран работник 3500 евро? Ако наистина е така, да ходя да се уча някъде за обущар.

# 176
Относно крайностите - то така може да се каже, че безумния позитивизъм е реакция на безумната омраза, която бълват опозиционерите. Мисля, че позитивното е по-добре от безкрайната критика. Русия не е толкова страшна, че да виждаш само лошото в нея. Опозиционерите прекаляват.
Пълни глупости ще ме прощаваш, колко медии имат опозиционерите, а колко правителството?
Все едно с гаубици или РПГ да стреляш по мравки

Щом Путин успява да се оправи с държавата, да управлява. Тук алтернатива няма.

Оправил се той, да чудно се оправя, провери моля те колко ракети Протон са гръмнали за последните 6 месеца и после ми обясни колко добре се оправя с държавата. Защото това им беше последния пристан на технологиите.

Още преди много години Горбачов, най-открито си каза, че целта на перестройката е била демокрация от мексикански тип, една управляваща Партия и уж опозиция.
Отне им 15 години, но го постигнаха, наистина ли мислиш вярваш,  Wink че ситуацията в момента е такава благодарение на Алфа-та?

# 177
  • Русия
bib.bib, не ти се вярва, нали? Все си имате представа за Русия като за една пропаднала и мизерстваща държава. Ех, пустата му пропаганда, какво ли върши. Не знам, как да те убедя. Не мога да им поискам бележки от работата. Ако щеш, поразпитай още някой, който е навътре в нещата.

Брей, сега се вгледах по-внимателно, за братовчеда ми обущар сгреших - една нула му добавих грешно. Simple Smile За другите е вярно. Подозирам, че едва ли в друг град, освен в Москва, щеше да печели толкова. Тук добрите обувки се ценят като злато. Хората плащат сума ти пари за удобни обувки (300 евро за чифт, например, мен не ми го побира главата). Защото се налага много да вървиш пеш. Аз първо време ходих с обвуките си от вкъщи. Още от самото начало, та досега хванах едни мазоли, каквито никога не съм имала. По долната част на стъпалата едни мехури, стой та гледай. Не вярвам да има такива проблеми с ходенето пеш в другите градове. Мисля, че някъде в Астрахан едва ли щеше да изкарва такива пари. Но пък той е тук вече от 20 години, работи сам за себе си. Първото време, разбира се, никак не му беше лесно. А сега все казва, че ще се връща у дома, ама вече от пет години го чувам това - не мръдва оттук.

За брат ми работата му е да проверява данните на не знам си какви датчици в цех на гидролиза ли, електролиза ли беше. Всичко е автоматизирано, той следи данните да не превишават определени значения. Не му разбирам тези работи много-много. Има висше, но тук не му го признават. Минал е обучение в самия завод няколко месеца. Иначе работеше от първия ден същото, което работи и сега, а обучението му беше за придобиване на категория. Тъй че може да се пробваш.

Тук има дефицит от работници, особено ако са с професионално образование. Навремето всички тръгнаха да придобиват висше. Та като резултат висшистите имат по-малки заплати от работниците и трудно намират работа. Пък работниците са много търсени. Ако са с опит и не пият - гарантирана им е висока заплата.

Sinn.Sage, глупости или не, не вярвам на никой, който не може да си сдържи омразата към родината си. Като почнат с това "сраная рашка" или "эта страна" - тези са гнусни. И ще прощаваш, който им вярва на всички приказки, има пердета пред очите. Я си представи някой опозиционер в България да каже за нея подобно нещо, какво ще си мислиш за него?

Аз виждам, че хората тук са доволни от своя живот. Със сигурност има още много неща да се оправят. Ами точно това правят - оправят нещата. Мисля, че основният критерий не са някои измислени от неизвестно кой неща, а точно това - човек да се чувства щастлив, да се гордее с държавата си, да вярва в бъдещето си, да получава наслада от всеки изживян ден. Тук виждам много такива хора.

# 178
Герри, питанката беше, дали харесваме политиката на Русия. Разбрахме, че не я харесваш. Не забелязах някой да казва, че я харесва. Всички искаме България да процъфтява и никой не иска нито руски войници, нито руски танкове.
Другият въпрос беше справя ли се Путин. Руснаците смятат, че се справя. Аз също смятам така.

Грешно. Не се справя. Ако се справяше щеше да направи Русия износител на машини и технологии, а не да остане една бензиноколонка зависеща от цената на бензина и газта.
Ако се справяше нямаше руския капитал да изтича по Лондонски дворци, футболни клубове и вили на ривиерата.
Ако се справяше нямаше Русия да тъне в адмивистративен произвол където частния бизнес е обречен.
Ако се справяше щеше поне привидно да има някакво свобода на словото там. Сега няма никаква.

Ако беше религиозен наистина поне мумията щеше да погребе.
А те хем религиозни, хем мумията просната на площата....Говорят за фашизъм, но под фашисти разбират всеки който не е съгласен с тях.

Русия нито се модернизира, нито напредва демократично. Там просто се харчат едни пари получени от Европа за газта и толкоз..

# 179
Правиш разлика между правителство и страна, нали?

Тези опозиционери, които аз следя никога не са казали лоша дума за Родината си, дори чат-пат около 9 май, да речем, ги избива дори на патриотизъм, дори и жидомасонитеWink
но с мярка, без апломба на правителствените медии.

Колкото имигранти отиват в Русия, сигурно в пъти повече заминават за други... морално пропаднали държави.

За патриарха - генерал от ФСБ да не почвам.

Общи условия

Активация на акаунт