Русия 1

• 1 130 098
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 16 845
Нещо има съмнение в редиците на съюзниците относно вероятността от нападение на 15/16-ти.
https://www.politico.com/newsletters/national-security-daily/202 … d-allies-00008344

Ако наистина стане нещо, а аз наистина не вярвам Русия/Путин да са толкова глупави, че да предизвикат някаква война с единствената и леснопостижима и с други средства цел да си  навлекат санкции, това ще е най-дългоочкаваното нападение с най-дълго подгрявана публика и с най-добре подготвения отговор, одобрен, съгласуван и оповестен доста преди самото нападение.

# 16 846
Wink
Кофти работа с ф117, аз съм чувал, че не били 3 свалените, а над 30.
Сърбите ги сваляли по няколко на ден с лъкове, както на “Hunger games” - падали като круши.
Добре, че са стелт технология, та от всичките свалени, сърбите намериха само един, иначе щеше да е голям срам за САЩ!
И ф35 цопна в океана, докато кацаше на самолетоносач, така останаха само 760 на служба - мъката е велика, целия САЩ трепери сега, като останаха без защита.
Завалиите, имат само тия 760 Ф35 и 180 Ф22 от пето поколение, за да се пазят от двата руски су57.
Какво друго им остана - 10-на самолетоносача само, срещу изгорелия “Кузнецов”, а и за разлика от него, си нямат влекачи да ги съпровождат навсякъде, за да ги дърпат обратно като се счупят.
Абе тъжна работа, всички експерти го признават.
Тъжна работа сме ние, че от 460 самолета през 1989 год., сега ще идват да ни пазят испански самолети, докато чакаме чертежите да станат реалност.

# 16 847
Те и да бяха готови утре да ги вземем нямаше да има готова база, която да ги приеме, персонал, който да ги обслужва и обучени пилоти, които да летят с тях.

# 16 848

Тъжна работа сме ние, че от 460 самолета през 1989 год., сега ще идват да ни пазят испански самолети, докато чакаме чертежите да станат реалност.
Wink
A поглеждала ли си списъка на изгубените 460 самальота?
И можеш ли ей така, набързо,  да направиш разбор кой от тях е ставал за нещо повече от летяща мишена?

А в западната е малцинството шляхтичи, прехранвали се с векове от бандитизъм, кражби и башибозуклък. От към 16 век приблизително.

Wink
За разлика от доблестните руснаци, които откакто са се обособили, са разраствали империята си единствено с преговори и щедри обезщетения за предишните собственици на териториите, нали?

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 19:02 от Tote

# 16 849
За разлика от доблестните руснаци, които откакто са се обособили, са разраствали империята си единствено с преговори и щедри обезщетения за предишните собственици на териториите, нали?
Ми не. Някои територии са си ги купували, някои превземали след като им е писвало от постоянните набези на населявалото я население. А някои пък сами са си молели да се присъединят, както е направил Богдан Хмелницки, примерно.
И винаги са запазвали и съхранявали обичаите, религията и дори армията на присъединените ханства, хетманства и прочие.

# 16 850
Именно, и аз так съм чувал!
Покорените народи са посрещали руските войни с хляб и сол, а още непокорените са тънели в отчаяние, че не им е дошъл още реда.

# 16 851
Наистина са посрещани с хляб и сол. На един клик е.
Американска атомна подводница е навлязла в руски води, близо до Курилите. Тези... да не казвам какви са, наистина много им се иска война. По стар американски обичай, на чужда земя.

# 16 852
Разликата между Путин и Байдън е, че единият е диктатор (за съжаление, на руснаците демокрация не им понася), който превърна Русия от статута й на функционираща бензиноколонка до фактор на световната сцена, а другият е сенилен малоумник, с афинитет към непълнолетни, неразличаващ Украйна от ааааа Ирак, ааааа Афганистан - и двете неща говорят за избирателите им.
https://m.youtube.com/watch?time_continue=9&v=wvIfbi0QSzk&am … feature=emb_title

# 16 853
Американска атомна подводница е навлязла в руски води, близо до Курилите. Тези... да не казвам какви са, наистина много им се иска война. По стар американски обичай, на чужда земя.
Те японците са съюзници на САЩ доколкото знам.

# 16 854
Те японците са съюзници на САЩ доколкото знам.
Това какво общо има?
Привикали са американското военно аташе "на килимчето".

# 16 855
Ами говориш за Курилските острови.

# 16 856
https://lenta.ru/news/2022/02/12/whatwasit/
https://russian.rt.com/ussr/news/961435-pushilin-vzryv-donec-provokaciya
Днем в субботу, 12 февраля, стали поступать сообщения о мощном взрыве в Донецке. При этом ни в МВД, ни в руководстве самопровозглашенной Донецкой народной республики (ДНР) эту информацию не подтвердили. Местные жители, опрошенные «Лентой.ру», также ничего не слышали.

Почнаха с провокациите. Търпението на американците се изчерпва.

# 16 857
Сега научавам,че американска подводница е навлязла във водите на Курилските острови. Обаче трябва да признаете,че англо-саксонците знаят как да провокират и как да удрят лошо по болното място...Laughing Американците и японците могат чисто военно да превземат Курилските острови буквално за един час,още преди Путин да си облече гащите...Laughing И тогава какво ще прави? Превземането на Курилите,обезсмисля "Крим наш!"

# 16 858
Сега научавам,че американска подводница е навлязла във водите на Курилските острови. Обаче трябва да признаете,че англо-саксонците знаят как да провокират и как да удрят лошо по болното място...Laughing Американците и японците могат чисто военно да превземат Курилските острови буквално за един час,още преди Путин да си облече гащите...Laughing И тогава какво ще прави? Превземането на Курилите,обезсмисля "Крим наш!"

Това ще е  голям майтап. Истерия, че напада Русия и хоп, нападат американците. Нещо и това не ми се струва вероятно. Не ми се вярва и японците да се съгласят да тестват как ще им се отрази защитата на големия брат.
От друга страна би било хубав ход, който може леко да поосвести Европа.

За Донецк го опровергаха почти веднага. Явно и там хората са на тръни, но допускам, че много ще внимават да не предизвикат конфликт.

# 16 859
  • инфантилно и разглезено хлапе

Щом като можете, защо не ги превземете??

Май пак са ви изритали, както при провокацията с английския Дифендър...

Американска ядрена подводница проникнала в руски териториални води и била прогонена от фрегата с "подходящи средства", съобщи руското министерство на отбраната.

Общи условия

Активация на акаунт