Русия 1

• 1 143 224
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 9 000
  • На земята, която е всъщност звезда.
Прочетох го в руски форум. А сега потърсих и в нета на руски и ето тук можеш да прочетеш как и при какви условия се предоставя помощ от държавата:

http://sovetnik.consultant.ru/ochered_na_zhil_e/kak_mnogodetnoj_ … ochered_na_zhile/

http://www.burokratam-net.ru/payments/housing/subsidii-na-zhile- … etnykh-semei.html

Предоставя се временно безплатно жилище, земеделска земя за обработване или преференциално кредитиране:

Кто может встать на очередь и участвовать в одной из перечисленных программ?

На очередь нуждающихся в жилье поставят граждан, в том числе и многодетных, только, если они соответствуют следующим требованиям.

Не имеют жилья в собственности или на праве соцнайма или имеют недостаточную площадь жилья, то есть меньше действующей в данной местности учетной нормы площади на человека. В Москве это 10 кв. м на человека, если в одной квартире проживает одна семья и 15 кв.м – если квартира коммунальная. Здесь учитывается все жилье, принадлежащее всем членам семьи. Семьей согласно Семейному кодексу РФ считаются родственники, проживающие под одной крыше. То есть все родственники с пропиской по одному месту жительства, а также все временно отсутствующие, но сохраняющие право на проживание (например, военнослужащие срочной службы). Площади принадлежащего каждому жилья складываются и делятся на количество членов семьи.
Нуждающимися считаются также семьи, проживающие в аварийном жилье, не пригодном для проживания и не подлежащем реконструкции. Площадь аварийного помещения значения не имеет.

Являются малоимущими. Данный критерий означает, что доход на 1-го члена семьи меньше прожиточного минимума, установленного в регионе для целей социальных выплат. Прожиточный минимум устанавливается региональными властями каждый квартал. В Москве в последнее время он равнялся 10-12 тыс. руб.
Не ухудшали в последние 5 лет свои жилищные условия (См. Что такое намеренное ухудшение жилищных условий?). Этот критерий препятствует попыткам обмануть бюджет, прописав у себя в квартире толпу дальних родственников, продав или подарив дополнительное жилье по фиктивной сделке. Если ухудшение жилищных условий было обусловлено объективными обстоятельствами (например, пришлось продать аварийный дом «под снос» пожилой бабушки семейства, ранее не прописанной в Москве, и переселить ее к себе для надлежащего ухода), то администрация, скорее всего, тоже откажет в постановке на очередь. Однако в этом случае отказ можно успешно обжаловать в суде. Не считается ухудшением переселение к родителям несовершеннолетних детей, а также регистрация в квартире супруга или нетрудоспособного родителя, который уже стоял ранее на очереди на квартиру.
Наличие регистрации по постоянному месту жительства в течение определенного времени в данном субъекте РФ. Здесь каждая область и край устанавливают свой срок. Для Москвы он составляет 10 лет.
Наличие гражданства России.

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 18:42 от Вселена

# 9 001
Минфин: без реформ в экономике государство не сможет выплачивать зарплаты
"Если ничего не менять, то к концу следующего года у нас не будет ни резервов, ни возможности выплатить зарплаты, у нас будут серьезные экономические проблемы", - заявила представитель ведомства
--------------------
"Самыми бедными в России, около 37% из числа всего бедного населения, являются молодые семьи, которые имеют двух детей. У них нет жилья, они еще ничего не создали", - заявила она.
Нестеренко заявила, что эту ситуацию необходимо менять: "Нужно создавать условия, чтобы бедных среди молодых не было. Нужно, чтобы женщина быстро выходила на работу, для этого нужны детские сады и т.д.".
---------------------

оттук

----------------------
Почувствуйте себя жертвой наводнения в России

# 9 002
Вселена, мисля, че напразно си правиш труда с линковете - Кафе не знае руски.  

Като цяло - семейството с 3 и повече деца трябва да отговаря на определени критерии за нуждаещи се (доход под определен минимум и липса на собственост) и то не за да получи субсидия или социално жилище, а за да се нареди на опашката за получаване. Което за Москва и Петербург е ясно какво значи.

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 18:51 от Анонимен

# 9 003
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не вярвам да не знае.

Както и да е, руското правителство, подобно на болшинството правителства по света, не е благотворителна организация, и помощи и преференции не се дават на кг. Има си строги условия и изобщо не е лесно, както  обясняват и адвокатите в посочените линкове.

Сега, всички сме чували слуховете, че синът на съседа на шуренайката получава заплата 3000 евро в Русия, ходи през месец на почивка в Тайланд и е получил безплатен апартамент, ама и всички имаме едно нещо, наречено Интернет, та можем да хвърлим едно око на реалността, все пак.

# 9 004

ПП Baby, и ти си права, може би затова щом така или иначе се прави, поне да е регламентирано.

Това са вече от девет кладенеца вода, забъркани с малко конспирации за разкош.

Пред това да се съхранява масово комуникацията има съвсем прагматични пречки. Обемите са големи, няма как да стане без съдействието на голямо количество технически персонал от телекомуникационните компании и т.н.

Така че нито е неизбежно, нито е лесно осъществимо - особена пък ако трябва да е тайно.

А този довод ми е любим - щом се прави, дай да го направим легално. Ами да легализираме и убийствата тогава.

Всички се кълнете, че не ви пука кой ви следи, но съм абсолютно убедена, че ако имам възможност да подбера част от личните ви разговори, мейли или историята ви в интернет, мога ви представя в такава светлина, че и майките ви да не ви познаят. За 10-15 години все някъде сте сгазили лука - ако и всички да сте ангели небесни в тая тема.

Това е чудесен начин за контролиране на политически амбиции у "обикновените хора". Също така, представете си каква добра търговия може да се развърти сред бизнес конкуренцията - има моменти, в които е безценно да се сдобиеш със последния протокол от заседанието на борда на директорите на съперника си, примерно. А в Русия все ще се намери кой да ти го продаде, ако се пази някъде.

ПС За Big Brother наградите - сравняваш компютърни игри и диспенсъри за вода с RFID чип със закон за масово подслушване на всички руски граждани? Ти сериозно ли?  Laughing

# 9 005
Не вярвам да не знае.

Както и да е, руското правителство, подобно на болшинството правителства по света, не е благотворителна организация, и помощи и преференции не се дават на кг. Има си строги условия и изобщо не е лесно, както  обясняват и адвокатите в посочените линкове.

Сега, всички сме чували слуховете, че синът на съседа на шуренайката получава заплата 3000 евро в Русия, ходи през месец на почивка в Тайланд и е получил безплатен апартамент, ама и всички имаме едно нещо, наречено Интернет, та можем да хвърлим едно око на реалността, все пак.

Ами то се вижда, че не знае - иначе и сама можеше да види, точно както ти и аз, че всъщност има ред условия за подпомагането Simple Smile А и някъде назад май го беше споменала. Но наистина, както и да е, исках само да кажа, че няма особена полза от линкове на руски без превод в тази тема - от собствен опит го казвам Simple Smile

# 9 006
Това са вече от девет кладенеца вода, забъркани с малко конспирации за разкош.
...

Това е чудесен начин за контролиране на политически амбиции у "обикновените хора". Също така, представете си каква добра търговия може да се развърти сред бизнес конкуренцията - има моменти, в които е безценно да се сдобиеш със последния протокол от заседанието на борда на директорите на съперника си, примерно. А в Русия все ще се намери кой да ти го продаде, ако се пази някъде.

Това не мога да разбера как има отношение към руския закон, пък и вярвам, че навсякъде готовността нещо да се продаде е еднаква.

От цялата дискусия досега разбрах, че приетият в Русия закон те дразни само защото освен метаданните искат да записват и съдържанията на разговорите и да ги пазят шест месеца. Че отгоре на всичко го прокарват и със закон, за да внимаваш какво говориш.

Честно казано, и аз като теб мислех, че метаданните са нещо по-безобидно в стил "звъннах на шефа си в пет часа", обаче мнението ми се промени след този доклад /от 155-та страница нататък има интересни твърдения/. Май излизат съвсем същото оръдие за натиск върху "обикновените хора". Доколкото разбирам концепцията на експертите и на американската агенция по сигурност е, че имаш ли достатъчно метаданни, самото съдържание не ти трябва. Вероятно и руснаците ще стигнат до същия извод. https://fas.org/irp/offdocs/pclob-215.pdf

Не знам как не те дразни, че телефонните компании в САЩ са били длъжни в продължение на поне десет години ежедневно да предават на агенцията по сигурност въпросните метаданни за целия си трафик /които се пазят пет години/ и сега продължават, с тази разлика, че вече се знае. Тоест всички граждани са били масово следени, но тайно. Кой е пазил пазачите? /Loveint не го броя, човешко е./

Не те дразнят и всичките им останали програми. Но те дразни, че руснаците също започват да го правят - честно казано, за мен голямата изненада е, че явно не са го правили досега.

И не, не ми пука кой ме следи, не защото съм "ангел небесен" - убедена съм, че за всеки нормален човек има какво да се изкопае. Не ми пука, просто защото техниката се развива с такива бързи темпове и дотолкова не подлежи на контрол, че и да ми пука, е все едно. Независимо дали е в ръцете на държава, на хакер, на съсед, на банка, на медия или на някой съвсем непознат.

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 21:20 от Vapor

# 9 007
  • София - Рим и обратно
Вселена, мисля, че напразно си правиш труда с линковете - Кафе не знае руски.  

Айдееее ново 20! Винаги има какво да се научи от форумЪТ hahaha .
Не смятам да се обяснявам повече.

# 9 008

Това не мога да разбера как има отношение към руския закон, пък и вярвам, че навсякъде готовността нещо да се продаде е еднаква.

От цялата дискусия досега разбрах, че приетият в Русия закон те дразни само защото освен метаданните искат да записват и съдържанията на разговорите и да ги пазят шест месеца. Че отгоре на всичко го прокарват и със закон, за да внимаваш какво говориш.
...
И не, не ми пука кой ме следи, не защото съм "ангел небесен" - убедена съм, че за всеки нормален човек има какво да се изкопае. Не ми пука, просто защото техниката се развива с такива бързи темпове и дотолкова не подлежи на контрол, че и да ми пука, е все едно.  

Аз съм почти сигурна, че техниката не е специалността ти. В този смисъл мисля, че представата ти какво е възможно и какво не в момента, не е съвсем точна. Просто рационализираш по този начин вътрешното си чувство, че щом руснаците го правят, значи е добро или поне неизбежно.

А иначе - може да се продаде само нещо, което го има. Ако съдържанието не се записва, не може да се продаде.

Категорично съм убедена, че метаданните са несравними като информация със самата комуникация. И това не ми е хрумнало днес. Същото мислех, когато преди време се обсъждаше европейската директива, която отново касаеше само метаданните. Също така съм сигурна, че ако обсъждахме нея, руската агитка (а вероятно и ти) щеше да ни чертае мрачни краски как европейските бюрократи ще ни следят и контролират.

А това, че руснаците "сега започват да го правят" също не го вярвам. Просто си нямат Сноудън - сред тях е далеч по-малко разпространено желанието да разкриват мръсните тайни на правителството, при това безкористно. Представяш ли си да излезе някой руски техник и да рискува живота си, за да защити правото на руснаците на лична комуникация и информираност? Аз не.

Поправка: всъщност се оказва, че руснаците и досега си го правят. Хората си имали SORM.

Значи се оказва, че:

SORM (Russian: Система Оперативно-Розыскных Мероприятий, literally "System for Operative Investigative Activities") is a technical system for search and surveillance on the Internet. A Russian law passed in 1995 allows the FSB to monitor telephone and Internet communications.

In July 1998 the system was replaced by SORM‑2 to allow monitoring of the internet, in addition to telephone communications. Under SORM‑2, Russian Internet service providers (ISPs) must install a special device on their servers to allow the FSB to track all credit card transactions,[citation needed] e-mail messages and web use.[1] The device must be installed at the ISP's expense.[2] It has been estimated to cost $10,000-$30,000.[citation needed] Other reports note that some ISPs have had to install direct communications lines to the FSB and that costs for implementing the required changes were in excess of $100,000.

SORM also enables the use of mobile control points, a laptop that can be plugged directly into communication hubs and immediately intercept and record the operator's traffic.[2]

The acquisition of communications by entitled security services in general requires a court warrant, but at the same time they are allowed to start wiretapping before obtaining such warrant. The warrant is also only required for communications content, but not metadata (communicating parties, time, location etc.), which may be obtained without the warrant.[9].

Ако питаш мен, руснаците яко са дръпнали на останалия свят в следенето още преди тоя закон. Хитро - направо задължаваш всички компании директно да прекарват трафика си през службите и те правят с тях, каквото искат.

И никой не се впечатлява - което е най-впечатляващото. Ти вярно ли не знаеше за това, та ми обясняваш как руснаците сега започвали да подслушват населението?

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 00:13 от jp

# 9 009

Аз съм почти сигурна, че техниката не е специалността ти. В този смисъл мисля, че представата ти какво е възможно и какво не в момента, не е съвсем точна. Просто рационализираш по този начин вътрешното си чувство, че щом руснаците го правят, значи е добро или поне неизбежно.

Аз съм почти сигурна, че ти не си психолог, но си позволяваш да правиш форумни психоанализи, че и да обясняваш на Вейпър /която между другото е поне 5 пъти по-умна от теб/ какво я кара да мисли "неправилно" според теб. Ега ти лекторите-всичколози се извъдихте.
Неизбежно е подслушването и използването на информацията- не защото и руснаците го правят, а заради огромното количество леснодостъпна информация навсякъде- това се опита да ти обясни Вейпър. Всеки пъпчив тийн може да се докопа до информация и да я използва- доколкото почти нищо не е написано на ръка в заключена стая и прибрано в сейф и се използват технически средства за опосредяване на комуникацията. В този смисъл е неизбежно- ето сега и откачения Москов събира "метаданни" за пръстови отпечатъци. Съвсем безопасни, разбира се- той да не е Путин ooooh!

# 9 010

Помоли Vapor за автограф, бельо или там, каквото те влече и не ме занимавай със себе си. Спасибо.

# 9 011

Помоли Vapor за автограф, бельо или там, каквото те влече и не ме занимавай със себе си. Спасибо.
Мдам. А така- направи и на мен една психоанализа да докажеш, че съм обсебена от Вейпър и затова мисля, че тя е по-умна от всички . Не бе! Мисля че е по-умна от теб, което не е голямо постижение - то от теб по-умни са 99% от населението на земята

# 9 012
Не бе! Мисля че е по-умна от теб, което не е голямо постижение - то от теб по-умни са 99% от населението на земята

Имам чувството, че някак наивно и по детински се опитваш да ме засегнеш.  Grinning Щеше да е смешно, ако не беше трогателно.  baby_neutral

Аз обичам да си говоря с по-умни от мен хора, така че всичко е наред.  Peace Явно и ти, щом в този късен час така упорито се задяваш с мен.

Хубав подпис, между другото. Може да си препрочиташ понякога. Когато не спасяваш Vapor из форума. Simple Smile

# 9 013
Аз изключително много се дразня, когато умни хора са въвличани в тъпи разговори и по този начин се похабява ценния ресурс. Както ти правиш в "дискусията" с Вейпър- като я  чета как се хабИ да ти отговаря на инсинуациите ми става гадно. Все едно гледам малко, гадно невъзпитано келешче, което си чупи орехи с последен модел Айфон. Похабяване на ресурс отвсякъде. Снизходителният ти тон и спонтанните психоанализи правят общуването с теб и подобните ти ужасно тегаво и неприятно. Но сте налазили всички теми и ни заливате със словесни диарии и полуфабрикатни мисли, обилно гарнирани с превземки, претенции и обиди и май няма какво да се чете и да се дискутира. Не знам на колко години си, но първите 7 не се наваксват.

# 9 014
И аз не те харесвам, Diana D. Опитвам се да ти съчувствам, но всъщност повече ми е досадно.

Светът е гаден и несправедлив, и пълен с хора, които правят неща, които не харесваш. Ок. Сега си избърши сълзичките и нослето и си лягай. Честно ти казвам, това е най-доброто, което можеш да направиш за себе си.

Ние, ужасните хора, които даже не се трогват от напъните ти да ни обидиш, няма да изчезнем просто щото те правим нещастна.

А, всъщност ако нещо по темата се сетиш, кажи си де - да не взема да секна някоя гениална геополитическа мисъл пък сега.

ПС В профила на Vapor пише, че е на 50 години. Нали осъзнаваш колко тъпо звучи да връхлиташ да й "спасяваш ресурсите". На нейната (а и на моята възраст) имаме право да си говорим или да не си говорим, с когото си искаме и на каквито си искаме теми. Айде дръж се като голям човек. Съвсем без ирония ти го казвам, неадекватно ти е включването. И няма нищо общо с темата.

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 01:17 от jp

Общи условия

Активация на акаунт