Русия 1

• 1 116 449
  • 23 588
  •   2
Отговори
# 2 445
да .. и лека полека ще обсъдим Гражданската война в щатите и ще сравним статистиката ...

# 2 446
Немцов го очисти лично Путин, нищо че това  му е само в минус... Не разбирам тази логика.
Сарказмът ти не е уместен.
Немцов беше подготвен за приемник на Елцин, но хардлайнерите и тайните служби прокараха навремето Путин. Няколко години след първото му избиране Русия вървеше по демократична инерция към интеграция, но със засилване на путинското влияние политическата посока се промени. Реформаторите бяха постепенно отстранени а неконтролируемата опозиция бе заплашена дори с показни убийства. Така, че доста е прав братът на Немцов когато казва: ""Главной, абсолютно прагматичной, целью убийства было запугать общество. Путин послал немногим адекватным россиянам четкий сигнал: если я могу в центре Москвы, в паре шагов от Кремля демонстративно расстрелять известного на весь мир оппозиционера, то и с вами церемониться не буду. Это террор против собственных граждан, пытающихся выступить против диктаторского режима".
Немцов е мислил да мигрира в Литва през 2012, защото се е опасявал за живота си.

Основният въпрос е защо Русия, която при Елцин премина през периода на първоначално натрупване на капитала, се отказа да прави демократични реформи точно в периодът на икономическа и социална стабилност при постелцинското ръководство на Путин ?
Защо Путин продължи старата съветска линия на запазване на власта на всяка цена а не утвърждаване чрез свободна политическа конкуренция ?

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 11:33 от plamenhk

# 2 447
# 2 448
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Предполагам, че това е знак, че властта е уплашена от случилото и ще се опитва да налага търпимост от сега нататък.

Както Пламен правилно е отбелязал, Немцов като виден опозиционен лидер денонощно е бил следен от службите в Русия. Това означава, че дори да не е тяхно дело, няма как организирането и осъществяването на такова убийство на метри от Кремъл да се бъде извършено без знанието им.

А по въпроса каква заплаха е бил Немцов, бих попитала каква реална заплаха бяха Политковская и Литвиненко? 

# 2 449
Ми не е вярно това, не са същите. Панта рей, всичко тече, всичко се променя. През 20в. имахме две световни войни, една студена, разделена Европа, бич като комунизма. Не мога да повярвам, че обяснявам очеизвадна разлика. Но както и да е. Обясни тогава, защо в Русия има най - много убийства на опозиционни лидери и журналисти?

Сега, ще ти дам само един пример за политически убийства в САЩ на невинни хора, извършени забележи, от полицията (тази, която трябва да ги пази) през 1970 г., стреляла по протестиращи срещу политиката на правителството. След това повече няма да се занимаваме с тази тема, искаш ли? Че започвам да се ядосвам. Ето ти:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jackson_State_killings

Ами това не са политически убийства, това са убийства на протестиращи студенти срещу войната.  Политически убийства са убийства на политици или такива, които имат общо с политиката. Преди да се ядосваш си изясни понятията, кое какво значи и какво коментираме в темата. И какво показваш със сравнението си със САЩ, защото ако е това, че двете са еднакви, тцъ не са, огромна разлика има между тях.

# 2 450
Относно партийно-класовата русофилска интерпретация на елементарна ирония:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785342.msg30260339#msg30260339
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785342.msg30260745#msg30260745

В първият случай NinoTino нормално иронизира
Немцов се бил самоубил с четири куршума в гърба?
Аналогия с вица:
Трима другари от Политбюро внезапно умрели от отравяне с гъби. На погребението друг член на Политбюро пита колегата си:
- Този защо има дупка от куршум в челото си "
-  Ами не щеше да яде гъби...

Вторият случай е вече класическо русофилско изказване
в щатите също ги стрелят политиците (Джон Кенеди, Роналд Рейгън)
Аналогия с класическото : «А в Америке негров бьют!»

Надявам се че ще можете сами да си отговорите защо русофилството носи изявена политическа шарлатания и опасен морален дебилизъм.

"Америка, Европа объявили России экономическую войну. Они пытаются вызвать хаос, панику, массовые беспорядки. Но российский народ объединился вокруг своего лидера — Владимира Путина. ...  мы говорим на весь мир о том, что мы являемся боевой пехотой Владимира Путина.
Да здравствует наш национальный лидер России Владимир Путин! Аллах Акбар!" - Рамзан Кадыров

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 14:05 от plamenhk

# 2 451
Няма да споря за диктатура, опозиция и тн. За цялата си история, какво по-добро от Путин е имала Русия?

# 2 452
  • София
Ами това не са политически убийства, това са убийства на протестиращи студенти срещу войната.  Политически убийства са убийства на политици или такива, които имат общо с политиката. Преди да се ядосваш си изясни понятията, кое какво значи и какво коментираме в темата. И какво показваш със сравнението си със САЩ, защото ако е това, че двете са еднакви, тцъ не са, огромна разлика има между тях.

Shocked Искаш да кажеш, че убийството на студенти протестиращи срещу политиката на правителството (демек опозиционери) и то убийства извършени от полицията, не са политически? Ти имаш ли понятие какво е политическо убийство?

П.С. Войната си става просто така ли? Не е ли тя плод на политиката на дадена държава спрямо друга? Wink И според теб не може да се направи аналогия с опозиционера на правителството на Русия срещу "войната" в Украйна Немцов и убийството на студенти, протестиращи срещу войната във Виетнам, започната от правителството на САЩ? newsm78 Искаш да ми кажеш, че този Немцов е нещо повече от тези студенти ли? Shocked Смяташ, че е ок полицията да избива граждани, защото са опозиционери на правителствената политика?

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 14:57 от Popule

# 2 453
Няма да споря за диктатура, опозиция и тн. За цялата си история, какво по-добро от Путин е имала Русия?

Ми тук съм склонна да се съглася с теб. В крайна сметка управлението на един народ е огледало на самия народ и грам не съм убедена, че демокрацията по западен образец е приложима. Сутринта слушах по ТВ, че в Кремъл приели концепция  за тяхното управление - суверенна демокрация.

Популе, да, точно това искам да кажа. Студенчетата (мир на праха им) не са политически фактори, а протестиращи. Убити са не целенасочено с куршум в гърба ей така като са си вървели по улиците, защото са сериозна заплаха, а в безредици и пожари. Правиш ли разлика между превишаване на полицейски права и политическо убийство?  Ти мен ме питаш дали знам какво е политическо убийство? Joy  А разлика между опозиция и несъгласен гражданин - неполитик с дадена политика правиш ли? Мне, очевидно.

# 2 454

Историята е интересно нещо, защото в нея оценките се слагат след поне едно поколение. И в този смисъл, какво е донесъл Путин на Русия, добро или зло, ще се реши от нашите наследници. За Ленин и Сталин също са се сипаели суперлативи, пък след по- малко от петдесет години палачинката се обърна.

# 2 455

, пък след по- малко от петдесет години палачинката се обърна.
... за да се види, че и другата страна е същата.
Като цяло палачинката е еднаква на вкус от която и страна да я навиеш  Peace

# 2 456

, пък след по- малко от петдесет години палачинката се обърна.
... за да се види, че и другата страна е същата.
Като цяло палачинката е еднаква на вкус от която и страна да я навиеш  Peace

Не съм сигурна, че пишем за едно и също. Ти какво имаш предвид? Аз говоря за култа към тези хора, които също са били като месии с 80% одобрение, и развенчаването му.

# 2 457
Ами мисля , че всички следващи пак ще имат тази слава. Не знам да има някакъв период в историята, който за всички да е идеален и всички хора да са били изцяло доволни. Все е имало недоволни, все е имало критика  и когато мнозинството я е изразявало срещу властта се нарича революция , или?   

# 2 458
в щатите също ги стрелят политиците (Джон Кенеди, Роналд Рейгън)

По Рейгън стреля психоболен , Кенеди е убит от мафията ,

докато в Русия Путин убива политически несъгласните с него , убива своите критици ,
/ в Щатите президентът няма да поръча убийството на опозицията си , Путин дори не допуска да има реална опозиция , която да е негова алтернатива ,
Щатите президентът е част от държавността ,
докато в Русия ''държавността'' убива като мутра /

Немцов не е изключение , първото подобно убийство е през 1998 година :
The Putin Murders

# 2 459

Петър Първи ?
който /както и Немцов/ е съзнавал , че Русия път не може да прокара , а трябва да следва пътя , прокаран от Зап.Европа ,
ти просто бъркаш ''величието'' на Путин с високите цени на петрола , който добре ви дойде и показахте простотията си ,
но цените на петрола вече са други , санкциите и те действат , резервът е под 370 млрд. , а беше над 500 млрд. , имате още за ок. 3 г. , ако го топите със същите темпове

Общи условия

Активация на акаунт