Аз също съм била в Русия лично и също имам познати и приятели там. Конкретно имам добра приятелка, българка, която се омъжи за руснак и сега е учителка в Алтайския край. Няма да ви кажа заплатата й, защото вече знам, че някои тук няма да повярват на цифрите. Но понеже пишем в интернет форум, редно е да даваме проверяема информация от интернет.
Потърсих и вземам първите 5 мнения от първия сайт, който ми попадна - наистина е напълно случайно, търсих информация за заплатите на медиците и това намерих - обширна статия по въпроса в сайта Правда-ТВ. Още по-интересни са мненията под статията, може да ги прочетете в долната част на страницата - https://www.pravda-tv.ru/2019/12/30/401837/zarplata-medikov-v-20 … ti-ob-indeksatsii
Както виждате, мненията са отпреди 10 месеца и не са особено възторжени. Например:
Амурска област. Лекар-дерматолог -20 000 рубли (около 580 лева). За какви 200% пишете?
Медицинска сестар с 30 години стаж, 15 000 рубли (около 420 лева) - Крим
Заплата 8140, с надбавките 15 хиляди рубли. Скоро ще тръгнем по кофите за боклук - Воронеж
И така нататък.
Аз също имам сантимент към Русия, също я обичам, също смятам руснаците за наш най-близък народ. Но не съм свикнала да си заравям главата в пясъка. А вие - както искате.
P.S. "Baby* ", не схванах как точно датата на регистрация в този форум влияе върху истинността на написаното? Смятате, че ако някой пише тук от 5 години, той непременно е осведомен и непременно казва истината, а ако някой пише от 5 дена, той непременно е неосведомен или непременно съзнателно лъже?