Шести клас напред към седми

• 38 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • На черешата
 Нашето училище също ще се включи в инициативата. Голямата ми дъщеря има страхотна класна и пак ще измислим някакъв жест за нея. Малката беше доволна, че няма да и се налага да носи каквото и да било.

# 721
  • София
И мен ме подразни тази инициатива. Всъщност дотам ли опряхме - децата и учителите да плащат за немърливостта на общините, институциите и държавата. Сутринта чух министърката да казва, че така отнемат празничното от празника на децата и съм съгласна с нея.
Моят син ще занесе цвете, а пари благотворително давам често, и сега ще дам ако събират. И като давам, все се ядосвам, за това кой всъщност трябва да плаща за здравноосигурените нуждаещи се от лечение или за последствията от това че институциите не си вършат работа.

# 722
  • Пловдив
Оставила съм я последната седмица да си поеме дъх преди началото на учебната година. Ходи на репетиции на хора, вчера имаха участи, а утре имат самостоятелен концерт - традиционно хорът участва в пловдивското издание на "Нощ на музеите и галериите" през септември. Тази година са даже 2 нощи, на 12 и 13 септември. Та за пловдивчани това е удобен случай да се поразходят по музеи и галерии преди началото на учебната година.

Къде ще пеят и от колко часа?

Не знам дали разбра, че днес от 11.00 ще им раздават учебниците.

в 19и30, галерия Филипополис, срещу входа на р-т Камбаната
Учебниците са у нас, чисто нови. Трябва да се ползват с кисело мляко за противоотрова. Миришат на печатница  Grinning
Стаята им е боядисана с нов фототапет. Било много хубаво. Да видим сега кой ще пази. Че с тази кабинетна система не може да се разбере кой какви ги върши в училището.

Нашата класна още в 5 клас им каза да не носят цветя. Мисля да купя една кутия бонбони, за да се почерпят. Аз букети от 20 лв. никога не съм купувала. Отношението се показва дори и с едно цвете за 2 лв. Имам приятелка детска учителка. От няколко години казват на родителите вместо цветя, които после отиват в коша, да купуват нещо, което ще е полезно за децата.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 17:36 от dundi73

# 723
  • На черешата
 Не го приемам, че плащам за нечия немърливост, не вярвам и учителите да го приемат така. Помагам на дете в нужда, приемето го така. Децата ни помагат на други деца. Вече е станало, няма значение заради кого, поне за тези хора няма. Голяма част от тях си нямат НИЩО.

# 724
  • София
Мен също ме подразни инициативата Confused Въпреки това смятам да пратя Росен и с букет, и с пари защото едното няма нищо общо с другото Peace
Никога не съм купувала букети от 15-20 и повече лв. Едно скромно цвете е достатъчно да засвидетелства уважение в масови случаи ,като 15.09, 08.03 и подобни . Когато става дума за нещо лично и индивидуално е съвсем различно  Peace

# 725
  • Варна
И мен ме подразни тази инициатива. Всъщност дотам ли опряхме - децата и учителите да плащат за немърливостта на общините, институциите и държавата. Сутринта чух министърката да казва, че така отнемат празничното от празника на децата и съм съгласна с нея.
Моят син ще занесе цвете, а пари благотворително давам често, и сега ще дам ако събират. И като давам, все се ядосвам, за това кой всъщност трябва да плаща за здравноосигурените нуждаещи се от лечение или за последствията от това че институциите не си вършат работа.
Peace
В интерес на истината, не знам в нашето училище дали има такава инициатива. Ще питам детето.
А тя в момента трябва да е по магазините-да си купи нова блузка за първия учебен ден.
Днес баща ѝ се прибра за малко при нея-ходили да направят снимки за документи във фото. 4 снимки-8 лв и нещо. В пикадилитата имало проблем с онези машини за снимки.

# 726
  • Пловдив
Какви са тези снимки?  Shocked Моята се снима- 4 големи снимки и 8 малки за 7 лв. Даже скенирах снимка и за картите за градски транспорт съм ги разпечатала на обикновена хартия. При нас поне там приемат всякакви снимки, стига да отговарят на размера.

В Търговската гимназия в Пловдив си имат фотограф, който им прави снимките за 2 лв. лист с 13 снимки с различни размери и снимка за задължителните им баджове в училище.

# 727
Не го приемам, че плащам за нечия немърливост, не вярвам и учителите да го приемат така. Помагам на дете в нужда, приемето го така. Децата ни помагат на други деца. Вече е станало, няма значение заради кого, поне за тези хора няма. Голяма част от тях си нямат НИЩО.

И аз не знам дали в нашето училище има такава инициатива, но ще занесем едно цвете за класната. Ще му дам пари и за дарението, ако събират.

# 728
  • София
Децата ни не помагат на други деца. Ние помагаме с даренията. За много от децата това, че няма да занесат цвете ще е дори облекчение Simple Smile
В нашето училище всяка година правят два благотворителни базара, за които самите деца се трудят. В този случай наистина помагат.

Продължава да ми е странна тази инициатива. Също като с абитюрентските костюми и пеперудените деца. В крайна сметка се оказа само прах в очите.
Купуваха тениски за 20лв за изпращането в училище и костюми за бала. И ние сега така - ще купим и цвете, ще пуснем и в касичката. Хубаво е, но нищо възпитателно не виждам, нито пък вярвам, че ще се съберат някакви пари, защото даренията ще се пускат в касичка.

# 729
Здравейте, мами!

Включвам се и аз в темата - и нас ни тресе седмокласната треска, мен за втори път... Преди 2 години с каката, а сега с малката - и, честно казано, сега съм по-притеснена, че малката има много големи очаквания за себе си Simple Smile
Все още умувам как да организираме нещата с допълнителните занимания по Математика и БЕЛ - имам две препоръчани частни учителки, но все още не можем да се срещнем с тях, все се разминаваме...
Ще бъда много благодарна, ако някой даде отзиви от курсовете в ОДК Пловдив - струва ли си да я записвам там?
  bouquet

# 730
Ще занесем бонбони, както всяка година досега. Ще отида с него, та ако има доброзорни дарения, ще се включим.
Не съм проверявала, но все пак в масовия случай, в колко часа се открива учебна година? Забравила съм как беше предишни години.
Някой друг в учебен център Интерлогос? първото занимание е на 27, входящо ниво на същата дата.

# 731
  • София
Всяко училище по принцип решава само,но вече няколко са обявили начален час 10ч. ,та сигурно навсякъде ще е така  Peace

# 732
Вчера му прегледах домашната по МАТ имаше да направи 6 теста. На някои имаше по една грешка, на други 3-4, тестовете  са училищни, нищо сложно, малко се притесних 4 грешки са доста а входното в училище ще е най-много след десетина дни.

В 8.45 е откриването, колкото и да не ни иска, брат му е в същото училище така че ще сме там.
А той може да се прави че не ни познава  Joy

# 733
  • Варна

Не съм проверявала, но все пак в масовия случай, в колко часа се открива учебна година? Забравила съм как беше предишни години.

В повечето училища е от 9.00 или от 10.00ч. откриването.
за нашето тази година е от 10.00ч.

# 734
  • Sofia
Елл,

Не съм съгласна, че няма нищо възпитателно в даренията - напротив!
Това е жест на състрадателност и съпричастност. Да отделиш, без значение какво, за да помогнеш на някого, е нещо, на което трябва да учим децата си, за да не израстат консуматори и егоцентрици.

И все пак това е призив, който иска ще се включи.
Както писах в темата на училището ни, достатъчно е и едно цветенце, ако емоционално ще ви удовлетвори, а пък остатъка до цената на букета да се дари. Но всеки си преценява!

Общи условия

Активация на акаунт