С деца на сватба

• 23 880
  • 426
  •   1
Отговори
# 240
Хайде, пак. Ама кой съм викнала на сватбата ми да ми служи. Ще носите чиниите, ще чистите масите, ще слагате украсата, ще ме забавлявате, какво точно ще правите ?!? Гостите са поканени с желание и уважение, защото Х е решил, че иска да бъде с тези хора в есин от най-важните дни в живота си. На валата сватба вземайте каквито намерите за добре решения. На мужда сватба се съобразявате. Като не ви изнася -вкъши с домочадието. Чак пък претенции и мусене. Като не отидете показвате само неуважение към тези хора и могат да се радват, че сте намерили начин да им покажете колко струват за вас.

# 241
Гостите са гости. Те не определят правилата. Събитието се организира от младоженците и е редно те да имат изисквания и предпочитания.
Ако не ви допада, не отивате. Едва ли някой ще се затръшка, защото семейството Х не било присъствало - уверявам ви, че дори няма да разберат

# 242
  • най-шареното място
Точно така - всеки решава за себе си.
В темата се набляга на изискванията на младоженците.
Гостите са гости, а не антураж - те трябва да се чувстват добре и да е празник и за тях.
Авторката казва - без деца. Те решават дали да отидат. Няма сърдити.
Трябва да е ясно, че всеки решава за себе си.

ПП За мен откровено служене е цял ден обикаляне по обекти. Като гост отивам на ритуал и евентуално ресторант. Другото е по желание. А в питането на майката имаше друга ситуация.

# 243
Предлагам на поддържащите мнението, че децата определено имат място на сватба да се върнат на първа страница и да прочетат въпроса на авторката. Според нея има много обстоятелства, които правят сватбата неподходяща за деца (вечер, пушене, големи разстояния), затова тя смята, че ако родителите доведат 1-2 годишните си деца(които нищо няма да запомнят и на никой няма да се обидят) ще изнервят себе си, децата и всички останали. Струва ми се доста разумно.Според мен така и трябва да бъде представено. Ако просто ти кажат "без деца" е малко грубо, но всичко може да бъде обяснено. А както написах и по-горе, за тези които смятат, че децата им задължително, ама задължително трябва да са на сватбата... може и по грубия начин.
Аз не разбирам този порив на майките децата им на всяка цена да са с тях на сватба. Защо трябва да измъчвате и себе си и децата само и само да стане на вашето та да реагирате от типа "Абе тя ли че ми казва с кой да одим на сватба, бе!"

# 244
  • най-шареното място
Авторката пита, но не съзнава от какво се лишава.

Има деца, които нищо не "повреждат" и родители, които се грижат за децата си. Има шаферки и шафери и те са прекрасни. Понякога цяло семейтво се кани за да има шаферка/шафер. Разстоянията са грижа на родителите. Скуката и умората на децата също, като пазенето от дима. Ако искат да си тръгнат, да се разхождат и т.н, тяхно право е и сватбата ще пострада само с ранното им тръгване евентуално - никак на практика.

На последната сватба /пак вечерна и с преходи/ имаше едно бебе и няколко малки деца. Много красиви деца, много танци, много разходки с тях. Бяха украшение и на събитието, и на снимките, и на видеото.

Аз бих казала, дамите без деца, да се откажат от порива, че има засегнати и  че тезата "със деца" се защитава и от майки на деца на много по 2 години. Тя е принципна. Няма нищо общо с това, кой какво казва и кой има последната дума. На мен това ми е непонятно - какво ще мерите?. Като не ти харесв ане отиваш.

# 245
  • София
Интересно - сватбата не е подходяща за деца до 8 години, но пък е подходяща за деца на 8 ли бяха, на 9 ли - каква е разликата в тютюневия дим между децата на 8-9 години и тези на 2-3? И за двете възрасти не е подходящо.

Тук проблемът е, че има двоен стандарт - децата от страна на булката са добре дошли, ама те били по-големи, докато децата от страна на младоженеца не са добри, щото "били по-малки". Те това ми боде очите.

Иначе кой както иска да си се жени - едни с деца, други без, трети с домашни любимци, на плажа, под водата... И който реши да присъства - да присъства, но условията да са ясни предварително. Това е все едно да поканиш някого на сватба на плажа, а да се окаже, че тя всъщност ще е под водата  Peace

# 246
  • най-шареното място
Аз това съм го пропуснала. Wink
Децат ана 2, са по-кротки и им е по-интересно. При адекватни родители.

# 247
Мисля, че много голяма част от пишещите отговориха на авторката дали да заяви претенциите си или да разчита на 6-тото чувство на гостите. Мисля, че всички тук сме единодушни, че такива условия трябва да се заявяват предварително.  Peace

И пак ще поставя питането си понеже остана някъде назад - колко от вас са получавали подобна покана и как постъпихте? Пижамка вече каза какво смята да направи, но ми е любопитно често ли се случва децата да са нежелани гости, някаква нова мода ли е и т.н.?

# 248
  • най-шареното място
Никога не ми се е случвало. Не само за сватба.
Случвало ми се е да получа поименна покана за сватба, а не семейна, но ситауцията го позволяваше - не беше лош вкус.

# 249
Отговарям - в момента, който някой ни покани ще откажем, не защото държа да съм с детето,а защото искам да съм без него, но няма на кого да оставя 4 месечно бебе. Когато стане по-голям бих направила същото. Цялата вечер вниманието ми ше трябва да е ангажирано с него. А, в конкретния случай на място с пушене съвсем  Naughty

# 250
  • София
На мен пък ми е чудно защо всички противнички на детското присъствие смятат, че ако изрично не е наблегнато "Без деца!!!", родителите без изключение ще повлекат цялото домочадие със себе си. Ами не, повечето хора имат достатъчно здрав разум за да преценят дали биха се справили с такова предизвикателство и немалко, включително и аз, казаха, че не биха взели децата. Тези, които си ги познават пък и знаят, че няма с нищо да попречат - защо да не ги доведат??

# 251
Ами, защото явно не всички са толкова съобразителни и както установихме за всяка мама нейното гардже си е най-възпитаното  Wink

# 252
  • София
На мен пък ми е чудно защо всички противнички на детското присъствие смятат, че ако изрично не е наблегнато "Без деца!!!", родителите без изключение ще повлекат цялото домочадие със себе си. Ами не, повечето хора имат достатъчно здрав разум за да преценят дали биха се справили с такова предизвикателство и немалко, включително и аз, казаха, че не биха взели децата. Тези, които си ги познават пък и знаят, че няма с нищо да попречат - защо да не ги доведат??
В случая от темата - защото няма детско меню - ако някой ще си води детето, трябва да му се поръча незнам колко степенно меню, а не е изгодно да се поръча такова меню за дете  Peace

# 253
В случая от темата - защото няма детско меню - ако някой ще си води детето, трябва да му се поръча незнам колко степенно меню, а не е изгодно да се поръча такова меню за дете  Peace

Как пък пропусна, че ще се пуши там и това съшо е причина  Whistling

# 254
  • София

Как пък пропусна, че ще се пуши там и това съшо е причина  Whistling
не пропуснах - виж два поста нагоре - пушенето е проблем за децата до 8, за тези над 8 не е - странно  newsm78

ПП Препоръчвам четенето с разбиране, не просто за спорта  Peace

Общи условия

Активация на акаунт