С деца на сватба

• 23 880
  • 426
  •   1
Отговори
# 255
  • най-шареното място
Не е така /малкото меню да е реална причина/. И тя е като 8-те години. Малките деца или не е подходящо да се хранят с тази храна, или не стоят изобщо в ресторанта, или може да им се поръча не цяло меню а някакво ястие. Даже на свободна консумация. Ако изобщо са в ресторанта. И ако избщо се мисли по въпроса...

Ресторантът не е толкова интересен за децата. Обикновено ако реши да вземе деца, човек ги води на подписване /венчавка. По-щадящо е за децата - хем се радват, хем не губят време, хем родителите имат ергенски часове.

# 256
  • София
Е, ако родителите са от типа "гьонсурат", които не се интересуват дали детето им седи кротко или събаря сватбената торта върху булката, те няма да са и особено приятна компания като цяло, поне за мен. И не бих държала особено на присъствието им на сватбата. Wink
Това с менюто е смешка.  Simple Smile
Пушенето, да, но зависи от заведението, където е сватбата. Аз отдавна не съм попадала на задимени лисичарници. Даже май си излизаха навън пушачите...
Не мога да смогна да публикувам.  Crazy

# 257
  • най-шареното място
Да, зависи от гостите и обкръжението. Може и да е на открио и да не е задимено покрай децата.
Въпрос на култура.

# 258
  • София
Не е така /малкото меню да е реална причина/. И тя е като 8-те години. Малките деца или не е подходящо да се хранят с тази храна, или не стоят изобщо в ресторанта, или може да им се поръча не цяло меню а някакво ястие. Даже на свободна консумация. Ако изобщо са в ресторанта. И ако избщо се мисли по въпроса...

това е проблемът на авторката, не моя  Peace

Да менюто е друг основен проблем , в ресторанта няма детско има си само един основен куверт на доста солидна цена ( над 50 лв ) за човек като само може да се избира дали да е вегетарианско или нормално а т.к. мястото е тип бална зала няма да има и свободна консумация а сами се сещате , че едно малко дете не може да изяде 5 - степенно меню . Да не говорим , че не е съобразено и с хранителните им нужди а е немислимо да карам родителите да си носят храна за децата , по скоро ще преглътна срама да им кажа , че няма да е комфортно за децата отколкото това .

Разбира се , че ще има деца под 18 г. ще има едно на 12 и едно на 9 за тях няма абсолютно никакъв проблем , те са големи вече разбират какво се случва , говоря за бебетата . А относно шаферките , такива няма да има нито малки шаферчета нито големи шаферки .

някъде имаше и коментар за малките деца, че били на младоженеца от родата, но ме мързи да търся  Peace

# 259
  • най-шареното място
Да.

# 260
Ама то май се оказа, че скъпото пет степенно меню е по- голям проблем, а не самите деца, дето видиш ли няма да ядат( а пари е давано) ама тортата за секунди ще я ометат  Mr. Green

# 261
  • Down south
Оставам с впечатление, което много се надявам да е погрешно, че  изискването на сватбата да присъстват само възръстни, е някаква смъртна обида за хората с деца.
Не го приемайте така, просто младоженците така са решили и все пак това преди всичко е техен празник.
Ако ги уважавате достатъчно, ще намерите наичн да уважите и желанието им.

Имам въпрос, който тази тема породи у мен.
Когато получите покана за сватба и решите, по една или друга причнина, да не присъствате на събитието, изпращате ли подарък на младоженците?
Тук (САЩ) е прието да се изпраща и би ми било интересно да кажете, как стоят нещата в това отношение към днешна дата в България?

# 262
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Имам въпрос, който тази тема породи у мен.
Когато получите покана за сватба и решите, по една или друга причнина, да не присъствате на събитието, изпращате ли подарък на младоженците?
Тук (САЩ) е прието да се изпраща и би ми било интересно да кажете, как стоят нещата в това отношение към днешна дата в България?

Не, нито се смята за обидно. Ако отидеш директно в ресторанта също не е обидно. Ако си тръгнеш по- рано, защото детето ти се е разревало, а ти си го довела, защото е много кротко, също не е обидно. Но ако не поканиш бебетата на гостите определено е обидно. Така стоят работите у нас. 

# 263
Всички споменаваме дена, но каза ли се до каква възраст е ограничението? Защото между няколкомесечно бебе и 15-годишно дете има разлика.

За подаръците при неприсъствие не е общоприето правило, а по преценка. Ако са близки роднини или приятели - да, но по- далечни не биха изпратили подарък. При нас един приятел, който не можа да си дойде от чужбина изпрати подарък по друг гост.

# 264
Аз смятам, че дете под 3-4 години няма място на сватба и събития от този род и не завела дъщеря си. Защо трябва да си изнервям детето като го поставям сред шумотевица и весели пияни хора?! Пък и то какво ще разбере от цялата дандания? Дансинг мога да му устроя и вкъщи  Wink На сватбите с мънички деца, на които съм била, все е било цирк - рев, родителите изнервени, търчи се ту вътре, ту вън.....Определено не бих си го причинила!
Аз що се отнася до това дали да се каже....Да, тук по-скоро биха се обидили. Ама пък това си е вашият ден! В крайна сметка решавате искате ли деца или не и си го заявявате. Човек трябва да може да приема последиците от решенията си, та вие сте взели едно от най-важните в живота си - да се обвържете, това дали да има деца на сватбата ли ви плаши?  Joy

# 265

Тук проблемът е, че има двоен стандарт - децата от страна на булката са добре дошли, ама те били по-големи, докато децата от страна на младоженеца не са добри, щото "били по-малки". Те това ми боде очите.

Така ли? И аз си мислех, че може да е нещо подобно Laughing

# 266
Малки деца, по- точно бебета, мисля, че повечето хора не биха помъкнали на сватба и без да има изрична забрана.

Относно обидата при непокана на децата има много различни ситуации. Представете си, че ваш близък човек (сестра/братовчедка) покани вас и мъжа ви на сватба, но не и 15год. ви дете. Смятам, че колкото и да се обяснява как не сте скачени съдове с децата, имате мозък, нужда от лично пространство и т.н., 90% от хората не биха се почувствали приятно (самите деца също) от такава покана.
Това е моето мнение и виждане за нещата!

# 267
  • София

Имам въпрос, който тази тема породи у мен.

Ами в общия случай не. И не съм чула някой да се обижда и за това, ама аз доста работи научавам от форума, та знае ли се.  Wink

# 268
  • Berlin
Мина ли сватбата? Simple Smile Питам, защото ние смятаме да си заведем и баткото, и бебето другата седмица на сватба. Е, взимаме си и бабата да ги гледа. Wink Бебето не би издържало, аз също с него, а баткото може да не ни остави да си изпълним задачите като кумове. Младоженците очакват м/у другото очакват той да изкара цялата сватба с нас, ама няма да стане. Simple Smile Той вече има зад гърба си една дневна сватба и му беше много интересно, все още гледа клипчетата и се усмихва. Мисля да го взема за 1-2 часа в ресторанта и това ще е, но пък и няма как да не го направя, защото любимите му чичо и кака се женят. Simple Smile
Според мен всеки родител би си преценил може ли да вземе малкото си дете на сватба или не. На нашата сватба също имаше едно малко дете, но майка му се оправяше с него, на нас изобщо не ни е попречило по някакъв начин. Не знам защо се очаква всъщност от малките деца да пречат по някакъв начин.

# 269
Абс, а що така ще пропуснете дядото - ми, вземете го и него. И домашните любимци също - те пак са част от семейството

Общи условия

Активация на акаунт