С деца на сватба

• 23 880
  • 426
  •   1
Отговори
# 300
Май липсва най-досадната група - между 2 и 6 години.

# 301
Ограничения като без деца, без гадже и т.н. - не бих се обидила от тях, по-скоро бих си извела съответните изводи за човека, който ме кани
Ти ВЕЧЕ се обиждаш, решавайки да не отидеш, защото си преценила човека.

# 302
  • най-шареното място
В затворено помещемие пушят определен тип хора.
Пак определен тип хора си оставят децата безпризорни, а после дигат скандали, че не са ги пазили празнуващите.
За заведенията, в които се уши на закрито - пак са определен тип. Wink

Аз на опушена сватба не съм била и безпризорни деца на сватба не съм виждала. Дори на дълги сватби на открито. Да кажем, че е късмет. Но няма как да разбера противното мнение, защото никога не съм го виждала. А и бих си заминала от сватба в лисичарник и без деца да съм.

# 303
  • където ми харесва
Много любопитно ми стана, кой е този ОПРЕДЕЛЕН тип хора, които пушат в затворени помещения? newsm78

# 304
Това са хора, които си мислят, че са най-най-най и за тях забрани не важат!

# 305
  • София и там където не се пуши
Като скоро участвувала в сватба. Деца - да имаше. Три малки и по-големички не зная колко, които си танцуваха, играеха без проблем.

Малките само едно създаваше проблеми, но това че го бутнахме и падна няколко пъти, нямаше проблем, майка му не отреагира на това. Двете малки си бяха добре, под контрол на родителите и бяха дисциплинирани, сватбата беше вечерна.

# 306
Ограничения като без деца, без гадже и т.н. - не бих се обидила от тях, по-скоро бих си извела съответните изводи за човека, който ме кани
Ти ВЕЧЕ се обиждаш, решавайки да не отидеш, защото си преценила човека.

Peace щом казваш  Peace но не би нарушило душевното ми спокойствие, повече от това снизходително да погледна поканата и изискванията и да го "одумам" с приятели. Както и все пак да попреглеждам тази тема, тъй като вариациите на човешкото поведение са ми силно интересни. Обидата за мен е друго емоционално състояние, но както казах - щом казваш - съгласявам се  Peace

# 307
В затворено помещемие пушят определен тип хора.
Пак определен тип хора си оставят децата безпризорни, а после дигат скандали, че не са ги пазили празнуващите.
За заведенията, в които се уши на закрито - пак са определен тип. Wink

Аз на опушена сватба не съм била и безпризорни деца на сватба не съм виждала. Дори на дълги сватби на открито. Да кажем, че е късмет. Но няма как да разбера противното мнение, защото никога не съм го виждала. А и бих си заминала от сватба в лисичарник и без деца да съм.
Peace

# 308
За мен деца нямат място на сватба. Ето конкретни примери:
- ние нямахме шаферче, но едно от децата на гостите ни беше надъхано предварително по усмотрение на родителите, че ще е шафер и е паднало голямо укротяване пред обредната зала
- някои от гостенките ни си доведоха децата и си изкараха добре, но децата бяха доста потенциална заплаха на дансинга, стигна се слава Богу, само до лек инцидент с тупнало по дупе момченце
- Горните примери са на деца до 3 годинки, сега за по-големички
- вече като гост една сладурана реши, че аз съм най-готината играчка на тържеството, нищо против, освен, че бях в един момент безплатен аниматор и се налагаше да моля хора да поемат малката, за да се включа на дансинга
- дори това не се получи и голяма част от романтичните блусове с ММ бяха блус за трима с качено върху нас дете. Не вървеше някак да отида с детето при родителите да им го връча, защото не ги познавах, но имах какво да им кажа определено
- друга сватба, докато мамата щрака в захлас младоженците с тортата не ѝ прави впечатление, как момченце бавно и упорито вижда сметката на украсата на същата тази торта

Моите уважения и извинения към всички майки на кротки по презумпция деца, но едно е детето да е кротко вкъщи и друго на място, където правилата не са му ясни, защото е твърде малко. То няма да направи разлика между парти за рожден ден и сватба и докато горните прояви (да си опиташ от тортата на рожденика пръв) може да минат за сладки при други обстоятелства, на една сватба не са и развалят тържеството. Нашата сватба беше спасена от факта, че средната възраст беше под 30 и съответно децата бяха три, но стигне ли се до двуцифрена бройка - или детски кът с аниматор или горко им на младоженците, защото белите се увеличават пропорционално на броя на децата. Много сме, силни сме.

# 309
  • Русе, България
Не че давам отчет, но вчера мина сватбата, за която беше обявено (тук, от някои), че ще съм най-нахалната гостенка, като заведа детето си. И че съм "мародерствала", като съм поговорила с булката - моя близка приятелка (което явно е останало непрочетено), дали е удачна появата на детенцето. Ами, резултатът е, че имаше повече от десет деца, на различни възрасти. Само аз и мъжът ми и още една двойка не бяхме взели своите четиригодишни. За част от децата беше предвидено място на масите в ресторанта, съответно и храна.
Беше хубава сватба, без инциденти или провалени моменти. Малките дивееха, танцуваха, плач не е имало.

Просто споделям. Peace

# 310
Пижамка, аз останах с впечатлението, че булката не е искала да присъстват деца на сватбата, пък сега имали и места?? Може би ти нещо не си обяснила както трябва. Аз бях от тези, които ти казаха, че няма да е удачно да заведеш детето, при положение, че булката не иска деца и е направила компромис за твоето, което не е честно спрямо другите непоканени деца. Но явно ситуацията е била друга.

# 311
  • най-шареното място
То няма да направи разлика между парти за рожден ден и сватба и докато горните прояви (да си опиташ от тортата на рожденика пръв) може да минат за сладки при други обстоятелства, на една сватба не са и развалят тържеството.
Млади сте, неопитни сте. И вертоятно сте били лишени от малки братя/сестри/братовчеди.
Най-добронамерено го пиша.

Няма такова нещо като "детето не прави разлика". То няма как да прави. За него е важно да се забавлява и етикет на 3 няма. Като то не прави, да не е само? Родителите, които са склонни да спрат да бъдат такива и да си се забавляват оставяйки децата безпризорни са причината. Не децата.

Случвало ми се е да бъда бавачка на деца, които са ми на гости с родителите си - преуморени и доволни, че някой ще ги отмени. Но никога друг път. Водиш деца /където и да е/ и си се грижиш за тях.

ПП Във вашия случай нямаше ли съобразителни гости /като родителите не са били/ да ги вземат тез' деца покатерени по вас? Шаферки, кума, вашите родители... все хора, които обикновено помагат в такива моменти и никой не разбира какво е можело да стане.

# 312
Пижамка, аз останах с впечатлението, че булката не е искала да присъстват деца на сватбата, пък сега имали и места?? Може би ти нещо не си обяснила както трябва. Аз бях от тези, които ти казаха, че няма да е удачно да заведеш детето, при положение, че булката не иска деца и е направила компромис за твоето, което не е честно спрямо другите непоканени деца. Но явно ситуацията е била друга.
И аз така разбрах, пък сега съвсем друга версия излезе.

# 313
ОМ, то е ясно, че отговорността е на родителите и за всички случаи по-горе съм склонна да обвиня родителите, че не си следят отрочетата, отколкото самите деца, които очевидно не разбират и правят най-естественото за тях - забавляват се. Затова и не е мястото им на сватба - или родителят ще е отговорен и няма да се забавлява и ще е пъдар, или ще се отпусне веднъж решил да се позабавлява и се случват неща като инцидентите описани не само от мен. (това за ракията беше убийствено). Всеки родител като отива с дете на сватба трябва да е наясно, че няма да се забавлява, освен ако няма предвиден кът и човек да ги отмени в грижата, както е било на сватбата на която е била Пижама.
Колкото до покатереното дете, изглеждало сладко отстрани, на нас ни се реве, защото собствени нямаме, но явно е изглеждало добре.  Laughing

# 314
  • Mediterraneo
...Не вървеше някак да отида с детето при родителите да им го връча, защото не ги познавах, но имах какво да им кажа определено...

Какво изобщо правят хора, които не познаваш, на твоята сватба?!

Общи условия

Активация на акаунт