С деца на сватба

• 23 880
  • 426
  •   1
Отговори
# 285
Vespers, къде са били родителите на тези деца ? Представям си, щом нехаят какво правят децата им, какво е и тяхното поведение...

Бяха по масите, едната двойка на нашата. Бащата, в интерес на истината беше доста възпитан човек, направи няколко пъти забележка на детето и се опита да го укроти. Майката обаче явно беше решила че всичко това което прави детето е просто неотразимо сладко и съвсем нормално, защото е дете и "случват се такива работи" и детето просто се забавлява, лошо няма ...

Родителите на пищящата група във фоайето си ги наглеждаха регулярно, но май като цяло смятаха че това е много сладко и създава атмосфера. Общо взето на към половин час при силна ескалация на крясъците някой отиваше да ги усмири, което имаше ефект за следващите 15 м...

# 286
Аз смятям, че колкото младоженците имат право да забраняват присъствието на определени гости на сватбата си, също толкова право имат и поканените да откажат да присъстват, щом не им харесват условията на поканата. Не виждам защо трябва да се напада едната или другата страна, всеки си е прав за себе си!
Разбира се.
Недоумявам за нещо друго - в темата изпъква невероятен комплекс "аз желана компания ли съм" - със, без деца, съпруг, годеник, гадже, приятелка и т.н. Няма ли с какво да докажете приятелство и позиция, че се фръцкотите така? Детето й не е желано, врътва си задника и се отдалечава в акомпанимента на драматичния шум от забивани в мозайката токчета.... Смехория. Масовите мероприятия като сватба нито са времето, нито мястото да се правите на МАЙКИ с главна буква. Неадекватно е.
А това, че децата можело да са шафери и т.н. - ама приберете си личните фантазии и амбиции някъде в собствения мозък, не ги натрапвайте на другите! Като искате детето ви да е шафер, направете си втора сватба, сложете му костюмче/рокличка и готово.
А че тези без деца "не съзнавали от какво се лишават" - съзнават, че се лишават от ЧУЖДИТЕ деца и от демонстрирането на майчински инстинкт.
Сватбите като цяло са достатъчно голяма изхвърляция от страна на младоженците и родата им, няма нужда и гостите да се изхвърлят колко са велики  Mr. Green
Много точно изказване  bouquet

# 287
Alady, директно кажи че сватбата, която си организирала не е подходяща за деца. Ако искаш всичко да ти е перфектно - направи сайт за сватбата, където обясни на гостите цялата организация и какво би искала от тях като поведение, облекло и т.н. - на скоро гледах такъв.

p.s.  Начетох се на доста странни разбирания за сватби и за пореден път се убедих че всеки ги приема различно. Та за това ще кажа и моето, като не задължавам никого с него. Аз не съм фен на сватбите (въпреки че имам достатъчно опит, включая и с моя). Та всичко това с речите, обричанията, клетвите, записите, нагласените снимки, вързването на тенекии на колите  и другите модни в момента неща - ми идва в повече, понякога ми е направо и тъжно и бутафорно защото в над 50% от случаите завършва със също толкова зрелищен развод през следващите години. Бракът (и любовта) са интимно преживяване. Слагането на подписи се изисква от законова гледна точка и законът е водещ, не самият ритуал дето ти го пеят. Почерпката (независимо под каква форма - ресторант, бар, коктейл, купон на плажа) е ... как да кажа споделянето с приятелите, да ги почерпиш за събитието в твоят живот - ти избираш как ... но все пак тези хора са твои гости ... не статисти за снимките и слушатели за речите .... Отнасяте се с уважение към тях и бъдете гостоприемни, нека се чувстват и те специални и обичани - а не само да тичат през целият град, през гражданско и църква и "снимки на паметника". Моите гости бяха поканени директно в ресторанта, да почерпим за случката. Персонала на заведението и DJ бяха инструктирани как ние виждаме сватбата (като събитие), какво искаме и какво не. Свършиха си работата с много професионализъм и най-вече такт. Имаше деца, които много се забавляваха. В обредната зала имахме задължението да присъстване само ние и кумовете. Гостите по своя преценка решиха дали да дойдат или не. Не одобрявам изобщо пиянството, било то и на сватба (някой го спомена в стил ми то всички ще се напият - не е подходящо за деца). Не смятам за удачно в закрито помещение за много хора да се пуши, освен ако всички до един не са пушачи (особено в лятно топло време). За мен сватбите да най-очарователни за децата и те придават на тези събития този весел, жизнерадостен и игрив отенък. Не ползвам организиран транспорт никога, много държа на свободата си и за това винаги съм с кола. Ограничения като без деца, без гадже и т.н. - не бих се обидила от тях, по-скоро бих си извела съответните изводи за човека, който ме кани и не бих отишла или ако пък протокола съвсем изисква присъствието ми бих минала за малко и съвсем протоколно. А вече с кой ще съм и дали децата ми ще са с мен е моя преценка и зависи от случая и много други неща. Но всеки си знае за себе си!

p.s.s. И бъдете винаги много влюбени!

# 288
  • Sofia
А вече с кой ще съм и дали децата ми ще са с мен е моя преценка и зависи от случая и много други неща. Но всеки си знае за себе си!

Твоя преценка, само и единствено, когато ти самата си организирала събитието и си в качеството на домакиня на приема. Peace

# 289
  • Down south
А вече с кой ще съм и дали децата ми ще са с мен е моя преценка и зависи от случая и много други неща. Но всеки си знае за себе си!

Твоя преценка, само и единствено, когато ти самата си организирала събитието и си в качеството на домакиня на приема. Peace
Определено!
Преценката може да бъде нейна, когато и сватбата е нейна, в останалите случаи преценката е единствено на булката/домакинята и  и т.н.

# 290
 Outta Joint

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 10:11 от OSL

# 291

Определено!
Преценката може да бъде нейна, когато и сватбата е нейна, в останалите случаи преценката е единствено на булката/домакинята и  и т.н.

Мен лично никой не може да ме убеди, че преценката на повечето родители е обективна. Най-малкото хората са различни и имат различно разбиране затова, кое е редно и кое не. За един родител може да е съвсем нормално децата да се съберат на групичка и да си направят гоненица между масите плюс като вдиганият шум и викове са просто страничен ефект. Но това не го прави поносимо за останалите, нали?

Когато присъстваш на събитие, организирано от друг, то ти се съобразяваш, а не те с теб. Защото в противен случаи домакинът ще трябва да се съобрази с прищявките на всички, което много често води до пълна анархия. Личният комфорт не винаги трябва да е на първо място

# 292

Мен ме впечатли, че 3 пъти споменаваш пушенето като довод, че сватбите не са място за малки деца...наистина ли се пуши по сватбите?
Добре, че не съм ходила на такива. Ако ресторантът е на открито - ок, но тогава не би било проблем и за децата. Simple Smile
За ходенето направо в ресторанта съм съгласна, и аз така смятам...но понякога самите младоженци канят някои (не толкова близки) гости направо в ресторанта, защото в обредния дом/църквата често няма място за 150-200 души.

# 293
Едва ли пушенето е причината, всеки ден виждам десетки майки с бебета, които им пушат в лицата. Дори и на открито да са, като пушат и фалшиви цигари, миризмата е ужасна  Sick

# 294
Била съм на сватба, където родители бяха оставили детето си /около 1-2 годишно / да щъка навсякъде. При един по-буйно хоро  детето беше пометено от танцуващите, започна да пищи, майката да гледа кръвнишки танцуващите, даже скандал спретна..... Може би хората трябваше да се озъртат и зад гърба си, за да дебнат за подобни засади. 

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 11:23 от Ая

# 295
  • Berlin
Е, аз наистина не съм била на много сватби/събития с деца, така че не знам много на какви изпълнения са способни. това,което разказахте, си е направо страшно за мен. Simple Smile и ето затова ще ги гледа баба им и не, няма и тя да е на сватбата. Simple Smile

# 296
по повод трите коментара за преценката - аз пак да повторя (явно не е станало ясно) - аз просто няма да отида на такова събитие (независимо дали съм смятала да съм с децата или не) - просто не е моето разбиране за гостоприемство. Има много събития, чиито етикет изисква не присъствието на деца, но сватбата за мен не е от тях.
Също и повтарям - щом авторката я дразнят децата - просто да го каже ясно, споменах и за сайта за сватбата и там да бъде обяснена цялата организация. По този начин няма да има деца, но почти съм сигурна че ще се лиши и от някой и друг гост - което за нея едва ли е проблем. Не е необходимо да си разваля нейния ден!

Та мир  Peace

# 297

Мен ме впечатли, че 3 пъти споменаваш пушенето като довод, че сватбите не са място за малки деца...наистина ли се пуши по сватбите?
Добре, че не съм ходила на такива. Ако ресторантът е на открито - ок, но тогава не би било проблем и за децата. Simple Smile
За ходенето направо в ресторанта съм съгласна, и аз така смятам...но понякога самите младоженци канят някои (не толкова близки) гости направо в ресторанта, защото в обредния дом/църквата често няма място за 150-200 души.
За съжаление да, пуши се и то много. Само да кажа че и аз съм пушач, но в къщи и в колите ни не се пуши и не бих държала детето и минута в затворено помещение  където се пуши.

# 298
 То и аз вече не мисля, че бих могла да изтърпя да седя  с часове в затворено пространство, в което се пуши.

# 299
На нашата сватба имаше десетина деца, като две от тях бяха под 2 години и останалите големи- между 6-11 г. Не съм се и замислила дали да има или да няма деца, всички ми бяха близки (племеничките ми, на първите ми братовчеди децата и др.) и нямаше как да мине сватбата без тях Simple Smile
Майките на най-малките бяха неотлъчно до тях, по-големите си играеха и танцуваха на групички, като големи зрели хора  bowuu Може би и голямото пространство в залата помогна, но нямаше нито шум, нито тичане и завиране под масите.
Пък може и гостите ни да бяха възпитани, кой ги знае..  Joy   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт