С деца на сватба

• 23 880
  • 426
  •   1
Отговори
# 345
Desy, това сме го обсъждали в друга тема. Просто приятелка каза, че ни кани без партньори, повечето тогава гаджета.

# 346
Sunny, може ли да разкажеш повече за тази сватба без партьори, че ми стана любопитно. Не си представям някой да покани само мен или мъжа ми на сватба..  Rolling Eyes

И какво странно има в това?
Този месец съм на такава сватба на колега. Не очаквам да поканят и партньора ми и защо да го правят всъщност?

При роднини е друго, но при приятели и колеги..

# 347
Стана ми любопитно, защото на всички сватби, на които съм била са ни канили като семейство(преди двойка), а не само единия.
 При колеги, с които не се поддържат близки отношения - да, но при приятели ми беше странно.

# 348
На единствената сватба, на която бяхме поканени без партньори, се оказа, че на мъжът приятелите са със законните и незаконните си половинки. Просто правилата важаха за едната страна, не за другата. Затова и според мен не е проблем в конкретното дете, а че наистина на булката й е било по-лесно да се разбере с някои, а с други не.
Резонният въпрос - ЗАЩО? На мен първо ми изниква, че това е нежен начин да се ограничат контакти с неприятни хора - не приятелите ти, а половинките им.

# 349
*бон*бон*бон* ти явно водиш някакъв кръстоносен поход ... срещу какво, уви не знам - защото много бъркаш и мешаш нещата и накраят излиза един неясен каламбур. Кой какво е казал, се губи на фона на твоите разсъждения, предположения и мисли (за това какво бил казал). Видно е че си и силно афектирана от факта, че има хора които мислят и усещат нещата по различен от твоят начин. Свиквай - светът е шарен  Peace

И за домашно - можеш да помислиш (а ако решиш и да направиш във форума литературен анализ) върху мисълта на Оскар Уайлд

"Да живееш както искаш не е егоизъм. Егоизъм е тогава, когато другите са длъжни да мислят и живеят така, както ти искаш !"

Peace

Да, въпрос на КЛАСА е, да се погрижиш за гостите си и те да се чувстват добре.
Въпрос на КЛАСА е и да се съобразиш с изискванията на домакините (което не включва обаче да ги аплодираш, ако не ти харесват) - в конкретният случай (на темата) или отиваш без деца или не отиваш ....
За мен е въпрос на КЛАСА и да НЕ се напиеш като донски казак (за други - на сватба трябва да отпуснеш, олабиш и т.н. - абе смята си се за съвсем нормално да се накъркаш за сметка на младоженците)
За мен е въпрос на КЛАСА и да не димиш на непушачи - еле пък през топла вечер!
Въпрос на КЛАСА е и да не допускаш децата ти да досаждат на гостите. Въпрос на КЛАСА е да ги възпиташ добре.

Разбирам че по някаква причина не харесвате деца и ви пречат ... но моля ви те имат нужда от контакти и с възрастни, да участват в живота, събитията и т.н. Така израстват и трупат опит. На вашите събития не са желани и няма да присъстват - но оставете на мира хората, на които не им пречат, за които е естествено да има деца. Не си развалят сватбите от дреболии и така  Peace

# 350
Пояснявам, че информацията от първия ми пост не е невярна. Когато попитах булката, присъствието на детето предвидено ли е, тя ми каза "не" и даде пример от друга сватба, на която е била. Там децата "развалили купона" и, за да се избегнат такива моменти, решили на тяхната сватба да не са поканени деца. Нататък знаете - "мародерствах" Grinning нашето да се появи, това в крайна сметка не се случи, а резултатът беше, че имаше други деца, да, някои (от по-големите) с предвидено място и куверт.

Ще прочета последните ви постове за класата сега.

Другите са я "измародерствали" още по-добре и тя горката е сдала  багажа  Mr. Green

Браво на теб все пак,  уважавам хора които при дискусия се замислят и тя влияе на крайното им мнение. За съжаление са малко, повечето само влизат да си "начешат" езика и си правят каквото знаят...

# 351
  • най-шареното място
ОМ, то е ясно, че отговорността е на родителите и за всички случаи по-горе съм склонна да обвиня родителите, че не си следят отрочетата, отколкото самите деца, които очевидно не разбират и правят най-естественото за тях - забавляват се. Затова и не е мястото им на сватба - или родителят ще е отговорен и няма да се забавлява и ще е пъдар, или ще се отпусне веднъж решил да се позабавлява и се случват неща като инцидентите описани не само от мен. (това за ракията беше убийствено). Всеки родител като отива с дете на сватба трябва да е наясно, че няма да се забавлява, освен ако няма предвиден кът и човек да ги отмени в грижата, както е било на сватбата на която е била Пижама.
Колкото до покатереното дете, изглеждало сладко отстрани, на нас ни се реве, защото собствени нямаме, но явно е изглеждало добре.  Laughing

Не искам да споря, но ако смяташ, че родителите са пъдари на децата си, работи от сега по друга нагласа за да я промениш навреме. Стискам палци за децата!

Да очакваш малко дете да приеме с охота скука не е добре. Но да смяташ, че трябва да си му падарин за да не прави проблеми е почти същото.

# 352
"Да живееш както искаш не е егоизъм. Егоизъм е тогава, когато другите са длъжни да мислят и живеят така, както ти искаш !"
Не знам какво виждаш, но четенето с разбиране не ти се удава. Цитатът на Уайлд моля да бъде пренасочен към госпожите, които ИСКАТ детето им да присъства на сватбата, защото иначе е ОБИДА за тях и цялото им семейство. Аз се съобразявам и гледам да не правя драми, защото хората явно имат причина да искат по този или по другия начин.
Аз например бих си заминала от сватба, на която детският шум е повече от музиката. Или пияните са повече от трезвените. Или "класните" занимания са по-малко от "некласните". Децата като деца не са ми нещо противно, както ти изкарваш, но когато се държат лошо, няма да се умилявам и да ги оправдавам.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 17:56 от *бон*бон*бон*

# 353
  • най-шареното място
Sunny, може ли да разкажеш повече за тази сватба без партьори, че ми стана любопитно. Не си представям някой да покани само мен или мъжа ми на сватба..  Rolling Eyes
Мен са ме канили. Както и други колеги. Сватба на колежка. Ако бяхме и с половинките, щяхме да сме почти колкото родата. Приемливо, макар и странно принципно, в случая беше уместно.

Иначе сеемйствата са си такива. Затова и без деца е странно. Обидното идва от "внучшенията" за безхаберие на родителите и невъзпитание на децата.

# 354
Амии, каквото - такова. Hug Нека случката бъде още един щрих в общите разсъждения относно провеждането на сватби, където присъствието на децата е под въпрос.

А не теб не ти ли стана някак си обидно, че твоето дете очевидно е било едно от малкото, непоканени на събитието?

Според мен, не е коректно булката да кани избирателно децата – ако не желае такива на сватбата си, редно е изискването да важи за всички, не само за някои. Именно затова аз и 1-2 други потребителки те упрекнахме за решението ти да говориш с младоженката относно присъствието на твоето дете, но пък накрая друго се оказало.б

Само да кажа - има хора с които говориш по телефона, казват - ок, няма да взимаме детето/децата и накрая .... идват с тях  Shocked И гледаш как някой се хили тъпо и мънка "мииии...оказа се че няма кой да ги пази..., та, ще дръпна едно сточе на нашата маса... ще хапва от моата храна  и т.н.

На кой му пука че при 140/150 госта и ограничен обем на масите, като кацнат 7-8 такива изненади или гостите по половината маси трябва да стоят лакът до лакът за да влезе столчето, или щастливата булка в последния момент да моли за нова маса , ако има такава, която да дойде върху дансинга, щото друго място няма. Но на кой му пука -аз си правя каквото ми е кеф, да се оправят скъпите младоженци...

# 355
  • Sofia
Само да кажа - има хора с които говориш по телефона, казват - ок, няма да взимаме детето/децата и накрая .... идват с тях  Shocked И гледаш как някой се хили тъпо и мънка "мииии...оказа се че няма кой да ги пази..., та, ще дръпна едно сточе на нашата маса... ще хапва от моата храна  и т.н.

На кой му пука че при 140/150 госта и ограничен обем на масите, като кацнат 7-8 такива изненади или гостите по половината маси трябва да стоят лакът до лакът за да влезе столчето, или щастливата булка в последния момент да моли за нова маса , ако има такава, която да дойде върху дансинга, щото друго място няма. Но на кой му пука -аз си правя каквото ми е кеф, да се оправят скъпите младоженци...

Еее, стига, де. Shocked Чак такива отвратителни нахалници не знам дали познавам, май не, но пък никога не е късно да се изненадам. Rolling Eyes

# 356
  • Англия
Ана, би могла да проявиш разбиране към хората и МОТИВИТЕ им да не искат да рискуват, но не го правиш. Предпочиташ да се връткаш обидено само и само да стане на твоята. Просто егоцентрична мама.
Нямам друго обяснение освен, че българският език не ти се отдава. Ако кажеш кой език владееш по-добре все някой ще се намери да може да ти разясни ситуацията. Аз говоря за моя опит-канена съм на сватба, нямам намерение да взимам дъщеря ни, но младоженците показват своето отношение към моето семейство като ме питат от какво ще имаме нужда, за да се чувстваме комфортно с детето. Това ме кара да се чувствам поласкана. За какво проявяване на разбиране и връткане говориш? А сама по себе си квалификацията "егоцентрична мама" няма да я коментирам, защото разбрахме, че боравенето с думи не ти е силната страна Simple Smile

# 357
Ана, би могла да проявиш разбиране към хората и МОТИВИТЕ им да не искат да рискуват, но не го правиш. Предпочиташ да се връткаш обидено само и само да стане на твоята. Просто егоцентрична мама.
Нямам друго обяснение освен, че българският език не ти се отдава. Ако кажеш кой език владееш по-добре все някой ще се намери да може да ти разясни ситуацията. Аз говоря за моя опит-канена съм на сватба, нямам намерение да взимам дъщеря ни, но младоженците показват своето отношение към моето семейство като ме питат от какво ще имаме нужда, за да се чувстваме комфортно с детето. Това ме кара да се чувствам поласкана. За какво проявяване на разбиране и връткане говориш? А сама по себе си квалификацията "егоцентрична мама" няма да я коментирам, защото разбрахме, че боравенето с думи не ти е силната страна Simple Smile
Филолог съм, но ми е трудно да говоря с хора, които по презумпция се обиждат на всичко. Справка - червеното. На какъв език на теб да ти обясня, че младоженците не проявяват отношение към твоето или на друга майка семейство, а е проява на отношение към самия себе си? Не се върти всичко около теб и хлапето ти.

# 358
  • Англия
Отказвам се, не знам дали си филолог, но си дървен философ. Аз споделям как са ме накарали да се почувствам, а ти правиш преразказ с елементи на измислца и разсъждения. Който е искал-разбрал ме е.
Мая Ангелоу е казала: "Хората ще забравят какво си казал, ще забравят какво си направил, но никога няма да забравят как си ги накрал да се чувстват." Може би било полезно за всеки от нас да се ръководи до известна степен от нея. Приятна вечер!

# 359
Да, така е. Тук доста се изписа колко е важен комфортът на младоженците и как това е техният ден и те определят правилата. Сякаш гостите са там преди всичко, за да им го осигурят (комфорта). Нека, обаче, да не забравят, че добрият домакин преди всичко желае гостите му да се чувстват превъзходно и  бъдат обгрижени по възможно  най-внимателния начин.

Така е, дай Боже  всекиму неограничен сватбен бюджет ако може, та да може и гувернантки и аниматори да наеме за малките деца на гостите, отделна зала с диджей за детска дискотека на по-големите и разбира се стаи и за бабите на дечицата, най добре апартаменти, че не е ясно нощта мама къде ще реши да спят - да се почувстват съвсем превъзходно мама и тати Mr. Green Това е то добрия домакин, другите кучетата ги яли като трябва да влизат в бюджет и да ти развалят кефа...

Общи условия

Активация на акаунт