С деца на сватба

• 23 879
  • 426
  •   1
Отговори
# 375
Нищо в този живот не се подразбира и всички конфликти идват на база някой на някого бил длъжен и другият го очаквал, пък той не се сетил.
Аз точно от такива неща, които уж се подразбират, съм си патила - емоционално, психически, за финансовото да не говорим. И съм си патила, защото някой е очаквал АЗ да ДАМ. Както в случая някой очаква младоженците да дадат столче, детско меню, забавачка или нещо друго.

# 376
  • Англия
Ама ти продължаваш да коментираш моите постове без да си ги разбрала. Спориш за спорта. Не съм искала детско столче, куверт и каквото и да е било. Нито съм очаквала събитието да се върти около мен и моето отроче, нито смятам за необходимо младоженците до такава степен да се ангажират с комфорта ми. Причината е проста - НЕ СЪМ ИМАЛА НАМЕРЕНИЕ ДЕТЕТО МИ ДА ПРИСЪСТВА. Пиша го с главни букви, за да го забележиш най-накрая. Техният подход и внимание към мен и моето дете, обаче, ме очарова и поласка. И едва ли има родител, който да не се почувства по този начин, независимо от позицията му в тази дискусия.

# 377
Adelle

Не искам да се заяждам, но сватбата е празник НА МЛАДОЖЕНЦИТЕ (не крещя, само подчертавам). Може да е празник ЗА родителите, кумовете и гостите, но е НА булката и младоженеца.
Никога не бих изисквала от хората, на чиято сватба съм гост да ми уреждат комфорта, там съм, за да се радвам за тях, да се радвам СЪС тях, а не да чакам да ми правят сватбата ИМ комфортна на МЕН. И ако си достатъчно добър гост ще оцениш всяко нещо положително, а не "това ми беше комфортно, ама за онова не се бяха постарали, как ги не е срам".
В интерес на истината, смятам едно нещо за важно-организаторът на сватбата е този, които трябва да се погрижи за комфорта на всички, иначе не си е свършил работата (става въпрос, когато сватбата се организира от специална фирма). В останалите случаи, когато младоженците са с ограничен бюджет и са направили всичко по силите си, сватбата им да е такава, каквато искат те, ти (в ролята си на техен гост) си длъжен да се съобразиш.
[/quote]

temp

....
За мен е въпрос на КЛАСА и да НЕ се напиеш като донски казак (за други - на сватба трябва да отпуснеш, олабиш и т.н. - абе смята си се за съвсем нормално да се накъркаш за сметка на младоженците)
За мен е въпрос на КЛАСА и да не димиш на непушачи - еле пък през топла вечер!
Въпрос на КЛАСА е и да не допускаш децата ти да досаждат на гостите. Въпрос на КЛАСА е да ги възпиташ добре.

Разбирам че по някаква причина не харесвате деца и ви пречат ... но моля ви те имат нужда от контакти и с възрастни, да участват в живота, събитията и т.н. Така израстват и трупат опит. На вашите събития не са желани и няма да присъстват - но оставете на мира хората, на които не им пречат, за които е естествено да има деца. Не си развалят сватбите от дреболии и така  Peace

202uu S

# 378
Ама ти продължаваш да коментираш моите постове без да си ги разбрала. Спориш за спорта. Не съм искала детско столче, куверт и каквото и да е било. Нито съм очаквала събитието да се върти около мен и моето отроче, нито смятам за необходимо младоженците до такава степен да се ангажират с комфорта ми. Причината е проста - НЕ СЪМ ИМАЛА НАМЕРЕНИЕ ДЕТЕТО МИ ДА ПРИСЪСТВА. Пиша го с главни букви, за да го забележиш най-накрая. Техният подход и внимание към мен и моето дете, обаче, ме очарова и поласка. И едва ли има родител, който да не се почувства по този начин, независимо от позицията му в тази дискусия.
За Бога, жено! Убедена съм, че поне две други споменаха столче, защо реши, че точно теб коментирам? 20 човека пишат в темата, ти си заета да ме убеждаваш в правотата си. Остави хората да имат различно и неприятно за теб мнение.

# 379
  • Англия
Едно е вътрешното убеждение, друго са фактите. Цитирай ми тези други две потребителки, които са настоявали за столче или изобщо са говорили за това. Еми няма да можеш, понеже ти се привиждат явно неща, които ги няма, а написаното мозъкът ти интерпретира по странен начин.
Няма как да се опитвам да те убедя в правотата си, защото не заемам позиция относно "за" или "против", а споделям какво са направили младоженците, чиито гост ще бъда и какви емоции е събудил в мен техният подход. Тук няма две мнение по въпроса и тяхната постъпка може само да бъде адмирирана.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 00:22 от ana.ana

# 380
Изобщо не е въпрос на бюджет.

Като човек с двама неканени гости на сватбата си и понякога някое и друго дете на детски РД, мога да кажа, че гостът се посреща с усмивка и му се осигурява комфорт. Не е въпрос на отношение, както някой беше писал по-горе. Въпрос на светоглед е. Е, в случая със сватбата остават някои изводи след това. Но няма как.

Разбира се има булки /младоженците не се вживяват Simple Smile/, които искат на "своя" ден да са център на света. Обаче и съпругът, и кумовете, и родителите им, и гостите също имат празник и заслужават да го изживеят. Сватбата не е празник на двама. Ако беше, така и щеше да се празнува.

Като за човек с двама неканени гости правиш уникални обобщения от глобален характер  Laughing Я пробвай да видиш картинката с 8 неканени деца, една баба към едното от тях и за десерт - още трима възрастни (върнали ли се в последния момент от някъде от чужбина братовчеди и поканената леля разбира се ги довела, щото знаела че ще е "уникална" изненада). Еми да, уникална, когато масите в ресторанта са максимално допустимия брой за да седят хората удобно и да има къде да се минава. и танцува ...

Дори и със задължителните 5 излишни менюта отгоре, върви се оправяй как да настаниш и нахраниш тези хора, щото това ти е работата в този ден. На всичкото отгоре някои семесйтва си се бяха настанили и хич не им пукаше че са седнали на обозначените места на други хора на масата, които възпитано седяха прави и се чудеха какво да правят.

Сигурно има такива булки. Има булки, жени, хора  дето изпипват нещата, държат на стила и хармонията, радват се да направят нещо както трябва, на определено ниво. Има и такива, дето им е все тая - да се сберем, да хапнем, да се понапием и да люшнем хорце, другото се тая...
А има в крайна сметка  и много хора дето НЕ ИСКАТ ДА РАЗБЕРАТ че от тяхното виждане за шумна приятелска сватба с оркестъра, кебапчетата, децата, цялата рода и танца с петела до друг вид сватбени сбирки на хора с друг вкус към нещата има ОГРОМНА РАЗЛИКА. Ея това е проблема - и продължават на обща база да наливат акъл на всички как трябвало да бъдат нещата и кой какво да прави...

# 381
На моята сватба най - много се притеснявах, дали ще им е комфортно на гостите, дали ще им е забавно, дали всичко е наред с храната, алкохола, нощувките.
Естествено, че е важно гостите, да се чувстват добре. При нас бяха само най - близките ни хора - общо 30 човека. Няма как, да не им осигурим всички удобства.
За детенцето на братовчедката на ММ, бяхме поръчали и платили допълнително легло, в крайна сметка хората не го взеха, но имаха правото сами, да си решат.

Не разбирам каненето само на приятелка, или колежка, но без партньора й.
Ако тя не ми е толкова близка, а просто колежка, въобще няма, да я каня.
Аз не разбирам сватбите с по 200 човека.

Другото което ми е чудно, как така ще се взимат баби и лели, които гледат децата по време на сватбата. Или ги взимайте с вас, или бабите, да си ги гледат у вас/ у тях, защо да идват всички на сватбата?

Много смешно ми стана и взимането на детенце за 30 минути на сватбата.  Joy

Такива половинчати работи са си направо смешни.
Който не може, да стои цяла нощ без децата си, отива само в ритуална и църква и се прибира.
Такива свиждания за по 30 минути или пък непрекъснато звънене по телефоните са абсурдни.
Нищо няма, да му стане на детето, ако стои една нощ с баба си или с бавачка.

# 382
Да, така е. Тук доста се изписа колко е важен комфортът на младоженците и как това е техният ден и те определят правилата. Сякаш гостите са там преди всичко, за да им го осигурят (комфорта). Нека, обаче, да не забравят, че добрият домакин преди всичко желае гостите му да се чувстват превъзходно и  бъдат обгрижени по възможно  най-внимателния начин.

Така е, дай Боже  всекиму неограничен сватбен бюджет ако може, та да може и гувернантки и аниматори да наеме за малките деца на гостите, отделна зала с диджей за детска дискотека на по-големите и разбира се стаи и за бабите на дечицата, най добре апартаменти, че не е ясно нощта мама къде ще реши да спят - да се почувстват съвсем превъзходно мама и тати Mr. Green Това е то добрия домакин, другите кучетата ги яли като трябва да влизат в бюджет и да ти развалят кефа...
Изобщо не е въпрос на бюджет да ти дойде на акъла да врътнеш един телефон и да попиташ дали на детето ще му е нужен стол или детско легълце (във всеки хотел има преносими легълца и те са безплатни). Очевидно е, че моето бебе, ако изобщо съм имала намерение да го взимам, няма необходимост от нищо допълнително, което би натоварило финансово младоженците. Апартаментът на бабата и дядото си го поемаме ние, защото това е наше решение.

Изумително  rotfImbo Я сега да обобщим че стана забавно:

Значи, първо (пример на обща анонимна база) касателно г-жа Х, на която е изпртена поканата за сватебния прием и е последвал контролен разговор, в който по-най любезния начин е обяснено че: сватбата е вечерна, на отдалечено изискано място с определен дрескод и програма, та по тези причини, както и поради късния час, ограничения размер на залата за многото гости, колеги и роднини, които младоженците искат да споделят празника, пушенето в залата и т-н., деца не се счита, че ще се чувстват комфортно на приема в ресторанта.
И г-жа Х казва, ОК, добре...

После същата и други като нея цъфват  с детето, щото "то така решило че иска да е шаферка/нямало на кой да го остави/ искало да види батко си незнам кой  и най-уникалното - хванало послдедния гаден грип с яко продрискване, та нямало как да го остави  - та го взела щото там е най-доброто място за болно дете, хем ще изпозарази всички останали" Няма да коментирам че стана досадно... И ако правилно те разбирам теб, в тоя момент трябва да седне булката да се тръшка че хора, които не са канени с деца и са потвърдили присъствие при тези условия, тя не им е осигурила кошарка, столче и кой знае още какво дето им се привижда и да вземе да зареже всичко та да им оправя стаите... Изумително просто докъде може да стигне човешкото нахалство, търся по-меки думи ама не са уместни, съжалявам.

# 383
  • Англия
Vespers, за съжаление никак не ме разбираш правилно Simple Smile Дори не разбирам защо цитираш мен, след като коментарът ти е абсурдно несвързан с моя пост...Жалко, така вместо да допренесеш темата да се развие, тя става една "боза"...

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 12:17 от ana.ana

# 384
  • най-шареното място

Като за човек с двама неканени гости правиш уникални обобщения от глобален характер  Laughing Я пробвай да видиш картинката с 8 неканени деца, една баба към едното от тях и за десерт - още трима възрастни (върнали ли се в последния момент от някъде от чужбина братовчеди и поканената леля разбира се ги довела, щото знаела че ще е "уникална" изненада). Еми да, уникална, когато масите в ресторанта са максимално допустимия брой за да седят хората удобно и да има къде да се минава. и танцува ...

Дори и със задължителните 5 излишни менюта отгоре, върви се оправяй как да настаниш и нахраниш тези хора, щото това ти е работата в този ден. На всичкото отгоре някои семесйтва си се бяха настанили и хич не им пукаше че са седнали на обозначените места на други хора на масата, които възпитано седяха прави и се чудеха какво да правят.

Сигурно има такива булки. Има булки, жени, хора  дето изпипват нещата, държат на стила и хармонията, радват се да направят нещо както трябва, на определено ниво. Има и такива, дето им е все тая - да се сберем, да хапнем, да се понапием и да люшнем хорце, другото се тая...
А има в крайна сметка  и много хора дето НЕ ИСКАТ ДА РАЗБЕРАТ че от тяхното виждане за шумна приятелска сватба с оркестъра, кебапчетата, децата, цялата рода и танца с петела до друг вид сватбени сбирки на хора с друг вкус към нещата има ОГРОМНА РАЗЛИКА. Ея това е проблема - и продължават на обща база да наливат акъл на всички как трябвало да бъдат нещата и кой какво да прави...

Такива хора не познавам, /дето не разбират/ но ако познавах, нямаше да поканя. И дошлите в излишък спрямо поканите бяха странични хора, та за бройката съм съгласна, че може да стане - половинки неизвестни за мен бяха.

Но да твърдиш, че места е имало, не знам на каква база стъпваш. А и не забравяй, че темата е за деца, а те и без меню могат да минат - само с нещо допълнително от кухнята, и парче торта. И въпреки това, темата не е зиобщо за менютата. Авторката, която отдавна е забравила проблема, е нямала опция за меню.

# 385
Как така дете без меню може да мине, ами ако е на 5 годинки? Вие нормални ли сте?  Имам чувството, че не коментираме сватби, ами някакви мрачни апокалипсиси, където брат от брата отделят и майка от дете, и повече никога няма да се срещнат.
Ужас, просто ужас.

# 386
  • където ми харесва
За съжаление никак не ме разбираш правилно Simple Smile Дори не разбирам защо цитираш мен, след като коментарът ти е абсурдно несвързан с моя пост...Жалко, така вместо да допренесеш темата да се развие, тя става една "боза"...
За съжаление, ти смяташ, че всеки такъв пост е насочен към теб, игнорирайки дължината на темата и постовете на други потребителки още в началото, които писаха точно за тези  неща.

# 387
  • Англия
Не смятам нищо повече от очевидното, vespers е цитирала два мои поста, тогава към кого би трябвало да е насочен нейният коментар? Казва "И ако правилно те разбирам теб", аз и отговарям, че изобщо нищо не е разбрала.

# 388
Някой спомена за възпитание в темата. За съжаление в България все още възпитанието се гради на един основен, но отдавна отживял времето си принцип - чувството за принадлежност към стадото. И това може да се види не само тук - като ме поканят на сватба да помъкна децата, бабата, стринката и т.н. Има го и в темите за детските площадки - да си даваме играчките, да споделяме храна с други деца и т.н.

# 389
  • София
Споделянето на площадката е доста застъпено по "белия свят", доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт