ТУЕС - 7 тема

• 82 117
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Чернокоска, не си спомням дали си наминавала в темата, но ако не си - добре дошла  Hug Hug Явно си завършила ТУЕС и имаш лични впечатления и можеш да отговориш на някои въпроси и да внесеш яснота. Например: има ли проблем да сканираш дипломата си в частта само с предметите, без оценките, за да се ориентираме какво влиза и какво не  Praynig Praynig Praynig И друго, което живо ни вълнува, какво става с децата от ТУЕС - отиват ли да следват в чужбина, остават ли тук да следват или се залавят за работа и остават без виСшу  Mr. Green Mr. Green Просто като някаква статистика - колко в каква посока  newsm78 newsm78 newsm78

# 271
 Laughing Laughing Laughing Надее не си "улучила цвета на косата"  Hug

# 272
  • София
Хайде сега да видя по едни стиснати палци от всички! А браво, точно така. Да не идвам после да проверявам кой не е стискал достатъчно!

# 273
  • София
И на краката стискам Simple Smile

# 274
Laughing Laughing Laughing Надее не си "улучила цвета на косата"  Hug

Въпреки снимката и името, идеално ме е улучила  Mr. Green

Да, признавам, завършила съм училището и попрехвърлям темата. Завършила съм го преди почти 20 години (само 3тия випуск по времето на ЕТУЕС), така че много от нещата не са същите. Следя ви, защото ми е интересно как се развиват нещата през годините. Бившият ми мъж също е възпитаник.
Няма да ви лъжа - навремето ни спукваха гьона от учене. Нали се сещате какво е да отидеш в училище, от което не е излязъл дори един випуск - нямаш никаква реална представа какво се случва. Имах съученици влезли с бал 36.00. Тогава обаче кандидатствахме с физика. В 8 клас започнахме на 1 септември - две седмици по 6 часа английски на ден. Имаше доста момичета в интерес на истината - 35 или 36 за випуска. Профилирането ставаше след 10 клас, като имаше само два избора - хардуер или софтуер. Бяхме 4 паралелки, по 2 всяка специалност, аз съм завършила хардуер. Не си спомням нито един скъсан, нито един на поправителен. Целия випуск завърши с успех над 5, над 50% с над 5.50. Не мисля, че има хора незавършили висше, като тези, които сме завършили ТУ не сме мнозинство.
Но и нашето поколение беше/е много различно. Всички са реализирани, имаме хора извън България, но те не са мнозинство. Трябва да се поразровя за фирмите, в които се работи, но на първо четене - 3DC, Телерик, Мобилтел, Глобул, HP, Шнайдер и много други. Имаме дори лекари, химици. Знам за съученици в САЩ, Холандия, Австрия, Австралия. Аз самата не работя по специалността си, но ми е помогнало като знания и тренинг.
За дипломата от училището дали ми е помогнала? Помогнала ми е. Вероятно в съчетание с дипломата от Техническия. Даже на първата ми работа (още като студентка) ме взеха точно заради това ми образование, макар да нямаше нищо общо като работа. Но много ми се ще да поставя голямото НО... Трябват усилия. Да, отиваш в едно училище, където първата година попадаш на много лек режим. И се отпускаш. Мислиш - има време, ще си науча, ще ме изпитат в края на срока. Минаваш. И после идват специалните предмети. Никой не чете, щото вече е отпуснат. И после учителите виновни. Че се е променил материала - задължително е. Че са различни преподавателите - неминуемо е. Обаче да си лежим 9 месеца и после някой друг да ние виновен - е няма как. Лягах и ставах с "Шишков". Пазя го и до ден днешен, парцал е, но ми е страшно умилително като го погледна. През цялото време сме били на 6 дневна учебна седмица, на 24 декември дори сме ходили, учили сме в детска градина в Младост 1, в 10то училище, в сегашната сграда.
Дъщеря ми е догодина е 7 клас. Категорично не е взела нищо от мен и баща си и не иска в ТУЕС. Страшно добра е с математиката, но каза, че компютрите са последното, което я влече.
Слагам си дипломата , макар, че според мен не е меродавна. Но все пак да сравните.

# 275
  • София
Привет на всички  Hug Hug Hug

Макар и сега да го пиша цяла сутрин стискам палци на децата по математика.  Peace Peace

Червенокоска, благодаря за инфото и за дипломата.  Hug Hug Независимо, че това е било отдавна. То ще излезе, че сме почти набори  Mr. Green Mr. Green

# 276
  • София
Eто ви една интересна гледна точка на доскоро дискутираната тема, която е много близо до моите разсъждения, за съжаление:
http://www.highviewart.com/articles/view/1192

# 277
  • София
Мими, много ми хареса. Покрива напълно и моите разбирания по въпроса. Това сигурно е най-важния проблем на децата ни в момента. То да им имаш проблема, де, но за тях е пагубно. И аз хиляди пъти съм си мислела, че всичко това е нарочно. И повсеместно, в целия свят. Точно за да се възпитава, отглежда и насажда надълбоко посредствеността. Борбата трябва да е епична. ОБАЧЕ!!!! Аз често нямам сили.  Sad Sad Вие имате ли? Как се справяте? Отдавна се канех да ви питам. За Мими знаем - таткото чупи лаптопи. И ефекта е налице!! Тя проблема си го е решила силово и браво на тях.  Hug Hug

# 278
  • София
Така де, сама си питам, сама си отговарям. Малко като на 4-ти км, но не съвсем още.... Аз понеже, таковата, да ви почерпя  Embarassed Embarassed Ама пет пъти се чувствайте почерпени. И отгоре- надолу и отляво- надясно, и обратно. Почерпени отвсякъде.  newsm68 smile3533

Забравих най-важното. Благодаря на всички, които ме попитаха, интересуваха се и .... не ни хокаха много. Може би без вас, нямаше да е същото.  Hug Hug Hug .......

# 279
  • София
Честито!!! Щом има повод за черпене - радваме се  Hug Можело значи... Ама трябва в последния момент  newsm78 Сега вече дишаш свободно  Wink

# 280
  • София
Мими, и аз това си казах, можело значи  Grinning А си дишах свободно и иначе. Знам си, че си можем, просто трябва да ни дойде яйцето по д...ето

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 10:13 от Jord

# 281
 Hug  Hug  Hug Jord  Simple Smile значи да отпускаме палците, че от онзи ден стискаме, мълчим и чакаме да се похвалиш. Ръцете ни посиняха  Simple Smile .

# 282
  • В една далечна галактика...
Привет на всички   bouquet

Бих искала да попитам дали на учениците, които са завършили 8 клас и ще бъдат 9 клас е дадена литература за четене през лятото? Моят хубостник твърди, че няма дадена никаква препоръчителна литература и го е ударил на живот  Rolling Eyes

# 283
  • София
Jord  Hug Hug Hug Че може, всички го знаем, остава да открием как това да става в точния момент  Mr. Green Mr. Green

# 284
  • София
Дали са им литература. Спомням си само някои, но утре ще изровим тетрадката по БЕЛ. Библията-стар, нов завет. Артуров цикъл, старогръцките митове, Илиадата, Едип цар. Ние четохме само нещо от стария завет. От една книжка дето е на 100 години (буквално ooooh!) Ще се ходи до библиотеката да ги търся и аз, че времето си минава.
Питанка към завършилите 9 клас. Коя библия четохте newsm78 Имаме някаква детска, ама не съм я изровила да я вида каква е точно. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт