Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 138
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Леле, чак след 9 страници се записнаме в новата тема.
Да се отчетем след ДК, вече тежим 6800 и сме дълги 66 см. И на нас ни сложиха последната двойна ваксина. Вечерта вдигнахме температура, въпреки лепенките кулпач, въпреки панадола. Но на другия ден си бяхме добре. По този повод - вие как мерите температура на бебоците (не се сещам дали е коментирано)? Нашия термометър е за дупето ама ме е страх да меря така.
Ние от около седмица се будим през час през нощта. ЛЛ казва че от топлото, но аз не мисля така. Незнам дали не са зъби. Венеца обаче си изглежда нормално. Каквото и да е надявам се скоро да мине, че да се наспим.
Е хубава вечер момичета.

# 136
  • София
здравейте.
аз приспах мъжете, похапнах, изкъпах се и сядам да початя  малко Party, че днес малчо беше много изнервен и малко ме пощури. А като е в такова състояние няма отърване, не иска да се отделя от мен и цуцкаме през 2 часа, а на обяд цуцка близо час и половина  ooooh!.  Тия зъби ще ни пощурят доде избият.

ellcho аз меря с Инфрачервен термометър и горе доло съм доволна. Лесен е за употреба, но ако детето плаче показва грешно според мен. Нали като плаче и стават по топли при челото и то показва малко по висока температура от реалното и според мен за по точно трябва първо да се успокой детето и после да се мери.

mery_mery мерси за саита със захранването, интересно е , а и си търсех подобно нещо със схема на захранване и тази ми допада много, с тази разлика че няма да започна от сладките като тиква, а ще започна с картоф нали.

Аз също много изкуках от как родих и ме гони "алцхаймера" Laughing. Никога не съм била такава да забравям постоянно нещо.
Един ден тръгвам аз за вилата с бебо и си карам и виждам патрулка и виждайки ги се замислям аз взех ли си документите. Спирам и се оказва че съм взема бебо, памперси и тн, но нямам ни книжка, ни лична карта  ooooh!. Ще хванат да ме заключат барбар с бебето  Joy.
Днес отивам в банката по работа и добрече покрай памперсите съм си взела поне документи, но виж  печат не. Добрече ме познават, но утре пак трябва да ида . Мани мани много зле съм станала. За бебчо нося всичко, но за всичко друго изключвам. Дано поне така не забравям поне бебето и неговите неща, че голям резил ще стане ако него забравя някой път  Joy.

отивам да спя доде гладника не е наддал вой за манджа Simple Smile.
Лека и мека от мен и да спят всички бебоци до сутринта , че и ние да поспим  Hug

# 137
Добро утро от нас Simple Smile ние ходихме на преглед вчера и за обрива педито каза че най-вероятно е или претоплена или на алергична основа...изписа фенистил на капки.За хъркането в носа даде еуфорбиум.Пффф надявам се да се разминем само с това.Инъче за акането е всеки път различно ту всеки ден,някой път през ден или два.Лек ден в това грозно време

# 138
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро, дами  Hug Hug Hug

Ща мЪ прощавате ..., ама ми се яде шоколадова торта  Embarassed

Ние пак сме с малката кака у дома ... Искам слънцееееее, за да може да си ходи на градина и да не се изнервя вкъщи ... Наблюдавам, че като ходи на ДГ през седмицата, а си е у дома събота и неделя, е по-игрива и не ревнува дребната ..., но когато се застои повече вкъщи е ... мамма мия ...

Аз от години си пиша бележки, когато тръгвам да пазарувам  Embarassed Иначе купувам 100 неща, които НЕ съм мислила да вземам и забравям това, което ми трябва  ooooh! А списъци ... леле, списъци какви си правя като затръгваме за някъде  Joy ... Та, слагам залепен на входната врата един гооолям лист поне 2 седмици преди пътуването и почвам да го попълвам, когато се сетя за нещо ... Като почна да приготвям багажа и сложа нещо от написаното - драскам Simple Smile Ама, ей нА -> написала съм на бележка залепена на вратата за събота три неща ... идва брат ми да ни вземе ... моткаме се ... тръгваме ... и на магистралата се сещам, че не съм взела подаръка за племенника - бях го написала с големи букви и удивителна и пак го бях забравила  ooooh!

Уф ... хайде лек ден ... пък дано да спре ръмежа, за да поизлезем малко ...

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 09:43 от Почти безобидн@

# 139
  • NE
Добро утро!

Безобидна И на мен ми се яде торте. Blush Раницата я ползваме и е супер удобна. Party
Муце И ние сме с пъпчици от претопляне, но като не слагам два ата дрехи е ок. Peace
guerry Дано се кротнете скоро. Praynig
Елчо Аз меря на челото или под мишницата. Ако там покаже висока Т ще меря и в дупето. Там Т е най-точна и при бебета и при възрастни. Peace
Ана Мале не знам какво сте изживели без акане 2 седмици. Hug

# 140
Добро утро и от мен Simple Smile

Елчо Аз меря с такъв за ухо, дадох сума ти пари за него, но или аз меря много некадърно или не знам, все показва много ниско, последния път мерих с живачен под мишницата и накрая взех дигитален. Утре сме на ваксина и ще гледам да меря под мишницата, понеже бебка пу пу пу е спокойна и трае, иначе в дупето е най-точно, но аз си го оставям като последна мярка, ако другото покаже над 37.5, да знам точно колко е.

А за ваксините, вие давате ли нещо противотемпературно преди да я бият? Тука бият ваксините отделно и засега пу пу пу само на ДТП вдигна малко темп и то за час-два, после се насука и и падна, но са ми казвали че слагат свещичка преди ваксината. Ама аз си мисля, че до 37,3 ако се качи трябва да го оставя детето, за да си се пребори само.

Ана Мале Ние акаме всеки ден, по 2-3 пъти, главно сутрин, като в повечето случай е експлозивно и после трябва да се мие, пере и тн. Не знам от памперса ли от какво Simple Smile Но пък моята госпожица през нощта нито пишка нито ака - сутрин памперса ни е сух  newsm78

Вчера пробвахме малко оризова кашичка и малката маймунка си омете 3те чаени лъжици като нищо да не е. А аз от две седмици се карам с всички, че не била готова за захранване. Абслютно диваненце си имам, тамън реша, че съм и хванала цаката и вади някои нов номер. Сега например през деня не ще да суче и не ще, голяма борба е...трябва да е от зъби Sad

Хубав ден и спокойни дечица  Two Hearts

# 141
  • Англия
Тя редовно не ака по седмица -две, не намират причина засега, редовно съм по лекари вече четвърти месец. Последно и правиха ректална биоскопия, процедурата няма да ви я описвам  Cry . Винаги казват, че е нормално за нея, аз упорито я водя по болници. Поне откъм памперси яко икономисваме  Laughing
Копчелино, ако не се храни през нощта е нормално да няма мокри памперси, доколкото знам двата процеса са свързани.

# 142
  • NE
Ana А може ли да усвоява всичко от кърмата? newsm78 Чувала съм и този вариант.
Копчелино Виж как докато не пробваш не знаеш дали е готово детето за захранване. Моето обаче не е, но това не ме притеснява вече.

# 143
  • Варна
Ще си взема и аз от тортичката , то се е видяло че с килограмите скоро няма да се преборя Laughing
При нас се изолира от чревното носителство - Klebsiella  ,ЛЛ каза че не е нещо сериозно , бактерия която по принцип си я има в организма , само че при нас от АБ  естествено се е размножила повече от колкото трябва . Изписаха ни само пробиотик .
 Момичета при нас ужаса със зъбите се повтаря , както и предния път . Снощи почти не сме мигнали  , не можах да издържа и му дадох панадол , кротна се и заспа в мен . Сега малкия спи сладко сладко  , а аз ходя като ударен самолет .
Аз меря температурата само под мишницата , че нещо ме е страх в дупето , то така се мята  и шава че е мисия невъзможна .
Ние днес ще го пишем дъждовно  
nelly N запек е единствено и само когато изпражненията са твърди
Разстройството също може да е сигнал за запек.
ana.ana това не можах да го разбера , би ли пояснила   bouquet

# 144
  • Англия
Феичке, да, възможно е да се усвоява кърмата почти изцяло.
Джоя, ако детето има запек, течни изпражнения могат да се промъкнат през блокадата в долната част на червата и в памперса да изглежда все едно бебето има диария.

# 145
  • Варна
Феичке, да, възможно е да се усвоява кърмата почти изцяло.
Джоя, ако детето има запек, течни изпражнения могат да се промъкнат през блокадата в долната част на червата и в памперса да изглежда все едно бебето има диария.
Благодаря ти ana.ana за отговора
Момичета ,  знаете ли след като избият първите 2 зъбчета , след колко време тръгват горните две

Скрит текст:
Ние от днес сме с хубаво жълто ако , не съм вярвала че ще бъда толкова щастлива от този факт smile3521

# 146
Здравейте мацки,

Благодаря за инфото за акото Hug Сега се връщам да ви дочета по-подробно и да изчета линка, който ana.ana ми е пратила.

Само бързам да се отчета, че се връщаме от консултация. Сложиха ни Синфлорикса, премериха ни, вече тежиме 5300 и сме високи 60см. Най-после минахме заветните 5 кила newsm44 Педи ни изписа да пиеме биобаланс бейби, само да видим как ще я излъжа да го давам, че е на прах Rolling Eyes

А пред кабинета на педи имаше 15 човека и никой не се сети да ме пусне #Cussing out не ми е проблем чакането, тя си кротува, ама ако лепне някоя болест...не знам. Добре че педи ни видя и им се скара, как може никой да не се сеща да пусне такова малко бебе. И тя ни вкара, та чакахме само час, иначе не знам кога щяхме да минем ooooh!

Обаче как се радваме на акитата на бебчовците... Joy

# 147
Здравейте,мами  bouquet
При нас пак дъжда ще се опитва да ни удави,но днес сутринта се организирахме с бебока рано и в 9.00 бяхме на старта с количката 1strollerКратка разходка,но все пак се размърдахме след 2дни принудителен арест  Wear Umbrella Wear UmbrellaПрибрахме се с първите капки дъжд Laughing
Снощи и при нас положението беше екстремно от към реване-пак по същото време-20-23ч- с малка пауза докато я къпахме.Май ще ни никнат зъби,венеца и от горе и от долу е леко грапав и по-светъл,станал е и по-твърд,нямам търпение да чуя мнението на педиатъра след седмица на ДТ.
Джоя-и ние прибегнахме снощи до панадола,2мл и дадох,че направо се дереше по едно време,а  и цялата се загря от реване Cry CryНакрая заспа в шезлонга с помощта на бейби ТВ.Събуди се в 1ч ,но то се и очакваше,нали сука само 7-8мин.на предното хранене.Но беше спокойна,слава богу,сука си десетина минути и заспа на гърдата.До сутринта в 7 Praynig
Ана,нещо има грешка в цитата-това за разстройството не е от мен.А иначе не разбрах-английските доктори ли ти казаха,че не е проблем да не ака 2 седмици,или се е случило еднократно? При нас положенито отново е 1:3 в полза на клизмата-т.е на 3 клизми се пада 1нормално акане.За месец и се събират не повече от 5-6 аканета без намеса.На нас педи ни препоръча еднократните клизми Relaxit-слагам и по половин доза,действат за 5-10мин.Но тя ни каза,че по-дълго от 7дневно неакане не е нормално.Аз повече от 5дни не издържам,на 6тия най-късно правя клизмата,че малката се мъчи много-пръцка,реве,не иска да суче,коремчето и е надуто и направо ще се пръсне Sad SadНямам търпение да избутаме и този месец и да захраним другия-дано очакванията се сбъднат и с започването на друга храна да се нормализират нещата с изхождането Praynig
За меренето на Т-и ние бяхме с дигитален,но той се развали .После ММ купи пак дигитален,но нещо не мереше точно.По съвет на педи купихме подобен на старите живачни,но вътре стълба на скалата е с галий и още някакви съставки/не им обърнах внимание/-нали от както сме в ЕС живачните ги забраниха.А меренето е задължително в дупето-намазвам върха с бебешкото олио и вкарвам съвсем леко около 1.5см./това пак по лекарски съвет/
Хайде момичета лек ден HugАз отивам да видя дали нямаме пак езеро на терасата,че от както съседите над нас си правиха ремонт на терасата,всичката вода се излива при нас #Cussing outЯВно майсторите им са си оставили ръцете,и ми писна да отводнявам терасата #2gunfire Май ще има "разговор на високо равнище" с въпросните съседи newsm78

# 148
  • Англия
Извинявай за цитата, не знам какво съм направила, че съм те замесила.
Да, английските казват, че до десет дни е нормално. Всички лекари ме питат на колко време се изхожда без помощ, но аз не мога да им кажа, защото повече от 9 дни не съм чакала. Всъщност за последните 3 месеца сама се е справяла 5-6 пъти. С времето се научих да разчитам знаците и, кога има нужда от клизма. За незапознатите: тези клизми не са толкова страшни, в дозаторче има ок. 5мл. течност, която се изтисква в дупето, накрайникът е не по-дебел от термометър. Последно и направиха ректална биоскопия, тоест взеха малки парчвнца от повърхността на дебелото черво и по този начин отхвърлиха вероятността за болест на Хиршпрунг. Това е най-страшният вариант, при който отчастък от дебелото черво не се съкращава правилно и трябва да бъде изрязан, жестоко заболяване. Сега пак имаме час при педиаръра, за да дискутираме резултатите.

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 13:39 от ana.ana

# 149
  • NE
Ana Тази биопсия е нечовешка за такова малко бебе, но още по-страшно е заболяването. Не мога да си представя какво сте преживели. Hug Много силни палчета да не се окаже правилно предположението. Много деца са така и със захранването регулирали изхожданията. Други деца като моето се запичат. Никой не знае как ще реагират мъниците.  33uu

Общи условия

Активация на акаунт