Бебешката количка - цяла наука за второ висше №27

• 91 011
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте вишистки  Grinning
И аз съм много затруднена в избора на количка с това разнообразие на пазара. Като цяло ми се иска да покрия следните критерии:
* да е комбинирана - по възможност с един кош
* маневрена и проходима по всякакъв терен, защото пътуваме доста- с три колела с амортисьори уж било най-добре?
* голям сенник, за да не ползвам отделно чадър
* коша да се върти и към мен и обратно

За цената не слагам ограничение, защото ще я търся втора ръка при всички случаи...

Много ви благодаря за съветите и помощта предварително Hug

Много ми хареса Кенгару Сара:

http://koli4ki.com/product_info.php/cPath/23_52_116/products_id/ … 63f2dd4198eca42ec

Споделете мнения, ако имате за количката моля:)

# 91

http://koli4ki.com/product_info.php/cPath/23_52_116/products_id/ … 63f2dd4198eca42ec

И аз се интересувам.

# 92
ЗА последен път пиша в темата, просто много се дразня, когато питам по 3 пъти за нещо, а някои хора само гледат колички в интернет и са се събрали тук да обсъждат коя на картинка изглежда по-добре, вместо да пише някой, който реално има, използва и има мнение и опит с количките, за които се пита. Не визирам всички и знам, че форума е място за споделяне, но е малко прекалено понякога Simple Smile

# 93

И аз се интересувам.
Точно този модел не съм бутала, но аз лично бих предпочела качествена количка втора употреба  Peace
2 месеца изкарах с едно кенгуру стефи. Като идея има всичко, което исках, но има много какво да се желае откъм маневреност, а лошото е че го разбираш едва след като си я вземеш. Колелетата запъват дори на съвсем лека неравност, на много места се налагаше буквално да влача количката, много лесно се обръща. След една седмица цялата количка се разскърца. Гледах една съседка с друго кенгуру, че има същите проблеми.

# 94
Аз си смених нагласите и интересите 100 пъти сигурно и все харесвам едни чуждестранни колички,които тук ги няма или никой няма опит с тях.Накрая взех да се колебая за Quinny Buzz втора ръка(не ми се дават много пари,защото след година минавам на летен вариант) и другият ми фаворит е един стар модел на Cangaroo-Kids tour.Още с първото дете гледах тези модели и не взех нито една от двете.Куинито ми се стори прекалено скъпа за нова в пълен комплект,а Кенгурото точно като горния пост ми се струваше паянтова.Вчера обаче четох някаква стара тема,където една жена казваше,че тя имала Куини,а нейна приятелка имала Кенгуру Кид Тур и Кенгурото и било по-удобно.Изненадах се приятно,проблем е обаче ,че май вече не ги предлагат и трябва да търся някъде по сайтовете нещо останало евентуално.Иначе за евтините колички моето мнение е,че между тях има 1-2 модела от всички,които си струват.За скъпите обаче може да са красили и здрави,но това не винаги е гаранция,че са удобни.

# 95
qn_st, според мен Quinny Buzz си е доста тежка количка. В момента съм с такава и много искам да я сменя, тъй като изключително ми е тежка, поне за моите килограми, а когато трябва да се бута по неравен терен си е доста трудничко. Вярно, че откъм дизайн е красива, но моят съвет е да не се подвеждаш само по него. Другото, което адски ме дразни в тази количка е чантата, която е ниско долу. Все я подритвам, а като трябва да взема нещо от нея трябва да се навеждам, което в един момент направо писва. Tired

# 96
Моля някой да сподели мнение за количките Coletto! Вече веднъж питах, но никой нищо не отговори. Те са полски и са от класа на X-Lander, но една идея по-евтини.

Много бих искала да чуя някой и друг отзив.

Благодаря Ви!

# 97
  • Точно където трябва
Аз също съм се спряла на варианта Traveller Mutsy, но си мисля, че тези колани може да се махнат. Но определено предпочитам този вариант пред коша за новородено.
Имаш ли идея как се махат? И ще имаш ли отделно столче за кола? Не си го представям за всяко сваляне от колата да се махат коланите и при качване да се слагат. Май няма да е много бързо.
И още трябва да си купя дъждобран и чанта. Знаете ли кои модели, освен оригиналните, са подходящи? За чантата си мисля, че която и да е мога да я сложа на дръжката. Така ли е или си има някакви особености?
Това и мен ме интересува!

# 98
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 2978fb4554ee8b559

Ето това ми препоръчаха много в магазина като лека количка, маневрена, голям кош и може да се пере... Някой има ли впечатления? Почти нищо не открих в нета за нея.

# 99
  • София

Да задам въпроса по друг начин:
Имате ли лоши впечатления от Сара? Аз единственото, което намерих да не и харесвам е, че няма напълно легнало положение в летния вариант.

# 100
Някой возил ли е новородено в Mutsy Transporter,но в летния кош,който има някакъв наклон.Казаха ми да прескоча зимния,но не знам удобно ли ще е за бебето?

# 101
това не е зимен кош, а кош за новородено

# 102
Някой возил ли е новородено в Mutsy Transporter,но в летния кош,който има някакъв наклон.Казаха ми да прескоча зимния,но не знам удобно ли ще е за бебето?

Нямам опит с тази количка, но я разгледах в интернет и според мен кошът за който питаш не става за новородено. Ако ще си взимаш тази количка задължително си вземи коша за новородено. Тъй като в по-горните постове беше питала за Quinny, Mutsy Transporter много я наподобява. Моето бебе е на почти 5 месеца и все още я возя в коша за новородено. Вчера реших да я сложа в другия кош и просто беше пълна трагедия. Детето стои супер неестествено, извито е точно както в коша за кола. Това за мен не е нормална позиция, в която спокойно да лежи и да спи. На практика все едно няма пълно легнало положение и се  получава  една много странна чупка в кръста. Казвам това, защото според мен двете колички са доста сходни и то най-вече по отношение на този летен кош, макар да не е правилно да се нарича така. Ако детенцето е по-голямо или просто върви по-едричко, тогава може и да става, но за бебе, което все още не може да стои седнало стабилно, не е добър вариант. Това поне е моето мнение. Ако искаш да не взимаш кош за новородено, се ориентирай към колички, които просто нямат такъв и са пригодени за возене на бебе от 0+ Има доста такива варианти, даже ще ти е и по-лекичка.

# 103
  • В центъра на Вселената...
Може би се споменаваше някъде, но знаете ли за Jane muum, кои кошове за новородени са съвместими? Нещо ми се върти на Куини.... или бъркам?

# 104
абсолютно! Новороденото бебе трябва да лежи на равно. Има колички на които седалката им има пълно легнало и тогава може да се пропусне коша за новородено макар, че моята е такава и аз много исках да си го ползвам. Коша си има много предимства - няма колани, има висок борд, бебето не е открито и е на завед, то си е като легълце, но и цената ми е соленичка обикновено.
Точно транспортера не знам как е, аз съм с Муци Ево и съм много доволна. Не съм ползвала седалката още

Общи условия

Активация на акаунт