МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 024
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • На село (близо до Лондон)
Ванeccca добре дошла   bouquet

Аз бях в твоята ситуация преди почти 4г с три малки деца, разликата между второто и третото ми дете е 2г 10м. Нямаме никакви помощници, баби и тн. Хубавото на това да имаш 3 деца на гъсто  Simple Smile е че никои не очаква от теб къщата да блести и децата да са по конец. Първата година след като се роди най-малкото ми дете не си я много спомням. Знам че в тоалетната ходех с децата защото средното ми дете направо искаше да носи бебето, да го сменя, бърка в очите, да му танцува и други такива.
След като пропълзя бебето беше добре защото можех да ги оставя да "играят" а и то викаше ако става нещо. Гледаи децата да са добре, нахранени и чисти, а къщата и тн ще чакат.

Кога се оправят нещата незнам, но свикваш. Сега и тримата добре си играят (повечето време) и ходя сама до тоалетна Heart Eyes. За добра домакиня и съпруга не съм се напъвала bowuu
Радвай се на децата, гушкаи ги и дано да можеш да поспиваш от време на време  bouquet

За дрехите да кажа, много ми е лесно и не ми затлачват къщата да ги складирам (поне засега!). От гардебора на най-голямия, после на средния и накрая на най-малкия, просто разменям на дрехите къде стоят и кое дете ги носи Wink. Естествено изхвърлямм това което не става и е скъсано. Но като цяло се износват дрешките и обувки.  Добра инвестиция си е и не са запазени след третото носене. Същото и с обувките. Единствено се притеснявам за най-малкото, че доизносва. Той е на 4г още няма такова значение, но след 3-4г сигурно ще забелязва Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 16:51 от GI

# 646
Венеса, ЧЕСТИТО!!

Не знаеш колко добре те разбирам.
Месеци наред бях сама и с тримата (никой не ходеше на ДГ). Беше някаква месомелачка Simple Smile.

Това, което правех е - готвене (нещо хем бързо, хем здравословно докато бебето спи или големите го гледат  Outta Joint).
Пране, когато мога.
Чистенето го бях забравила, почти. Като дойде някой, връчвах бебето и яхвах метлата:). Само съдове слагах в миялната пак докато бебчо спи.

Сега не е много по-различно, защото бебето вършее, но има кой да му вади малки предмети от устата .. в повечето случаи. Идват и роднини по-често.
Бъди над нещата, радвай се на момента, защото отлита преди да се усетиш.
Аз си повтарям, че всичко е перод и така ми е по-лесно.

И аз ходя с бебето в тоалетната.

# 647
Момичета,  Hug БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!! Имах угризения, че нещо аз не правя както трябва.

# 648
  • София
На мен ми е навик от години (като бяха малки момчетата) като ходя до тоалетната да не си затварям изцяло вратата (за да чувам, ако нещо става). Вече са големи, дори на тях правя забележка, ама навик.
За мен приоритетите са децата да са добре, да има сготвено и чисти дрехи (ама че са на купчина за сгъване, поне са изпрани). Не съм чистила както трябва.... поне, откакто забременях; по-трудно я карам тази бременност и това е. Отделно тъкмо ми се освободи малко време и хоп време за някой изпит. До средата на 5-тия месец ми се гадеше, после тръгнах на лекции, сега пък вече взе да ми тежи и имам контракции... Та, всички в къщи се убедихме, че по-добре по-активна почивка в къщи, иначе вариантът е на системи в болницата и става по-сложно, щото и 2те баби работят и са надалеч.

За дрешките и ние така си ги въртим няколко приятелки - аз давам от момчетата, което има запазено, те ми бяха дали много, ама много момичешки за приемното ни бебе. След това аз ги раздавах, наскоро дадох и последните момичешки, те пък ми дават сега каквото имат унисекс, сега дрешки за бебо съм купила основно космонавта и дрешки за новородено. Момчетата също си износват дрехите, но от време на време умишлено купувам на малкия нови дрехи (а и те вече са големи и се късат и захабяват, не е като с бебешките да се облекат няколко пъти и да умалеят). Но гледам да има и той новичко, поне якетата, по-хубави панталонки, за да не износва все от брат си. Специално за обувките на всеки се купува ново, нито малкият износва от големия, нито от приятелки взимам, не е хубаво, обувката се деформира / променя според крака на първия, който я е носил.

# 649
Момичета БЛАГОДАРЯ ВИ  Hug,сега разбирам че явно проблемат си е в мен,аз съм максималист и това е нещото което трябва да преодолея да да стане работат,бабите са далеч и са заети,а тати работи по 12 часа за да смогваме финансово,а аз се ядосвам на себе си,че не смогвам не всичко е по конец,най-много ме боли че заради домакинските работи нямам време за децата,ако пък си поиграя с тях ядат суха храна.Не се  примирявам че едно трябва да е за сметка на друго.Отдавна търся златната среда но някак не я намирам.Съжалявам че ви занимавам с проблемите си предпразнично,но на никой немога да споделя,веднага се почва с това защо съм родила три деца и нали ми били казвали,че не било важно количеството а качеството,сякаш децата са някаква стока,което още повече ме депресира,че не съм добра майка и домакиня и съпруга,много ми е мъчно.Може да се лишаваме от много неща,но децата ми дават това което друго нещо неможе да ми даде-безрезервната си любов умножена по три.
Желая ви светли празници!

# 650
  • София
Чакай, малкото ти е съвсем мъничко, трябва ви време да се напаснете всички, да си изградите режим. Аз отсега се настройвам, че в началото, след като родя, може би не всичко ще е както ми се ще, но се надявам бързо да влезем в ритъм. На мен също готвенето ми отнема голяма част от времето, вярно не са 3 породени (предполагам е по-трудно), но пък имам 3ма ящни мъже. Laughing Често готвех вечерта яденето, което ще е за следващия ден. И винаги готвя в най-голямата тенджера и тава, а често по 2 манджи наведнъж (сега като бременна ми тежи дългото стоене права, но до скоро гледах така), прекарвам горе-долу същото време в кухнята, или малко повече, но после примерно готвя след 2 дни. Бебешки дрешки изобщо не си правя илюзията, че ще гладя. Каквото изгладя на малчо преди да се роди, това ще е, после пера, съхне и прибирам.

# 651
  • София
Ванeccca Hug Hug Hug всичко ще си дойде по местата с времето Peace разликата между първото и второто ми е 2г3м4д, а между второто и третото е 2г5м ... големите сега са градинарчета, въпреки, че през седмица някой си е болен в къщи ooooh! и носят и на малката, може би това че я кърмя я пази - поне се надявам. когато се роди второто, баткото си беше в къщи, да не споменавам, че като се прибрах тогава от родилния дом той беше със счупен крак ... всичко можеш да преживееш и да си толкова силен колкото не си и предполагал, че някой може да бъде. не се имам за ''майка героиня'' дори напротив - понякога ми е много трудно, поплаквам, случва се да си изпусна нервите и пр. лошото е, че също като теб, не мога на никой нищо да кажа, защото едва ли не съм виновна, че имам ти деца - макар винаги да съм мечтала за толкова! в къщи живеем с майка - тя е с 90% инвалидност - общо взето гледаме и нея - тя помага с каквото може жената - аз пазарувам, чистя, пера, тя когато се чувства по - добре понякога наглежда децата или готви - което ми е страшна помощ - да ми е жива и здрава. трудно е - няма какво да се лъжем, но хубавите моменти са толкова много и толкова хубави, колкото няма как да се опишат и разберат от човек, който няма толкова деца ... хубавото при малката разлика е, че ще имат общи игри, големите така хубаво се заиграват, че ми пълнят душата, а малкия дзвер вече ги гледа с толкова любопитство и желание да се включи, че като че ли пораства по - бързо. трудното ще мине и ще го забравим, само дано не изпуснем и не забравим всички прекрасни мигове с децата - това е непростимо.

# 652
  • София
Здравейте.
Записвам се при вас, защото от 20 дни вече сме с 3 човечета в къщи.
Каката се казва Лора (юни, 2008), баткото е Самуил, (септември, 2010).
Мъничето е Ева, която се роди на 26.11.2014.

Всички са планирани и желани.
Малката се позабави, понеже мен ме беше страх. Баткото се роди с проблем, оперираха го на следващия ден след раждането. Сега проговаря малко по-бавничко.
Предното лято започна да ни отговаря най-после с 'да/не' и така успявахме да проведем смислен разговор с него. И тогава вече се престраших да кажа на мъжа, че съм съгласна за трето детенце.

Засега нещата при нас са под контрол. Големите са на градина, малката е кротка - яде и спи.
А таткото е супер горд, че и тримата приличат на него.

# 653
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
v_spasovawelcome с кака Лора, батко Самуил и бебе Ева Simple Smile
Цитат
Simple Smile ... ще се види, ще се види ... по-нататък на кого ще приличат на мама децата  Wink

# 654

Цитат
Simple Smile ... ще се види, ще се види ... по-нататък на кого ще приличат на мама децата  Wink

Детето на една приятелка приличаше много на баща си и тя страдаше. Нейна позната, в желанието си да я успокои, че децата се променят, й казала: "Не се притеснявай, ще се оправи детето....."  Joy Joy

v_spasova, добре дошла.
   bouquet

# 655
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте.
Записвам се при вас, защото от 20 дни вече сме с 3 човечета в къщи.
Каката се казва Лора (юни, 2008), баткото е Самуил, (септември, 2010).
Мъничето е Ева, която се роди на 26.11.2014.

Всички са планирани и желани.
Малката се позабави, понеже мен ме беше страх. Баткото се роди с проблем, оперираха го на следващия ден след раждането. Сега проговаря малко по-бавничко.
Предното лято започна да ни отговаря най-после с 'да/не' и така успявахме да проведем смислен разговор с него. И тогава вече се престраших да кажа на мъжа, че съм съгласна за трето детенце.

Засега нещата при нас са под контрол. Големите са на градина, малката е кротка - яде и спи.
здравей пак се засичаме с теб в нова тема Simple Smile)) малко си ме изпреварила ,ама ...ще те настигна на лято .

# 656
  • София
*АДРЕНАЛИНКА*, честито Simple Smile По-назад прочетох, че е малко неочаквано за вас. Но ще се наредят нещата.

Ами при големите промяна няма откъм прилика Simple Smile За тях е ясно кой е бащата. И при малката май ще е така. Аз не страдам много по въпроса. Нали си знам, че са си моите гарджета.

Понеже тук пишат доста мами с по-големи дечица, та да поставя болния за мен въпрос - отзиви от личен опит с училищата в Слатина/Гео Милев и евентуално впечатления за учителки?  Знам че всичко е много субективно (т.е. някой може да харсва учителка, която на мен и на детето да не допадне), но ще се радвам, ако някой знае нещо и сподели.

# 657
Здравейте и от мен,Мама на Диана-20г.,Александър-8г. и Мелани на 14 дни.Все още съм колкото щастлива,толкова и незнаеща на кой свят се намирам Simple Smile Никога не съм и предполагала,че ще имам 3 деца,но съм много благодарна за тях.Мелани е начало на нов живот за всички ни Simple Smile
Още се нагаждаме една към друга,режими на хранене,спане..,трудничко ми е..или просто съм позабравила.С всяко дете беше индивидуално и различно,но ще се напаснем Simple Smile
За първи път пиша в сайта,въпреки,че чета доста често по различни теми и проблемчета..
Просто исках да споделя радостта си от появата на Мелани! Simple Smile

# 658
Здравейте и от мен,Мама на Диана-20г.,Александър-8г. и Мелани на 14 дни.Все още съм колкото щастлива,толкова и незнаеща на кой свят се намирам Simple Smile Никога не съм и предполагала,че ще имам 3 деца,но съм много благодарна за тях.Мелани е начало на нов живот за всички ни Simple Smile
Още се нагаждаме една към друга,режими на хранене,спане..,трудничко ми е..или просто съм позабравила.С всяко дете беше индивидуално и различно,но ще се напаснем Simple Smile
За първи път пиша в сайта,въпреки,че чета доста често по различни теми и проблемчета..
Просто исках да споделя радостта си от появата на Мелани! Simple Smile
Честито   bouquet ще се справиш,а радостта и удоволствието от това малко чудо са наградата.

# 659
  • София
 v_spasova, радвам се да те "видя" тук. Честито за новото попълнение!   bouquet

pepita_ , добре дошла! Честито и на теб!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт