МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 43 060
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 738
Аз имам Унолд, точно заради не-тефлоновото покритие си я избрах, много съм доволна от нея. Готина машинка си е и прави хубав хляб: меси добре, пече отлично, макар че моята е с един реотан по-долу, примерно. Препоръчвам с две ръце.

# 211
  • Мнения: 8 001
бъркана пица:
Скрит текст:
В интернет има много рецепти. Ето друга:
http://vkusenden.blogspot.com/2014/03/blog-post_20.html
Наистина е много лесно и вкусно.

Любима пица от години Hug

Иска ми се да я направя, но с тестата нещо хич не се разбираме. Моля да ми кажеш на каква програма на фурната я печеш и има ли някакви тънкости при печенето? Благодаря!

Пека я на горен и долен реотан на средно ниво или по-скоро леко ниско, на около 200 градуса докато се зачерви отгоре... То тестото става много тънко и не е трудно за изпичане.

# 212
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
И аз съм много доволна - бъркалките се въртят и в двете посоки, което гарантира по-добро измесване; пече равномерно, въпреки единия си реотан, независимо малки или голям хляб. Освен това има 2 програми за тесто с различна продължителност на месене и втасване.

# 213
  • Мнения: 1 781
Glamur, ти нали разбираш, че с едната машина можеш да правиш най-много 900 грама хляб, а с другата най-малко 900. Т.е. с едната не можеш да правиш 500 и 750 грама хляб, а с другата не можеш да правиш 1250 грама?

Да похваля моята машинка, която прави и 700гр. хляб, нищо че в описанието и пише, Вместимост / обем: 900-1350 гр. Има и отложен старт /а в описанието на сайта го няма като опция, както и забезглутенов хляб/.
Скрит текст:
 
Това е втория хляб който сътвори, от рецепта взета от тук с маслини, чушки и подправки.

# 214
  • София
  • Мнения: 1 390
celika, благодаря ти!

# 215
  • Мнения: 660
Привет!
Дали можете да препоръчате хлебопекарна без тефлоново покритие? Открих тази в Германия http://shop.beem.de/kuchengerate/multi-backautomat/multi-back-to … ss-5-in-1-ed.html и мисля да я поръчам, но ще се радвам, ако някой има опит и сподели.

Имам същата от 2 години. Повече от доволна съм. Смених казанчето и бъркалката, защото уплътнението взе да пропуска леко, след година и половина. Това, разбира се се случва на всички машини.  Peace

# 216
  • Мнения: 1 934
Мен ли ме лъжат очите или тази машина струва 400 лв!?

На всичко отгоре е само 900 грама, аз винаги избирам хлебопекарната първо според макс грамаж  Peace. Моите са все 1500 грама.

И аз мечтая за не-тефлоново покритие  Simple Smile

# 217
  • Мнения: 738
Да взема да се похваля мимоходом Wink - бях споменала за чудесния хляб с cottage cheese, който става с въпросното сиренце от Лидл.
Edit: котидж чийз е вид извара със саламура, само в Лидл съм я намирала; под "сушен лук" всъщност се има предвид Crispy Fried Onions - хрупкав пържен лук; грешката е моя.
Представям ви хлебчето с котидж чийз, подправки и сушен лук (пак от Лидл), което милата Унолд ми спретна:

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 08:28 от Камиче

# 218
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Привет!
Дали можете да препоръчате хлебопекарна без тефлоново покритие? Открих тази в Германия http://shop.beem.de/kuchengerate/multi-backautomat/multi-back-to … ss-5-in-1-ed.html и мисля да я поръчам, но ще се радвам, ако някой има опит и сподели.

Същата хлебопекарна се продава и он-лайн от Лидл Германия:
http://www.lidl.de/de/beem-multiback-topclass-3in1/p43081?fromRe … ario=also_clicked
Трябва да се провери, как става плащането и да се поръча с превозвач. Поне цената е по-прилична.

Аз всъщност искам да препоръчам хлебопекарна, която в момента е на брошура в Практикер:
http://www.promooferti.com/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8% … 3%D1%81%D1%82-11/
на страница 20-21.
Имам същата като дизайн, но с друго име. Ползвам я почти 4 години.
Ето тук можете да видите част от това,  което е приготвила.

# 219
  • Мнения: 1 171
Поръчвала съм от немския Лидъл онлайн до адрес на превозвач.Нищо по-различно от останалите немски търговци.


Камиче, може ли рецептата за хляба? Откъде го взе този сушен лук?

# 220
  • Мнения: 4 954
cottage cheese е извара, а сух лук е самардала. Признавам,много завъртяно звучи хляб с котидж чийз, ама.... ще има да се чудим някои за какво иде реч.

# 221
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Е, хайде сега, нека Камиче да си каже! Защо да е самардала категорично? Аз имам сух лук - на Биосет, страхотен е и си го ползвам за боб, супи, на пица съм го ръслиа, предполагам, че за такъв лук иде реч и ще стане много вкусен хляб с него, ще се радвам и аз на рецепта!

А изварата в Лидъл си е извара, не е cottage cheese Peace!

# 222
  • Мнения: 738
cottage cheese е извара, а сух лук е самардала. Признавам,много завъртяно звучи хляб с котидж чийз, ама.... ще има да се чудим някои за какво иде реч.

Съжалявам, но не си съвсем права нито за едното, нито за другото.
Cottage cheese е вид непрецедена извара на топчета (ако се сложи обикновена извара предполагам също става вкусно, но в случая вкусът е различен, а саламурата също се слага в хляба)
Сухият лук си е сушен лук на парченца, използва се като "подправка" в сандвичи, хрупкав е. В хляба се стопява (това са кафевите парченца във филията); на вкус в сандвич не ми хареса, но в хляба е супер. Самардалата е сушена подправка от семейство лукови, никога не съм употребявала такова нещо, сигурно е вкусна.
Edit: Грешката е моя, имам предвид Crispy Fried Onions - пържен хрупкав лук - който също реално е сушен и наситнен във вид на поръска.

Рецептата за хлебчето ми е от машината, на "бързата" програма се прави, макар че съм го побългарила с типово брашно. Бухва отлично (вероятно заради саламурената извара) и става на конци, малко като козунак... козунак с конци още не съм докарала, ама хляб...
За малко хлебче: половин кутийка cottage cheese от Лидл, 1 яйчице (аз обичам да слагам, може и без), 15-20 мл. олио или масло, 1 каф. лъжичка сол, 1 лъжичка мед, 350-400 гр. брашно, половин пакетче суха мая или съответно количество жива - аз слагам около една трета кубче), подправки: мащерка, куркума (затова хлябът е жълт), може и чубрица. Пускаме го на бързата програма и по някое време на второто замесване сипваме щедричко от сухия лук (примерно 1/5 от кутията) или по-малко, зависи кой как обича. В хляба лукът леко сладни.
За по-голямо хлебче дозите са двойни.
Може да се наложи да се долее вода на тестото (може да му се добави и кисело мляко вместо вода). Ако се прави с извара, ще трябва да се долее със сигурност (тя няма саламура).
Добър апетит Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 08:30 от Камиче

# 223
  • Мнения: 4 954
Ако има разлика между cottage cheese и извара как е извара на английски, че да знам (превеждам). За сухия лук - ок, сега виждам разликата, самардалата е сушен див лук стрит и омесен със сол.

# 224
  • Мнения: 738
Изварата принципно е curd - базовият вариант, тази прецедената и пресованата. Проблемът като цяло е, че в славянските езици и култура изварата е само един вид, а в по-западната част на света има доста производни варианти, така че преводът става проблемен: руснаците примерно дават "зернистый творог" за котидж чийза, у нас "зърниста извара" изобщо не съществува като израз и не се произвежда и ползва такова нещо... затова и толкова се радвам на продукта от Лидл.
Ето я въпросната "зърниста" извара:

Така че зависи какъв превод искаш: за художествена литература става и просто "извара", за рецепти може би и "крема сирене", въпреки че процесът на производството е различен (но вкусът се доближава повече)...
Обаче си признавам, че за лука излъгах.  Whistling Не, че не може да се използва сух лук (на гранули или просто сушен), но в случая в рецептата влиза тъй нареченият Crispy Fried Onions, което е съвършено различно нещо и на което аз упорито си викам сух лук, откъдето производна и моята заблуда.
Ето за това нещо иде реч:

Така че се извинявам и отивам да се редактирам, докато има възможност.

Общи условия

Активация на акаунт