Училищата в район Младост, София- IV част

• 107 683
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета!

Ще сме първокласници на есен и търся информация за 10 СОУ.
То ни е най-удобно и пресичането е най-лесно и безопасно.
Дотук разбрах, че от 2 -3 г. има нова директорка и училището е живнало.
Имат 3 първи класа.
Въпроса ми е как е базата, на една смяна ли са и към коя госпожа да се ориентираме?

Мерси Rolling Eyes

Един първи клас е към училището. Ще го води Диана Каралъмова.
Два първи класа са към Сдружение Л.Карол.
Имат опция и за още един първи клас към училището, но зависи от потвърдения интерес на родителите.

Базата е прилична- стандартно квартално училище. Винаги има какво да се желае, разбира се. Не е санирано и напудрено като 125-то.
Учат на една смяна от предучилищна до 12-ти клас.

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 20:29 от Касита

# 106
От сайта на 144 СОУ не разбрах дали има приемен изпит за 1клас с музикален профил, и ако има, какво представлява?
има, да.
Не знам точно, защото родитъелите не присъстват в стаята.
Проверява се за верен слух, за вярно тактуване... и нещо такова. Мисля, че и пеят.
Пеят. Говорят за музикалните инструменти, имаше налични,питат кое какво е,какво иска детето...
Много благодаря! Ходихме на оглед с мъжа ми  Laughing то пък улучихме ден, в който бяха идвали от една телевизия за репортажи относно тези прословути изпити за проверка на способностите, и като си тръгвахме, дойде втори екип на друга ТВ. Та всички бяха леко поизнервени. Хареса ни базата (знам, че това не е мерило за обучението). Само че детето сега иска и народни танци. Но не е особено подготвен за такъв изпит, освен народните в детската, друга подготовка няма. Обясниха ни, че може да са яви и на изпит по народни танци, ако желае. Изпитите са на 28.05, документи се подават до 27.05. Ще съм благодарна, ако някой сподели за изпита по танци  Hug

# 107
  • с/у ОколоМръсТното
didanka - детето може спокойно да е записано в хореографска паралелка и да ходи на хор и/или да изучава муз. инструмент (платено).
Без изпит, само със Сертификат може би ще го запишат в хореографията. Споко.

# 108
  • Пловдив
Точева и Гулева са учителите на четвърти клас сега.
Чувала съм само положителни отзиви за тях, но лични впечатления нямам.

Каси, Точева от 128-мо трябва да е във втори клас тази година. Ако, разбира се, говорим за един и същи човек.

# 109
Ба! Може и да бъркам. Ще питам майките на четвъртокласничета, които познавам и все се хвалят.

# 110
  • Пловдив
Ако първото име е Йорданка, това е братовчедка ми - затова съм сигурна, че е втори клас тази година, освен ако есента не са променили нещо.

Редактирам се, защото погледнах сайта им - имат Точева и Тончева в начален етап.

# 111
tonitabrandtner, Росица Тончева и Валентина Гулева са учителите на сегашните четвъртокласници в 128-мо.

# 112
  • Пловдив
Мерси, Каси, но то виж как се получава, че двете имат една буква разлика във фамилиите

# 113
didanka - детето може спокойно да е записано в хореографска паралелка и да ходи на хор и/или да изучава муз. инструмент (платено).
Hug сертификат за завършена предучилищна, нали  newsm78

# 114

със сигурност миналата година си имаше "изпит" някакъв, сигурно тропкат по малко да им се види ритъма, преценят ги и по темперамент може би. лично аз не знам, не сме ходили.

# 115
  • София
Здравейте ,
търся отзиви за 8 Соу "Васил Левски"  и  Г-жа Елена Петрова  .
Става въпрос за 1ви клас
Има ли някой информация за учебния процес и  отношението ....
Може  на лични , благодаря

# 116
Здравейте, мами! Искам да ви попитам имате ли мнения за учителките, които водят първи клас в 39то СОУ?

# 117
  • с/у ОколоМръсТното

Сертификат за хореография или приложни изкуства от детските градини.
Не просто Удостоверение за завършен предучилищен курс.
И да, може пак да ги тестват в 144то.

То сега с тези многобойни набори правилата са други.

# 118
  • София
По-миналата година за хореография признаваха в 144то сертификат издаден само май от 56то ОДЗ или от 59то, не помня, от другаде не. Останалите си ги тестваха пак.

# 119
Благодаря, Шани. Да, 59 ОДЗ е към 144 СОУ, там сериозно се занимват с хореография. Набор 2008 наистина е многоброен  Shocked и ми е интересно какъв ще е наплива към училището тази година. Още повече, че изпита е само 1 ден за всички профили, дано да им стигне времето  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт