Училищата в район Младост, София- IV част

• 107 694
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
двете предучилищни групи влизат с предимство без изпит в първи клас, т. е. напливът ще е голям както всяка година, а реално свободните бройки доста по-малко от обявените, защото ще са заети и от деца от тези два класа
имат много учители по предметите, едва ли ще бъде проблем да изпитат децата  Wink

# 121
Здравейте включвам се с малко въпроси но се надявам за разяснение и помощ от ваша страна.
Предстои ни смяна на мястото на живеене и от един град се местим в друг.Т.е ще се местим в София , квартала който сме избрали е Младост 4 за да е близко до работата на съпруга ми.До тук всичко е планувано , но имам и големи притеснения свързани с  голямата ми дъщеря.На нея и  предстои първи клас .И притесненията са ми свързани с именно с  това .В София трябва да се преместим в средата на април месец.Прочетох ,че ще трябва удостоверение от ЕСГРАОН предполагам това което е разположено в кв Младост 3 и от там ще трябва да извадим  /удостоверение за настоящ адрес/ .И ще подадем в училищата в района притеснява ме това ,че има вероятност най вероятно никъде да не бъде приета и се чудя какви други училища и къде другаде може да подадем документи. Или поне в едно от всичките училища ще бъде приета?  ooooh! newsm78 Как мислите вие?
Много ми е притеснено и имам много въпроси.За сега набързо споделих за притесненията си надявам се да не е много объркано написаното от мен .

# 122
Ще бъде приета, не се притеснявай. Имаш четири близки училища, освен 131-во, което аз не ти препоръчвам. 81-во и 144-то имат огромен наплив, но, разходи се до 128-мо и 39-то, подай си по едно заявление и говори с директорите, точно как седи въпросът при вас.

# 123
  • София
В повечето училища, където се влиза с предимство местоживеене, искат адресната регистрация да е от преди 01.01. Но това не Ви пречи да пробвате и в тях - примерно в 125-то. Детето по закон трябва да бъде записано в 1-ви клас, така че все някъде трябва да Ви запишат. В 39 и 144 вече се подават документи. В 10, 81, 128, и 145 не са излязли още критериите.

# 124
Това че критериите не са публикувани на сайта на училището, не значи, че не са излязли, сиреч гласувани от педагогическия съвет.
И в 10-то, и в 128-мо вече месец и нещо, от началото на втория срок, текат записванията за първи клас и ПУГ.

# 125
Много ви благодаря , а има ли шанс случайно ако замине моя съпруг а ние си останем тук и след време във втори клас да реша да я преместя дали бих имала големи затруднения и тогава по трудно ли ще е преместването или би било по лесно?

# 126
Няма трудно. Ще ти вземат детето все някъде.
Щом в прехваленото 125-то, взеха пет деца от разформирования бивш втори клас от 145-то, значи всичко е възможно.

# 127
ако само зардаи чуденето дали ще успеете за 1 клас, а за 2ри ще е по-лесно: по-добре отсега да си я запишеш. въпреки че има голям наплив в 144то миналата година мисля, че почти не остана дете, което да не го приеха, отвориха нова паралелка и въпреки това имаше резерви и въпреки това знам детенце от резервите, което го приеха. 81во е с математическа-английски насоченост, 144то е с артистични работи, 39то и 128 казват хубави неща хората... успех   bouquet

# 128
  • София
81-во чак с математическа и английски насоченост не е...  Peace То ако беше така, щеше да е най-хубавото училище в квартала.  Wink Защо казвам, че не е? - Детето ми учеше там до 4-ти клас и съответно поддържаме връзка с родителите, а и с децата от стария му клас. Половината от децата са в така наречените "математически" паралелки. Повечето от тях ходят още от 5 клас на уроци по математика извън училище, тъй като не са доволни от преподаването. С английска насоченост е колкото и всяко друго училище в квартала... Който иска детето му да учи английски, го записва на школа. Това е.

DqVoLsKi_ChArOvNa, имате шансове и в първи, и във втори клас. Когато решите, че е по-комфортно за вас, тогава се местете. Няма да остане извън училище детето. Без 131-во, всички други са варианет.

# 129
Здравейте, мами! Искам да ви попитам имате ли мнения за учителките, които водят първи клас в 39то СОУ?

Здравейте и аз се включвам със същия въпрос, за учителите на първокласниците тази есен за 39то СОУ?
Казаха ми за Илиева да проуча, (която сега води 4 клас), но освен фамилията, друго незнам  Rolling Eyes
Също така, разбрах, че чакат две учителки да се върнат от отпуск по майчинство септември, но не знам имена. Моля ви ако някой има някаква информация да я сподели.

# 130
Наближава края на учебната година за първокласниците и да си кажа, че като цяло съм доволна от 144-то и паралелката с рисуване. От занималнята също нямам оплаквания, а бях страшно предубедена. Мисля, че направих добър избор за първите четири години, пък после ще видим.

# 131
Октопод, госпожата от занималнята мести ли се с децата във втори клас, или остава за  следващия първи?

# 132
Октопод, госпожата от занималнята мести ли се с децата във втори клас, или остава за  следващия първи?

Нямам представа. На повечето въпроси за следващата година получавам отговор "Още не е решено."

# 133
Здравейте,
местим се от новата учебна година в Младост 3. Адресната регистрация ни е там.
Голямата ми дъщеря е в трети клас в момента. Насочили сме се към 144то СОУ, паралелка изобразително изкуство, тя има подчертан афинитет към приложните изкуства в частност.
След ваканцията ще отида да говоря как и дали може да стане преместването.
Притесненията ми са свързани с това, че децата вече три години са учили разширено изобразително изкуство, докато моята дъщеря не е била в специализирано училище. Посещавала е курсове, но не на високо ниво.
Чудя се как и дали ще я приемат.
Това най-вероятно ще разбера на място след ваканцията.
Ще съм задължена за отзиви за настоящите трети класове и учителките им. Доста съм притеснена от факта, че ще сменя училище по никое време, как ще я приемат в един вече утвърден като колектив клас, ще се впише ли и т.н.
Доста четох по темата, прехвърлих повечето теми за 144то, но не открих мнения по въпросите си.
Ще съм много задължена от преки впечатления.

Друга опция засега е 125то. Там преместването ще е още по-трудно, предполагам, защото самото влизане още в първи клас  е много трудно. Лошото е, че дъщеря ми не иска да учи разширено математика, въпреки че аз това бих искала. Но все пак не искам да се занимава с нещо против волята си, при положение, че има други желания.

Оглеждам се и за 119то, но преместването там също няма да е лесно, предполагам, и там напливът е огромен.

Имам и по-малка дъщеря, която е на 5. И за нея ще трябва да търся вариант. Знаете ли дали в 144то има подготвителна група 5-годишни?

Всяка информация по нашия казус ще ми е от полза. Благодаря предварително!

# 134
Подготвителни за петгодишни има в 10, 39, 128. Добро училище е и 81 за голямото ви дете. Не е за подценяване и 128.

Общи условия

Активация на акаунт