Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 384
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря Барбалеле!

# 211
Не, Мария, фаворитно училище нямам. Но съдейки по себе си, какво ми се иска да спестя на детето си в начален курс, ти давам мнението си.
Първо, искам да спестя разходката до училище, т.е. да я съкратя до разумно пешеходно разстояние.
Второ, искам да му спестя 180-те други наборчета и още трите по 180 набора в начален курс, т.е. бягам от големите училища, в случая 125 и 81.
Трето, залагам на комуникативността на мястото, където е ситуаирано училището- в случая 10-то
Четвърто, залагам на целодневното обучение с учител следобед личен за всеки клас, т.е. няма смесване на паралелки в занималните- в случая 128-мо.

# 212
А 39-то отпада ли ти от класирането? Чух не добри отзиви за там и ще ми бъде интересно дали и твоето мнение за него съвпада с това, което съм чула.

# 213
Имам ученици, които идат от това училище и родителите им ги местят явно не от добро.
Изясни си, Мария, и кои ще бъдат учителите, които ще поемат първите класове тази година.
Срещни се с тях. Или поне с няколко. Прецени как ти изглежда училището още от вратата, как си посрещната, какво внимание ти е обърнато ... такива неща.
Ако в 81 и 125 нямаш право на избор на класен,то в другите не е така.

# 214
Между впрочем аз отдавна чета с удоволствие твоите мнения по различни възпитателни и учебни въпроси и знам,че съветите,които ни даваш са професионални и точни, за което те поздравявам! Simple Smile Аз не съм учител, но се интересувам от възпитанието, педагогиката и психологията, защото не само училището, а и ние като родители трябва да възпитаваме децата си, да допълваме съвестните и недотам съвестните преподаватели.

Моето дете е набор 2009 и аз се колебая дали да го дам сега или догодина в първи клас. По стечение на обстоятелствата знае по-добре английски и то не само да говори, но и да чете  и пише. На български пише с печатни букви отделни думи и кратки изречения даже се опитва и да чете. За да не пада нивото му по английски ходи на курс с деца първи-втори клас и най-редовно имат домашни, които сам си изписва в тетрадката  естествено под наше наблюдение. Та мисълта ми беше, че кандидатствахме евентуално и за подготвителна група и най-добре ни посрещнаха в 128 и то точно в подготвителната.

Инак с математиката е много добре. Решава задачи даже за втори клас- обяснили сме му какво е умножението и като го питаш колко е 3х5 и той си смята къде на пръсти, къде на ум "3+3+3+3+3=15". Та чак ме изумява. Събира двуцифрени числа без прехвърляне.

Ти как смяташ какво да направя? Инак казва, че му е скучно в ДГ, но пък се изморява нормално за възрастта ("заболя ме ръката да оцветявам"). Още е небрежен в оцветяването-нали е ясно каква е картинката и не намира смисъл да се напъва. Като трябва да разказва на баба си по "команда" песничка или стихче едвам измисля нещо и не иска, но като се присети нещо и с удоволствие ще ти разкаже , че фиксиките са казали, че подута консерва не се яде или етикет се сваля като го загрееш със сешоар. За да не се чудиш кои са пък те ти пращам връзка и дано да знаеш руски - http://www.fixiki.ru/about/fixologiya/ - това е сайта. Моето дете говори и руски. За да му поддържам руския сега му чета за лека нощ Крокодила Гена на руски. Извинявай ако те отегчих. Бих си записала детето при теб и не се шегувам като казвам това.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 00:06 от maria_73

# 215
Съветвала ли си се с учителите му от ДГ? Те имат най-ясен поглед върху детето.
В подготвителните групи, които посети какво те посъветваха? А учителите, които ще водят първите класове? Води ли детето с теб, за да види и то къде му харесва на пръв поглед?
Какво ти допадна при посрещането в 128-мо, което другаде не срещна, с учителите там говори ли? В кои училища те посрещнаха учители и има възможност за лични разговори с тях?
Не е нужно на мен да отговаряш, достатъчно е на теб да дадеш отговор. Но, мисля, ако пишеш по-подробно ще си полезна на всички ни.
ни.
И благодаря. Simple Smile

# 216
  • с/у ОколоМръсТното
Моето дете говори и руски.

За мен това би било водещото. Търси школо с руски език от начален курс... независимо, че в началото не се учи сериозно.
А това означава извън Младост.
Чувам добри отзиви за 133СОУ.

# 217
  • София
В 10-то има руски, но към Сдружението (Луис Карол), не знам дали приемната им кампания не е минала вече. В ПГ са 2 часа седмично, в 1-ви клас - 3. Учителката им по руски е native speaker.
Руският език е в допълнение към английския, който за ПГ беше 5 часа седмично, а за 1-ви клас ще е 10.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 10:22 от desitka*

# 218
maria_73 пробвайте в Луис Карол към 10-то догодина. Както са казали в горния пост там са с английски и руски като втори език. Говори с тях какво ниво на английски трябва да владее и прецени дали се налага допълнителна подготовка. От написаното от теб най-вероятно няма да ви е необходима. Явно имаш много будно и умно дете Simple Smile

Имам въпрос към Касита за 10-то извън сдружението. Имаш ли наблюдение за нивото на обучение в обикновените паралелки? Моето дете също е набор 2009, не успя да се класира в ПУ в Луис Карол. Ще пробваме следващата година пак. Искам да знам каква е алтернативата, ако не го приемат в сдружението. Това ми е най-близкото и удобно училище. Благодаря!

# 219
  • София-Младост
А 39-то отпада ли ти от класирането? Чух не добри отзиви за там и ще ми бъде интересно дали и твоето мнение за него съвпада с това, което съм чула.
А ти какво точно недобро си чула? Синът ми завърши първи клас там и не мога да кажа лоши неща. Абсолютно всяко училище си има недостатъци.
125 и 81 имат изискване за местоживеене, така че това че ти ги избираш, не винаги означаа, че те ще те изберат Simple Smile

# 220
  • нейде там, където ....
Паралелките, които не са към сдружение "Луис Карол" в 10-то имат проблеми със занималнята. Няма достатъчно учители и се събират по повече от един клас след обед. Имаше и недоволство от страна на родители ту към един, ту към друг учител там. Сменяха се всяка година, а понякога и съвсем ги нямаше, случваше се класните ръководители да ги заместват.

# 221
Моето дете говори и руски.

За мен това би било водещото. Търси школо с руски език от начален курс... независимо, че в началото не се учи сериозно.
А това означава извън Младост.
Чувам добри отзиви за 133СОУ.

Шани, 133-то приемат само по адрес на живеене и месторабота. Там може да се опитаме да влезем след 7-ми клас. Чух, че и там е паднало нивото в смисъл пишат се незаслужени оценки заради това коя е мама и кой е тате.

# 222
В 10-то има руски, но към Сдружението (Луис Карол), не знам дали приемната им кампания не е минала вече. В ПГ са 2 часа седмично, в 1-ви клас - 3. Учителката им по руски е native speaker.
Руският език е в допълнение към английския, който за ПГ беше 5 часа седмично, а за 1-ви клас ще е 10.

"Кандидатствахме" за Луис Карол, но нямаме имейл, нито обаждане... Сигурно няма да се класира, защото наплива е огромен, а аз специално не съм го подготвяла и си има своите грешки. Напливът е огромен, не защото сдружението е много добро, нито Британика е най-добрата фирма за чужди езици, а просто защото, нямаме кой да ни гледа децата докато сме на работа (моя случай) и не можем през работно време да ги водим на уроци (на всички ни случая).

# 223
maria_73 пробвайте в Луис Карол към 10-то догодина. Както са казали в горния пост там са с английски и руски като втори език. Говори с тях какво ниво на английски трябва да владее и прецени дали се налага допълнителна подготовка. От написаното от теб най-вероятно няма да ви е необходима. Явно имаш много будно и умно дете Simple Smile

Тестът на Луис Карол по английски е елементарен за него. Проблемът е, че тяхната класация се бави и щяла да излезе между 02 и 06 юни. Нали се сещате, че първо трябва да излезе класацията им до 29 май (утре) за да може поне в рамките на утрешния ден да си смениш заявлението от полудневна на целодневна форма на обучение. След това как си го представяте класирането?! Ако си подал в две училища тичаш до едното да речем точно за 17.00 и там настава едно блъскане за да видиш резултатите. След това тичаш до другото училище и там същото блъскане. Ако се построй стегната опашка, то отново ще отнеме време всеки да си види макар и за една минута детето дали е прието. Няма какво да се лъжем - от сайтовете на училищата е видно, че не ги поддържат и все още им е трудно да качват актуална информация. Това пък да ни пратят имейли ще отнеме една седмица, а срокът е "вчера". Прости ми хумора, но моята работа е свързана със срокове и всички са за "вчера".

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 11:52 от maria_73

# 224
  • нейде там, където ....
Моя приятелка не е доволна от 133-то и в началния курс. Иска да го премести, но нямат друго, по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт