Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 389
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
@ Ала-Бала - благодаря за обратната връзка.

И двамата сме регистрирани в Младост 4 със съпругът ми, та въпросът ми е дали имаме шанс за 81во?

С английски надали, при положение, че логистично са ти на еднакво разстояние ти препоръчвам да отидеш до двете училища, най-добре с детето, разгледайте ги, събери мнения за преподавателите и тогава си избирай. Според мен 39то категорично няма да е по-лошия вариант, та дори и напротив.

Подкрепям  thumbsup
Както винаги сме казвали, важна е учителката, а училището е от значение като разположение и база, но само дотолкова. Ако можеш, проучи къде ще са по-добрите класни за първи клас. Макар че не навсякъде това е възможно, при нас например класната щяха да назначават тепърва и общо взето си беше съдба.
Аз лично бягах от най-предпочитаните училища, първо, заради истерията покрай записванията и второ, защото нямах сили и нерви да проучвам за най-престижната и прославена учителка, което всъщност е смисълът на цялото упражнение.
Не съжалявам за избора си, но знам какъв трепет е тръгването в първи клас и колко важно е за майките да са убедени, че са избрали най-доброто. Затова проучвай и действай, имаш време.

# 331
  • София
Като човек с 5то класничка в 81во, по-добре 39то!
Не ме карайте пак да изброявам недостатъците на 81 соу за 1-4 клас, само ще ви кажа, че единственото положително за нас бяха госпожата и близостта.

# 332
Или 128-мо.

# 333
Здравейте !
Много ще съм благодарна на отзиви за г-жа Бобева от 10-то СОУ.    bouquet

# 334
Здравейте някои дали знае кои са преподавателите в 125 соу ,които догодина 2016 ще поемат 1ви клас? Догодина борбата ще е жестока най-големия набор от години насам.

# 335
Здравейте някои дали знае кои са преподавателите в 125 соу ,които догодина 2016 ще поемат 1ви клас?

Да се присъединя към питането на Tweeety, като моля за отзиви и за 10-то и 128-мо. Моля да цитирате конкретни учители, впечатления от тях, от нивото, занималнята, ... Въобще всичко, което сметнете, че е важно. Благодаря!

# 336
В 10-то СОУ е тенденция да увеличават първите си класове с по два-три на учебна година. Това е благодарение на масовостта на наборите, славата на Луис Карол и залязващата слава на 125-то СОУ. Днешните четвърти класове са два, единият е на Луис Карол, в другия децата не плащат. Вероятно обаче набор 2009 ще напълни поне 5 паралелки, което означава, че ще има новоназначени поне трима учители за първи клас и възпитатели за занималните. Ако не сте сега в подготвителен клас в Луис Карол, не виждам с какво мнението за учителката ще ви помогне. Класната на класа, който не плаща е г-жа Желязкова. Отзивите за нея са уклончиви, има деца, които са ги преместили от класа й в класа на Карол.
В 128-мо имат два четвърти класа. Водят ги Бегова и Колева. И двете не са моят тип учител. Разбира се, усещането е субективно. Там също както и тази учебна година и както и в 10-то СОУ е тенденция да увеличават първокласните си паралелки. Т.е. назначават се нови учители. Въпросът е дали имат качества, които да ги правят подходящи за работата им.
125-то и да ви кажа имената, принципът е на несамоволно избиране на учители. Като цяло намирам тези за най-добрия избор за следващата учебна година. Единственият проблем е, че деца от 50-ти и 43-ти блок не са приети тази година.
Добра алтернатива с приятна материална база и силен педагогически колектив има в 118-то.
Усещането ми за спокойствие в 39-то не усетих другаде.

# 337
Ако не сте сега в подготвителен клас в Луис Карол, не виждам с какво мнението за учителката ще ви помогне.
В паралелките на Луис карол за 1ви клас може да се кандидатства и без изкарана подготвителна група - има изпит по английски, който не е невъзможно сложен.

# 338
.. залязващата слава на 125-то СОУ. ...

Това е вярно само за горен курс (8 - 12 клас), където струва ми се за втора година нямат ученици.
Фактите показват много кандидати за прием в 1ви клас, много кандидати в 5 клас и така чак до 7ми клас.
Бърза справка на сайта на училището потвърждава, че тази година са приети:
- 6 паралелки първи клас и вероятно има много други деца, които не са приети. Миналата година общия брой подадени заявления е бил 377.
- в пети клас паралелките са се увеличили с още 2, т.е. 8 пети класа, а предходните години са били по 7.

Така че интереса към училището никак не спада, независимо от мнението на единици пишещи тук.
За другите споменати училища нямам наблюдения.   Peace

# 339
  • нейде там, където ....
В 10-то СОУ е тенденция да увеличават първите си класове с по два-три на учебна година. Това е благодарение на масовостта на наборите, славата на Луис Карол и залязващата слава на 125-то СОУ. Днешните четвърти класове са два, единият е на Луис Карол, в другия децата не плащат. Вероятно обаче набор 2009 ще напълни поне 5 паралелки, което означава, че ще има новоназначени поне трима учители за първи клас и възпитатели за занималните. Ако не сте сега в подготвителен клас в Луис Карол, не виждам с какво мнението за учителката ще ви помогне. Класната на класа, който не плаща е г-жа Желязкова. Отзивите за нея са уклончиви, има деца, които са ги преместили от класа й в класа на Карол.
....
Добра алтернатива с приятна материална база и силен педагогически колектив има в 118-то.
Усещането ми за спокойствие в 39-то не усетих другаде.

В 10-то СОУ има само един четвърти клас тази учебна година. С 29 деца и класна - г-жа Стойчева. Имаше проблеми с учителите за държавните занимални.
118-то след 4-ти клас не е добре.

# 340
Искаш да кажеш, че са слели луискаролския и другия четвърти класове ли?
Ако не сте сега в подготвителен клас в Луис Карол, не виждам с какво мнението за учителката ще ви помогне.
В паралелките на Луис карол за 1ви клас може да се кандидатства и без изкарана подготвителна група - има изпит по английски, който не е невъзможно сложен.

Когато има налични свободни места.

# 341
Оставам с впечатление, че училищата охотно отварят нови класове, когато имат възможност за това. Ако не греша, капацитетът на 10то като помещения позволява нови паралелки и при големите випуски тази и следващата година може да се очаква допълнително разрастване.
Разбира се, хората от кухнята ще кажат дали това наистина е така.

# 342
  • нейде там, където ....
Искаш да кажеш, че са слели луискаролския и другия четвърти класове ли?
 ....
Да, а г-жа Желязкова вече не е учител в 10-то  Sad
Част от децата ходят на занималня към Луис Карол, другите - при учител, от който не съм чула да има доволен родител.

# 343

На база лични, преки наблюдения с твое дете ли твърдиш това?

Училищата отговарят на моментите условия- има деца, има класове; няма деца, няма класове. Всяко дете е пари за училището и е само в негов плюс, най-малкото защото училището не е първи клас, който минава бързо-бързо, а децата преседяват средно по седем години на едно място.

Е, изключение е моето с три училища за три години.

# 344
  • нейде там, където ....

На база лични, преки наблюдения с твое дете ли твърдиш това?

Училищата отговарят на моментите условия- има деца, има класове; няма деца, няма класове. Всяко дете е пари за училището и е само в негов плюс, най-малкото защото училището не е първи клас, който минава бързо-бързо, а децата преседяват средно по седем години на едно място.

Е, изключение е моето с три училища за три години.

На база преки наблюдения над деца и разговори с родителите им. Стремежът е само и единствено децата да останат в училище. За бройката  Confused Никаква заинтересованост към допълнителни занимания или добро представяне на учениците извън рамките на училището. Е,  ако се случи въпреки тях, ще ви искат поне копие от наградата, за да се хвалят. Незадоволително преподаване в часовете по математика, български език, физика .... Чудесен учител по география.

Не отговаря на моите представи за добро училище и не съжалявам, че преместих детето си след четвърти клас.

Общи условия

Активация на акаунт