Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 384
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Към днешна дата това не е така, не зная информацията от кога и за кои набори датира.
Имат математическа паралелка от тази учебна година, има сериозна заинтересованост към представянето на децата на извънкласни форми, разбирай математически състезания най-вече, доста добра подборка на педагогическите кадри. В момента учат повече математика от втората математическа паралелка в 125-то. Т.е. математиката им е 6 учебни часа.
Часовете по математика и български са повече от добре застъпени, бих казала дори на ниво, конкурентно на елитните прогимназии в столицата. Видно е по домашни, тестове, изпитване и никак леснодостижимите 5 и 6 като оценки.
Чудесни учители по английски език, музика, изобразително изкуство, история, физическо възпитание, което оказва се за моя радост изобщо не върви проформа. Нито пък часовете по "леките" предмети.
Особено учителката по математика мисля, е човекът, който ще изведе едни силни седмокласници. Пиша за Емилия Петкова.
Стремежът явно е децата чрез успехите си да бъдат, както и трябва да е, истинският и обективен критерий за нивото на училището.
Училището знаеше още преди края на учебната година какво иска, как го иска и как да го предложи на учениците си и техните родители. Нещо, което за съжаление не успаха като организация и изобщо идейно да си създадат в училището, в което детето ми завърши четвърти клас.
Да, имаше неразбория с единия час ЗИП математика, тогава трябваше часовете на седмица да станат седем по математика, но се преглъща на фона на липсата на каквато и да е информация, да речем.
Материалната е добра, кабинетите имат мултимедия, прави се ремонт и на ниското тяло, салонът е добър, ремонтиран, съблекалните също, столът приветлив, има две лавки ...

# 346
  • нейде там, където ....
Наблюденията ми са периода 2008 - 2015 - най-вече децата, които завършиха седми клас миналата учебна година и тяхното развитие в училището от първи до седми клас (но не само). При профил математика от 1 до 4 клас, увеличените часове по предмета без специалист не доведоха до особено развитие. При тях започнаха да организират и олимпиади. После може да са видели позитиви в това, защото продължават да го правят. Но пък с ушите си чух учител да "мотивира" дете да не се явява на втори кръг по предмета му. При инициативи от родители - поне два пъти - са препращани към директорката. Тя се усмихва мило, а после учителите се оплакват, че са хокани заради "техните родители". Бяха обявили един предмет като ЗИП в края на четвърти клас, а в пети се оказал съвсем друг. Ученици, без претенции да учат във високобалови училища след седми клас, ходеха на уроци по БЕЛ и математика от пети клас, по собствено желание (единици, но все пак). За оценките - повечето не са били реални, а и в периода 4-7 клас се толерираше идеята, че успех 4-5 е перфектен. Дете от там се премести в 10-то с идеята да си вдигне успеха, но след 1 седмица се върна и твърдеше, че там не може да покрие същите оценки. Не знам дали сте при същия учител по история, но и за часовете по този предмет съм чула неласкави неща.
В седми клас правят всичко възможно да задържат бройката.

Столът може и да е приветлив, но дано са сменили фирмата, която го обслужваше, защото храната не ставаше за ядене.

Математическата паралелка след четвърти клас е нещо ново, дано е добро и да продължава така. И да не се неглижират неспециализираните паралелки за тяхна сметка (както се говори, че става в 125-то).  Peace

Впрочем, поразбутаха преподавателският състав в прогимназиалните класове в нашето училище. Може би и аз ще търся други варианти, като ни дойде времето. Confused

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 16:40 от jd

# 347
Всичко е всички се ползва, всеки ден съм в училището и повече от преки наблюдения.
Имат два пети класа, не мисля, че ще има неглижиране. Сега ще ги видим по състезанията.
И прощавай, може и на лични, но малкото ти дете кой клас е?

# 348
  • нейде там, където ....
Чисто любопитство, но дали имаш представа каква част от децата от математическата парарелка са били и преди пети клас в училището? Не са ли били три четвърти класа миналата година?  newsm78

# 349
  • София
В момента сме шести клас в 125 СОУ. Искаме да се преместим в друго училище пак в Младост.  Бихте ли дали съвети и мнения?

# 350
Krasen, от какво не сте доволни?

# 351
  • с/у ОколоМръсТното
В момента сме шести клас в 125 СОУ. Искаме да се преместим в друго училище пак в Младост.  Бихте ли дали съвети и мнения?

навсякъде в квартала 5-7 клас е "една и съща боза".

Ако бягате от лоша среда, няма гаранция, че на новото място всичко ще в цветя и рози.
Ако бягате от учител/и, пак няма гаранция.

Успех!

# 352
  • София
В момента сме шести клас в 125 СОУ. Искаме да се преместим в друго училище пак в Младост.  Бихте ли дали съвети и мнения?

Гледайки тези резултати от анкетата...
Може би наистина важното е защо се мести детето.

Оплакване от съученици, учители, оценки, местоположение... или?

# 353
  • София
Слаба подготовка по повечето предмети. Вероятно слаба мотивация на преподавателите и оттам слаба мотивация на детето. Разбирам, че това е днешното училище, но все пак нищо не пречи да опитаме на друго място. Детето е съгласно.

# 354
  • София
Страхувам се, че тогава по-добре ще е да се поогледаш по-далечко от Младост....

Обърни внимание на анкетата...
Ако в "елитното" Младостко училище подготовката е слаба, каква е вероятността добра подготовка да се получи в ... ами, да речем, по-... хм, работническите училища?

# 355
  • София
Фактът, че може би "елиното" не е чак толкова елитно. Така или иначе 5-7 клас принципно е проблемен период в повечето училища, дори и извън Малдост. Не знам защо така се получава, но е факт. За съжаление, аз наблюдения имам засега само в начален курс. За от 5ти до 7ми имах наблюдение от 144то и 81во доста отдавна и вече надали са особено релевантни. Хубаво е да проверите в кои училища има възможност за прием по това време на годината, кои са ви удобни и тогава да го решавате.

# 356
  • София
125 СОУ е добро до 4 клас. Има много ученици, оттам много пари, които идват с учениците. С тези пари идва хубава учебна среда, ремонти и т.н. Това е важно, но вече има и други училища в Младост с поносими условия. Качествени учители според мен се привличат с по-голяма заплата и отношение от директорите.

В 125 СОУ има прекалено много ученици. Това е голям минус. Учи се на две смени. Първия час започва в 7.30. Униформите според мен също са минус без да пречат на ученето разбира се...

# 357
  • София
Мисля, че само в основните училища се учи на една смяна...

# 358
  • София
Винаги съм учил на една смяна с по 3,4 и 5 паралелки от клас. Предполагам в София са единици училищата, в които се учи на две смени.

Може да се направи такова проучване: колко или кои училища учат на две смени?

Иначе това е удобно да се забрави, ако имаш интерес към такова училище: изчезват няколко кминуса или критики към училището ти.

# 359
  • София
Единици са училищата, които учат в една смяна, единици са училищата, които дори и в начален курс са само една смяна. В момента наборите са твърде многобройни, напливът в училищата също, няма как при 7 паралелки във випуска да постигнат едносменно обучение. В 144то наприметр в момента потокът на третите класове е разделен на две - 3 класа са първа смяна, 3 класа са втора смяна, другия срок ще се разменят. От миналата година минаха на две смени. Само в първи клас бяха изцяло сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт