Училищата в район Младост, София- IV част

• 107 712
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Има конкурси за директори на много от столичните училища. Длъжността, както знаете, е конкурсна.
Надали някой знае кой ще спечели.

# 556
  • София
Ох, стига моля ви с тоя фанатизъм, в 125то има уникални деца и страхотни учители по математика, за съжаление някои вече си тръгнаха. Но постиженията на тези деца не са благодарение на управата на училището и посоката, в която го водят, а въпреки тях!

# 557
Ох, стига моля ви с тоя фанатизъм, в 125то има уникални деца и страхотни учители по математика, за съжаление някои вече си тръгнаха. Но постиженията на тези деца не са благодарение на управата на училището и посоката, в която го водят, а въпреки тях!

"Фантазъм" е термин на Фройд и означава, грубо казано, нереален образ, породен от въображението. Тук имаме факти. Надали "уникалните деца" ги отглеждат в колби при лабораторно чисти експерименти. Без участие на всички учители, ръководство и без посока.

# 558
  • София
Да, точно това е фанатизъм, тоталния отказ да видиш недостатъците на нещо, което си си изградил или ти е изградено в съзнанието. Същите тези факти, които имаме показват, че училището няма горен курс, няма желаещи за там и закриват паралелки. Уникалните деца имат учители, родители и курсове, толкоз. А вече и не всички учители ги има.
И аз малко не разбирам идеята на дискусията, в нито един момент никой не е отрекъл успехите на децата от математическите отбори на 125то. Вие обаче категорично отказвате да приемете друга гледна точка, показваща проблеми в училището. Ами няма лошо, дано това да е вашето училище, детето да се чувства прекрасно и да постига успехи Peace

Дано да е за добро промяната в 81во. Директорът пенсионира ли се или е друга причината за смяната?

# 559
  • София
Бих искала да попитам родителите, които са запознати, дали биха препоръчали 39-то или 144-то паралелка с рисуване от 5 клас? Дъщеря ми е много ентусиазирана от всякакви приложни изкуства и има желание да се занимава с това. Има ли смисъл да я преместя в някое от тези две училища, или да си продължаваме както до сега с извънкласни посещения в школа?

# 560
  • София
Бих искала да попитам родителите, които са запознати, дали биха препоръчали 39-то или 144-то паралелка с рисуване от 5 клас? Дъщеря ми е много ентусиазирана от всякакви приложни изкуства и има желание да се занимава с това. Има ли смисъл да я преместя в някое от тези две училища, или да си продължаваме както до сега с извънкласни посещения в школа?
В случай че нямате други причини за местене, детето се чувства добре в класа си, доволни сте от училището и от подготовката, според мен местенето е неоснователно. Има достатъчно школи и курсове, а след 7ми клас може да продължи вече в конкретната насоченост Peace

# 561
  • София
В случай че нямате други причини за местене, детето се чувства добре в класа си, доволни сте от училището и от подготовката, според мен местенето е неоснователно. Има достатъчно школи и курсове, а след 7ми клас може да продължи вече в конкретната насоченост Peace

Аз си мислех, че обръщат по-специално внимание на рисуването, но може би се свежда до 1-2 часа седмично повече.

# 562
  • София

Аз си мислех, че обръщат по-специално внимание на рисуването, но може би се свежда до 1-2 часа седмично повече.
3 часа седмично имат от съответния профил до 4ти клас, за след това нямам информация и може да те подведа.

# 563
  • sofia
От 5- ти клас имат 2 пъти седмично Приложни изкуства, 2 пъти Изящни изкуства и 2 пъти през седмица Компютърна графика и анимация. Това са специалните предмети.

# 564
Здравейте,
От къде мога да проверя какви са критериите за прием в предучилищна за 10то СОУ? Разгледах сайта на училището, но никъде не успях да намря документ с написани критерии  Rolling Eyes
Благодаря предварително за помощта  Praynig

# 565
За обикновена паралелка едва ли има някакви съществени критерии, но може да се обадиш в канцеларията да попиташ.
Ако става въпрос за прием към Луис Карол, тогава ето http://luiskarol.com/priem/priem-podgotvitelen/, но приема за 2016/2017 сигурно е приключил.

# 566
Благодаря за отговора Simple Smile

# 567
  • София
Здравейте,
От къде мога да проверя какви са критериите за прием в предучилищна за 10то СОУ? Разгледах сайта на училището, но никъде не успях да намря документ с написани критерии  Rolling Eyes
Благодаря предварително за помощта  Praynig
На сайта на 10 СОУ има критерии за прием. Ако кандидатствате за 10 СОУ отидете с копие от акта за раждане на детето и на място ще попълните молба.
За прием в Луис Карол критерии няма. Приемат когото те си решат. Имат измислен изпит и такси.

# 568
  • София
Аз искам да помоля за мнение за седми клас в 39 СОУ. Интересува ме всичко. Мнения за самите класове, които сега са били шести клас, мнение за учителите, за извънкласните занимания, за всичко.

# 569
  • софия
Съдейки по разписаните документи,публикувани на сайта (списъците с учебните материали), новият директор на 81-во е Румяна Парцова.Мен обаче ме интересува, дали са пенсионирали и част от преподавателите, по-скоро "възпитателите" в занималнята.Искрено се надявам Иванова да я няма на есен.

Общи условия

Активация на акаунт