Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 370
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • нейде там, където ....
не виждам разумна причина да бъде толкова напред в класацията и то дори преди 18

Не могат да се сравняват, различен тип училища са. В 144-то има профилирани паралелки по изкуствата + БЕЛ и английски, а 18-то предлага голямо разнообразие от изучавани езици.  Peace

Може би се засилва интересът към музиката, хореографията и изобразителното изкуство  Thinking

# 526
Всъщност след тазгодишните изпити след 7ми клас, в топ 20 на най-желаните училища е 144 СОУ, което е в Младост и смятам, че е доста добро постижение за училището. Ще видим как ще се развива нататъка, но тенденцията за 125то се изяснява все повече и се вижда на къде върви.

Не разбирам. Накъде върви 125-то? Shocked

# 527
  • София
Всъщност след тазгодишните изпити след 7ми клас, в топ 20 на най-желаните училища е 144 СОУ, което е в Младост и смятам, че е доста добро постижение за училището. Ще видим как ще се развива нататъка, но тенденцията за 125то се изяснява все повече и се вижда на къде върви.

На зле.

# 528

На зле.

Изчерпателно. Благодаря. Вероятно пророческа дарба. Нещата винаги мотат да бъдат променени - при добра воля. Стига някой да поиска и да повярва.

# 529
  • София

На зле.

Изчерпателно. Благодаря. Вероятно пророческа дарба. Нещата винаги мотат да бъдат променени - при добра воля. Стига някой да поиска и да повярва.
Едно училище потъва за сметка на други. Който е трябвало, повярвал е в 125СОУ. Колкото - толкова. Не виждам защо трябва да се губят пари и нерви за едно училище за сметка на другите. Не в въпросът в парите - 125СОУ има най-много ученици от всички училища в Младост. А парите вървят с учениците. Има си хора, които получават заплата за работата си в училището. Само с политика, лъжи и измами не става. Директор, който е успял толкова бързо да закопае такова добро училище трябва да спре с тази професия.

# 530
  • София
Как така 125СОУ е елитно според резултатите от НВО след 7 клас (което значи, че се учи добре до 7 клас включително), а в същото време е много зле от 8 клас включително(малко остават да учат там)?

Децата масово биват приети в СМГ, НПМГ, АГ и др., затова.

# 531
  • София
Как така 125СОУ е елитно според резултатите от НВО след 7 клас (което значи, че се учи добре до 7 клас включително), а в същото време е много зле от 8 клас включително(малко остават да учат там)?

И на тяхно място масово никой не иска да дойде в 125СОУ? А в другите училища в Младост има повече гимназисти. Защо е въпросът. Само не казвайте, че районът около 125СОУ е с по-умни деца и те масово учат СМГ, НПМГ, АГ и др. А в останалите части на Младост са по-обикновени деца и те си учат в близките до тях училища.

# 532
  • София

На зле.

Точно 2-3 страници назад водихме дискусията в темата, с доводи и аргументи, може да се почете отново. Не е никаква пророческа дарба. Не могат да съберат горен курс, качествените прподаватели напускат, родители се оплакват и местят децата. Нищо пророческо няма в тези факти. Разбира се, че винаги могат да бъдат променени нещата при добра воля, само че нещо тази воля на ръководния състав или му липсва, или си има  други цели за съжаление.

# 533
  • нейде там, където ....

И на тяхно място масово никой не иска да дойде в 125СОУ? А в другите училища в Младост има повече гимназисти. Защо е въпросът. Само не казвайте, че районът около 125СОУ е с по-умни деца и те масово учат СМГ, НПМГ, АГ и др. А в останалите части на Младост са по-обикновени деца и те си учат в близките до тях училища.

Не бих си позволила да разделя децата на по-умни и по-обикновени, но бих го направила по друг признак - по интереси. По-скоро 125-то не могат да осигурят профил, към който да има интерес.
Училищата в квартала предлагат различни възможности:
144-то - изкуства, 118-то - ИТ с английски, 128-мо - "защита на информацията", с немски или английски .... ако детето ми се е насочило към някой от тези профили, 125-то няма с какво да ни привлече след седми клас, дори да живеем до самото училище. След като не представлява интерес за мен, не бих си блъскала главата защо не е привлекателно и за други. Това е работа на ръководството - ако иска да има гимназиален курс: да намери нещо, което се търси и го няма достатъчно поне в квартала. Ако не - да пренасочат усилията си в начален курс (където все още има повече от достатъчно желаещи) и 5-7 клас (където възпитаниците им имат успехи).

# 534
Скрит текст:
не виждам разумна причина да бъде толкова напред в класацията и то дори преди 18

Не могат да се сравняват, различен тип училища са. В 144-то има профилирани паралелки по изкуствата + БЕЛ и английски, а 18-то предлага голямо разнообразие от изучавани езици.  Peace

Може би се засилва интересът към музиката, хореографията и изобразителното изкуство  Thinking

знам, две деца имам там и за това не мога да си обясня нещата при положение, че имам поглед върху 144 от 10 години  Peace
ако то е така желано и прекрасно, дори не смея да мисля колко зле са всички останали 

при положение, 4е рисуване, хореография и народно пеене се изу4ават там от 1 клас и има /уж/ сериозна цедка по профил след 7 клас, наистина не разбирам - както и да е, няма толкова съществено зна4ение  Peace

18 у-ще се водеше елитно още, когато аз бях дете, дори изкарах една година там и разликата с кварталното, от което дойдох, беше осезаема

# 535
  • нейде там, където ....
Не е ли добро нивото по музика, изобразително изкуство и хореография? newsm78

Ако искам стабилна подготовка по общообразователните предмети, няма да я търся в училище със засилено изучаване на изкуствата или спорта. Ако искам детето ми да учи китайски и/или арабски - ще отиде там, където го предлагат. Бих сравнявала само училища, предлагащи едни и същи или поне сходни паралелки.  Peace

# 536
  • София
Честно казано нямам наблюдение по общообразователната подготовка на горен курс в 144то училище, но на коледния концерт децата от различните профили показват уникални неща наистина. Що се касае до общообразпвателна подготовка в начален курс, аз към момента нямам осезаеми забележки, предполагам обаче, че след 5ти клас нещата ще са по-различни, но засега се справят доста добре.

# 537
ИИ винаги е било неглижирано за сметка на музиката и хореографията, общообразоватните предпочитам да не коментирам
началният курс е добър или поне моите наблюдения са такива

не знам дали писах или само се канех да пиша, но малко преди завършването на учебната година имаше спортен празник - за първи път видях подобно мероприятие, което беше организирано и изпълнено с огромно удоволствие както от преподавателите, така и от децата

# 538
  • София
За ИИ май си права, защото не е така набиващо се на очи, макар че аз не пропускам да разгледам с огромно удоволствие всички окачени картини, наистина са много добри.
Наистина засега имам наблюдения само за начален курс, но също така откакто имам досег с това училище забелязвам, че се опитват да правят нови неща и да се развиват - спортния празник, за който спомена, сега лятното училище, което организираха. Като цяло ми се иска да вярвам, че училищата ще се развиват, чувам слухове, че в131во Фарос ще прави нещо като Шилер, което би било прекрасно ако действително успеят да разработят това училище.

# 539
  • София

Не, не точно. 125-о има 2 класа, които влизат с изпит в 4ти клас - те автоматично се изстрелват целите. Да предположим, че поради по-високото ниво от останалите... да речем, 4, 2 биват приети другаде. Остават - подборно, не произволно - по-... ами, не особено ученолюбивите им ученици - тези, които са под средното за околността ниво - понеже онези от средното са били "зорлан" повдигнати - поради нивото на обучение и съучениците.

Общи условия

Активация на акаунт