Училищата в район Младост, София- IV част

• 107 725
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Мисля, че коментираш не това, което се пита. Въпросът не е защо не остават учениците, които са завършили 125то в него, въпросът е защо други деца, от други училища не кандидатстват в 125то след 7ми клас и няма наплив за прием там. Ако училището е с качествен горен курс, то ще има наплив за прием в него. Както е едно 73то например, също е от 1ви клас, също много от децата биват приети другаде, но това по никакъв начин не пречи на многобройността на горен курс.

# 541
  • София

Ясно, разбрах, но...
Как да ти кажа - ако аз съм един среден ученик вероятно ще предпочета да си остана в училището, в което съм била - което и да е то.Няма да се пъна да попадна в училище, което ми е по-неудобно като логистика, не дружа с поне част от съучениците, не познавам учителите - и има вероятност да не ми се разминават неща, които иначе минават "метър" и като цяло има репутация на "трудно".. Няма особен поток - не виждам движеща сила за такъв - по принцип сред средните по представяне училища за гимназиален етап...

# 542
  • София
Както е едно 73то например, също е от 1ви клас, също много от децата биват приети другаде, но това по никакъв начин не пречи на многобройността на горен курс.
Също такива училища са 18СОУ, 35СОУ и т.н. Там са силни както до 7-ми клас, така и от 8-ми нагоре. А не като 125СОУ - свръх силно (според резултати на НВО) до 7-ми и свръх слабо (според баловете за класиране) от 8-ми. Затова си мисля, че и до 7-ми клас 125-то е просто средно у-ще. Имам и преки наблюдения, разбира се, сина ми там сега завърши 6-ти клас. Махаме се от там. Sad Вече е голям и може да ходи в центъра на у-ще.

# 543
  • София
Чак пък сръхсилно до 7ми... Laughing
Кати, всъщност не си никак права. Аз като един ученик от 125то, завършил там до 7ми клас си дадох фрапантен зор и отидох да уча в 1 АЕГ, която ми беше ужасно неудобна неудобна като логистика, сменях 3 транспорта и пътувах по час и кусур. Не за друго, а защото просто е по-добра като гимназия.

# 544
  • с/у ОколоМръсТното
Махаме се от там. Sad Вече е голям и може да ходи в центъра на у-ще.

решихте ли се вече?

# 545
  • София
Чак пък сръхсилно до 7ми... Laughing
Двайсто място в София включително частните училища: http://www.danybon.com/obrazovanie/klasacia-na-uchilistata-v-sof … nvo-7-class-2015/

# 546
  • София
Махаме се от там. Sad Вече е голям и може да ходи в центъра на у-ще.

решихте ли се вече?
Записахме се днес.

# 547
  • София

А къде всъщност се виждат баловете, с които се влиза в дадено училище след 7ми кл.? Линк, нещо? Благодаря...

# 548
  • София

А къде всъщност се виждат баловете, с които се влиза в дадено училище след 7ми кл.? Линк, нещо? Благодаря...

Например тук: http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2015/06/min-max-balove … aralelki-2015.pdf

# 549
  • София
krasengn, всички данни, които пускаш са за 2015та, не съм сигурна дали вече има обобщена за тази година, не съм търсила детайлно, но май не ми е попадало още.

# 550
  • нейде там, където ....
Данните всяка година се публикуват на сайта на РИО : първо и второ класиране.

# 551
  • София
Да, така е и големи промени в резултатите не се наблюдават. Нито в резултатите от матурите след 7 клас, нито в минималните балове за приемане след 7 клас.

# 552
# 553
81 СОУ ще има нов директор наесен.  Simple Smile

# 554
  • София-Младост
81 СОУ ще има нов директор наесен.  Simple Smile
Защо и кой знае ли се?

Общи условия

Активация на акаунт