Училищата в район Младост, София- IV част

• 107 633
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София-Младост
Няма да може да изберете сега преподавател според мен.
Спортове много има в училището, баскетбол, футбол, шах.

# 631
Шанита, ако не избереш в 81 или има някаква друга пречка, провери паралелките с рисуване в 144

# 632
Разглеждаме вариантите в квартала. Чак за следващата година, но все пак.

Тези, от които избираме са 128, 125, 144

Моля за мнения. Чела съм за тях, но нещо ново също ще е от помощ.

Интересувам се и от занималнята - дали има подбор на децата и има ли вариант да не го приема на занималня!!?!?

# 633
  • гр. София
Natali_ От личен опит миналата година: занималните в 128-мо и 144-то не са целодневни; 125-то не предлага ПУК.
В 128-мо е само първа смяна, т.е. сутрин; 144-то двусменен режим по 3-4 часа.
И да, има вариант да не ти приемат детето в ПУК /става въпрос за 144-то/.

# 634
  • София
Natali_ От личен опит миналата година: занималните в 128-мо и 144-то не са целодневни; 125-то не предлага ПУК.
В 128-мо е само първа смяна, т.е. сутрин; 144-то двусменен режим по 3-4 часа.
И да, има вариант да не ти приемат детето в ПУК /става въпрос за 144-то/.

Какво ще рече, че не са целодневни?
В 128 СУ занималнята е до 17:30. Място има за всяко едно желаещо дете, поне засега. Заниманията са по класове в собствените им класни стаи, тоест не са сбор от няколко класа. Има допълнителни следобедни занимания по избор, както във всяко друго училище.

# 635
Шанита, ако не избереш в 81 или има някаква друга пречка, провери паралелките с рисуване в 144

По принцип не държа точно на 81,но за рисуването в 144, си мислех,че са някак по-способни децата там.Моето рисува нормално за годините си,но чак дарба не мога да кажа,че има.В краен вариант ще разуча по обстойно и околните училища и ще търча и през втория срок. #Crazy

# 636
масата не са безкрайно способни и се е случвало да приемат външни деца, за това провери на място
двете ми девойки са минали през рисувателните паралелки на 144
нямам поглед върху допълнителния прием в паралелките с музика и хореография, но мисля, че там ситуацията е различна и не става без предварителна подготовка

# 637
Благодаря,ще проверя и двете места и ще решавам според предложенията.Благодаря много за споделените мнения. bouquetОстава да кажа какво се е случило.

# 638
Благодаря ви за мненията. Май към 128 повече клоним поради близостта му.  Peace

# 639
  • гр. София
passion не е целодневна ПУК, именно за нея говорим. Ти описваш първокласниците  Peace

за ПУК в 144-то имаше много неприети деца.

# 640
  • София
passion не е целодневна ПУК, именно за нея говорим. Ти описваш първокласниците  Peace

за ПУК в 144-то имаше много неприети деца.

Не разбрах, че се пита за ПУК. Мислех, че става въпрос за първокласници и нагоре.
Не знаех, че ПУК вече не е в целодневна форма, до преди 2-3 години беше.

# 641
  • с/у ОколоМръсТното
Благодаря,ще проверя и двете места и ще решавам според предложенията.Благодаря много за споделените мнения. bouquetОстава да кажа какво се е случило.

Хубаво е на място да си говориш...
Моите деца минаха през рисувателна и музикална паралелка и макар, че си имаха дарбата в тези области имаше деца от класовете им без особена такава. Да, не е много хубаво да се "мъчиш" с подобни профили без да ти се отдават, но може да се проверят способностите на детето.

# 642
масата не са безкрайно способни и се е случвало да приемат външни деца, за това провери на място
двете ми девойки са минали през рисувателните паралелки на 144
нямам поглед върху допълнителния прием в паралелките с музика и хореография, но мисля, че там ситуацията е различна и не става без предварителна подготовка

Става.  Peace Дъщеря ми нямаше предварителна подготовка. Ходи на "изпита" за хореографската паралелка и я приеха. Но това ни беше резервния вариант и затова не я записахме там.

# 643
Здравейте, бих искала да попитам майки на деца, минали през това, на какъв принцип е събеседването за 144? Обявяват се изпити за съответните паралелки и детето се явява на тях? Може ли едно дете да кандидатства за две паралелки? За изпита по рисуване трябва ли да се носят рисунки на детето или им дават задача на място?

# 644
  • София
Здравейте, бих искала да попитам майки на деца, минали през това, на какъв принцип е събеседването за 144? Обявяват се изпити за съответните паралелки и детето се явява на тях? Може ли едно дете да кандидатства за две паралелки? За изпита по рисуване трябва ли да се носят рисунки на детето или им дават задача на място?
Не е събеседване, а е проверка на способностите. Може да кандидатсва детето и за трите профила, поне предните години бяха направени така, че да се яви и на другите. За рисуването не се носят рисунки, а рисуват на място по зададена тема. Ето какво пише на сайта:
НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ ЗА ПРОВЕРКА НА СПОСОБНОСТИТЕ ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО
•  блок  № 4;
•  молив, гума, съд за вода;
•  акварелни (водни) бои; обли четки (тънка и дебела) или цветни моливи.

НЕОБХОДИМО  ОБЛЕКЛО ЗА ПРОВЕРКА НА СПОСОБНОСТИТЕ ПО ХОРЕОГРАФИЯ
•    гуменки;
•    тениска;
•    поличка (клин) за момичетата и клин за момчетата.

Общи условия

Активация на акаунт