НВ-ВМХ, част 80

• 36 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
 Simple Smile

# 61
Камелот, много полезна статия за ендогенната фруктоза. Доста време се храних почти без фруктоза, но отслабване не видях, така че нищо чудно да произвеждам доста фруктоза.
Бих искала да попитам дали големите глави целина стават за по-сериозна храна като заместител на въглехидратите. Сигурно е много силен вкусът? Все пак е кореноплодно.
Сладкият картоф наистина е с нисък гликемичен индекс, но има доста захар в него, логично е да се предположи, че е фруктоза, затова не влияе на инсулина. Суровият морков е с гликемичен индекс не повече от 30, даже по-нисък, а вареният не повече от 50.
Мисля, че гъбите са добра диетична храна. Бедни са откъм калории, но много засищат. Като че ли най-добре се засищам със зеленчукови супи от разнообразни зеленчуци, може и някакво месо да се сложи, масло.

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 22:11 от hjkl;

# 62
Асос,аз въведох месо на 6 месеца - дори към края на 5ти месец, а от края на 4ти месец - зеленчуци.

Може ли да помоля за линк към тази група? Hug

# 63
  • SA
Асос, мисля че добре си решила за кашите. От тях доста качват на тегло бебетата ( пьк и останалите хора  Simple Smile) и са радост за майки и баби, които смятат, че колкото повече килограми трупа детето, толко по-добре. Зеленчуковите пьрета са кьде по-здравословни и полезни.
А защо не им добавяш сварен жьлтьк ( може и да слагаш, де )? Той сьщо е богат на желязо, а и на много други ценни вещества.
hjkl, сладките картофи мисля, че сьдьржат повече фибри и затова са с ниськ гликемичен индекс. А и нишестето в тях е в по-малко количество. Иначе ми се струва, че нямат особено високо сьдьржание на фруктоза. На мен ми приличат на тиква най-вече.
Гьби и аз обичам много, а задушени с повече масло са си точно за режима ни.
Виж, за целината не зная, не сьм използвала.
От кореноплодните ям главно моркови, червено цвекло и сладьк картоф.
Аги, ти вече почна от пьрвия ден на режима да ги пращаш да вдигат тежести.  Laughing
Нека се ориентира пьрво в режима момичето, да разбере какво и как се яде. 

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 22:40 от kameloth

# 64
специални благодарности за Лабрадор
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785096.msg28433187#msg28433187

сега ако и светлото синичко върнат....  Flutter

# 65
Само да добавя за целината, че главите на целината са страшно полезни за очите. Когато бях след едната си операция,/ че аз имам 2, като дете/.... лекарите бяха казали на майка ми , колкото мога , толкова да ям глави на целина,  варени, или нарязани на шайби и запечени леко. Да ви кажа , и пържени  съм ги яла, много е вкусно....Тук пусто, много рядко ги намирам .  Перата на  целината ги ползвам за в супа, но така да ги ям не мога, а ги препоръчват най вече във вариант с фъстъчено масло . От тази комбинация  аз мога да си спестя  целината  и да наблегна на фъстъченото  масло...много го обичам...  Laughing

# 66
Аз съм съгласна с Аги, ако на някой активното тегло му е далеч от оптималното, по-добре първо да работи в посока повишаване на активното тегло и после да мисли да чистенето на мазнини. Макар че щангите не са задължителни за покачване на активно тегло поне в началото. При повечето хора ВМ-НВХ способства за уплътняване на мускулите и костите. Това се отнася в по-голяма степен за мъжете или за хората с известен спортен опит, но го има при всеки.

От друга страна, от щангите човек може само да спечели  Mr. Green

Въпросът е желанието за "отслабване" (винаги я слагам в кавички тая дума, знаете защо) да не накара начинаещия да се спре на нисък калориен прием. Това при жените е голям проблем, особено при такива с нулева спортна кондиция, които обаче са натрупали мазнини и решават с глад да ги чистят. Това не е идеята на ВМ-НВХ. ВМ-НВХ е режим целящ здраве. А оптималното активно тегло е по-сигурен признак за здраве, отколкото ниския % мазнини (да не говорим за "килата", друга любима дума в кавички).

Иначе казано, изчисляването на калориен прием и налагането на контролирана рестрикция е за напреднали  Peace

За захранването, вярвам че месото би раздразнило стомаха на едно бебе много по-малко, отколкото някой фиброзен зеленчук. А и разбира се както каза kameloth не става въпрос бебето да яде вратна пържола  Laughing

# 67
Понеже заговорихте за спорт, какво мислите за Пилатес, Каланетика и др. подобни, не за отслабване, а за оформяне.

За захранването аз вярвам, че млякото е за нахранване до 1г, а твърдата храна за запознаване с вкусове и консистенция и да не се налага, откриване на алергични реакции. След 1г местата се разменят. Не знам дали е правилно, но това е бил моят подход Peace

# 68
За вечеря сложих едни наденички, ама не съм ги купувала аз. Изпекох ги и след като погълнах 2, се зачетох какво има в тях, че бяха с много подправки и солени до безумие...но вкусни въпреки всичко.  Солта и подправките ги преживях, ама като видях, че имат и  Corn Syrup  и така се ядосах...   #Cussing out  аз такива неща не купувам, но покрай месата  за барбекюто , купил и метнал и тях в количката... Сега ме чака една седмица пиене на вода и източване... ooooh!  ама и аз .. не една, а 2  да изям ! Като, че ли още с първата хапка не разбрах, че са много солени!  Помрънках си за глупости, сега ми е по добре.... Joy Joy

# 69
Асос, мисля че добре си решила за кашите. От тях доста качват на тегло бебетата ( пьк и останалите хора  Simple Smile) и са радост за майки и баби, които смятат, че колкото повече килограми трупа детето, толко по-добре. Зеленчуковите пьрета са кьде по-здравословни и полезни.
А защо не им добавяш сварен жьлтьк ( може и да слагаш, де )? Той сьщо е богат на желязо, а и на много други ценни вещества.
hjkl, сладките картофи мисля, че сьдьржат повече фибри и затова са с ниськ гликемичен индекс. А и нишестето в тях е в по-малко количество. Иначе ми се струва, че нямат особено високо сьдьржание на фруктоза. На мен ми приличат на тиква най-вече.
Гьби и аз обичам много, а задушени с повече масло са си точно за режима ни.
Виж, за целината не зная, не сьм използвала.
От кореноплодните ям главно моркови, червено цвекло и сладьк картоф.
Аги, ти вече почна от пьрвия ден на режима да ги пращаш да вдигат тежести.  Laughing
Нека се ориентира пьрво в режима момичето, да разбере какво и как се яде. 

Хахахааха, ами трябва човек да се настройва лека полека.  Hug

Галче, според мен Пилтес звучи супер, също някои видове йога (натоварващите) и подобни упражнения със собствено тегло. Каланетиката ми се струва по-релаксираща някак, повече за забавление. И тя е хубава. И аеробика, и зумба, и боди пъмп, всякакви танци (народни, латино и т.н.) - всичко, което ти е приятно и те разтоварва. Има и един момент, че е хубаво човек и да се отпуска с упражненията: единият ден по-здраво (тежести), другия ден забавление (кардио). То всичко е забавление, де, но натоварванията се редуват обикновено, за да не се скапеш, а и като цяло да ти харесва това, което правиш. Щом ти е приятно и си доволна като цяло (въпреки временното усилие през тренировката) значи си намерила своя начин.  Hug

П.П. Аз съм на Хром и тези инструкции за Мозила не ми вършат работа. Няма как да си разпъна темите.

# 70
Записвам се и тук и изчезвам на тренировка.  Grinning

# 71
И селебритата се интересуват от хранене, здраве и т.н. Wink

# 72
Целина глава на кубчета, сварена и смачкана на пюре с масло е мммм
Но си е зимна храна, поне за мен
Върви идеално към св.пържоли
Сега лятото не мога да ям такива храни

Навремето въведох пюре от картофи, сварени и смесени с кърма
Както и телешки бульон, еше голям хит

# 73
  • София
Добро ютрооо, аз не можях да скрия нищо, само хикса ми изчезна. hahaha ooooh!
От вчера почнах на Джилиян 30 дневната програма, след това имам сили за още  Shocked Shocked но няма да прекалявам.
За днес закусих 2 пържени яйца с много масълце и козе сиренце.

# 74
  • София
Защото не съм се сетила, затова  Laughing Мерси!   bouquet

П.П. Аз съм на Хром и тези инструкции за Мозила не ми вършат работа. Няма как да си разпъна темите.
Модифицирах леко инструкциите на Лаб, за да работят и за Хром.

Цитат
а за да разпънеш колоната със съдържанието инсталираш
https://chrome.google.com/webstore/detail/stylish/fjnbnpbmkenffd … ngjfgmeleoegfcffe
и се появява горе в лентата едно S
клик на него -> write new style for www.bg-mamma.com
и в него запълвате ето с това. активирате.

Код:
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

*::selection {
    background: none repeat scroll 0% 0% #B3D4FC;
    text-shadow: none;
}
.clearfix:after {
    clear: both;
}
.clearfix:before, .clearfix:after {
    content: " ";
    display: table;
}
element {
}
.clearfix {
}
.content {
    margin-right: 0px;
    position: relative;
}

.widget {display:none}

Малко е грубо, но ми върши работа. Само тъпия "X" остана, но ако го махна става сложно връщането в списъка с темните.

Общи условия

Активация на акаунт