НВ-ВМХ, част 80

• 36 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Галче да разбра ме.  Hug А след като въведеш упражненията и се върнеш на "храна", отдолу след изчислението на калориите ти описва (изважда) тези от упражненията. Нещо такова трябва да стане:

Итого                   1 343   16   101    91      348          4   
Цель на день    1 522   38   101   114   2 300          57   
Осталось             179    22    0    23    1 952    53    
   Калории   Углев.    Жиры   Белки Натрий   Сахар   
   *Дополнительные калории за счет сегодняшних упражнений: 322

Съжалявам че не го слагам в скрит текст, за да не досаждам на останалите, които не ползват това приложение, но не знам как да го направя  Embarassed

Предполагам, аз за упражнения досега не съм го ползвала Peace

# 526
  • UK
Здравейте, започвам набързо с няколко въпроса.
Режимът подходящ ли е за кърмачки? Кърмя усърдно по много пъти на ден, бебето е най-вече на кърма, отскоро захранвам.
Подходящ ли е за мен? Имам около 10 излишни кг да смъквам след раждането, целта ми засега са 5. Имам поликистоза, не знам дали имам ИР, проблеми с инсулин и т.н., цикълът ми е редовен, с по няколко дни +/-. Като спра хляба и горе-долу смъквам, консумирам доста хляб, тестено и картофи, мисля че от тях качвам. От друга страна преди година и половина правих 90дд и смъкнах 14 кг. 160 см, 61 кг съм.
Правите ли един ден почивка от месото както обикновено се препоръчва?
  bouquet

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 17:21 от dejie

# 527
Давам пълен отчет на менюто днес Simple Smile
з ,разбрах те ,че е 4 яйца с извара+домат,следобед :1 кисело мляко,в ми ще бъде сирене по шопски,току що го направих.
От утре ще се опитам да вкарам повече месце Simple Smile Лека вечер ,дами   bouquet

# 528
Вие това си го знаете Hug, но е добре обяснено, затова го поствам (на английски език е): http://www.coachcalorie.com/how-to-repair-a-broken-metabolism/

За формичките за мъфини, щях да пиша, че може всякакви метални, стъклени панички да се ползват, дори такива за крем карамел или пък даже тавичка от йенско стъкло. Просто трябва или да се намазни или да се застели с пекарска хартия, и когато е готово, може да се нареже с чаша, за кръгла форма, или на квадратчета, ромбчета и. т.н. или да се яде директно от тавичката Laughing
Все пак аз силиконовите формички за нищо не ги заменям Flutter
Като отида в магазин, където продават дом. потреби и все за такива се оглеждам hahaha А и за замразени глезотийки са чудесни Flutter

# 529
з ,разбрах те ,че е 4 яйца с извара+домат,следобед :1 кисело мляко,в ми ще бъде сирене по шопски,току що го направих.
От утре ще се опитам да вкарам повече месце Simple Smile Лека вечер ,дами   bouquet
Закуската ти звучи като съставките на един хубав миш-маш.

По отношение на месото, в нашата месарница горното пилешко бутче струва 2,90 лв. кг., за разлика от долното, което било парти-бутче за 7 и нещо кг. Евтин вариант са и пилешките карантии. Воденичките стават чудесни, но трябва да се варят по-дълго, докато станат крехки. Дробчета, сърчица са добра опция.

# 530
Вие това си го знаете Hug, но е добре обяснено, затова го поствам (на английски език е): http://www.coachcalorie.com/how-to-repair-a-broken-metabolism/

За формичките за мъфини, щях да пиша, че може всякакви метални, стъклени панички да се ползват, дори такива за крем карамел или пък даже тавичка от йенско стъкло. Просто трябва или да се намазни или да се застели с пекарска хартия, и когато е готово, може да се нареже с чаша, за кръгла форма, или на квадратчета, ромбчета и. т.н. или да се яде директно от тавичката Laughing
Все пак аз силиконовите формички за нищо не ги заменям Flutter
Като отида в магазин, където продават дом. потреби и все за такива се оглеждам hahaha А и за замразени глезотийки са чудесни Flutter

да,мисля утре да си взема най-накрая едни формички и аз Simple Smile

# 531
Закуската ти звучи като съставките на един хубав миш-маш.

По отношение на месото, в нашата месарница горното пилешко бутче струва 2,90 лв. кг., за разлика от долното, което било парти-бутче за 7 и нещо кг. Евтин вариант са и пилешките карантии. Воденичките стават чудесни, но трябва да се варят по-дълго, докато станат крехки. Дробчета, сърчица са добра опция.

Simple Smile да и аз се сещах тези дни за пилешки дробчета Simple Smile

# 532
  • SA
Я вижте каква книга намерих - John Yudkin - "Pure, White and Deadly"  Simple Smile
Не е хубаво качеството, но ми се иска да я добавим кьм библиотеката ни.
Ще я прегледам при пьрва вьзможност.

http://dox.bg/files/dw?a=867b30f3ac

dejie, този начин за хранене е подходящ и за кьрмачки. Но предвид, че сега ще го започваш и още не си се адаптирала кьм него, мисля, че не е добре още в началото да започваш сьс строги рестрикции. Задьлжително се храни, без да гладуваш като намаляваш вьглехидратите постепенно. Може за начало да спреш хляба и ориза, както и разни сладкиши, тестени. Но да хапваш примерно по някой картоф, плод. Имай предвид, че някои хора по време на адаптационния период изпитват известни трудности - като главоболие, отпадналост и др. ( описани са на 1 страница) и не би било добре за жена, която кьрми да понася такьв стрес. Така че, започни режима по-либерално, без стриктни ограничения и с времето прави промени в насока по-стриктно ограничаване на вьглехидрати.

# 533
  • UK
Благодаря, kameloth, точно така мисля да направя!   bouquet Не мисля нищо да изключвам напълно и тотално. Повтарям си другия въпрос, правите ли почивка от месото понякога, вярно ли е или заблуда всеобщото мнение, че месото много натоварва черния дроб и не бива да се консумира всеки ден? Съжалявам ако задавам предъвквани въпроси.

# 534
Виляна, НЕ прави 1 ден зареждане, докато  искаш да сваляш, според мен ще е грешка !    Карай си по режима, това не е някакъв стро режим, няма какво да зареждаш мила !  Забрави !   Така съвсем ще ти се забавят резултатите !   А и 1 път седмично по принцип е доста често зареждане.... 1 път на месец, ок, хапни си нещо, но не вафли,торти, сладоледи... а  зареждането се изразява в това, да си позволиш малко повече   картофки, или порция ориз...такива неща.  В началото, трябва да си с много изчистено хранене, и стриктна с количествата.  Тогава и си нахранена добре, и сваляш доволно !  Hug

# 535
  • SA
Ох, да, този вьпрос го пропуснах, извинявай.  Embarassed
Не, не правим почивки с месото тук. Не се налагат такива. Това е една от най-добре усвояемите храни и нищо не натоварва. Като говорим за чисто месо, а не разни салами, колбаси, кайми, които не се знае какво сьдьржат.
Сега, не е казано, че задьлжително всеки ден трябва да се яде месо, ако не ти се яде. Аз понякога ям яйца под различна форма, сьщо често ям различни субпродукти ( то и те са си кьм месото всьщност).
Но исках да кажа, че ако ти се яде месо, спокойно може и всеки ден да си хапваш без притеснения. Няма нужда да се правят почивки.
Няма проблем, питай каквото те интересува.
Нормално е в началото да имаш повече вьпроси.

# 536
Виляна, НЕ прави 1 ден зареждане, докато  искаш да сваляш, според мен ще е грешка !    Карай си по режима, това не е някакъв стро режим, няма какво да зареждаш мила !  Забрави !   Така съвсем ще ти се забавят резултатите !   А и 1 път седмично по принцип е доста често зареждане.... 1 път на месец, ок, хапни си нещо, но не вафли,торти, сладоледи... а  зареждането се изразява в това, да си позволиш малко повече   картофки, или порция ориз...такива неща.  В началото, трябва да си с много изчистено хранене, и стриктна с количествата.  Тогава и си нахранена добре, и сваляш доволно !  Hug

Благодаря за съвета ,мила  Hug   Ок няма да правя компромиси  Peace
Относно количествата само закуската мисля ,че е повече с яйцата,иначе след това малко мляко,парченце сирене или кашкавал (знам,че не е много правилно ), но относно другото ще те послушам,без повече компромиси и грешки  Naughty
Лека вечер   bouquet

kameloth кайма от мляно телешко и свинско месо става ли  newsm78

# 537
  • SA
Вилянче, да, разбира се, че става. Всяка кайма, която пред теб я мелят от месо е добра. Аз имах предвид онези готови кайми, които се продават в пакети, че сьдьржанието им не е известно и не е за предпочитане да се използват.
А да си кажа честно, аз пред дилемата сладолед, или картофи и ориз, ведньж месечно, определено ще предпочета сладоледа.  Embarassed 

# 538
Качих книгата, благодаря!  bouquet Преди време съм свалила някаква друга версия, но май не се чете добре на Киндъл. Ще пробвам тази.

Да се похваля, че в стремежа си да оползотворя овчето сирене, за да не го хвърля, направих кокоски с него - с повечко бакпулвер и ванилия. После малко се улисах в работа, та те се попрепекоха. Crazy Но станаха фантастични - това е пълноценна нисковъглехидратна баница. Sunglasses

(За 2 по-големи или 3 по-малки кокоски сложих 4 с.л. кокос, 50-60 грама сирене, 1 ч.л. бакпулвер и 2 ванилии)

# 539
Момичета имате ли рецепта за домашно приготвен сладолед? Иска ми се за почивните дни да направя вкъщи такъв.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт