Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 181
  • 986
  •   1
Отговори
# 210
Вярно - природната стихия е неумолима. Но човешкият фактор винаги е допринасящ степента на бедствието. Алчността да строиш без правила, безконтролното обуклучаване навсякъде, неотпушени канали, дерибействане - колко още нещастия ще си причиним?!?

# 211
  • София, България
Освен на 17 777 с текст DMS Varna, може да помогнем и на:

Тази информация откъде е? Всичко, което намирам, е за предишни наводнения.

Тази си е сметката!  Wink Във фейсбук има цяла група за помощ и качиха същата информация.

# 212
  • Варна
Съобщиха току що по Нова ТВ ,че в Добрич се очаква приливна вълна и призовават хората от квартал Югоизточен да се качат по високите етажи на блоковете .

# 213
  • София
Номер 17 777 функционира нормално. Изпраща почти веднага потвърждение с благодарност за съпричастност към кампанията.

За сметката не знам още. Не вярвам да не е актуална.  newsm78

# 214
  • Once there was a Hushpuppy...
Така е защото се допусна магазин до магазин, ресторант до ресторант, хотел до хотела, вили и могили на Галата, циганин до циганин...Мръсотия тече по улиците на Аспарухово, това е отношението ни към всичко, което не ни е пряко под покрива.
Общото не ни интересува за съжаление...
Да не дава Господ в София подобна приливна вълна, че Драгалевци и Симеоново/силно застроени от баровците и без канализация/ ще дойдат в Младост и центъра. Е, тогава не знам дали ще се давим в дъждовна вода, но със сигурност ще е в ла.....а Sad
Хората сме сбъркани, не само държавата да ни е виновна за това и онова..
А, че държавата е абдикирала, това също е вярно..

# 215
  • София
Освен на 17 777 с текст DMS Varna, може да помогнем и на:

Тази информация откъде е? Всичко, което намирам, е за предишни наводнения.

От тази група е - https://www.facebook.com/groups/516658631790340/?fref=nf . Според нея банковата сметка е на БЧК. Обаче, всъщност е към ДМС - http://dmsbg.com/index.php?page=4&spage=0&item=448&p=0

# 216
  • София
Видях следното :

7-годишният Константин Силвиов Шопов е хоспитализиран в детска хирургия на болницата. Той към настоящия момент е без придружител, ще се предприемат действия по издирване на роднини на детето. Момченцето е било открито на капак на лек автомобил и заведен в здравното заведение от екип на „Бърза помощ“.

За МБАЛ „Св. Анна“  става дума. Ако някой може да помогне?

# 217
Цитат
Червенокръстките екипи работят съвместно с органите и формированията на МВР - ГДПБЗН за подпомагане на изпадналите в беда хора и за отстраняване на последствията от бедствието. БЧК вече предоставя на пострадалите във Варна питейна вода, подкрепителни напитки, храна и артикули от първа необходимост от бедствения си резерв.
Бедствените складове са отворени и има готовност на нуждаещите се да се предоставят одеяла, походни легла, спално бельо, възглавници и други материали от първа необходимост.

Българският Червен кръст открива и специална банкова сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от наводненията в страната).

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията:
през Epay - ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
с дебитна/кредитна карта - Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи

Активиран е краткият номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.

БЧК поддържа непрекъсната връзка с Националния кризисен щаб и с кризисните щабове по места.

# 218
  • София
Аз разбрах, че става въпрос за свлачище, не просто за преляло дере - кална маса примесена с камъни. Sad

Знаят се свлачищните райони кои са и трябва да им се прави профилактика. Тук нещата пак започват да оформят милата родна картинка как отговорните фактори си питат ушите и здраво стискат очите. Явно е било въпрос на време да се случи белята, ако нещата са така, както ги казват местните. Обикновено местните всичко знаят. Но много бързо ще се заметат и битият - бит, е...ят - е..., знаем си го.

# 219
  • ВАРНА
 Някой да има информация за положението в Кранево освен дадената в тв 7?Наистина ли е под вода ?

# 220
Аз имам въпрос. Какво е най-добре да се направи, ако си в кола и виждаш, че към теб идва вълна и колата ти се носи? Да излезеш от нея и да се хвърлиш във водата или да стоиш в нея? Защо никой не учи какво трябва да се прави при бедствия. Какво могат да помогнат хората, каква трябва да е организацията.

# 221
  • София
Някой да има информация за положението в Кранево освен дадената в тв 7?Наистина ли е под вода ?

Да. Мои роднини трябваше да пътуват към Балчик. Пътят е затворен. Кранево е под вода и за момента няма достъп до населението в района.

# 222
Както вече стана ясно, сметките са две:

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

Управлява се от ФПББ.

* * * * *

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от наводненията в страната).

Управлява се от БЧК

* * * * *

Телефоните също са два:

17777 с текст DMS VARNA
1466 - кратък номер на БЧК

# 223
Аз разбрах, че става въпрос за свлачище, не просто за преляло дере - кална маса примесена с камъни. Sad

Знаят се свлачищните райони кои са и трябва да им се прави профилактика. .....

Тепърва ще се активизират, ако наистина има такива участъци, ами дано са малки и локални. Не ми си мисли за такъв момент, там просто няма спасение.

# 224
  • Sofia
Аз имам въпрос. Какво е най-добре да се направи, ако си в кола и виждаш, че към теб идва вълна и колата ти се носи? Да излезеш от нея и да се хвърлиш във водата или да стоиш в нея? Защо никой не учи какво трябва да се прави при бедствия. Какво могат да помогнат хората, каква трябва да е организацията.

Преди години, когато бях ученичка, се провеждаха учения за действие при бедствия.
Колкото и несериозно да гледахме тогава на тях, все нещо ни е останало в главите.
Отделно в часовете по НВО и на военното обучение за две седмици се даваше доста информация .
Сега децата се учат от филмите, ама нали се сещате там колко са реални...

Истината е в превенцията на всички нива, обаче винаги се сещаме, след като е станала трагедията...

Общи условия

Активация на акаунт