Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 182
  • 986
  •   1
Отговори
# 240
6 жени,2 деца и 1 мъж....

# 241
ОД МВР ДОБРИЧ информира гражданите, че поради покачването на водата в коритото на Суха река по протежението на бул. „Русия” в град Добрич, се очаква приливна вълна. Апелираме гражданите, живущи по протежението на бул. „Русия” в град Добрич, да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си. При възможност същите да бъдат напуснати до нормализиране на обстановката. Припомняме, че има изграден временен кризисен център в зала „Добротица” в град Добрич.

В момента заради продължаващия дъжд се очаква втора приливна вълна.
Преустановена е работата на всички учебни и детски заведения. Отменено е и външното национално оценяване на децата от 8 клас. Работи се да бъде възстановена дейността на Социален патронаж, който превозва храни и медикаменти на възрастни, болни и самотни хора. Обхождат се всички мостови съоръжения в града, тъй като състоянието им никак не е добро. Очаква се приливната вълна да не намалява своето ниво, а до го повишава. В момента „Пожарна безопасност и защита на населението” са преустановили дейността си поради липса на ефект. Водоподаване към града няма – всички помпени станции са наводнени. Електрозахранването по цялото протежение на реката е спряно.

Поради надхвърляне на обема на каналите, са залети мостовете на Пети километър и до Патарника. Непроходими са пътищата Добрич - Варна, Добрич - Балчик, Албена - Балчик, Албена - Варна. Много пътища са залети или са с нанесена кална маса, информират от областната информация.

# 242
Стоя и гледам и не мога да повярвам какво се случи и още се случва. Дъждът не престава да вали. Сега съм при роднините си близо до Търново и тук цяла нощ много валя. Когато гледаме подобни репортажи от отдалечени точки в света, цъкаме с език и ни става неприятно, но когато това се случи в собствената ни страна, осъзнаваме, че макар и да не сме ние жертвите, това могат да бъдат наши приятели, роднини, познати. Изключително съм раздразнена от споровете между властта сега, мисля, че това е най-лошото време за подобни обвинения  #2gunfire

Във Фейсбук видях инициативата "Молитва за Варна" и текста на П.Куелю за подобни събития, ако желаете, прочетете и се включете в инициативата, споделяйки в социалната мрежа:
http://moyatden.bg/1999/molitva-za-varna/

Дано жертвите не станат повече!  Много се моля всички тези мъки да приключат...

# 243
Два поредни дни успяваме да се приберем с детето непосредствено след валежите, но преди да е станало непоносимо.
Мъжът ми работи извън града и едвам е дошъл вчера до Варна.

Такова трещене и бучене, такъв порой майка ми, която е на 75г. и е от Варна казва, че не е виждала.

Приятелката ми от Аспарухово не вдига телефона, но се надявам да е заета служебно и затова.

Снощи нямахме ТВ и и-нет, едва на сутринта разбрах за жертвите.

Не  мога да повярвам,че в града, в 21 век може природата да вземе толкова жертви.

Нека да са спокойни душите им. Flowers Rose Flowers Rose

# 244
Огромна трагедия.  Sad Горките хорица.  Sad Мир на душите им.  Praynig

# 245
http://snurl.com/2914q56 -  - не знам за вас, но мен това ме просълзи, казва се "Аз обичам България. А ти?" , пише колко несломими и силни сме българите и как се обединяваме именно в такива тежки моменти като трагедията във Варна.  Sad

# 246
  • София, България
Сега говорят по БТВ, че са получили официално предупреждение от министерството за нови наводнения до утре.  Sad

# 247
  • София
Така е защото се допусна магазин до магазин, ресторант до ресторант, хотел до хотела, вили и могили на Галата, циганин до циганин...Мръсотия тече по улиците на Аспарухово, това е отношението ни към всичко, което не ни е пряко под покрива.
Общото не ни интересува за съжаление...
Да не дава Господ в София подобна приливна вълна, че Драгалевци и Симеоново/силно застроени от баровците и без канализация/ ще дойдат в Младост и центъра. Е, тогава не знам дали ще се давим в дъждовна вода, но със сигурност ще е в ла.....а Sad
Хората сме сбъркани, не само държавата да ни е виновна за това и онова..
А, че държавата е абдикирала, това също е вярно..

Хората сме съвсем обикновени стадни същества, също като шимпанзетата. Важен е водачът. В една организация като държавата, важни са водачите, защото те определят посоката, колкото и да се говори, че трябвало да бъде отдолу-нагоре. Властта е пълна и неограничена по своята философска и практическа същност, и който е неин носител, той определя кое как да се случва.

# 248
Трагедия, която е заради многото човешки грешки и която струва много жертви. Водата е стихия, а всичко, правено на парче ѝ е помогнало да убива. Sad

# 249
Страшна трагедия. Съболезнования към близките на починалите. Надявам се да няма други жертви!!

# 250
  • София
Съобщиха за 3-та жертва в Добрич.  Confused

# 251
  • Варна
Номер 17 777 функционира нормално. Изпраща почти веднага потвърждение с благодарност за съпричастност към кампанията.

Аз все още нямам, но се надявам смс-а да е стигнал по предназначение.

# 252
  • София
Ужасна трагедия... дано поне до тук се спре.

Река Янтра край бента на Долна Оряховица:
https://www.facebook.com/photo.php?v=911658125527081&set=vb. … ype=2&theater

Притеснена съм.

# 253
Номер 17 777 функционира нормално. Изпраща почти веднага потвърждение с благодарност за съпричастност към кампанията.

Аз все още нямам, но се надявам смс-а да е стигнал по предназначение.

Аз изпратих в 10:05 и чак сега получих потвърждение.

# 254
  • София, България
Ужасна трагедия... дано поне до тук се спре.

Река Янтра край бента на Долна Оряховица:
https://www.facebook.com/photo.php?v=911658125527081&set=vb. … ype=2&theater

Не може да се види. Пише, че е недостъпно. Явно е сложено само приятелите да могат да го виждат, а не е публична публикация  Wink

Общи условия

Активация на акаунт