Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 182
  • 986
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Номер 17 777 функционира нормално. Изпраща почти веднага потвърждение с благодарност за съпричастност към кампанията.

Аз все още нямам, но се надявам смс-а да е стигнал по предназначение.

Аз получих почти веднага, но вероятно има претоварване на линиите.  Peace

# 256
  • Пловдив
Номер 17 777 функционира нормално. Изпраща почти веднага потвърждение с благодарност за съпричастност към кампанията.

Аз все още нямам, но се надявам смс-а да е стигнал по предназначение.
Споко, важното е, че сме пратили. Аз след около 10 мин.  получих потвърждение. Но къде е държавата ни в този момент?!

# 257
Аз получих потвърждение за СМС веднага.
В Търновско за сега е спокойно,но там се действа светкавично,просто управата е един път. Peace
Моля се това да е всичко и да няма повече жертви.

# 258
  • в рока
Аз получих отговор 2 часа след изпратения смс.

Силно се надявам да няма повече жертви!Моля се на Господ!
Браво на Велико Търново!Ето, че можело да се реагира адекватно.Вярно е , че е валяло по-малко , но все пак, браво!

# 259
Получих отговор веднага.

Бог да прости невинните жертви, мир на праха им! Съболезнования на близките им! Безмълвна съм пред случващото се, не ми се коментират отговорните за такива ситуации лица. Не се сърди човече е написала всичко, което мисля и аз, напълно подкрепям поста й.
Дано природата пощади бедстващите места и да не се сбъднат прогнозите за нови приливни вълни.

# 260
  • София
Аз получих отговор 2 часа след изпратения смс.

Силно се надявам да няма повече жертви!Моля се на Господ!
Браво на Велико Търново!Ето, че можело да се реагира адекватно.Вярно е , че е валяло по-малко , но все пак, браво!
И моят sms дойде след час и половина два.
Дай, Боже, да няма повече жертви, нито материални щети, защото и без това народът е достатъчно беден!

Бог да прости на загиналите! Sad

# 261
  • София
Съжалявам, че ще се отклоня от темата, но ми прави впечатление, че много хора съчувстват, молят се и философстват из нет пространството, а малко предприемат някакви действия, твърде малко. Дано поне резултатите от смс кампанията са добри!
Хората правят държавата - много говорим, малко действаме! Всичката ни работа е такава! Господ да ни е на помощ!
Правилни са ти наблюденията, но и 1 sms, е предприемане на нещо. Ти какво предприе?

# 262
Тя защо го изтри мнението? Аз тъкмо щях да я питам откъде пише и философства в нет-пространството, от улиците в Аспарухово ли или от вкъщи, на топло пред компютъра. Всеки помага както може. Аз помогнах, както можах.

# 263
    От Варна съм,такъв ужас за моите 70 години живот не бях виждала..........

Изпратих СМС-и-веднага отговориха.Благодаря на хората ,съставили темата и публикували адресите за даване на помощи-ще занеса дрехи и всичко,с каквото мога да помогна.

Бог да прибере душите на загиналите в рая,а на близките им-сили и търпение да понесат трагедията!

# 264
Дразни ме това акцентиране върху факта, че 23 юни е обявен за ден на национален траур в медиите.
Това ли е единственото, което може да се направи точно сега? Това ли е единствената грижа на държавата?
Пир за журналистите - лешояди.

# 265
Съжалявам, че ще се отклоня от темата, но ми прави впечатление, че много хора съчувстват, молят се и философстват из нет пространството, а малко предприемат някакви действия, твърде малко. Дано поне резултатите от смс кампанията са добри!
Хората правят държавата - много говорим, малко действаме! Всичката ни работа е такава! Господ да ни е на помощ!

Stop Не сте права, и излишно се опитвате да внушите на хората чувство на вина.

Помощта е редно да се оказва от обучени и сигурни в действията си хора. Струпването на ентусиазирани, но крайно неориентирани и без никакъв предишен опит доброволци, може да доведе до хаос и нови жертви. Редно е да се задейства организацията и съгласуването на действията на съществуващите структури, а не да се разчита на доброволци. Имаме прекрасни професионалисти - в Пожарната, в Гражданска защита, в Червения кръст, в Армията, в различните видове Спасителни служби, в МВР и Спешна помощ. Но тези хора трябва да бъдат организирани и поведени, за да си свършат работата. Това е проблемът, а не липсата на хора.

Разбира се, в подобни моменти всеки гражданин трябва да е на разположение на професионалистите, но не и да се изземват техните функции с хаотични и неясни действия.

# 266
  • София
ще кажете, че съм негативна и песимистична, но тепърва ще излизат още жертви, защото едва сега започва разчистването.

Доброволците често пречат повече, отколкото да помагат. Както винаги, става въпрос за организация.

# 267
Военнослужещи от националния военен университет спасиха от наводненията 16 човека в Дебелец и Велико Търново
20 Юни 2014 | 11:05 | Агенция "Фокус"
София.  С разпореждане на министъра на отбраната Ангел Найденов три спасителни екипа от Националния военен университет в състав от 26 военнослужещи и четири броя специализирана военна техника се включиха в спасителните действия в област Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Цяла нощ екипите са оказвали помощ на бедстващите граждани. Военнослужещите са спасили от водната стихия един човек от Дебелец и 15 души от Велико Търново, сред тях майка с деца и инвалиди. Спасителните действия на военнослужещите са приключили в днес, 20 юни, в 02.05 часа. Кметът и областният управител на Велико Търново са изразили благодарност за навременните действия на екипите на Националния военен университет, които са в готовност за реакция при необходимост.

А във Варна военните включиха ли се?

# 268
Май не, Инжстрой, Хидрострой и доброволци/от които затворници с леки присъди/.

http://petel.bg/Avariyni-grupi-i-dobrovoltsi-chistyat-Asparuhovo__75470

# 269
Гражданите ще свършат по-добра работа, ако се погрижат за себе си, не рискуват здравето и живота си и не създават допълнителна работа на спасителите.

Общи условия

Активация на акаунт