Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 160
  • 986
  •   1
Отговори
# 315
  • Сред мелниците
За НоваТВ - Някакви проблеми с Корпоративна Търговска Банка.
Говорят за далавери, от които може да ощетят БНБ. И аз не съм много наясно, но с това е свързано.

Не някакви, а сринаха банката в която се държат парите на държавните предприятия. Да оставим тези новини за други теми.

# 316

Обсъди! Реално какво предприе, пише ли някъде?

Имаш ли нещо против да споделяш политическите си пристрастия в други теми?

А ти имаш ли против да четеш преди да се включваш неподготвена?

# 317
Тя защо го изтри мнението? Аз тъкмо щях да я питам откъде пише и философства в нет-пространството, от улиците в Аспарухово ли или от вкъщи, на топло пред компютъра. Всеки помага както може. Аз помогнах, както можах.

Бубче, няма нужда да се гневиш! Ако мислиш, че греша опровергай ме. Повечето тук сме на топло пред компа, вероятно и ти. Изтрих, коментара, защото в последствие прецених, че е излишен на фона на това което сполетя хората.

И правилно си преценила.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 13:52 от Бубче

# 318
  • Сред мелниците

Мисля, че прочетох. Можеш да ми пишеш на лични, да довършим разговора. На фона на трагедията, да продължаваме този разговор тук ми е непосилно. Ти си пиши.

# 319
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Herz, ето статията:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4149076

Кристалина Георгиева съобщава, че дарява 20 000 лева лични средства за хората в беда.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2014/06/20/kristalina-georgieva-s-goliama-skryb-nauchavam-za-tragediiata-vyv-varna.229661

# 320
Преди почти девет години, на 7 август рано сутринта се събудихме в тинеста вода до коленете. Едвам спасихме бабата на мъжа ми в последния момент. Водата при нея изпълни първия етаж до тавана. Река Искър носеше прасета в кочините им, кози, домашни птици, колела, детски колички, тенджери и каквото може и не може да се сетите.
Месеци ни трябваше да изчистим, изсушим къщите си и изхвърлим излишните вече вещи.
Гражданска защита, пожарна, полиция помагаха, но ако не бяха хората да се организират, вероятността нещата да се нормализират, не бяха обозрими.
Та, като преживяла воден ад, мога да кажа, че силните, здрави мъже, които действат с акъла си, са само в помощ, не във вреда или в пречка. Не чакайте само на държавата, защото първо държавата е и без това водена от хаоса, второ е бедна, за да се справи с подобни трагедии, а пък и доброволчески отряди има навсякъде по света.

# 321
  • София
Скрит текст:
"Половин денонощие след кошмара, който преживяха жителите на варненския квартал "Аспарухово", Георгиева все още не е предложила мерки, за да се помогне на пострадалите хора"...
Цитат
В телефонен разговор Росен Плевнелиев обсъди с еврокомисаря за хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева възможностите за помощ от Европейския фонд за солидарност за справяне с щетите от бедственото положение в няколко района в България.
из новинарски сайт в Интернет.

Нищо няма да предприеме. Беше казала за земетресението в Пк, че няма как да помогне, защото мащабите на бедствията в Б-я са малки според някакви таблици, по които се ръководят, и няма как да се отпусне парична или хуманитарна помощ.  Sick

# 322

Мисля, че прочетох. Можеш да ми пишеш на лични, да довършим разговора. На фона на трагедията, да продължаваме този разговор тук ми е непосилно. Ти си пиши.
Да ти пиша на лични?

# 323
  • Варна
Хората в Аспарухово се нуждаят от физическа сила / хора/ , които да помагат в разчистването, но моста е затворен и фактически няма достъп до квартала . Не знам какво може да се направи, друг достъп до квартала няма, освен по моста. Нямат ток и интернет.

# 324
5000 деца са блокирани в лагера в Кранево

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2014/06/20/5000-deca-sa-blokirani-v- … -v-kranevo.229689

Sad

# 325
  • София, България
Спрете вече с тези безсмислени спорове!

От Мтел също заявиха, че ще дарят 20 000 лв. за пострадалите райони!  Wink

# 326
Достъп до Аспарухово имало през стария път за Бургас - местност Боровец. Не знам къде се намира, може би някоя съфорумка ще разясни. Това знам от групата във Фейсбук.

# 327
Не разбирате, или се правите на неразбрали  Thinking Не става въпрос за политика, не и в евтиния смисъл на "сини", "червени", "лилави" и прочие.
Става въпрос за ЗНАЦИ - на подкрепа и солидарност, от страна на ЕС чрез ръководството му - ЕК, и ресорните Комисари.

В случая никой не иска от Пенка 10 000 или 50 000 лв лични средства. Или да дойде да спаси с голи ръце и боси крака човек от стихията.  Stop

За институционална подкрепа иде реч, за знаците, че сме (и доколко сме) част от ОБЩНОСТТА. Жалко, ако не го разбирате.

# 328
  • Варна
Румънският министър на транспорта е предложил помощ с хора и техника , дано нашите я приемат , ще е удобно да дойдат около Добрич. Но като гледам ,че КТБ вече стана главната тема  , за съжаление пак се реагира неадекватно  Tired

# 329
BirdsFlu,   Peace
Статичното положение на Кристалина Георгиева, ако не беше мащабът на трагедията, щеше да е смехотворно, сега е обидно, жалко и навява невероятно тъжното усещане за изоставеност и безнадежност. А толкова бяхме горди, когато тя зае този си пост.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт