Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 790
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Морето днес не става за плуване, мисля че поне няколко дни няма да става, да не кажа седмица. Започнаха почистване на плажа Златна рибка днес следобед, още не са приключили. Морето е мътно кафяво поне 400-500 м. навътре, така е и по другите плажове на Созопол, които видяхме. Иначе за хващане на тен е супер, плажът е сух, времето е чудесно  Peace

# 166
  • София
 Витаминче,
Супер новина за такива като нас, дето ще търсят риба да хапват в Созопол(+наливна бира естествено). Както и преди писах, не сме стъпвали от 10 години там, и се ослушвам постояно за коментари на заведенията за хранене, че аз бях инициаторка за смяна на мястото, и ако се окаже, че няма къде да хапнем барбун, чернокоп или поне сафрид, ще има бой по каската #2gunfire. А и ние ще сме само 1 седмица(заради стиковане на отпуски и разрешение за ползването им), та няма да има време за проба-грешка. Ще помоля и за цени(може и на лични),  за да мога  все пак да си направя сметка за бюджета като на "ново място", чух, че си е скъпичко в Созопол изхранването по ресторанти.
Най-важното е, че там всичко е наред след бурята онази нощ.
Благодаря предварително и приятна почивка.

# 167
  • София
За който питаше: автобуси има и за Черноморец и за Приморско, тръгват от обръщалото пред градския парк, там, където спират каретите с конете.

K.BONCHEVA, благодаря за отзивите за Южна Перла. Той ми е един от вариантите, ако въобще опрем до морето тази година. Понеже ще е само за 2-3 дни, а не 2-3 седмици като друг път, ще можем да си го позволим предполагам. Не знам дали си обърнала внимание, но има ли вегетариански ястия в ресторанта (изключая салатите), които да не са пържени (тип кашкавал пане и подобни)?

Днес е денят на Св. Марина, съответно и празник на Созопол:)

Радвам се, че всичко се нормализира. С природата шега не бива.

# 168
Дао , менюто в ресторанта е доста малко, но за сметка на това много вкусно!Порциите не са големи, но пък достатъчни.Имаше кашкавали и сирена, но не мога да ти кажа със сигурност как са приготвени.Аз основно ядох салати, пасти, ризото, скара.Супите са им много хубави,имаше картофена, зеленчукова, но не от тези разтворимите, а от истински зеленчуци.В менюто има доста морски дарове , даже повече от необходимото LaughingВ ресторанта всеки ден се готви 3-степенно обедно меню.Едно от нещата винаги е без месо.Ако сте с включена закуска ще останете много доволни.Блок масата беше много добре подредена и имаше много качествени неща.Имаше около 4 различни вида яйца, пушен бекон , разни филета, над 3-вида кашкавал, два вида сирене,над 5 вида хляб,мед , сладка, всякакво мляко, зърнени закуски,най-различни баници, мъфини, кексове овесени ядки, чай , кафе.....както и една голяма маса с много плодове.
Искам само да поясня , че ние бяхме в началото на юли и хотела беше пълен на 70%.Беше много спокойно и релаксиращо.Сега вече август месец, не знам.
Приятна и БЕЗВАЛЕЖНА почивка на всички Simple Smile

# 169
Влизам само да ви кажа ,че при Мърото също рибата е готина ..Ядохме попчета -поне 14 бройки в чинията ..много вкусно..изобщо тоя Мъро ми е фаворит за обяд .Хубава му е кухнята ,изобщо не е скъпо и много вкусно.Таратора например си е супер гъст ,както трябва да бъде ,а не вода ..скарата и готвените му ястия също са ,както трябва ..сметки от порядъка на 25-35 лв за ядене за 4 човека на корем.. LaughingТака ,че смело обядвайте там,които ще сте на хармани.. Winkтова е за сега ,извинявам се ,че не мога да отговарям на лични ,но ще пиша при първа възможност Peace

# 170
  • София
K.BONCHEVA, благодаря   bouquet

# 171
  • София
Да попитам колко е разстоянието от Каваци до Хармани пеша като време - заинтригува ме да ходим при Мърото вечер. И ако ни се наложи да останем до по-късно вечер в града как стои въпроса с влакчетата или рейсовете от там до Каваци? Ако трябва с такси да се прибираме, какви са им тарифите?

Дано времето да ви е хубаво, че днес тук от сутринта вали и няма изгледи да спре - АМАН!

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 12:16 от tuturutka1

# 172
Нашите планове за почивка тази година постоянно се променят, та сега сме на вълна Созопол. Исках да питам за възможностите за детска кухня в Созопол, ако някой е ползвал. Видях, че една частна кухня от Бургас май доставя до Созопол (Бамбини), дали някой има впечатления? Предварително благодаря за всички отговори.

# 173
  • София и Морето от време на време
Да попитам колко е разстоянието от Каваци до Хармани пеша като време - заинтригува ме да ходим при Мърото вечер. И ако ни се наложи да останем до по-късно вечер в града как стои въпроса с влакчетата или рейсовете от там до Каваци? Ако трябва с такси да се прибираме, какви са им тарифите?

Дано времето да ви е хубаво, че днес тук от сутринта вали и няма изгледи да спре - АМАН!

От триъгълника на края на Веселата уличка (водната пързалка) до хотела ви са 2км. по пътя, една идея по-малко е през черните улички на Буджака. Въпрос на предпочитание. Може би през деня е по-добре по черните, че вероятно е по-хладно, отколкото по напечения асфалт, но пък е и по-прашно. За вечер - може би пътя аз лично бих предпочела, ама от където и да е - бих си носила фенерче - хем да си осветявам, хем и от движещите се коли да ме виждат. Време за извървяване ... ами зависи с каква скорост вървиш ...

Най-добре отвори гугъл карти и маркирай хотела ви и точката, до която искаш да идеш и ще ти даде разстоянието и маршрута. Можеш да избириш дали с кола или пеша.

# 174
Нашите планове за почивка тази година постоянно се променят, та сега сме на вълна Созопол. Исках да питам за възможностите за детска кухня в Созопол, ако някой е ползвал. Видях, че една частна кухня от Бургас май доставя до Созопол (Бамбини), дали някой има впечатления? Предварително благодаря за всички отговори.

Прочети предните 2-3 страници - коментираше се детска кухня, че има и къде точно е и как става записването.

# 175
  • България
момичета къде се намира ресторанта на Мъро,това ли е точното му име да погледна на гугал мапс
в понеделник сме в Созопол и се надявам на топло време и чисто море
споменахте водна пързалка,преди 3г май нямаше такава....къде се намира

# 176
Оффф, не знам дали още я има, ама на времето там беше водната пързалка - при този триъгълник. Моя е грешката, че не съобразих, че е много вероятно това описание да не е много точно.
Този триъгълник е кажи-речи в средата на плажа и след това вече до плажа е само тротоар, улицата и вече от другата страна на улицата са нови хотели, построени в последните под 10г.
Инфото за хубави ресторанти, тоест с добра кухня и сносни цени е много ценно, дори и за мен. Макар и рядко излизаме с приятели и е добре да се знае къде може да се иде.  Hug  

П.П. Сега погледнах на Гугъл картите - няма я вече пързалката.
Ама ей това е въпросният триъгълник: 42.412013, 27.700545 - това са координатите

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 16:05 от TINA.K

# 177
  • София
Май При Мъро е на Веселата уличка, аз поне така разбрах от предишната тема.

Доста от местата за хранене, препоръчани на първа страница са с "изтекъл срок", прочетох  негативни мнения за някои от тях. Не е лошо хората, които са на място да споделят впечатленията си от добрите места за изхранване, за да се актуализира информацията за този сезон.

# 178
  • София
Да, и аз това си мислех, че е добре списъкът да се актуализира.

# 179
  • In the shadows of my mind
Момичета,
В неделя пътувам към Созопол, някой дали може да даде актуална информация как са плажовете и морето днес? Вчера явно е било мътно, дали има подобрение днес?

Общи условия

Активация на акаунт