Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 786
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Здрaвейте! Пишa от Созопол. Времето си е супер. Морето все още е леко мътно, но съвсем нормaлно-кaкто обикновено.Нямa нищо притеснително.Животa си кипи и всичко е ОК.

# 181
Морето днес мн .зле беше.Водорасли и мътно..по плажа много народ  Crazy CrazyИнтересното е ,че на Хармани в момента е по-зле морето , от колкото на централния плаж,но спокойно- ще се изчисти..Предполагам до ден -два вече ще е ок.Мъро се намира на веселата улица ,има два ресторанта единия е по средата на улицата и се казва "скарата на Мъро"(е,голяма реклама му тръзнах на този ,но какво да се прави ,доволна съм и споделям Rolling Eyes),а другия е точно на края на улицата и се казва "при Мъро".Днес от общината дойдоха на веселата улица и ги разритаха много здраво за всякакви възможни маси,машини и витрини ,сергии и прочие ,които са ги сложили на самата улица и сега е рахат..улицата се минава спокойно ,без да се блъскаш ,а всички маси и прочие са на тротоарите..Та днес Мъро помагаше на хората си да махат маси и витрини и го нямаше в ресторанта,където седи всеки Божи ден залепен с каноколит за един стол в дъното и гледа в един монитор  от сутрин до вечер камерите ,на които се виждат работниците му и следи зорко и неотлъчно,как варвят продажбите и ,какво се случва в двата ресторанта  Crazy CrazyС две думи печен  Joy Joy,нищо не му убягва..А някой да има нужда от нещо ..веднага се реагира..миналия ден свестяваше една ,която се беше препекла явно на слънце  Joy...хайде да спирам ,че много клюкарско стана Joyследи си бизнеса човека,какво друго да прави..поне порциона ,храната и цените при него са ок..

# 182
На Златна рибка също е доста замърсено и мътно - трети ден не става за къпане, и в следващите дни според мен няма да се изчисти да не кажа, че така ще е поне две-три седмици още....

# 183
Днес северният плaж беше супер. Нямa мътилкa, вълни....Без зaбележки.Единственото ми притеснение е дa не зaвaли продължително, че кaкто се е зaоблaчило.....нaтaм върви.

# 184
Здравейте! Някой, който в момента е на Созопол може ли да ми каже какво е положението на централния плаж. Гледах видео, на което мръсна река буквално разделя на две плажът и се влива в морето. Дали е възстановен плажа и водата как е ... интересувам се защото обожавам Созопол и ми се искаше и тази година да намина. Пък и малко инфо за другият плаж, който е по-големият също ще е от полза... Благодаря ви! Весело лято!

# 185
  • In the shadows of my mind
Здравейте Simple Smile
Днес пристигнахме. Пътят е ок, няма задръствания или проблеми. Бяхме на централният плаж, който ми се видя твърде малък за моите представи, но иначе е чисто и морето беше хубаво Simple Smile
Утре ще обиколим и другия плаж да видим как е Simple Smile

# 186
  • София
някой с актуална информация за  лодките за разходка по Ропотамо?http://www.blitz.bg/news/article/280306

# 187
  • София
Може да попиташ и в темата за Приморско, ако има такава (всъщност няма начин да няма). Там ще са по-наясно като че ли.

# 188
  • София
Дали е толкова слаб сезона, и има ли шанс при този "отлив " на туристи да починем пълноценно:
статия от "Стандарт": http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2014-07-21&article=499459

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 16:24 от tuturutka1

# 189
  • София
мда, те всеки път се оплакват, че бил слаб сезона, че цените били падали, а после ще отчетат ръст от 10% на туристопотока и то това само на база регистрирани нощуващи, а колко не са регистрирани и не е платен данък за тях....

# 190
  • Стара Загора
Тази година с приятеля ми сме решили да останем за няколко вечери в Созопол. Можете ли да ми кажете по кои улички има доста къщи, които дават квартири под наем? Като цяло не искаме кой знае какви условия - не желаем да има климатик и интернет. На някой ако не му се обяснява тук може да ми пише на лични   bouquet

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 22:09 от ❇Sisi_91❇

# 191
Още в началото  до автогарата има много  чакащи местни, които предлагат стаи. Иначе в стария град навсякъде по къщите има табели за свободни легла. Около 15-20 лв за нощувка.

# 192
  • София
Нещо е замряла темата откакто се оправи времето, а аз си чакам отзиви от пребиваващи и пребивавали там относно изхранване на поносими цени, и без последици с чревни инфекции, че сутринта като чух новините за миналогодишна риба, и  #Crazy.

# 193
  • София и Морето от време на време
Тутурутка, имай предвид, че има някакъв вирус, който нещо като го гледам добре се е развършал. На съседите и двете деца го изкараха предните няколко дни, а третото от вчера. Малко се притеснявам дали и моите не са го забърсали от тях и то най-вече заради големия, които има спортно събитие и хич не е момента да се разболява. Ама каквото стане ... или го е хванал или не.
От коментари и на други хора - затвърждава се впечатлението. И това са предимно хора, които не се хранят по заведения. Така че, не е гаранция къде ще се храниш. Разбира се по-добре в нещо проверено.

Вие в коя част на града ще сте?

Снимах разписанието на влакчето между Санта Марина и Каваци - заповядайте:

# 194
  • София
Ние ще сме в Голдън плейс на Каваци-резервирах на сляпо, тъй като не открих отзиви за този хотел, а ми се искаше да плажуваме точно на Каваци. Вечер като решим да ядем риба, сигурно ще ходим до града, и понеже стоим до късно на плажа, а сме си тутки всеки по своему с табиетите си, знам, че късно ще стигаме за вечеря. Дали има таксита за връщане от Созопол, че 3 км пеша с катуна по нощите не си го представям.
Лелеее, с тия летни вируси е ужас, ние и без това 1 седмица ще сме, то ако изкараме 3-4 дни по леглата, по-добре да не тръгваме. Аз отдавна се интересувам за проверени места за хранене, ама нещо още нямам ориентация. То наистина вирус може навсякъде да се хване, ама не ми се ще да е от храната(неправилно съхранявана или сто пъти размразявана).
Благодаря за разписанието на влакчето, разпечатах го вече-със сигурност ще го ползваме за снабдяване с плодове и за отиване вечер до града, недай си боже за лекарства.
Дано този вирус да ви подмине и да сте здрави,за да се насладите на почивката си!

Общи условия

Активация на акаунт