СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 522
  • 679
  •   1
Отговори
# 105
Има ли някой вече записал се в Първа ЕГ - Варна?

Сайта им не се отваря - кога приемат документи, какво искат?

# 106
  • София
Благодаря за новата тема!   bouquet

Честито на всички класирали се по първо желание и късмет на тези, които ще участват във второ.  Flowers Four Leaf Clover
Ние ще подадем за второ класиране, за да знаем, че сме направили всичко възможно.  Peace

# 107
Честито на всички щастливи деца и родители, приети на първо класиране по първо желание! Да им върви по вода в новото училище и да се чувстват щастливи!

На моята девойка не й стигна бала за желаната ФЕГ, приеха я в 133 с ФЕ,РЕ (за статистиката бал 33,712). Статистиката показва, че последното прието момиче е с бал 33,788 и се чудя дали на второ класиране може да падне дотолкова, че да я приемат... ще опитаме все пак, нищо не губим. Но днес ще отидем до 133-то да го разгледаме и да видим какво ще ни подскаже сърцето Simple Smile.
Дали някой има отзиви за 133 соу? Аз изчетох де-що има теми за него, но много ценя мнението на пишещите в темата хора и ще съм благодарна, ако споделите мнение!

На всички дечица, които са решили да пробват късмета си на второ класиране от сърце желая успех!

Чувала съм, че френския там е на добро ниво, но нищо не ви пречи да участвате  и на второ класиране! Моята племеничка е във Френската , тази година беше в 9-ти клас и е много доволна! Класната и - Марина Донова е прекрасна!

Пробвайте във френската, но ако остане в 133 СОУ, не съжалявайте. Френският там е на много високо ниво. Самото училище има традиции и много сериозна дисциплина, много добри преподаватели. Имам 3 деца. Средната ми дъщеря завърши 133 СОУ, а синът ми до 7 клас беше там. Тази година е приет във Френската, предстои да го запиша, но 133  също беше посочено като желание. Успех!

# 108
Привет, мами, колебая се, а пък вие знаете всичко или поне част от вас. Единицата е приет по второ желание в 73-то с бал 34.35 (Мат 5.925, БЕЛ 5.25) с АЕ и М, в паралелка, в каквато искахме. Колебанието ми е дали да участваме изобщо във второ класиране за Първа немска, от която към момента го делят 15 стотни. Пред него в тези 15 стотни са предполагам 35-40 момчета и кой приет по първо желание някъде, кой не иска да учи немски, при трима-четирима отказали се младежи от Първа немска може и да има някакъв шанс. Колебанието ми е дали си заслужава изобщо да учи там, а не в 73-то, т.е. дали изобщо да участваме във второ класиране. Първо батко му е завършил 73-то и ще бъде по-ангажиран, което е важно, защото с майка му немски не знаем. Второ, ходи да гледа и двете училища и за Първа немска се изрази, че приличала на затвор. Трето, държа да продължи да спортува един колежански спорт с оглед недалечното бъдеще, т.е. предпочитам да не го тероризират прекалено много, още повече, че и не е свикнал на подобни натоварвания. Естествено най-лесно е да питам него, неговото желание е за 73-то, но все пак ще ми бъде интересно да разбера дали има някакви плюсове ученето в Първа пред Втора немска, за да формирам и аз позиция преди второто класиране. Благодаря предварително.

# 109
Моето чаве започна да бие отбой Rolling Eyes. На път е да ме побърка. Приет е по първо желание в НЕГ. Никой не му е оказвал натиск, от миналото лято говори, че иска да учи немски. И снощи изведнъж заяви, че вече не иска. Никой, видите ли, не му бил казал, че ще учи много предмети на немски. Щяло да му е трудно, а той не е от най-борбените. Английски иска сега, нооо няма връщане назад  ooooh!. Има ли други такива уплашени и неуверени зайци? Успокойте ме, че не е единствен.

Градски легенди най-различни и ние сме чували  Laughing, кажи му да се успокои, не хапят в немската гимназия. Иначе се чува какво ли не, предполагам, че чули-недочули преекспонират най-вече заради лайстунг паралелките, ама те не са задължителни.
Кажи му да потърси във фейса група на НЕГ, мисля, че всяка година зайците си правят такава.
Успех на детето, как ще не е борбено, като тази година го е доказало.  Hug

# 110
Добро утро и спорен ден желая на всички в тази прекрасна и безкрайно полезна тема!   bouquet

Ние днес ще се пробваме по обяд да се запишем - от сега очаквам да има за какво да се върна я до ЛЛ или до вкъщи, но здраве да е. Ще въртим кръгчета из Пловдив - ние живеем в Кючука, а ЕГ Иван Вазов е на другия край на града.  Laughing

Таткото е обещал в началото на миналата учебна година, ако бъде приета в ЕГ-тата, да я кара сутрин с колата (нямаме директен транспорт), да видим сега какво ще прави наесен  hahaha (то е ясно, че ще изпълни дадената дума)

и ние сме в този квартал, живеем до Камела. Пътува синът ми ежедневно, не сме го карали с кола досега - взима нещо до гарата, и от там - 222. Тръгва в 7 без 10, и отива съвсем навреме ( започват в 7,30). Пловдив е достатъчно малък за да не се притесняваме поне за транспорта на децата ни до училище.

Относно форумните запознанства и аз имам да кажа нещо, а именно - светът е малък!  Grinning
Оказа се в разговор за приетите ни дъщери, че и ние с dani.m73 се познаваме по служебна линия.  Много се радвам, че се открихме тук!  Hug

# 111
Здравейте,
И отивам аз днес в 32 соу да подам заявление за второ класиране - а от там една учителка казва,  че ако подадем заявление за второ класиране, щели сме да загуби мястото си от първо класиране! Обяснявам им, че не би следвало да е така. Друга пък учителка казва, че щял да запази мястото си при тях. Двете започнаха да спорят - явно не са наясно как стоят нещата. Почвам да звъня в РИО - телефонът зает...
Направо луднах! Все пак подадох заявлението за второ, но у мен остана някаква нотка на съмнение и притеснение от цялата работа!
При вас имаше ли подобен проблем, че направо си скъсах нервите!
Ето това е и моята драма, пази ли се мястото от първо класиране ако детето след второ класиране все пак реши че иска да учи в училището от първото класиране?

не, ако се придвижи напред старото място заемано при първо класиране гори!

# 112

[/quote] Пробвайте във френската, но ако остане в 133 СОУ, не съжалявайте. Френският там е на много високо ниво. Самото училище има традиции и много сериозна дисциплина, много добри преподаватели. Имам 3 деца. Средната ми дъщеря завърши 133 СОУ, а синът ми до 7 клас беше там. Тази година е приет във Френската, предстои да го запиша, но 133  също беше посочено като желание. Успех!
[/quote]

Ох, успокои ме Grinning, благодаря ти много! Друго си е да чуеш от родител, чиито деца са учили там, че е доволен! Аз съм 99% сигурна, че там ще си останем, защото не вярвам бала да мръдне с 0. 075, но от опит глава не боли Grinning

# 113
  • Варна
Има ли някой вече записал се в Първа ЕГ - Варна?

Сайта им не се отваря - кога приемат документи, какво искат?

Не разчитай много на сайта им !  Naughty  Миналата година като обмисляхме , къде искаме да кандидатстваме , с какво да се предвижваме до училището открих че имат грешка в автобусите които препоръчват ... 31 А - ами този автобус не посещава спирка ХЕЙ сигурно от години , е писах им да коригират и да не заблуждават живеещите по вилните зони ( като нас ) . Ами до ден днешен не са го променили ...

# 114
  • София
Децата искат там, където искат приятелчетата им. Малко са убедените какво точно искат.

В крайна сметка ще им хареса на септември, на тая възраст всичко ново е интересно.

# 115
Ako e oт полза да споделя в Професионална гимназия по Телекомуникации София необходими документи за записване/простичко ми го обясниха/- са  оригиналите на
1.удостоверение за завършен 7 клас
2.медицинско
3.служебна бележка с оценките от матурите,
с едно изречение оригиналите на документите подадени при заявяване на участието за първо класиране след 7 клас . Simple Smile

# 116
Пробвайте във френската, но ако остане в 133 СОУ, не съжалявайте. Френският там е на много високо ниво. Самото училище има традиции и много сериозна дисциплина, много добри преподаватели. Имам 3 деца. Средната ми дъщеря завърши 133 СОУ, а синът ми до 7 клас беше там. Тази година е приет във Френската, предстои да го запиша, но 133  също беше посочено като желание. Успех!
[/quote]

Ох, успокои ме Grinning, благодаря ти много! Друго си е да чуеш от родител, чиито деца са учили там, че е доволен! Аз съм 99% сигурна, че там ще си останем, защото не вярвам бала да мръдне с 0. 075, но от опит глава не боли Grinning
[/quote]

Балът може и да мръдне, поне за миналата година е мърдал и с повече.

# 117
Добро утро и спорен ден желая на всички в тази прекрасна и безкрайно полезна тема!   bouquet

Ние днес ще се пробваме по обяд да се запишем - от сега очаквам да има за какво да се върна я до ЛЛ или до вкъщи, но здраве да е. Ще въртим кръгчета из Пловдив - ние живеем в Кючука, а ЕГ Иван Вазов е на другия край на града.  Laughing

Таткото е обещал в началото на миналата учебна година, ако бъде приета в ЕГ-тата, да я кара сутрин с колата (нямаме директен транспорт), да видим сега какво ще прави наесен  hahaha (то е ясно, че ще изпълни дадената дума)

Моля ви веднага след записването в ЕГ "Иван Вазов" да споделите опит. За вас забравеният документ ще означава кръгче из града, но за нас ще означава второ пътуване до Пловдив на другия ден. Затова предпочитам да съм напълно подготвена и да оставя записването за понеделник.
Успех и хубав ден !

Имунизационен картон - от ЛЛ. удостоверението за завършен 7 клас, характеристика, отпусно - нищо друго не ти трябва!
Ние минахме сутринта -  от плика с документи който бях приготвила си взеха само това.

# 118
  • София - Рим и обратно
Честито на всички класирали се в желани паралелки на първо класиране    bouquet
Ние ще си пробваме късмета на второ. Искам само да питам, с риск да подесетваме въпроса - друго, освен входящият номер и ЕГН ще ми трябва ли? Заявлението от първа страница не ми се отваря по никакъв начин, там дават ли формуляр и какво се пише в него?
Благодаря    bouquet

# 119
Честито на всички класирали се в желани паралелки на първо класиране    bouquet
Ние ще си пробваме късмета на второ. Искам само да питам, с риск да подесетваме въпроса - друго, освен входящият номер и ЕГН ще ми трябва ли? Заявлението от първа страница не ми се отваря по никакъв начин, там дават ли формуляр и какво се пише в него?
Благодаря    bouquet

Не, не трябва друго освен ЕГН и входящ номер.  На място дават формуряр, който се попълва - кратък е с основните данни на детето. 

Общи условия

Активация на акаунт