СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 522
  • 679
  •   1
Отговори
# 135
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Да се похваля и аз:

и ние сме на най-желаното от детето място: 9 ФЕГ, ФЕ, АЕ и МАТ.

Отивам да чета за документите, че при тази сложна процедура в София, за записването поне 1 ден ще отиде.
biborana, и ние сме там -  в същата паралелка! Малко по-нагоре съм писала какво ми казаха по телефона.  Hug

И на моята девойка това й беше първото желание, така че и ние сме с вас.  Hug
Честито на приетите по първо желание дечица, а на тези, които ще останат на второ класиране - успех!
Благодаря на Русалката, Ганис, G..D.., Dundi73, Саш, Дидева, че правят темата едно толкова уютно място и за неоценимата помощ да преминем през седмокласната епопея по-уверено и лесно!   bouquet

# 136
Четейки ви вчера и днес (не само още от началото на 7 клас) виждам колко лесно ми е било на мен. Детето имаше едно единствено желание и слава богу в гимназия с отделен прием. Нямаше тичане за подаване на заявление, смяна на желания през ден, а после и подреждането им. Сега когато вече са приети, притесненията за необходимите документи за записване. Колебанията за това първото желание, дали наистина е било най-желаното и още какво ли не. Колко много неща са ми били спестени все едно,че не съм имала седмокласник (като изключим притесненията за резултатите от изпитите и първоначалния шок от оценките на НВО-тата 3,36 по мат. и 3,63 по БЕЛ). На чакащите второ класиране пожелавам КЪСМЕТ. Да ги приемат, там където наистина искат да учат децата. Ще продължавам да ви следя и в 8 клас, за да обменяме опит.

# 137
Вече сме записани - ЕГ " Иван Вазов " , имаме си част от униформата -вратовръзка  Laughing детенце суперщастливо , на излизане от училището само питаше : и нали вече край- сигурно е , че тук ще уча  Grinning явно до после й се е свивало сърчицето  Heart Eyes

# 138
  • София
Благодаря за новата тема   bouquet

Ще чакаме второ класиране, но ще подадем чак в понеделник.. Днес много работа - човек не може да излезне.. Mr. Green

Дано мръднат баловете за ФЕГ - от минималния за девойки ни делят заветните 0,021.
Стискам палци на детето ми.. Naughty
Късмет на всички други дечица, които ще тръпнат като нас до последния момент  Hug

# 139
Записвам се и аз в темата и докладвам, дано да съм полезна на някого
Записахме се тази сутрин в МГ Видин Информационни технологии с АЕ
Искаха ни само удостоверение и характеристика , служебната бележка даже не я погледнаха, не им трябвала. Не са ни давали документ, че е записана, нито пък ние ще имаме ангажимент за такъв от старото училище. По служебен път ще си ги вземат.
А иначе и мойто момиче след първоначалната еуфория каза,че се замисля сега за английски и френски, че там са приети много приятели, пък видиш ли в класа почти никой не познавам. newsm78
Това да са ни грижите  Wink

Късмет на всички, които ще се явяват на второ класиране!

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 15:00 от vesito70

# 140
Ще участваме във второ класиране и се чудя дали в Бургас може да има някакво разместване и покачване на по-предно желание!?

# 141
  • Пловдив
Готово, записахме се!  Mr. Green
Необходимите документи за ЕГ "Иван Вазов" Пловдив са точно тези, които са посочени на сайта на училището, а именно:
1. Заявление до директора - бланка, получава се и се попълва на място с данни за родителя и детето
2. Оригинал на удостоверението за завършен 7-ми клас
3. Удостоверение за преместване, издадено от директора на изпращащото училище
4. Характеристика за развитието на ученика

Медицински документи:
1. Имунизационен паспорт - бланка от ЛЛ, в която той/тя систематизира всички имунизации от раждането до 7-ми клас вкл.
2. Профилактичен преглед от ЛЛ за учебната 2014/2015 г.

Аз не бях приготвила предварително медицинските документи, но на отиване към ЕГ минахме през ЛЛ и ги взехме, за да не се разкарваме отново.

На място се попълва и информационна бланка за ученика, родителите, телефони и данни за ЛЛ.
Който желае - купува веднага вратовръзката - 15 лв.
Получавате бележка с номер, удостоверяващ записването и приема на документите. Получавате и  бланка с указания за задължителните части на униформата, къде и как да бъдат поръчани

Посрещнаха ни много мили и любезни хора, упътиха ни и ето ни вече записани.
Има стройна организация и всичко протича спокойно и бързо.   bouquet
Много ни хареса изгледа на училището - приветливо, спокойно, спретнато, въобще усетих как бъдещата осмокласничка някакси въздъхна облекчено и после започна да говори какво ще е наесен и прочие.
 Peace

dani.m73 и ние така - "Мамо, приключихме ли най-накрая?" Grinning

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 15:09 от звездопад

# 142
Запис !
Sash  Hug  bouquet
Приета съм в Първа езикова гимназия с немски език. Има ли някой друг, който е приет там ?

Моят син е приет там в понеделник ще ходим да се запишем че днес не мога

# 143
Reiny,  Hug

Дано мръднат баловете за ФЕГ - от минималния за девойки ни делят заветните 0,021.
Късмет на всички други дечица, които ще тръпнат като нас до последния момент  Hug

Hris.g стискам палци заедно с вас.
Хващам се на бас, че ще влезете. (кристалното кълбо от миналата година показва, че са спаднали с 0.038  Grinning)

# 144
  • Бургас
Моят син вече е записан! Взех отпускното сутринта без него. За записването - държах да присъства, за да се почувства съпричастен на цялата процедура. В гимназията попълнихме три заявления - за изучаване на английски език ;за записване в осми клас и декларация от родител за личните данни. Изискваше се подпис и на родителя и на ученика. Стана много бързо.

А сега искам да благодаря на всички! Късно се включих в темата, но през последните напрегнати дни вие ми бяхте голяма опора! В къщи всички се присмиваха на вълненията ми и твърдяха, че нямам основание да се притеснявам. При вас се чувствах сред сродни души! Успех на всички, които отиват на второ класиране. Стискам палци!!! Hug

# 145
Още един записан - Стара Загора, ПМГ "Гео Милев", паралелка "Математика, информатика и АЕ". Ходих около 14.15 ч., няма хора, става бързо. Искат: оригинал на удостоверението за завършен 7-ми клас и здравния картон. Казват за първата родителска среща и за униформите.

# 146
  • Пловдив

Моля ви веднага след записването в ЕГ "Иван Вазов" да споделите опит. За вас забравеният документ ще означава кръгче из града, но за нас ще означава второ пътуване до Пловдив на другия ден. Затова предпочитам да съм напълно подготвена и да оставя записването за понеделник.
Успех и хубав ден !

писах подробно по-горе как протече записването Simple Smile
Специално за вас се включвам отново, за да кажа, че ако се интересувате от общежитие - само трябва да попитате при записването.
Докато бях там няколко пъти приемащите документите питаха всички събрали се има ли кандидати, които не са от Пловдив и дали се интересуват от общежитие. Дано съм била полезна с нещо  Hug

# 147

Моля ви веднага след записването в ЕГ "Иван Вазов" да споделите опит. За вас забравеният документ ще означава кръгче из града, но за нас ще означава второ пътуване до Пловдив на другия ден. Затова предпочитам да съм напълно подготвена и да оставя записването за понеделник.
Успех и хубав ден !

писах подробно по-горе как протече записването Simple Smile
Специално за вас се включвам отново, за да кажа, че ако се интересувате от общежитие - само трябва да попитате при записването.
Докато бях там няколко пъти приемащите документите питаха всички събрали се има ли кандидати, които не са от Пловдив и дали се интересуват от общежитие. Дано съм била полезна с нещо  Hug
Иключително полезна. Благодаря.

# 148
Има ли някой вече записал се в Първа ЕГ - Варна?

Сайта им не се отваря - кога приемат документи, какво искат?

Ние се записахме.Искат Удостоверението, отпусно и характеристика.

# 149
  • София
Reiny,  Hug

Hris.g стискам палци заедно с вас.
Хващам се на бас, че ще влезете. (кристалното кълбо от миналата година показва, че са спаднали с 0.038  Grinning)
[/qu
biorana, ако знаеш какъв мехлем за ухото си ...
Както се казва - от твоите уста, в божийте уши.. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт