Домакини 41 / лятото е вече тук

• 53 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
обещах да ви покажа тортата
Скрит текст:
тази втората е тази която не оцеля Sad

# 601
Ха добра вечер!!!
Ходихме на басейн и съм размазана...обаче не може без питие

Джейми слушай доктора, понякога се налага и лекарства да се пият...Тортите са трепач   chef БРАВО!!!
Писенце - нямам снимки за съжаление - нашите ходения се организират в последната минута, че мм не е в отпуск - за пътуването знаехме, но в последния момент се разбра, че ще пътува сам срещу почивните дни и с малкия веднага се метнахме в колата  hahaha естественно фотоапарата биде забравен, а с моя супер телефон могат да се направят само 4 снимки, а на мм тела е без камера  hahaha Сега съм приготвила чанта с пълна бойна готовност, да не хукваме неподготвени  hahaha Ако схемата ти е от нета моля да ми я пратиш. Зимата се бях запалила по ирландската дантела и имам няколко руски сайта запомнени. Ако ви е интересно http://www.irishcrochetlace.com/index.php?option=com_content& … d=153&lang=ru
Дами - устискай до петък - по принцип е хубаво рехабилитатор да прави упражненията, защото пациента се глези на близките си, а и те го щадят повече от колкото трябва - това е проблем! Раздвижването е болезнено, но трябва да се прави, защото се възстановява по-бързо и болките по-бързо отзвучават. Това е много голям проблем в здравеопазването ни - свършват си техническата част в болницата, която по принцип е кратка, а после възстановителния период - всеки да се спасява сам, а от него много зависи крайния изход...Като се върне от раздвижването ще е като нова!!! За романтиката мога само да кажа, че навсякъде из Британия е романтично/изключвам големите градове/ - има къщички пръснати навсякъде, зелено е, свежо... Тук имаш право да строиш кръчма, но нямаш право на построена кръчма да сменяш статута!!! Както караш по пътя в средата на нищото си има кръчма с няколко стаи за нощувка - построена поне преди 3 века още по времето на дилижансите, за тяхните нужди... По принцип тази част на Йорк е национален парк - времето е спряло... има много места за каравани...много е различно от бг...
Марче ингилизите имат един лаф "не съм толкова богат, че да купувам евтини неща" - много е вярно! Изпрати ли поживо, поздраво майсторите?
Ма ко дано ти е отминало главоболието  Hug
Снимки от разходката нямам, но пък ще ви покажа какъв гостенин имах днес в градината - дано му хареса и остане  Joy
Скрит текст:
Скрит текст:

# 602
  • при късмета
Калинка, браво, че сте изкарали хубаво. Много са ми симпатични таралежите, едни такива милички
Там по вашия край си представям снимане на исторически филми, без никакви декори  и всичко е абсолютно автентично, барабар със сградите.
Дамиу много е важно раздвижването. Калинка е много права
Джейми, важното е, че тортите са документирани. Много дабре си ги докарала.
Марче, сколасаха ли майсторите? При нас много валя следобяд
Пак ни наваря хубаво с шефа  ooooh!
Вале и вие хубаво сте изкарали, браво
Нащо море е след цели 3 седмици и вече нямам търпение. Да се оправи времето също. Мислех, че и звездопада ще хванем там, но той ще е седмица по-рано. От 11 до 13.08 ще е пика, мъжо вече като чуе, че идват Персеидите му иде да си вземе отпуска от вкъщи  hahaha
Хайде наздраве

# 603
Ма ко наздраве!!! След като искаш да видиш звездопада - ще стане!!!
Аз разглеждам къщи из нашия район и в тон с това, дето си писала има една къща, която е строена поне 18век и отговаря на много от изискванията ни като близост до училището на малкия и самостоятелност, но е прекалено голяма за нас, а и как се поддържа това нещо  hahaha с мноооого пари  hahaha та няма да купим нея, ама си я разглеждам  hahaha
http://www.rightmove.co.uk/property-for-sale/property-30790824.h … 2958B25F30F3403A4

# 604
  • при късмета
Кащата е невероятна. И аз обаче, като теб, като видя такова нещо първото което си мисля е как сечисти това нещо  hahaha Ми не сме у ред  hahaha
Всичко ново което се строи, задължително ли е да спазва архитектурата на къщите в района или не? Тази ми изглежда нова, а са направили къща приличаща на каменна крепост

# 605
Ма ко не е нова - 18 век е - просто вътре е реновирана. Ново строителство има в градовете където се увеличава населението. Тук стара къща не се събаря - реновира се. Новото строителство е в комплекси - нещо такова грубо кзано

Новото строителство е по-евтино, а и няма земя. Поне в нашия край самостоятелните къщи със земя са стари и доста скъпи. Нова къща можеш да си купиш и за 80 - 100х в зависимост броя спални и квартал. Ние пътуваме с кола през Румъния - като излезеш от румънско и къщите все са с долу-горе една архитектура - нямаща нищо общо с бг  Joy
Тази област 16-18в. е била най-богатата част на анг., селата са построени от земевладелците и фабрикантите за да живеят в тях работниците им и до ден днешен богаташките къщи стоят, като част от тях са продадени в годините и новите собственици ги реновират на апартаменти, но фасадата се поддържа автентична. Има останали комини от фабрики из полето - собственика на земята е длъжен да се грижи за тях и няма право да ги събаря... тук са фенове на старото  hahaha стари къщи, стари коли, стари мебели  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 00:05 от Ladybird_

# 606
  • Fort Worth, TX
Добро утро.Дано днес не вали.
Марче, не знам къде и кога ще пием кафе.Ще ти дам парола като се разберем.Аз отивам да спортувам-Приятен ден на всички.

# 607
Ранно кафе за всички, отивам на йога - раздвижвам се вместо мама Grinning
Калинка, красоти си показала. Фен съм на всичко старинно, нека вътре е модерно откъм хигиена и удобства, ама фасади, архитектурни красоти, трябва да се пазят, а не да се събарят като у нас или да се оставят сами да се рушат. Това ми е болна тема - да видя стари, красиви, рушащи се къщи, а колко ги има в София, Варна, сигурно и на други места. Джейми, ти пък за чистенето - ще я изчистим, бе жена, само да си я имаме къщичката. Калинка ако купи нещо такова ида да помагам с чистенето, няма проблеми. А тортите са страхотни, висш пилотаж! Отплеснах се, хайде към йогата.

# 608
  • София
Добро утро, момичета!

Дами, благодаря за кафенцето Hug Приятна тренировка!

Калинка, както винаги показа много красоти! Ще ме навиеш да ти дойда на гости Mr. Green Mr. Green Mr. Green Надявам се да не ме изгониш Joy

Креми, приятна тренировка. Чакам да ми кажеш ден и място!

Марче, свърши ли с майсторите? За срещата още не знам, но за мен голямо удоволствие да те видя!

Ма ко, нормални са ти мислите  Joy. Трудно да се чисти това. Щом ще имаш пари да вземеш тази къща, ще намериш и сеньора, която ще ти чисти Joy

Вале, много хубаво сте изкарали, браво на вас!

Джейми, много са красиви тортичките. Веднъж и при мен така стана. В смисъл, просто изпуснах тортата.... буквално за 30-на минути до рождения ден... Взех, измих подложката и наслагах все едно с пясък правим замък. Растопих шоколада, посипах с пудра захар тортата и полях с шоколад. Нарекохме го вулкан на Гормити... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 609
  • София
Здравейте, прекрасни!  Hug
Калинче, на онзи принцип съм на англичаните, " не съм богат...." На много хора им се вижда грешно и страшно едва ли не, но не могат да го разберат, друго мислене имат. Обувки за един сезон...няма такова нещо при мен. Така , а за къщата какво да ти кажа, най-подробно я разгледах, ами много е хубава, много.  Голяма е наистина, цената и е също височка, ама пък какво удоволствие е да живееш в такъв разкош, въпреки че като разглеждам мебелировката си е съвсем нормална без изхвърляници.  Всичко е необходимо и подбрано с вкус. Нищо излишно няма.  Да, бих искала при повторно прераждане да се пръкна там... Joy Joy Вие ще намерите най-доброто, сигурна съм, защото донякъде имаме еднаквост в мисленето. Успех!! / и не се мотай много, време е  Heart Eyes/ А за чистенето, изобщо не се притеснявай, това да ти е проблема и аз като Дами ще дойда и ще ти я врътна цялата за нула време.....мислите на една професионална чистачка имам... Joy Joy Природа, к`во да ме правиш..
..........................

Калинка, както винаги показа много красоти! Ще ме навиеш да ти дойда на гости Mr. Green Mr. Green Mr. Green Надявам се да не ме изгониш Joy
Тръгваме, тя да започва сладкишите да не се мотка из поляните. Ще и занесем и армагани, няма с празни ръце да ходим, я... Grinning
Людачка, 
................
Марче, свърши ли с майсторите? За срещата още не знам, но за мен голямо удоволствие да те видя!
Чувствата са ни взаимни... Heart Eyes
С майсторите не съм свършила още. Останаха два квадрата които не са фугирани. Тези дъждове ми ми е.....ха майката. Не могат да свършат, защото фугата се поставя само на сухо. Ще дойдат и в сряда отново, дават го да не вали. Оф....девойки толкова съм уморена, не че съм правила нещо най-много да седя на един стол и да гледам някой филм докато те работят, но в душата ми е едно...Всеки ден си казвам, че днес е последен и ....пак не е. Това май ме уморява и плановете от къде да започне почистването. Да ми имате тоз проблем, друго да не е.  Simple Smile
Джейми, чудесна тортичка. Изобщо не се притеснявай какво се е случило, ами случка, как ще си спомняш понякога такива моменти ....чудесни.  Joy
И да ви кажа, че днес е 29.07 и съм на концерт, ако забравя да ме подсетите... Mr. Green
На всички ви прегръдка. Цун! Маруца

# 610
Добър ден момичета прекрасни!!!
Дами благодаря за кафето!!! Сутринта имах разни разговори...после хукнах да пазарувам за хапване, та чак сега сядам на спокойствие да пия кафенце. Двете с Креми сте наша спортна гордост!!!
Лус гостито е най-лесната част  Joy В момента нямаме стая за гости, но и това се решава лесно - на 1км. от нас има едно хотелче от тия дето ги обяснявах  hahaha Пък, че си излязла от ситуацията с тортата по този атрактивен начин - не се и съмнявам - ти си невероятно артистична и креативна   bouquet
Марче само фугите ли останаха от ремонта? Довечера да куфееш на воля, че да ти се разбият дяволите из главата!!! Пък за този тип къщи проблема не е в чистенето, а в другата поддръжка - като текущи ремонти, данъци, разходи за отопление... Да се затворят толкова много пари в къща и да ти носят само разход - не е добра инвестиция... Най-вероятно ще бъде купена от пакистанци - те живеят на кланове, а и те са тези дето "въртят едни пари". По много неща богатите бг и богатите пакита си приличат и едно от тях са бързите, лесни пари...знаете за какво става въпрос... Пък за чистенето - срещу 500£ на месец+храна и квартира много изт. евр. ще се съгласят с удоволствие... Ако един ден стана "Capo di tutti capi" вероятно ще ми трябва такава къща с паркинг за 20 коли hahaha hahaha hahaha За сега ще продължаваме да си търсим по-скромна, самостоятелна, отдалечена къща, поне два пъти по-малка от тази  hahaha Иначе за красиви сгради шапка свалям на едно друго съседно село - изключително красиво и спокойно, там са само стари сгради, като по времето на ВСВ са си давали желязните огради за нуждите на военната индустрия - и до сега си личи до къде са били тези огради...гордеят се с това...църквата е датирана 12в...Там статистиката обявява, че на глава от населението живеят най-много милионери след Лондонското сити...и според ББС - най-много кръчми на глава от населението  hahaha най-старата кръчма в центъра/всички са с хотелска част/ е датирана 15в. и легендата говори, че войниците от войските на Кромуел през Гражданската война са пили бира в нея...там се снимат и много филми... наистина света е друг, а времето имаш чувството, че отдавна е спряло...Все повече осъзнавам, че не мога да живея в забързан, модерен, пренаселен град...дет се вика - селянина си е селянин дето и да иде  hahaha

# 611
Калинка, вече тотално, неприлично и силно ти завиждам - мечтата ми е за живот в спокойна, старинна провинция, споменавания вече Мидсамър, ама без murders:). Никаква спортна гордост не съм аз, само Креми е - тя тренира яко, сваля килца, пък аз само разтягам и раздвижвам стари кокали. Ама е чудно да знаете и наистина помага за болки в гърба. Смятам и в София да продължа като се върна. Марче, на концерт си, да не забравиш! Drem-a не са за изпускане! Хайде, че аз поемам щафетата от теб за майсторите - днес ще идват да взимат мерки за комарник, утре уж други чакам, ама те отдавна ме мотаят. Другите, къде хойкате?

# 612
Добро утро момичета,
благодаря ви за честитките. Бебчо е добре, кърмят се на поискване, добричък е ,спинка ,хапва и пак така   bouquet  bouquet
Аз съм си у дома днес ,че малко се по-разболях с летен грип ,но ще се оправя. Няма какво да ви занимавам с глупости.
Иначе получих ранната смяна , ще остана на същата позиция с детето с аутизъм ,но ще свършвам към 4 и 15 или 4.30 не се е уточнило още. Много съм радостна .
Гледам ,че за къщи си разказвате. Ами ,Калинка, ако имах толкова пари точно пък такава къща нямаше да си купя,а щях да ги вложа в 3-4 по малки къщи за рент  hahaha Joy JoyАма и аз съм си материално момиче   baby_neutral
Маруца, приятен концерт   bouquet
Днес съм решила освен да сготвя едни кюфтенца по чирпански и да пусна пералня/сушилня /съдомиялна друго освен книжка, чай/кафе и сън да не правя. Откога го чакам този момент.  Blush
Лек ден дами и до скоро  Hug

# 613
  • при късмета
Привет!
Марче, приятно изкарване на концерта
Контеска, радвам се, че са ти се наредили нещата, браво, една грижа по-малко
Люска  Hug
Калинка, пожелавам ти скоро да си намерите вашата къща.
Започнах да вадя багажи за морето. Оказа се, че имам 3 чисто нови плажни кърпи и то спечелени от игри. Една червена от нестле, тъмно синя на Нивея(тя е от преди 3 седмици) и от сокчетата Теди на шефа много хубава и дебела хавлия с мечето от соковете. Хавлията е от миналата година, а от тази има пътна чанта с колелца пак от тях.На Теди наградите не се печелят а са гарантирани със събиране на кодове, но са много хубави.
Нищо няма да докупувам за морето, днес само подновихме банските на шефа и се оказа, че само мазила ми трябват. Направо са ме оборудвали за морето с игрите  Laughing

С главата горе-долу се справих, но сега коляното и кръста ме болят  ooooh! оооох, старост нерадост

Сеноьра, ти съвсем се загуби, драсни някой ред, че си се оправила вече
Вио и ти

Гушки на всички  Hug

# 614
Ехооооо! Тук съм, добре съм. Посипвам си пепел на главата, защото забравих да ви кажа, че ще се разходя из Европата малко. Бях за 4 дни със сестра ми в Амстердам, ей сега си влизам в къщата в Бс. Отивам да си оправям багажа, перални и т.н. и ако не заспя, ще се явя по-късно, ако ли не, още утре за подробен отчет!

Общи условия

Активация на акаунт