"За" и "против" чалгата

• 103 226
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 840
Ами много жалко, че естетическите ѝ критерии относно музиката не са толкова безупречни, както за филми.
Всъщност, мен изобщо не ме бърка какви са ѝ естетическите критерии. Идва ми в повече защитната ѝ пледоария за чалгата.
Иначе всеки има право на лош вкус, стига да не го натрапва на околните. Което всъщност е най-големият проблем с чалгата - свръхозвучаването на околното пространство и натрапването на просташка музика и просташки текстове на хора, които не желаят да ги слушат.

Наистина ли слушането на една или друга музика в определен етап от живота, та дори и свързаните с тази музика младежки мечти, правят от индивида простак и човек с лош вкус? Не признавате ли, че човек може да формира характер, вкус като се усъвършенства, като смени доброволно средата си, като променя нагласите си, независимо от предпочитанията си (приемаме, че те са много лоши)? И колко лошо е да слушаш определена музика, на определено място с хора, които я харесват? Това те прави по-лош от тези, които не я слушат?

# 841
  • където ми харесва
Какво е мнението ви за най- слушания жанр? Позволявате ли на децата си да слушат тази музика ? И ако те все пак харесват този стил какво правите?????
За мен, за семейството ми и по принцип за обкръжението ми, този жанр музика изобщо не се слуша.
Няма как да харесват нещо, до което нямат допир по никакви показатели.

# 842
Не мога да отговоря за или против.Лично аз и мъжа ми слушаме  чалга,имаме дъщеря на 2 месеце и до последния момент преди да се роди ходих на дискотеки и мятах гюбеци.От както се е родила сме ходили 1 път,то време не остава..Но да слушам и харесвам този стил музика. Embarassed Даже имаме и едни приятели,които имат дъщеря на 7 те са на по 30 и заради нея ходят на дискотеки,защото иска да танцува и автографи от изпълнителите  Blush хаха

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 20:10 от Viktoria_Neikova

# 843
автографи от испълнителите  Blush хаха

Тези иСпълнители какво иСпълняват? ГоУеми иСпълнения ли?

# 844
автографи от испълнителите  Blush хаха

Тези иСпълнители какво иСпълняват? ГоУеми иСпълнения ли?
Да съжалявам грешка  Blush изпълнители.Все пак благодаря,че ме поправи  newsm78

# 845
  • Пловдив
Не ,че нещо против, но си представям бременна жена в 9-тия месец как "мята гюбеци" като за последно, а до нея 7-год. момиченце как се кълчи на "уникалните" песни и родителите му гледат с умиление.После се редят за аФтографи.У-н-и-к-а-л-н-о.

# 846
  • В Космоса
Не умря ли чалгата вече, бре!?

# 847
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Когато рока пукне, попфолка ще е 5 минути след него.

# 848
Поздравче за рокманияците Wink :

# 849
и един за почитателите на попфолка Wink :

# 850
  • Ямбол
А тези, които не пишат по темата, знаеш ли как ги поздравяват?

# 851
  • София
Не мога да отговоря за или против.Лично аз и мъжа ми слушаме  чалга,имаме дъщеря на 2 месеце и до последния момент преди да се роди ходих на дискотеки и мятах гюбеци.От както се е родила сме ходили 1 път,то време не остава..Но да слушам и харесвам този стил музика. Embarassed Даже имаме и едни приятели,които имат дъщеря на 7 те са на по 30 и заради нея ходят на дискотеки,защото иска да танцува и автографи от изпълнителите  Blush хаха
Sick Sick Sick Sick

# 852
  • Пловдив
Когато рока пукне, попфолка ще е 5 минути след него.

Рока няма да пукне, ама на Поп-фолкЪ ако му гръмне силикона, не знам.Между другото песента на Тони Стораро е У_Н_И_К_А_Л_Н_А.Ще си я направя на мелодия на смарт-фона, който е с розови камъчета Сваровски под формата на череп и от него виси дрънкулка с пухче.

# 853
А тези, които не пишат по темата, знаеш ли как ги поздравяват?
Явно знаеш. Отиди до циганската махала в кв. "Бенковски" да ти изпеят поздрава учениците ти.

# 854
  • Ямбол
О, емоки демонстрира познания по ...
Разбирам те, че им слушаш песните, но не всеки се радва като теб на циганското.

Общи условия

Активация на акаунт