СЕДМОКЛАСНИЦИ втори етап на класиране - седмична (04.07-10.07)

• 35 793
  • 588
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Много, бе!  #Crazy Аз си мислех за няколко месеца, колкото човек да пипне и да се поочупи.

# 376
  • София
Много, бе!  #Crazy Аз си мислех за няколко месеца, колкото човек да пипне и да се поочупи.
   Mr. Green щях ли да го пиша, ако беше няколко месеца. Няколко месеца и аз бих приела!

# 377
Я да ви питам по друга тема - като гледам литературата за лятото по-големите произведения са само Ивайло Петров – “Преди да се родя” и Емилиян Станев –"Крадецът на Праскови". Нали не пропускам нещо. Май няма да се презорят това лято Simple Smile

# 378
При положение, че с практиките на държавно е много зле, то наистина човек е склонен да преглътне работата за без пари, но да натрупа опит и да има къде да го натрупа. Не да го използват за момче за всичко, а наистина да хване и да рработи.
Е да де, те преглъщат - и то по три години преглъщат...
[/quote
Добре де,хора,хайде помислете логично-какво толкова може да ги експлоатира един асистент студентите-ако вие сте пациент и плащате сума ти пари,бихте ли се оставили в ръцете на недорасъл доктор?По-различно е при зъботехниците,където никой не ги вижда,но в един частен стоматологичен кабинет...А и практиката си е практика,при това безплатна.Така че не се филмирайте чак толкова.На нашето медицинско образование само практиката му липсва,иначе по знания не сме по-зле от западняците.
А който иска да учи,може да учи спокойно и в България.Материята навсякъде е една и съща.Медицината си е медицина,стоматологията-също/просто тук съм навътре с материала/.

# 379
признавам си, че хич не съм в час с висшето образование последните години, така че нищо чудно да кажа някоя голяма глупост поради заблуда Grinning но някак изобщо не мога да схвана това, което чувам от доста време насам, а именно как хората масово приказват [ама наистина имам предвид масово, всеки срещнат] - "ами ще видим дали ще учи тук или в чужбина", едва ли не и двете възможности са абсолютно равнопоставени

при което аз съм в едно вечно недоумение - но е твърде възможно да съм пропуснала, та да се осведомя все пак - университетите в чужбина безплатни ли са? животът в чужбина по-евтин ли е от в България? ако да - разбираемо е всичко живо да се юрва на запад, обаче някак не мога да си го представя това, като говоря само от позицията на турист в чужбина за по седмица в годината, камо ли издръжка за живот 9-12 месеца и така за няколко години напред

нещо пропускам, със сигурност, и то надали е, че нацията дефакто изобщо не е бедна

# 380
  • София
На нашето медицинско образование само практиката му липсва,иначе по знания не сме по-зле от западняците.
А който иска да учи,може да учи спокойно и в България.Материята навсякъде е една и съща.Медицината си е медицина,стоматологията-също/просто тук съм навътре с материала/.
Не искам и не обичам да споря - само едно ще кажа - навътре си, но явно не достатъчно. И да, може да ги експлоатира - просто не можеш да си представиш за какво ли не може да ги експлоатира! За съжаление това не е едно и две деца! Моля не го приемай за заяждане, както казах не обичам да споря и пиша от ЛИЧНИ наблюдения върху не едно дете.

# 381
  • София
Стефани, експлоатация в унитата си има от време оно, още когато аз бях студентка миналия век.. Mr. Green В УНСС например студентите от специалностите  "МИО", "МО" и "Международен туризъм", в които се влизаше  и с изпит по език (който  определено не беше проформа, щом хора от езикови докарваха към 5), редовно имаха  курсови работи под формата на превод на 40-50-60 страници на съответния език от задължително непревеждана до момента икономическа литература. Mr. Green Как ли случайно  после същите тези преводи се оказваха в трудовете на доценти и професори?

Антеа, има време да се ориентираш.. Нещата са различни. На места самото обучение си е платено (при това става дума за сериозни суми), на други е безплатно, на места има стипендии, на други няма, но и в най-добрия случай навсякъде си трябват средства за прехрана, квартира и други раходи. А това наглед "малко" финансово  неудобство под 500-600 евро месечно не слиза. Просто от един момент нататък студентите намират начин и да поработват успоредно със следването и така да си помогнат, а не тотално да разчитат на ежемесечната финасова инжекция от мама и татко.

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 23:50 от пенсионирана русалка

# 382
Стефани, експлоатация в унитата си има от време оно, още когато аз бях студентка миналия век.. Mr. Green В УНСС например студентите от специалностите  "МИО", "МО" и "Международен туризъм", в които се влизаше  и с изпит по език (който  определено не беше проформа, щом хора от езикови докарваха към 5), редовно имаха  курсови работи под формата на превод на 40-50-60 страници на съответния език от задължително непревеждана до момента икономическа литература. Mr. Green Как ли случайно  после същите тези преводи се оказваха в трудовете на доценти и професори?

охо, явно сме били колежки, аз лично съм си виждала части от дипломната работа в доцентска статия след време, дума по дума, като преводът си го правих, висейки в библиотеката на пл.Славейков, ровейки из разни недокоснати тухли Simple Smile

# 383
  • София
Стефани, експлоатация в унитата си има от време оно, още когато аз бях студентка миналия век.. Mr. Green В УНСС например студентите от специалностите  "МИО", "МО" и "Международен туризъм", в които се влизаше  и с изпит по език (който  определено не беше проформа, щом хора от езикови докарваха към 5), редовно имаха  курсови работи под формата на превод на 40-50-60 страници на съответния език от задължително непревеждана до момента икономическа литература. Mr. Green Как ли случайно  после същите тези преводи се оказваха в трудовете на доценти и професори?

охо, явно сме били колежки, аз лично съм си виждала части от дипломната работа в доцентска статия след време, дума по дума, като преводът си го правих, висейки в библиотеката на пл.Славейков, ровейки из разни недокоснати тухли Simple Smile

Точно за това говоря. Mr. GreenЗначи сме колежки по две направления - един път заради УНСС, един път като мами на деца от едно училище. Сори, по 3 - и по висене в същата библиотека с една и съща цел. Joy

# 384
  • София
Нали знаеш, antea, народопсихологията на българина - той дава мило и драго за детето си! Та така - кой с кредит, кой с лишения - справят се хората някак си в името на чадото! Ние например, от 3 години внасяме всеки месец по една сумичка в една сметчица  Laughing - да ни е леко, ако реши да учи в чужбина младежът /знам ли го какво ще му хрумне../, през първата година, а после, както и Русалката написа децата почват да поработват  и така облекчават и родителите си. Само да е живот и здраве, разбира се!

# 385
  • София
Я да ви питам по друга тема - като гледам литературата за лятото по-големите произведения са само Ивайло Петров – “Преди да се родя” и Емилиян Станев –"Крадецът на Праскови". Нали не пропускам нещо. Май няма да се презорят това лято Simple Smile
Като знам кой ще ни преподава по БЕЛ  - все тая дали ще прочете литературата или не ooooh!

# 386
признавам си, че хич не съм в час с висшето образование последните години, така че нищо чудно да кажа някоя голяма глупост поради заблуда Grinning но някак изобщо не мога да схвана това, което чувам от доста време насам, а именно как хората масово приказват [ама наистина имам предвид масово, всеки срещнат] - "ами ще видим дали ще учи тук или в чужбина", едва ли не и двете възможности са абсолютно равнопоставени

при което аз съм в едно вечно недоумение - но е твърде възможно да съм пропуснала, та да се осведомя все пак - университетите в чужбина безплатни ли са? животът в чужбина по-евтин ли е от в България? ако да - разбираемо е всичко живо да се юрва на запад, обаче някак не мога да си го представя това, като говоря само от позицията на турист в чужбина за по седмица в годината, камо ли издръжка за живот 9-12 месеца и така за няколко години напред

нещо пропускам, със сигурност, и то надали е, че нацията дефакто изобщо не е бедна

А дали причината не е, че навън често се влиза без изпит  Thinking

# 387
  • Бургас
Имаме финансова възможност да издържаме студент в чужбина, но големият ми син след дълго чудене реши да учи медицина в България. Сега говори за евентуална специализация в чужбина, но има време, ще видим какво ще измисли накрая.
А инак имам позната, на която и беше фикс-идея двете и дъщери да учат в чужбина. Ами нищо не стана от тях - просто не им се учеше!

# 388
  • Там, където ме обичат
Не знам, всякакви ги има. Една позната, като я питах как върви подготовката закандидатстването ми каза, че изобщо не тормози детето да учи, защото с пари ще го вкара където иска. За съжалление не съм я виждала наскоро да я питам къде ще учи детето.

Тя хубаво ще го вкара. После как ще изкара?
По същич начин - всяка година по 5.  Mr. Green
Това в кръга на шегата. И както една друга майка беше писала, за тази цена е по-добре в НЕГ да беше го записала.

И аз съм колежка на онези превеждали по незнамколкоси страници.
Не в УНСС, но и аз се гърчех като червей, ама какво да правя, доцентът по .... ми водеше лекциите и естествено после се явявах на изпит при него.
Поне да ми беше помагал на изпитите, ама нъц.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 01:32 от foxysilver

# 389
  • Stara Zagora
Да,това е.Прочетохме "Дамата с ренгеновите очи",два листа от "Преди да се родя " и сега сме на "Крадецът на праскови".Трябвало му преводач за втората #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт