Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 481
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Някой от тук списващите ходи ли в Мюнхен? Искам да питам за нещо специфично.
Благодаря.

Hug

# 76
Здравейте!
Бях писала в тази тема преди около година. Едната ми дъщеричка (след 10 дни навършва 2 годинки) е с далекогледство +5.5. диоптър, в следствие на което криви ту едното, ту другото оченце. Една година носихме очилца без резултат. Докторката предложи зимата да оперираме оченцата заради кривенето. Каза, че вече няма за кога да се чака да спре това кривене от само себе си. На въпроса дали трябва да се оперира едното, или двете заедно, тя отговори, че зависи от родителя. Казах, че ме притеснява само превръзката след това, не искам детето ми да бъде с 2 затворени очички. Тя каза, че тя не слага превръзка. По което съдя, че говори за лазерна операция. И да си дойдем на думата. Този вид операции на малки деца поемат ли се от касата, ако не - каква е цената? Клиенти сме на Детски очен център Изгрев, Варна. Просто искам да сме подготвени, ако се наложи - чисто финансово.
Благодаря.

# 77
Здравейте!
Бях писала в тази тема преди около година. Едната ми дъщеричка (след 10 дни навършва 2 годинки) е с далекогледство +5.5. диоптър, в следствие на което криви ту едното, ту другото оченце. Една година носихме очилца без резултат. Докторката предложи зимата да оперираме оченцата заради кривенето. Каза, че вече няма за кога да се чака да спре това кривене от само себе си. На въпроса дали трябва да се оперира едното, или двете заедно, тя отговори, че зависи от родителя. Казах, че ме притеснява само превръзката след това, не искам детето ми да бъде с 2 затворени очички. Тя каза, че тя не слага превръзка. По което съдя, че говори за лазерна операция. И да си дойдем на думата. Този вид операции на малки деца поемат ли се от касата, ако не - каква е цената? Клиенти сме на Детски очен център Изгрев, Варна. Просто искам да сме подготвени, ако се наложи - чисто финансово.
Благодаря                                                                                                                                                     .Операцията не е лазерна. Поема се от здравната каса, ако лечебното заведение има сключен договор с НЗОК. Упойката е пълна и като минала по този път за мен беше важен момента с анестезията .Повечето лекари предпочитат да оперират заедно двете очи, за да може мозъкът след това да получава качествен образ. Зимата е подходящ период за операцията, но трябва да изпреварите появите на вируси. Нашата операция също беше зимата - нямаше силно слънце за да дразни окото .Ако имаш други въпроси ще отговоря.  Операцията  ни е правена в Очна клиника  - Варна и не съм плащала нито лев. Останах доволна и продължавам да водя детето на прегледи там.                                                                        
сссс

# 78
Щом не е лазерна как така няма превръзка след процедурата?

# 79
И аз това щях да кажа. За съжаление при тези операции има превръзки

# 80
Няма как да се оперират двете очи при това положение - детенцето трябва да е 'сляпо' известно време, с две превързани очички....
Лазерната операция на малки деца поема ли се, ако не - каква е цената?

# 81
  • планетата Земя
Няма как да се оперират двете очи при това положение - детенцето трябва да е 'сляпо' известно време, с две превързани очички....

Ние оперирахме и двете очи едновременно юни месец и нямаше превръзки /Клиника Ден,София,д-р Константинов/.Превръзките за какво са?  newsm78 Първия ден така или иначе детенцето почти целия ден си държи очичките затворени.Аз предпочитам и двете очи едновременно.Трудно щях да преживея две последователни операции и пълни упойки

# 82
Превръзките малко или много предпазват оперираното око от замърсяване и попиват секрети, ако има такива. Махат се на следващия ден. Аз предпочетох да остане докато се приберем у дома, защото не живея във Варна. Операцията не влияе на зрението на очите. Ако детето излезе трудно от упойка то така или иначе е сънливо. На другия ден превръзката се маха. Много по-важно е мозъка да получава качествен образ от дветв очи едновременно, отколкото детето да е с превързани две очи един ден. Тук вече се преплита офталмологията с неврологията. Ще си позволя да дам пример с Милена -надявам се да не се сърди. Ако при тях бяха оперирали само едното око, от другото мозъка щеше да получава да речем дефектен образ. Този образ мозъка нямаше да го иска и постепенно ще се мъчи да не го приема - щом не го приема окото постепенно намалява зрението си и така се стига до т.нар. мързеливо око. Май стана дълго и сложно. Затова лекарите оперират и двете очи едновременно - така са сигурни ,че има бикулярно зрение и двете очи се развиват с еднакви темпове. Има възраст до която детето може да възстанови зрението  на окото си. Ако зрението спадне под 50 % за офталмолозите операцията е козметична. Милена, надявам се, че при вас всичко е наред и се нарадвахте на щури игри лятото.

# 83
Някой ще ми отговори ли? Или си говорите само определени хора по между си?  newsm78
Има и други деца с достатъчно сериозни проблеми, които не пишем и не се оплакваме тук... Но все пак имаме нужда от инфо понякога  Sad

# 84
Джули  Hug извинявай! Лично аз не мога да ти помогна . И аз се включвам рядко. Успех в лечението!

# 85
Джули  Hug извинявай! Лично аз не мога да ти помогна . И аз се включвам рядко. Успех в лечението!

Благодаря!  Hug
Просто ако някой чуе или има познати които ходят в Мюнхен, моля да ме свърже! Искам да питам за едни процедури там!
  bouquet

# 86
  • планетата Земя
Някой ще ми отговори ли? Или си говорите само определени хора по между си?  newsm78

Отговаряме,ако знаем.Като не знаем,не пишем.Не че си говорят само определени хора

galis ,да,док каза,че и двете очи ще ги работи наведнъж.Има си защо да е така.Секрети не е имало никакви.2-3 розови сълзички излезнаха и това беше.Капят се антибиотични капки.Та липсата на превръзки не е било проблем

# 87
Здравейте отново, момичета:) Сега прочетох, че сте писали относно операцията при кривогледство, че не е лазерна и много се притесних..Досега мислех, че е с лазер Thinking
Искам да питам и дали някой от вас са си правили консултация с невролог преди операцията, къде, как...Ако знаете за изследването с ямр при малки деца как протича, ще съм благодарна да споделите.
Бях писала, че този месец ни предстои операция, но се оказва че са ни сбъркали датата и сега се налага да ни вместват наново в графика и не се знае за кога ще се отложи....Освен това ми казаха, че е хубаво и тази консултация с невролог да си я направя предварително и вече тотално се обърках и всичко отначало, а уж намясто щеше да е и така...меко казано може да откачиш с цялата тази организация с лекари,направления,дати....
Благодаря наистина за тази тема и че има с кой да си споделя.. Simple Smile

# 88
Ако питаш за ЯМР на глава на дете - с пълна упойка.

# 89
  • планетата Земя
gadina_rony,консултация с невролог не сме правили.Не са ни искали.Имате някакъв проблем ли или това е стандартно за клиниката,където ще ви оперират?Направихме само кръвни изследвания,ЛЛ го прегледа че е здрав и това беше.Задължително условие е да е здраво детето по време на операцията.Ако се разболее,се отменя
Операцията не е лазерна.Няма за какво да се притесняваш.Сега ти изглежда много страшно,но след като мине ще си отдъхнеш
ЯМР на деца се прави с пълна упойка

ПП Нашият не искаше да изпие замайвощото сиропче.Аз си го очаквах,де.Гонихме го из цялата стая.А аз в 8 мия месец бременна.Нали си представяте гледката   Laughing .Накрая на сила казах на сестрите да му го налеят в устата.Щото иначе,ако чакаме той да благоволи да го изпие,никога няма да стане.Та след това стана един сговорчив и кооперативен    Joy

Общи условия

Активация на акаунт