Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 606
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Много ти благодаря за отговора!  bouquet
Ще си запиша и определено ще го имам предвид следващия път, когато взимаме очила. Аз се притесних, защото както казах, решихме да са по-евтини първите очила, но пък не очаквах да мина толкова евтино. Верно, рамките са супер евтини, а стъклата казаха, че са 35 или 38 лв. Не се оправдавам, но по неволя бях с двете деца, а малката не може да чака спокойно... Та хич и не ми мина през ума да питам дали са "стъклени" стъклата или пластмаса някаква. Дано ме разбрахте. Rolling Eyes Иначе рамките са но нейм някакви пластмасови...
Определено съм притеснена много повече от щерката. На нея хич не и пука, а на мен какво ли не ми минава през ума (как ще я приемат в градината; да не се притеснява тя с очилата; да не реши, че е края на света ако ги счупи и сума ти др. глупости). ooooh!
Извинете ме за излиянията, но просто съм ужасно притеснена. Tired

# 121
  • Монтана
Точно съмнения в диагнозата имам, тъй като не мога да си представя че нищо няма да забележа и хоп такъв висок диоптър.
Преди да и разширят зениците апарата показа +1 и +1,75, а след разширяване на зеницата +2,75 и +3.

За съжаление е напълно възможно да няма никакви оплаквания детето и да се окаже с нарушено зрение. Tired Дъщеря ми е пример за това. И аз реших да я заведа на профилактичен преглед (на 6 год.), но се оказа, че сме закъснели и има +2 диоптъра далекогледство и астигматизъм.
Преди 2 дни сложи очилата кефи им се (засега) и на всеки се хвали. Simple Smile След 2 седмици ни казаха да отидем на преглед отново и се чудя дали пак ще разширяват зениците или само "така" ще я погледнат. Rolling Eyes
Другото, което ме притеснява е, че тъй като не съм носила очила и не знам за какво да гледам при поръчката им, взех "някакви". Разбрахме се, първите очила да са по-евтини, докато свикне и започне да ги пази, но нито разпитах какви ще са стъклата, само казах да са с антирефлекс... ooooh! Нахокайте ме сега едно хубаво, че си го и заслужавам. Close Дайте съвет какви стъкла, рамки, оптика в Пловдив евентуално.... newsm78

enigmata  и моита дъщеря следващия месец става на 6г.

Ходихме за 2-ро мнение в София при Иван Константинов и той ни изписа същия диоптър като и лекаря в Монтана.

# 122
Kaki, как мина прегледа, как сте? Помогна ли ти за избора?
Гадина Рони,
Честно казано прегледът не успя да наклони везните, нито в едната, нито в другата посока. Консултирахме се с една позната офтолмолог и тя каза, че и двата варианта са добри, но като че ли ще бъдем при Константинов.
Стискам палци при вас всичко да мине перфектно!!!! И ще чакам само хубави новини за вас след операцията !!!! Пази детето от тези грипчета сега, че едни сополи могат да провалят операцията Cry

# 123
  • В.Т.
По повод марката стъкла да споделя, че в началото стъклата ни бяха есилор и понеже диоптърът беше висок и излизаха извън наличностите, подържани на склад, си бяха скъпички. От оптиката ни препоръчаха BBGR - пак френска фирма. Последните две смени сме на тази марка. Лично аз не мога да открия фрапантна разлика между двете марки като качество. Доволни сме. Обяснила съм на дъщеря си, че не трябва да се почистват със суха кърпичка, защото има опасност полепналите прашинки да надраскат стъклото. Мием ги с препарат под течаща хладка вода.

# 124
И аз ще дам мнение за стъклата за очила. Тъй като при нас се налага доста честа смяна, на около 5-6 месеца. И за това реших, че винаги ще са тези които първо й поръчахме в Германия. Няма значение самата фирма производител. Няма значение и самия диоптър дали е + или -, дали има цилиндър или не. Понеже ние сме със сериозен проблем, за това смело заявявам, че за мен по-важното е, стъклото да е органично и антирефлекторно. За това, питайте в оптиките за това. Материала от който се изработват тези стълкла се казава R 39 1.5
Ако ме питате какво точно означват тези цифри - не знам. Но знам, че това е кода на органичните антирефлекторни стъкла. Обикновено добрите производители са Германия и Франция.
Дано да не е реклама  Stop

# 125
Здравейте ,имам нужда от помощ -информация.Ще разкажа на кратко моя проблем . Имам второ дете бебе на 3 месеца ,баткото е със синдром на даун след 7 години се решихме да имаме бебе всичко нормално беше, амиоцентезата нормална ,изписаха ни от болницата  и на втората консултация забелязахме че не фокусира погледа и не следи всеки  път играчките педиатъра каза че може да има нистагъм,бяхме при доктор пискова (тя проследява и баткото)казва че няма изоставане за възрастта си ,няма неврологична симптоматика ,прати ни на очен ,сега се прибирам от д-р Петкова нейното мнение е че няма нищо обезпокоително на очите слага му капки и го гледа  ,според нея има незрящ блуждаещ поглед  и не вижда според Петкова не е за офталмолог ами има неврологичен проблем ,прати ни обратно при пискова ,тя  пък ни изпраща при д.-р Маринов на бул. България 4 ,незнам и как се казва клиниката ,за още едно мнение,но ще трябва да чакам още една седмица нямало часове за д-р Маринов ,а пък аз направо ще се побъркам.
Какво може да бъде?Детето си гука ,смее се обръща се ....просто незнам.
Извинявам се че малко объркано пиша но съм много притеснена какво ще излезе,дали ще вижда ...

# 126
Здравей, Албена
представям си какво преживяваш и колко си разтревожена, затова на първо място според мен е да се успокоиш. Бебенцето ви е много мъничко и има нужда от спокойна мама:) и щом невролог ви е казал, че няма неврологичен проблем и очен ви е казал, че с очите всичко е наред, довери им се.
Дано при следващия преглед всичко да се изясни:)

# 127
Ох, тая Петкова е в състояние да подлуди хората! Twisted Evil

С проф. Иванов - детски невролог, мисля, че е добре да имате консултация, но много бавно става при него.

Дано всичко е ОК с бебето! Praynig Praynig Praynig

# 128
Благодаря ,стискайте палци на 29 сме на преглед за второ мнение при д-р Маринов детски офталмолог,дано да е нещо поправимо .

Хубав ден !!!

# 129
Стискам! Praynig Hug Peace
Къде работи този лекар?

# 130
  • планетата Земя
Албена,не се доверявай на догатките на Петкова.Тази жена трябва да спре да практикува  Crossing Arms
Чудесно е,че ще отидете за второ мнение

Къде работи този лекар?

Във FiHealth,срещу товарния вход на Панаира

# 131
адреса е на бул.България 4 срещу товарния вход на панаира  ,според д-р Пискова ,той е най добрия за момента в Пловдив ,преглежда с направление в понеделник и сряда с предварително записан час.

# 132
Albena Bojeva и аз съм чувала добри отзиви за д-р Маринов. Peace

# 133
Здравейте,отново бяхме при д-р Маринов наистина много внимателен и мил човек оказа се че няма проблем с очите,даже не го прави постоянно това трепкане , гледаха ни с някаква камера и сега остана да отидем на скенер да видим какво ще покаже там .Бихте ли ми дали малко информация за хоризонталния  нистагъм ,пречили им на прохождането ,изобщо как се развиват дечицата с хоризонтален нистагъм ?
Благодаря предварително.

# 134
Здравейте,отново бяхме при д-р Маринов наистина много внимателен и мил човек оказа се че няма проблем с очите,даже не го прави постоянно това трепкане , гледаха ни с някаква камера и сега остана да отидем на скенер да видим какво ще покаже там .Бихте ли ми дали малко информация за хоризонталния  нистагъм ,пречили им на прохождането ,изобщо как се развиват дечицата с хоризонтален нистагъм ?
Благодаря предварително.

По принцип нистагъма не може да се отрази на прохождането на едно дете, т.е. не е пречка за прохождане. Но нистагъма означава, че има някаква слабост на зрението. Или по-точно има поражение на моста към мозъка. Това не означава непременно, че има неврологичен проблем, а по-скоро до мозъка не достига парвилната картина. Или достига на по-късен етап, със забавяне от няколко мили секунда. В някои западни страни го наричат "влаков" нистагъм. Ако се движите във влак и следите картината навън, и някой ви наблюдава от страни, ще забележи, че очите ви извършват точно тези движения - хоризонтален нистагъм. Т.е. образа който достига до мозъка се забавя с част от секундата, за да бъде обработена информацията. И за това при следене на предмети мозъка се опитва да не изостава от картината.
Надявам се да съм обяснила правилно.

Общи условия

Активация на акаунт