Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 476
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте
Извинявайте,че нахълтам в темата,но искам да ви попитам за препоръка за очен доктор.За град Варна става въпрос.Видях отпред две докторки,коя от двете ще ми препоръчате? Доц. Контрова разбрах,че работи вече само на частно,но часовете били след месец два. Не искам да чакам толкова мисля,че достатъчно време се борихме с нашият бебо.Той е на 3 месеца,недоносен коригирана възраст 1 месец
д-р Светла Николова - Детски Очен Център "Изгрев", ул. "Балчик" №5, 052/828186; 0887 883 690; http://www.facebook.com/ochencentarizgrev
С две ръце я препоръчвам,а и работи много с недоносени бебчета. Peace

# 196
Благодаря много  Hug  bouquet не знаех,че работи с недоносени.
Успях и час да си запиша

# 197
Относно операция при кривогледство:
Ние още не сме минали през нея, а и няма да сме в Александровска , но знам от едно мамче, което беше писала тук, че в Александровска престоя е 3 дни . За пари не е писала

# 198
Здравейте казвам се Иванка и съм майка на 1 годишно момиченце което се роди с катаракти на очичките. Тя беше оперирана когато беше на 4 и 6 седмици и сега има афекия тъй като поставяне на имплант беше невъзможно. Сега малката носи специални приземни очила и ходи на чести очни прегледи за да са сигурни че всичко е наред и няма глакома. Ние щивеем в Лондон и сме под грижите на д-р Miss Jillian Adams във Мoorfields Eye Hospital. Препоръчваме болницата защото се грижат страхотно за малките. Тук има ли майки с дечица с рожденен катаракт?

# 199
Някой от тук списващите ходи ли в Мюнхен? Искам да питам за нещо специфично.
Благодаря.

Hug
Ние сме ходили в Мюнхен.Още ли имаш въпроси?

Да имам! При мен въпросите никога не свършват!   Sunglasses

# 200
Здравейте, нали знаете приказката "Не питай старило, питай патило!".
Извинете ме ако назад в темите го има, само ми пратете линк. Имам син на 4 г. и 8 мес. Дясното око е мързеливо и още преди пет месеца трябваше да започнем да закриваме лявото за по 2-3 часа/ден. Купих лепенки, които се лепят на окото /не на очилата/, за да не наднича, прочетох, че така е най-добре. Залепихме я, смееше се, сложихме и очилата и ... скри се под масата, между краката на столовете, разплака се, свали очилата, свали лепенката... Вчера взехме новите очила от оптиката, поисках от другия тип, които се слагат на стъклото. Пак не става, започва да наднича, да смъква очилата, едва издържа 5 мин. Едва го накарахме да носи очилата постоянно без да се караме непрекъснато, а сега рискуваме с кавгите за лепенката да ги хвърли пак.
Молбата ми е - споделете с какви трикове излъгахте дребосъците да закривате здравите очи. Знам, че има деца, които слушат, разбират от дума и не е имало нужда от номера, но нашето не е от този модел! Знам също, че след няколко месеца ще можем да се разберем с него и вероятно няма да има проблем, но губим ценно време. Ще ви бъда благодарна ако споделите опита си!

# 201
Здравейте,
отдавна не съм имала време да пиша. НО сега видях, че има въпрос за операцията за кривогледство. Ние останахме 3 дни в болницата, но защото ни приеха в петък и трябваше да изчакаме до понеделник за самата операция. Иначе ни оперираха сутринта в понеделник и вторник сутринта си тръгнахме. Ние платихме за избор на екип 300лв, но имаше още 2 майки, на които са им предлагали някакви импланти(пак за същата операция за страбизъм) и те бяха по-голяма сума, не помня точно колко. На мен д-р Димитрова не ми ги е предлагала и не съм наясно за какво са точно.
Дано съм била полезна, а доколкото знам може просто да откажеш да ти слагат такива импланти и да направят операция на очедвигателните мускулите.

# 202
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна, но поне имам добри новини и дано успея да помогна на някой. Синът ми беше опериран от страбизъм в Александровска болница - София с диоптър 2.5 лявото и 3 дясното - далекогледство. С две ръце препоръчвам д-р Кемилев и д-р Оскар. Плановете бяха за поне три операции на вътрешни, външни очни мускули и евентуално за корекция повдигането на дясното око. От все сърце съм благодарна на екипа и най -вече на д-р Кемилев, тъй като синът ми се размина само с една операция. Днес не може да се каже, че той някога е имал проблем. Диоптрите му се изравниха и сега е с 1.5 Плащане за престоя в болницата не е имало, платила съм само сумата от 400лв за импланти, които с времето се абсорбират от организма. Престоя е три дни за този тип операции и не остават никакви белези. 

Tanya_Z Този кошмар с лепенката съм го минала, но синът ми беше на годинка и 4 месеца. Единственото по- различно, което правех е да седя до него и да му помагам, да му обяснявам, защото за тях е много трудно, когато закрием здравото оче и им се налага на виждат мъгливо. Давах му любима играчка, изследвахме я сякаш наново...Трябва време да свикне, ясно е че няма да започне веднага да я носи. Желая ви успех и великолепни резултати!

# 203
Наистина какви импланти са това?
На нас ни предстои също операция заради страбизъм, но не са ни казвали за импланти.

# 204
Наистина какви импланти са това?
На нас ни предстои също операция заради страбизъм, но не са ни казвали за импланти.

При постъпването в болницата дойде представител на фирмата, който ни даде имплантите. Нямаше как да отворя кутията, тъй като трябва да са стерилни. От описанието ми стана ясно, че импланта е много малък, няколко милиметра, не помня точно. Може при вас да не се налага слагането на импланти. Ние започнахме с операция на вътрешните очни мускули (тези до нослето) и както казах, повече операции не се наложиха - справиха се брилянтно. Ако имате и други въпроси с радост ще отговоря.  Wink

# 205
Д-р Кемилев лично аз не бих казала, че го препоръчвам  Rolling Eyes Но предполагам, че всеки лекар има както своите силни моменти, така и грешки. Нямаше поражения, защото два дни по-късно отидохме при друг лекар. Диагнозата беше същата, но предписания режим на закриване (мързеливо око) и диоптрите на очилата бяха различни. И категорично не се налагаше операция. И категорично нямаше нужда да ни квалифицира като, цитирам, "кретени и идиоти", както и да крещи на детето ни, докато го преглежда. Само споделям мнение. Явно във вашия случай, bubcheto84 , е успял да мобилизира добрата страна в професионализма си, и, надявам се, в поведението и добрите си обноски

# 206
  • Близо до гората...
На нас в Александровска ни искат 500лв за "едно спрейче, с което се пръскат мускулите на окото" !? Не става дума за импланти. И нямам идея какво е това спрейче и каква работа върши. Вчера записах час в Тримоунциум ( Пловдив) при д-р Петкова. Прегледът ще ни струва 30лв, а за операцията ще трябва да доплатим 100лв, които касата не покрива. Престой в болницата няма, ще си
тръгнем по-късно същия ден.
П.п. В клиника "Академик Пашев" ми казаха, че ще ни струва 100лв преглед, 900лв операцията, и по 50 лв на човек/нощувка т.е. 1200лв (по здравна пътека) Без пътека било повече!

# 207
Каки 36, а вие къде решихте да правите операцията и имате ли дата?
Ние вчера бяхме на контролен преглед и за съжаление имаме остатъчен ъгъл на кривене. Ще имаме докорекция и въпреки че ме бяха предупредили, направо ми се доплака като чух. Сега носим очилата, ще закриваме с редуване през ден ляво дясно око, за да се натоварват еднакво...и февруари сме пак на преглед и тогава ще ни каже кога ще е другата операция.
Целувки на всички малки герои Simple Smile

# 208
  • Хасково
Здравейте! Предстои очна операция на детето ми в александровска болница. Някакви отзиви за там. И какви са условията за какво да се приготвя?

# 209
Успех за операцията! А за условията в отделението мога да те подготвя, че не са особено добри. Първо леглата са големи и много високи, ако детето е малко избери си легло до стената да не пада. Ако ще стоите повече вземи неща, с които да го занимаваш, за да не подивее.. И най-лошото няма баня...Иначе е чисто и всички от персоналът са много готини:) А ако не си ходила никога там в отделението да знаеш, че вратата е винаги заключена, не можеш да влизаш, нито да излизаш ако не ти отвори някой от персонала. То е ясно, че в болница няма как да е приятно, но може да се постараят още...

Общи условия

Активация на акаунт