К.О.Т.К.И.-те - 8

• 28 563
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • България, София
Добруджанче, добре дошла  Hug

Гхи е масло, пригответно по рецепта на аюрведа. Маслото се загрява на бавен огън, докато заври. Отпенва се и след като се избистри, се прецежда. Целта на цялата процедура е да се отдели белтъка и да остане само мазнина, а така също и излишната влага да се отдели. След тази манипулация маслото е по - полезно и много по - трайно. Това най - общо.

Николче, забравих одеве да пиша, че и аз се възхищавам на ентусиазма на тази дама. Много вдъхновяващи са нейните начинания, а тя самата е заразително позитивна. Дай Боже всеки да успявя да сбъдва мечтите си като нея. Още не знам дали искам да вървя Камино  newsm78

# 196
Аз друго, освен Малдини, не слагам в куфара !  Naughty

Въй бре Госпожо, много ще да ви е голям куфара.  Joy

Ми ще го “сплатя “ на две,  на три ... Laughing Ама като го гледам как е поналял, много свръх багаж ще има да плащам. Joy

# 197
Ей, Мимии, Сосче и Госпожата, знаете ли какво се сетих, не си пълнете куфарите с много багаж, че ако реша да си купя нещо от Милано да имам къде да го прибера във вашия багаж  hahaha

Не бой се ще взема два куфара-място да има Wink

# 198
Ееееее, ма много сте мили всички! Благодаря ви!  Hug Hug Hug

Танче, може пък да ме върнат за свръх тегло  Laughing

# 199
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Няма да те върнат, само ще те таксуват, споко  Laughing

Ух, как и на мен ми се ходи някъде...

Вели, това с претапянето го правеше и баба, без и да е чувала що е то аюрведа (то реално и аз не знам какво е, де). И аз знам, че става по-полезно. Мерси, че сподели.

# 200

Ух, как и на мен ми се ходи някъде...

Ъъъъъъъ,  newsm78, ти вече живееш  там където си, така ли? И ти е доскучало и ти се ходи някъде......сладурка малка  Grinning Hug Heart Eyes
И аз не знам какво е аюрведа, но понеже питах за гхи-то, реших да не се излагам повече  Joy

# 201
 може пък да ме върнат за свръх тегло

Ще те върнат за свръх тегло теб-няма начин ,то и след дъжд си едва 40 кила Rolling Eyes

# 202
  • Велико Търново

Много пишете, бре, стигане нямате.  Wink

Аз само да отбележа, че също имам желание да се промъкна в някой куфар.  Laughing

# 203
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Хел, не живея тук за постоянно.  Confused Просто ми се ходи на екскурзия (може на прибиране да кривнем, или като се прибера да хукна). Просто нещо да има в графа "предстоящи", че ми е празна

# 204

...
Аз само да отбележа, че също имам желание да се промъкна в някой куфар.  Laughing

Точно днес си мислех, че трябваше и теб да вземем!  Hug

Как ми изплува тази мисъл...чета една книга за Микеланджело и там има негови стихотворения. На български не личи да имат голям заряд, а и годините са били други...
Та се сетих да те питам дали си чела негови стихове в оригинал и как звучат? Даже ако можеш дай линк да прочета някое(тука да вметна, че нищо няма да разбера, но искам да усетя звуковете, ох изказах се  hahaha ). Ако пък мога и да го чуя на италиански още по-добре.
Дали ви звучи лудо?  Joy   Joy   Joy 

# 205
  • Велико Търново
Ех, Мими, трябваше, ама нищо, следващия път, живот и здраве.  Hug

Относно стиховете на Микеланджело признавам, че не са ми попадали, а и те трябва да са писани на староиталиански и адаптирани след това на разбираем език, но обещавам другия път като се видим да ги намеря и да ги издекламирам изразително. Laughing

Открих няколко стиха, ама са доста странни. Ето ти един да се упражняваш в четене.  Wink

Скрит текст:
    O notte, o dolce tempo, benché nero,
    con pace ogn’ opra sempr’ al fin assalta;
    ben vede e ben intende chi t’esalta,
    e chi t’onor’ ha l’intelletto intero.

Tu mozzi e tronchi ogni stanco pensiero;
    ché l’umid’ ombra ogni quiet’ appalta,
    e dall’infima parte alla più alta
    in sogno spesso porti, ov’ire spero.

O ombra del morir, per cui si ferma
    ogni miseria a l’alma, al cor nemica,
    ultimo delli afflitti e buon rimedio;

tu rendi sana nostra carn’ inferma,
    rasciughi i pianti e posi ogni fatica,
    e furi a chi ben vive ogn’ira e tedio.

# 206
Ха-ха ще чакам с нетърпение декламирането.  Hug  Освен аз да науча някой на български и да ги съпоставим.  Thinking
Ако попаднеш някъде в нета на тях пак става.  Grinning

# 207
Вели, честито ново стъкло! Безаварийно да се носиш по пътищата на България, а защо не и по - далеч  bouquet
Аз пак нещо не съм разбрала, вие мацки да не сте решили да ходите на шопинг в Милано newsm53 

# 208
Мимии, да ти метна първия диск Joy
Да ти кажа от слушане десетина пъти го знам наизуст. Току виж докараш произношение и интонация за рецитал hahaha На мен ми изплуват ей така- ариво а Рома- абитато- субито. Мале ooooh! ще проговоря италианския, да знайш  Wink
И кажи, моля, коя е книгата, искам пак да почета за Микеланджело. Hug

Фиоре, и аз искам да присъствам на декламацията!

Николче, аз съм говорила преди години с дамата. Много е харизматична. От тези, дето се запомнят.

За гхи - то, да взема да ви пусна линк за приготвянето му, а после всички по една лъжица - в един буркан - за зарибителката, защото още не съм се наканила да го направя.
http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=137

# 209
  • Велико Търново

Цлете, браво, напредваш с италианския.  Heart Eyes

А за декламацията всички сте поканени, може и да не е задължително Микеланджело, а просто да прочета някоя рецепта как се приготвя тирамису.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт