Университети в Германия и в други държави с немски език 3

• 75 771
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви,догодина,живот и здраве ще го посетим и ние.Или пък есента,когато се организира в България.

# 541
Здравейте, имам въпрос за магистратурите на английски език /в момента уча немски, но не знам дали докато стане време за кандидатстване ще успея да взема сертификат за владеене на немски/. Има ли практика в някой от университети ако си изкарал англоезичен бакалавър да не искат доказване на владеене на език?

# 542
Оделните учебни заведения имат различни специфични изисквания.Когато се насочите към конкретно уни-обикновено на сайта му е отразено това .Може и да директно с мейл да отправите запитване.

# 543
Здравейте, имам въпрос за магистратурите на английски език /в момента уча немски, но не знам дали докато стане време за кандидатстване ще успея да взема сертификат за владеене на немски/. Има ли практика в някой от университети ако си изкарал англоезичен бакалавър да не искат доказване на владеене на език?

Разбира се, че може, зависи от конкретния университет и специалност.
Дъщеря ми беше бакалавър по Аrt and science от Утрехт искаше да прави магистратура по международно право и един от унитата, които й потвърдиха прием беше Зарланд, като програмата беше на английски, тя нямаше сертификат за немски и никога не го е учила, освен kaтo втори език в гимназията, която беше с основен английски.
В крайна сметка, избра отново Холандия, Маастрихт, но на въпроса - напълно е възможно, има английски програми в някои унита за някои специалности и не се изисква сертификат за владеене на езика.
Просто потътсете дали за Вашата ще намерите.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 09:51 от StefanB

# 544
Може ли някой да ми обясни тази специалност Wirtschaftsrecht. На български излиза търговско право
ама не ми е ясно много какво означава. Абе с две думи с чудим между тази специланост и Wirtschaftspädagogik  newsm78. Не че няма да пише и двете

# 545
Първото не е ли икономическо право? Като фиртшафтинформатик. В нея учат и БВЛ, и информатика, която е с насоченост в икономиката. Оттам изхождам и за Вашето питане, че е право с икономика.

# 546
Имам следния въпрос : Щерката ще заминава преди да си е взела дипломата. т.е няма да се подпиши тя на дипломата. Дали ще е проблем да я подпиша аз - нали никъде не сравняват подписи  newsm78

# 547
Здравейте. Не влизам в темата, тъй като след толкова труд по събиране на информация, дъщеря ми настоява да кандидатства чрез консултант, а и не гори от особено желание, по-скоро е настроена да си почине една година. Оказва се също, че дипломата й няма да е много добра. Чудя се дали с 1.2 (дори 1.3) има шанс за архитектура, имаше майки на студенти по архитектура, надявам се да наминават понякога насам. Желанието й е Техническия университет в Берлин.
 Hug

# 548
B l a n k a, имате ли предвид някоя конкретна консултантска фирма?

# 549
Здравейте. Не влизам в темата, тъй като след толкова труд по събиране на информация, дъщеря ми настоява да кандидатства чрез консултант, а и не гори от особено желание, по-скоро е настроена да си почине една година. Оказва се също, че дипломата й няма да е много добра. Чудя се дали с 1.2 (дори 1.3) има шанс за архитектура, имаше майки на студенти по архитектура, надявам се да наминават понякога насам. Желанието й е Техническия университет в Берлин.

Ако не се лъжа бяхте от Пловдив, нали. Мога да ви препоръчам много читава дама, която се занимава с преводи, легализация на документи и ако желаете цялостно консултиране.
Имате достатъчно време:)

# 550
 Hug

Ние сме на същото положение. Иска да иде да свикне с езика -уж. Унито което си е избрала няма езиков семестър. Тя по скоро града е избрала. Не знам какво ще се  получи от цялата работа. Имам неприятното чувство, че ще иде да работи там и така ще си остане. От една страна съм съгласна,че за нея е е голям шок първия семстър. Тя по принцип е притеснителна когато говори с непознти на български, та какво остава за немски. Абе да са живи и здави - пък какъвто им е късмета

P.S Току що ми се обади щерката- попълвали молба за академчната справка- можело да се издаде до 11 клас включително, без пъври срок на  12 клас. Така ли е?

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 13:30 от мама_съни

# 551
  • Sofia, Bulgaria
Аз като майка на първокурсничка в Германия искам да бъда полезна - ползването на фирма консултант не помага а дори пречи понякога. Започнахме да събираме информацията от пролетта още, но същинската работа я свършихме края на юни и началото на юли. Ползвахе единствено фирма за превод и легализиране, след това тя сама отиде до немското посолство за подпис. Основно тя сама си направи регистрациите и попълни формите за кандидатстване - 2 университета директно и 2 през уни асист. Нямамше никаква проблем със срокове, куриери и пощи. Тя също искаше фирма за да си починела от матури и т.н. но аз предпочетох да й дам тези 750 лв да си купи нещо вместо на фирма консултант. Така че смятам че всеки който има познание по езика и желание може да се справи сам. Желая успех на всички.

# 552
Да, от Пловдив сме и май говорим за един и същи консултант, жената е доста известна. Утре ни е консултацията и след това мога да напиша отзив, ако има интерес.

Последно ще кандидатстваме само за ТУ - Берлин, така че става въпрос за плащането на една позиция - 150 лв, ако няма някаква драстична промяна в цените от миналата година, когато питах. Като се има предвид, че трябва да пътуваме и да спим в София поне една нощ, разходът ще е горе-долу същият. Така си мисля, дано не греша Simple Smile

Мама-съни, и аз имам неприятното чувство, че повече я интересува работата там, отколкото ученето.

# 553
  • София
Тоскана, като майка "кандидатствала" два пъти потвърждавам написаното, но това важи само за софиянци. На децата от другите градове им е много по-сложно. Минаването през МОН и немското посолство е свързано с пътувания до София и нощувки в хотели.  Wink

Бланка, за Берлин не знам, но тази диплома не е толкова ниска и е напълно достатъчна за специалността. Другото е по-притеснително - липсата на достатъчна мотивация както по отношение на кандидатстването, така и по отношение на годината почивка.  Sad За съжаление, говоря от личен опит. Видях и мотивирания, и немотивирания кандидат-студент. Sad

# 554
И кое му е по сложното на децата от другите градове - даваш си дипломата в агенция за превод и легализация и ти я подготвят, като вместо теб свършват ходенето по министерства.
После детето си приготвя необходимите документи и с куриер до униасист или до конкретния университет.

Общи условия

Активация на акаунт