Парфюмни размисли и страсти - 182

• 58 134
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Офффф с тоя тамян направоооо....  Crazy
Обичам тамян....много тамян....

ами тогава Sahara Noir е твоят тамян. Бих ти препоръчал да загрееш/тестваш с аромата на  L`Erbolario - Myrrhae - имат общи черти. Но все пак щом толкова ти харесва тамян, то Сахарата е товят аромат  - две мнения няма. Явно си луда глава като densi  Laughing
От пробата/каквато и да е тя/ получих усещане за напълно автентичен тамян - опушен, мистичен, топъл, дори бих го нарекъл - мрачен и сериозен, защото тамяна на Ерболарио в развието си става сладък, докато Сахара в развитието си запазва "църковното" усещане  Rolling Eyes

Между другото, в Azzaro Decibel се усеща отчелива нотка на хубав тамян  Twisted Evil

тук е мястото да се извиня и на Атти, че й наспамихме темата за алдехиди с тамяни вонящи   bouquet

# 286
  • Там, където ме обичат
Понеже се разбъбрихме за виали, да споделя и аз опит.
В луксозна парфюмерия в Доха, където се предлагат Монтали и други нишови аромати, ми обясниха, че виали на Монтал няма. А в Мюнхен не само че имаха, ами консултантката беше толкова любезна, че ми даде няколко виала на Монтал, без да купя нищо.
Така че според мен зависи от политиката на магазина и настроението на консултанта. Peace

# 287
  • Germany
Дени, утре ще мина през три летища и ще гледам специално за теб Peace
Deetron, на мен повечето парфюми, в които има тамян ми навяват църковно усещане. Не знам дали познаваш тамяните на КдГ, но аз не мога да понеса нито един от тях именно заради това усещане, че се намирам в църква, направо ме депресират тези парфюми. Пък за тамянът в Fille en Aiguilles Serge Lutens само като се сетя и се потрисам Sick. Чувствах се жива погребана...Сигурна съм, че ще се включи Калина с абсолютно обратно на моето мнение и ще ме обори  Wink Hug
Тамяните, които обожавам са в Хиноки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и в мъжкото класическо Гучи, което вече не се открива Sad. Там тамянът е супер допълнен от мощна, сурова и хладна дървесина. Мисля си, че точно суровото дърво, боровите и кедрови иглички неутрализират аромата на църква и восък. Но пък не всички имат лоши асоциации с църква и тамян Peace.
За мъжки сладък парфюм с прилична трайност бих препоръчала цялата серия L Homme YSL, и особено този http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Nuit-de … l-Homme-5521.html, http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Black-XS-L-Aphro … or-Men-18899.html,
http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/1-Million-3747.html,
http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/The-One-for-Men-2056.html и бюджетен вариант
http://www.fragrantica.com/perfume/Joop-/Joop-Homme-1251.html

# 288
Много благодаря! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мен също ми кефи Сержа знаеш, обаче тамяните на Ком Де Гарсон ме разбиват. Въобще не ми харесват,

# 289
  • София
kovatcheva - да, напълно те разбирам и именно тези ми асоциации ме сковават...
Докато тествах два тамяна си мислех, че всъщност аромата му ми допада много и ме притеснява най-вече не връзката с църквата, а това, че ще мириша на такъв "църковен" аромат на хората около мен... Rolling Eyes
По принцип не съм от притеснителните и дали ще задуша някой, но специално с тамяна ми се струва деликатна тема...

kovatcheva - подкрепям те напълно за мъжките сладки парфюми  Simple Smile Бих добавил и CK One Shock For Him.

# 290
Много тамянен, хладно и тъмно, като в стара малка черква в двора на манастир, където всичко е пропито с този аромат е и Comme des Garcons Series 3 Incense: Avignon.

# 291
  • София
Цитат
Сигурна съм, че ще се включи Калина с абсолютно обратно на моето мнение и ще ме обори

Rage #Onfire newsm36

За мен тамяните обаче са абсолютно зимни парфюми ( с едно изключение). Трябва им не само студ, но и сняг. Точно когато всички други миризми са сковани, те правят шлейф като калиграфия.

# 292
Хора, спрете се с тея тамяни моля...... Ще откача.... И утре какъв тамян да офъщоля магазина???

# 293
И утре какъв тамян да офъщоля магазина???
Какъвто имате под ръка в магазина! Ако нямате достатъчно тамянен тамян, мини през Св.Неделя и помоли отчето да те прекади едно хууубаво с натурален тамян и така ще ти държи влага дълго, пък и демоните ще прокуди... Crazy

# 294
Бижунце, то единствено в наличните тамян ми е сивия Бенг.  Освен да мина до св. Неделя викаш, а? А какво ли ще се получи върху Бенг-а да сложа новия Айгнер  newsm78
При последната ми такава импровизация (шалимар едп + самсара)  колегите даваха на късо цял ден....

# 295
 Joy hahaha
Да не ми тежи на съвестта после, че си уволнена с обвинение в опит за убийство на колеги и клиенти с ... тамян! Crazy Laughing Hug Иначе, не съм подстрекател. Twisted Evil Whistling Wink

# 296
  • София
Мимче, освен на път за басейна утре да мина да ти донеса 2-3-5-6 тамяна  Laughing

На майтап, на шега, но ако не познаваш споменатия по-нагоре на Ерболарио, мога да ти го домъкна утре сутрин.. трябва да имам и още 2-3  Peace

# 297
Ели, ц, не го познавам. Ама ако го домъкнеш да не взема да ти го свия? Хахаха  hahaha

# 298
  • София
Ели, ц, не го познавам. Ама ако го домъкнеш да не взема да ти го свия? Хахаха  hahaha

Хахаха, ай с'я, няма да правим женски бой насред парфюмерията и то за един парфюм Wink
Ако ти хареса ще измислим нещо  Blush

# 299
Понеже се разбъбрихме за виали, да споделя и аз опит.
В луксозна парфюмерия в Доха, където се предлагат Монтали и други нишови аромати, ми обясниха, че виали на Монтал няма. А в Мюнхен не само че имаха, ами консултантката беше толкова любезна, че ми даде няколко виала на Монтал, без да купя нищо.
Така че според мен зависи от политиката на магазина и настроението на консултанта. Peace

Явно е така.  Peace Ето ги и моите мостри, включително и на Монтал.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт