Парфюмни размисли и страсти - 182

• 57 929
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Може ли някой да каже каква е цената на Жур Абсолю 30 мл в Дъглас или Бюти зоун /може и на лични/.Днес бях там за някои покупки,но не знаех че има 30-ца, много ми хареса при последния тест и ще взема да го придобия.
Аз правих паралелен тест на Жур де Ермес и Жур де Ермес Абсолю преди няколко дни и при мен първия изчезна още на 30 минута, а след нея дори да държа ръката си на носа в продължение на минута,две - няма никой.Вторият имаше трайност с часове, при мен излиза единствено прекрасен грейпфрут и цитрус, нищо друго.

# 76

Не съм чувала за нея, но гледайки пирамидата, съм любопитна да тествам.

# 77
  • София
Не им ли е горещо вече на журовете? Възможно е в мола да се усещат по един начин, а навън жегата да ги затиска и затова да се уеднаквяват.

A, и за Aftelier - не ги познавам, но при други парфюми само с естествени съставки ми се струва че не се получава "класическа" пирамида с бавно развитие. Нотките си стоят в букет, някак не се преливат, и общо взето са това което пише. С уговорката че маслата и извлеците не миришат точно като цвета. Но гъбите са си гъби Wink

# 78
Не им ли е горещо вече на журовете? Възможно е в мола да се усещат по един начин, а навън жегата да ги затиска и затова да се уеднаквяват.
Ама те не се. И да, смятам, че им е малко горещо. На климатик избуява Абсолю, навън изчезва до едва забележимо ухание.

veka, при мен грейпфрута или по-скоро помело усещам, и цитрусите са около 30-40 минути след началото, в което има и бели цветя, най-вече жасмин.

# 79
А харесваш ли парфюма Кабошар, чийто ник носиш?
Ами преди много години ми харесваше,но майка ми го имаше.Сега незнам.Спомените ми са като   на еликсира остатъчния аромат.Може и да греша.Има няма 25 год,оттогава.Единствения парфюм ,който винаги съм харесвала и ползвала с удоволствие е Мистерията на Роша.В Бг изчезна преди много години.).Сега след толкова време, незнам как ще го възприема.Миналия век бях в Париж и след задължителните атракции(4дни) се отдадох на парфюмните си страсти.Естествено се нахвърлих на Мистерията, в Бг вече го нямаше.Консултантката беше възмутена ,че толкова млада жена иска точно този парфюм.Каза ,че е за улегнали дами.Аз се отказах,но не заради нея ,а заради цената.УжасТ.Тогава точно представяха Дюн на Дьор,ами като не ми харесва ,не го взех естествено.Купих един Вандербилт(пак за улегнали дами,напук на тая кокошка),който ползвах докрай(абсолютно изключение при мен),но чак да се влюбя не.Та такива работи.Все още съм в търсене на идеалния аромат.Сега да видим Афтелиера с гъбите как ще звучи.Дано не са отровни.

# 80
  • Франция
Понеже се заговори за тестване, да споделя - ако знаете само какъв ярък и автентичен мирис на мухъл извади Ichnusa на моята кожа! И не се поддава на измиване  ooooh!

# 81
Може ли някой да каже каква е цената на Жур Абсолю 30 мл в Дъглас или Бюти зоун
Ако не се лъжа 123 лв. или 127.В момента има намаление 20% с талони от списание Еlle.

# 82
Е как купувате парфюми, които не ви харесват? И още по-интересното е как ги ползвате след това? Не се ли чувствате кофти с неприятен парфюм, имате ли хубаво себеусещане и самочувствие? Или на принципа "пенило се не пенило, пари са хвърляни"?
Ами просто не ги ползваме.Имаме  си приятелки които обзавеждаме и така.

И аз така правя не ми ли хареса отива подарък на който му харесва.

# 83
  • Варна
Хареса ли ви Aqua Allegoria Limon Verde? Много свеж лимон ... в началото.

# 84

Да на мен ми харесва усещат се и други плодове тропик и смокиня

# 85
Не не ми харесва, за претенциите на бранда и цената и. Трайността е и към 15 минути, изчезва заедно с горе-долу добрия лимон в началото.

# 86
Пускам една интересна статийка, която намерих http://woman.-spam082-/n/10-neveroyatni-istorii-na-parfyumi.34173.html  Peace

# 87
Здравейте момичета. Не съм писала в темата досега.
Бихте ли препоръчали аромат ухаещ на гора, мъх, свежест, дървеса...нещо подобно. Май се водят шипрови  Thinking
Аромат, който нито да е много сладникав, нито тежък, да става за всяко време от деня.
Знам, че трбва да тествам и ще пообиколя по магазините, но можете ли да ме ориентирате за да знам горе долу какво да гледам.
Брат ми е в чужбина и ще се възползвам да ми донесе оттам,но и искам да е аромат, който си струва.
Мисля си за Коко мадмоазел, но помирисах реплика и не ме грабна особено, Шанел 5 е супер ретро-та от него се отказах съвсем, харесвам Версенсе на Версаче, някакви такива по-необикнове миризми ми допадат. Лайт Блу също ми харесва. В голяма чуденка съм.
Имам Лейди Милион -харесва ми, но определено не е моят парфюм. И общо взето това, което досега съм имала съм го харесвала, но не дотолкова, че да ми стане фаворит.
Някакви предложения за нещо "горско"?

# 88
  • София
Здравейте момичета. Не съм писала в темата досега.
Бихте ли препоръчали аромат ухаещ на гора, мъх, свежест, дървеса...нещо подобно. Май се водят шипрови  Thinking
Аромат, който нито да е много сладникав, нито тежък, да става за всяко време от деня.
Знам, че трбва да тествам и ще пообиколя по магазините, но можете ли да ме ориентирате за да знам горе долу какво да гледам.
Брат ми е в чужбина и ще се възползвам да ми донесе оттам,но и искам да е аромат, който си струва.
Мисля си за Коко мадмоазел, но помирисах реплика и не ме грабна особено, Шанел 5 е супер ретро-та от него се отказах съвсем, харесвам Версенсе на Версаче, някакви такива по-необикнове миризми ми допадат. Лайт Блу също ми харесва. В голяма чуденка съм.
Имам Лейди Милион -харесва ми, но определено не е моят парфюм. И общо взето това, което досега съм имала съм го харесвала, но не дотолкова, че да ми стане фаворит.
Някакви предложения за нещо "горско"?
Точно вчера поръчвахме парфюми с колеги в офиса и една от колежките си взе този http://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/She-Wood-Crystal-Cr … ek-Wood-8110.html. Уж се води woody – aquatic – floral, но на мен ми се видя и леко тръпчиво дървесен, въпреки, че не е нито прекалено сладък, нито горчив, има и много нежна свежест в него ...определено си е "горско ръчейче"  Heart Eyes

# 89

A, и за Aftelier - не ги познавам, но при други парфюми само с естествени съставки ми се струва че не се получава "класическа" пирамида с бавно развитие. Нотките си стоят в букет, някак не се преливат, и общо взето са това което пише. С уговорката че маслата и извлеците не миришат точно като цвета. Но гъбите са си гъби Wink
idomeneus ,виждам , че вие с Атти  сте доста вещи по отношение на ароматите.Имам въпрос към вас,на който ако ми отговорите ще съм много благодарна.Интересно ми е как да избера моя парфюм по пирамидата.Гледам пирамида,гледам съставки и нищо не схващам всъщност.Примерно връхни нотки-юзу и черна смокиня,средни нотки-самбак жасмин(от къде да знам как мирише такъв жасмин) и топ-кедър.Атти ми обясни в по горен пост как се развива парфюма и кое колко трае,но не ми е ясно как ухае черна смокиня,юзу незнам какво е,кедър знам, ама не съм го душила.Сигурно ще умрете от смях,но това е истината.С две думи как да избера парфюм по принцип.Познавам само аромат на популярни цветя и плодове(не са ми любими)  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт