Парфюмни размисли и страсти - 182

• 58 200
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Момичета в енцото lancome-la vie est belle  и Булгарито jasmin noir дали са ооригинални?
http://www.enzo.bg/bvlgari/jasmin-noir-toaletna-voda-tester-za-zheni/
http://www.enzo.bg/lancome/la-vie-est-belle-parfjumna-voda-za-zheni/

За конкретните аромати може да ти каже само някой, който е купувал точно тях от там.
Аз лично имам две-три поръчки на парфюми от Енцо и нямам никакви забележки. Вижда ми се малко прекалено да бъдат заклеймявани, че продават само ментета едва ли не  Stop.

# 211
  • София
Добре а къде мога да видя вие от къде поръчвате? Друга тема може би ..

# 212
  • София
В тази тема обсъждаме сайтовете. Аз лично имам изцяло положителен опит от енцо, но точно тези двата не съм поръчвала.

# 213
  • София
Благодаря ви   bouquet

# 214
  • София
Атти   bouquet - за новата тема!
За съжаление нямам особени впечатления и отношение към алдехидите, но със сигурност знам кои парфюми бих искал да имам с въпросните алдехиди - трите аромата от линията L`Eau Collection на Serge Lutens  Crazy Party
Много освежаващи, невинни, чисти, стилни и енергезиращи...

densi - в миналата тема ти се включи с мнение за  Tom Ford Sahara Noir - поръчах си пробичка и твоето описание съвпадна на 100% . Много траен, силен и висококачествен парфюм като съставки, но усещането за доминиращ и напълно автентичен аромат на църква ме смущава...Не че не ми харесва, напротив даже, но просто асоцияцията след нанасяне е светкавична - все едно с магическа машина парфюма ме пренася в центъра на тиха, стара малка църква, в която влиза приглушена светлина от тесните прозорчета, а аромата на тамян е навсякъде ...В пирамидата четем, че е много богата на всякакви нотки, но върху моята кожа, тамяна е основната още от самото начало. В последствие аромата се развива - става по-опушен и дървесен...Не казвам, че не ми харесва- даже си мисля, че е страхотен МЪЖКИ парфюм, но в известен смисъл, това мигновенно асоцииране с мирис на църкова, някакси неволно ми спира ентусиазма...Определно е провокиращ парфюм и докато го тествах си мислех, че ако не познавах аромата на църква, със игурност бих се влюбил веднага в Sahara Noir...
Честно казано, не знам как Том Форд е решил, че този му аромат е женски, но със сигурност бих го определил като готически...Ще го тествам пак - Sahara Noir, поне за мен е от онези парфюми, които имат нужда от "опитомяване"  Grinning Определено излъчва особена мистерия, която ми хареса и провокира по нетипичен начин  Twisted Evil
Между другото, L`Erbolario имат подобен парфюм - Myrrhae, но в него тамяна не е чак толкова мощен и доминиращ, и в развитието си става леко сладникъв, което го прави наистина унисекс(доколкото такъв тип тамянни парфюми могат да се носят от жени), докато Sahara Noir трудно си го представям върху момиче/жена...

хубав ден на всички   bouquet

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 12:18 от Deetron

# 215
  • София
Здравейте и от мен- рядко пишеща, но пък много четяща ви начинаеща парфюманиачка Simple Smile

Първо по темата- оказва се, че нямам нито един алдехид, а и като разгледах Фрагрантика- май нямам и желание към никой такъв :-/

Но пък вчера ми дойде сета с виали от JHG, и съм решила да ги разнося всичките, докато си харесам поне един за поръчка. Днес съм с Anyway, който обаче не ме впечатлява никак. Мирише ми на чисто, стерилно даже, приятен е, ама се изпари толкова бързо, че нямах време да усетя нищо повече...Утре ще тествам Romantina-та Simple Smile

# 216
  • София
Иска ми се аромат на море, морски бриз, морски вълни, нещо такова.  Simple Smile
Може ли да ми предложите нещо.  Hug

# 217
  • Там, където ме обичат

sl, благодаря за споделената красота.  Hug
Не я познавам лично, но някои от мненията във fragrantica са за голяма близост с Chergui и Tobacco Vanille, без да е толкова сладък, колкото e парфюmа на ТФ. На мен лично сладостта не ми пречи, стига да не е много горещо. Определено ми е интересен и при първа възможност бих го тествала.

Искам да благодаря  на deetron , за коментара му за Aigner Oud, както и на другите момичета за техните впечатления. Пръснах и на кожа, и на блотер. Разкошен аромат, чудесно балансиран за мен ауд, който не е така труден за разбиране и харесване, както пафрюмите на Монтал от дървесната група. Стори ми се по-прибран отколкото ми харесва, но и не мога да съм напълно сигурна, защото трябваше да се измия. А ауда определено ми хареса, не ми стоеше нито мъжки, нито сух.
На блотер показв завидна трайност и странното е, че след няколко часа изби една ванилова канела, която не че не ми хареса, но няма нищо общо с това, което усетих на кожа. newsm78
Така че ще се пробва пак.

# 218
  • София
Иска ми се аромат на море, морски бриз, морски вълни, нещо такова.  Simple Smile
Да, Island Michael Kors, но нямам идея откъде да го намериш.

# 219
дами, знаете ли кой е този парфюм на Зара?

ако не се вижда снимката - зелена кутийка с релефни стилизирани рози

# 220
Иска ми се аромат на море, морски бриз, морски вълни, нещо такова.  Simple Smile
Може ли да ми предложите нещо.  Hug
http://www.fragrantica.com/perfume/Salvador-Dali/Laguna-768.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Salvador-Dali/Sea-Sun-in-Cadaques-2180.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Escada/Into-the-Blue-998.html
Тези парфюми ми ухаят на море.

Island Michael Kors е силно цветен и мирише на лалета.

Бубс, знам, това е другия от серията като моя Zara. Имитира Палома според мен. Шипър е.

# 221
  • София

И Aquawoman на Rochas, ама и той е труден за откриване...

# 222
Бубс, знам, това е другия от серията като моя Zara. Имитира Палома според мен. Шипър е.

голямо благодаря!  Hug Hug Hug

# 223
  • София
Много благодаря за морските предложения, записах си и започвам да търся.   bouquet

# 224
Момичета, пробвахте ли новият L`Homme Sport Yves Saint Laurent for men?

http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/L-Homme-Sport-24473.html

На мен много ми прилича на оригиналният D&G Dolce&Gabbana for men.
В ревютата обаче чета, че пове им приличал на Pour Monsieur Chanel for men.
За съжаление на моята кожа не е никак траен.
Поне в сравнение с Dolce&Gabbana.

Общи условия

Активация на акаунт