Парфюмни размисли и страсти - 182

• 58 189
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна

Aууу, това чудо има от онова цвете. Whistling
Вярно ли е сходен с Орхидеята, с която го сравняват?

Много прилича на Орхидеята, точно с обрани ръбове, без лекарственото начало. Все едно започва направо с базата на Орхидеята. Даже изпитах известно разочарование, защото все още имам от нея, но късно се усетих.
А онова цвете изобщо не го долавям  Laughing

# 196
  • Бургас/Пз
Здравейт, ароматни момичета Simple Smile Рядко си позволявам да пиша, но пък затова честичко ви хвърлям по едно оченце Simple Smile    
Днес ми попадна Белия чай на Булгари и понеже тук прочетох много хубаво описание за него реших да го пробвам и мисля, че много ми хареса. Само да ви попитам дали според вас смятате, че е траен аромат? Иска ми се нещо лятно, свежо и трайно и по възможност да е по -бюджетен вариант. Blush

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 22:59 от ani_d

# 197
Бижу,а попадало ли ти е за тест това http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Dahlia-Noir-L-Eau-17451.html ??? Аз днес му се радвам много и докато ви чета си,мислех колко ми е прохладно с него,дори и вече в този горещ час Crazy Влизам да си отбележа във Фрагрантика с какво съм днес и О,каква изненада?!?-то било шипър,че и цветен #Crazy .Ами много ми е любим-идеално хладничък и свеж ми е-според мен идеален за това време и най-вече за малко разнообразие от почти моно-цитрусите,така харесвани от мен за лятото.Свежо и прохладно лято на всички !!!
Не. За първи път го виждам и ще ми е интересно да го тествам. Благодаря Hug

Едно бързо питане, встрани от дебрите на парфюмната мания и класните аромати:
иска ми се нещо ей така свежо:
http://parfumi-shop.net/bg/ezine/show/dsquared2-velvet-forest-gift-set.php
да се прежаля ли или не си струва-трайността най много ме тормози-да не 1-2 часа #Crazy Sick
Първия флакон, който купих от този парфюм го изпръска единия ми син. Да, за мен парфюмът е унисекс и му стоеше много добре! Сутрин го слагаше и вечер като се прибере от работа, още се усещаше достатъчно добре. Не е нетраен, но на себе си май никой не го усеща след втория, третия час. Синът ми също не вярваше, че още се усеща ухание вечер като се прибира от работа, но е факт. Сега го имам пак, ще взема пак да се пробвам да го нося, ако не - май някое от момчетата пак ще си го изпръска.

Иска ми се нещо лятно, свежо и трайно и по възможност да не е по -бюджетен вариант. Blush
Да не е или да е?!

До сега не е ставало дума, за да кажа две думи за този парфюм, но от размяна получих CK One Summer 2014 Calvin Klein. Момчетата много го харесаха, но и аз също го харесах и го нося понякога. Летен, цитрусов и с лека сладост. Много приятен аромат, достатъчно траен ми се струва и не е скъп, т.е. за мен е бюджетен парфюм.

# 198
  • Germany
Да се оплача - тази година карам с едни остатъци от Нинфео, който ми е неизменния летен от няколко години, но вече усещам, че ми е омръзнал. Нищо старо не ми се повтаря, нищо ново не ми харесва, за да го купя  Tired За капак се сдобих с Precious Oud Van Cleef & Arpels, който, съвсем естествено, няма да нося през лятото. И срам - не срам, след някой и друг ден ще си карам без парфюм докато не дойде времето на обичайните ми есенно-зимни.
Мимс,   Hug Hug И аз съм така, в тези жеги все по-често ми се случва да изляза без парфюм. Срам, срам, но всичко се губи в топлото. А и нищо не ми е сграбчило сърцето Sad. Отдавна не съм посягала към 1826, мисля си, че ще заложа на него тези дни, точно в топлото се държи много добре. Сега ще извадя и Ирис Тайзо, който също е прекрасен в топлото, но избягвах, защото колегите не го долюбваха, миришел им на "стар бюфет" Mr. Green. Вече съм волна птица и мога да си пръскам каквото си искам Flutter Flutter
ani_d, белият чай е наистина фин и аристократичен аромат, мирише на чисто. Мисля си обаче, че в жегата ще се изгуби. И без това е от тези парфюми, които стоят близо до кожата, не вярвам в жегата да ти се разкрие добре. Неговото време според мен е ранна пролет и късна есен, тогава се показват всички нюанси. Тъй като е от любимите парфюми на сестра ми, имам наблюдение, че в топлото изкарва силно перилна нотка, която мен понякога ме дразни. Не разчитай на голяма трайност - 4 часа максимум, иска си редовно подновяване. Ако не те смущава по-високата цена, пробвай и http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Essence-5321.html, подобно усещане за чистота, но с невероятна трайност Peace
Precious Oud Van Cleef & Arpels наистина много напомня на Цветния воал, Онова цвете е там, и то доста осезаемо Mr. Green
Бижу, като четох, че ти се носи нещо шипрово, мъхнато и зелено си мислех само за Бандит на Пиге. За мен това, което описваш е затворено точно там, чак ми се прииска някакво количество от него Crazy

# 199
Ковачева, Бандит на Пиге? Добре ли си? Ела имам и то в няколко варианта! Heart Eyes Hug
И Ларте Гучи ще те почерпя, и Агенти, и Сислита. Шипри да искаш! Laughing

Мимси, честит Ван Клийф, старахотен е. Heart Eyes Hug

# 200
Бижу, като четох, че ти се носи нещо шипрово, мъхнато и зелено си мислех само за Бандит на Пиге. За мен това, което описваш е затворено точно там, чак ми се прииска някакво количество от него Crazy
Знаеш ли, че имам пробичка май от него и ще взема да го пробвам пак. Помня, че ми хареса когато го получих за проба. Благодаря, че го спомена! Hug

# 201
  • Germany
Ковачева, Бандит на Пиге? Добре ли си? Ела имам и то в няколко варианта! Heart Eyes Hug
Денси, нали знаеш, че съм безсмъртна  Mr. Green, един Бандит ли ще ме уплаши Mr. Green. Имам редки моменти, когато ми се приисква точно такова нещо. При мен Бандита е укротен, не е кожен, а е тъмнозелен шипър. Подобен на него е и другата ми неосъществена любов - http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/PG08-Intr … achouli-3968.html Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Той е от най-най-най класните шипри, които съм пробвала. Толкова е изискан, леко мрачен, сух, строг, подпира те в гърба да стоиш изправен и сериозен. Всичко в него ми харесва, но имам чувството, че не отговаря на характера ми. Пък и рядко ми се носят шипри, така че засега само тайно си мечтая за него Crazy. Ако стана зла бабичка ще си го купя Twisted Evil.

# 202
Е как ще те плаша, каня те да те пръскам за хубаво?! Heart Eyes

# 203
  • Бургас/Пз
Денси, благодаря ти, редактирах се  Hug Предложението на СК ми допадна, ще го пробвам и определено ми е в бюджета.
Ковачева, срещите с теб, макар  и виртуални винаги са истинско удоволствие. Ще ти се доверя и ще оставя Белия чай за есента. Есенс на Родригес го харесах още като си купих преди няколко месеца For Her,  но тогава розовата бутилка ме спечели много Wink Определено ми е малко над определените средства, но пък мога да взема 50мл. Влагата тук на морето имам чувството , че не се отразява добре на парфюмите.  Rolling Eyes но може и да греша. Аз хич не съм на ти с парфюмните страсти и единственото нещо , от което се ръководя е това как стоят на моята кожа и колко са трайни Simple Smile

# 204
  • София
Цитат
Все едно съм напръскала Нахема върху Коромандел и никаква хармония между двете - по-скоро сблъсък на живот и смърт между тлъста роза и ожесточено пачули.

О, това ме разсмя! Сигурно защото днес направих скандал на улицата и се надявам тайно да съм била ожесточеното пачули Wink

# 205
Бижу, хладна и режеща от студ чак ми е Сивата фланела. Има я за проба в Бликовете, ако не я познаваш, мъжка е, но какво от това Simple Smile Други студени и режещи - Рив Гош, черния Сайлънс на Джакомо, Вент Верт, Кристал на Шанел...

И класическият Шанел 19  Peace

Атти, сега ме подсети за черното Silences Jacomo, прекрасно е, ще то търся. Наистина първокласен аромат.
По темата, и аз като Мимс ги обичам модерни алдехидите. КДГ 2 е най-добрият пример за такива.

# 206
  • София
Момичета в енцото lancome-la vie est belle  и Булгарито jasmin noir дали са ооригинални?
http://www.enzo.bg/bvlgari/jasmin-noir-toaletna-voda-tester-za-zheni/
http://www.enzo.bg/lancome/la-vie-est-belle-parfjumna-voda-za-zheni/#

# 207
Не бих ги купила оттам никога. Peace Ланкома има страшно много ментета, защото е най-продавания парфюм за миналата година.

# 208
  • София
Dеnsi, от къде да поръчам от тук става ли ?Едт или едп е най-продаван?
http://parfumi-shop.net/bg/search/?s_txt=la+vie+est+belle&pr … tID=0&ordby=0

# 209
ЕДП. Peace Не знам откъде да го поръчаш, всеки си носи отговорността сам.

Общи условия

Активация на акаунт